Last news in Fakti

23 Януари, 2024 09:01 2 688 34

Атанас Запрянов: България не е защитена от атака с балистични ракети

  • атанас запрянов-
  • пво отбрана-
  • про отбрана-
  • балистична ракета

Нужна е модернизация на системите ни за противовъздушна отбрана. Имаме стари съветски системи и идва време да ги сменяме

Атанас Запрянов: България не е защитена от атака с балистични ракети - 1
Снимка: Нова телевизия

България не е защитена от атака с балистични ракети и спешно се нуждае от модернизация на системите си за противовъздушна отбрана. Това предупреди пред „Здравей, България” по "Нова телевизия" заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

„Разговаряхме как САЩ могат да ни помогнат за системи за противовъздушна и противокорабна отбрана. Щатите са основният ни партньор в модернизацията на ВВС и Сухопътните войски. Няма договор за разполагане на системи за ПВО, вървят такива разговори. Имаме стари съветски системи и идва време да ги сменяме", поясни Запрянов.

България обаче трудно ще се сдобие със системи „Пейтриът", защото производството е малко и дори да бъдат поръчани сега, ще са налични след 8-9 години, твърди зам.-министърът.

Според него Балканите са уязвими, защото са стара зона на руски интерес.

„Русия е последователна в действията си след 2008 г. - използва военна сила, за да завладява територии. Най-напред Грузия, след това Крим, сега Украйна”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дякон Унуфрий Араллампиев

    45 2 Отговор
    Бдете и молете се бегането ви да не е зиме или в съборен ден
  • 2 Стига

    58 2 Отговор
    с тия евроатлантически старци учили в СССР !
  • 3 Хохо Бохо

    47 1 Отговор
    България не е защитена. Това е истината, от нищо не е защитвна.

    Коментиран от #10, #26

  • 4 жнвнм

    51 5 Отговор
    не е ! вие я тикате във война!
  • 5 Перо

    53 2 Отговор
    Свършиха ли кариерните военни, минали по стълбицата, та ПП опря до изкуфели, политизирани старчоци с кафяви петна, не реализирани в силните си години. Тъпи, но верни политически склерози!
  • 6 Трол

    48 1 Отговор
    Това, което не казва този генерал, е че няма държава в света, която да е защитена от масирана атака с такива ракети.
  • 7 Тагаренко

    42 2 Отговор
    министъра на Войната !
  • 8 Оди си

    46 3 Отговор
    гледай пенсията и не давай акъл, който нямаш.
  • 9 Кавали

    47 1 Отговор
    Така е вярно е. Просто са ви казали, че трябва да се дадът едни пари на америка и това е. Дали ще получите нещо насреща не е важно.
  • 10 ОМБРЕ

    49 3 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    А КЪДЕ ОТИДОХА СТАРИТЕ Ц200 И Ц3ОО ДА БЕШЕ РИВАЛ ТОГАВА
  • 11 Град Симитли

    39 2 Отговор
    Тя и от метеорити не е защитена, както се видя миналата година... :))
    ... Купете с Тагарунгела система за звездни войни
    С ваши средства!
  • 12 честен ционист

    38 3 Отговор
    За 3 мин до Варна, за още мин и половина до София. Каква защита, полкан?

    Коментиран от #14

  • 13 Дядо Наско наред ли си с главата си?

    38 3 Отговор
    Дядо Наско един краварски слуга и позор!
  • 14 ШЪ ВИДИШ ТИ

    17 2 Отговор

    До коментар #12 от "честен ционист":

    КАТО ДОИДАТ ЕФките ---------------------- фрък --БУМ БУМ И АИДЕЕЕЕ
  • 15 Мутата

    38 2 Отговор
    Този дърт гъз и мошеник трябваше отдавна да е в затвора. По време на правителството на СДС лупиха една система за управление от "МАРКОНИ" на 5 - 6 пъти по висока цена и тя никога не бе накаран да работи. Няма да ми стигне цял ден да опиша далаверите му.
  • 16 Мутата

    23 1 Отговор
    Роден е на 16 април 1950 г. в село Драгойново, Първомайско. През 1965 г. завършва средно образование в Техникума по механотехника в Пловдив. През 1974 г. се дипломира като магистър-инженер с профил „Свързочни войски“ във Висшето народно военно училище „В. Левски“ – гр. Велико Търново и е отличен като първенец на випуска. През 1982 г. придобива магистърска степен по военно дело във Военна академия по свръзките „Будьони“, Санкт Петербург, Русия,
  • 17 нпо агент

    23 1 Отговор
    за ракети не само пейтриот няма да помогне... господ не ги хваща..Самолети поръчахме..чакаме..сигурно от сащ притискат да купуваме и тези прехвалени пейтриот с отстъпка..авансово и пак на чертеж..намерили кретени който да им плащат напред..
  • 18 Дрън дрън та пляс

    23 1 Отговор
    Кой ще те напада бе старче? Стига всвеахте паника в празните глави на народа
  • 19 Гай Турий

    29 2 Отговор
    Абе ти защо ни заблуждаваш??? !!! Нали файкяните разположиха антиракетна система в Девиселу в Румъния, за да ни пазят и нас от ирански балистически ракети. Малко ли е това?! И какъв им е зора на Иран да ни нападат?! - Нямат такъв. А на Русия, заради която всъщност жидоянките се умъккнаха в Румъния, те какъв им е зора да ни нападат, ако ние не се бутаме сами в техните тикмета, заради такива марионетки като теб, тошо шпиона и цялата ни днешна псевдодемократична власт, които насила ни набутват и подчиняват на сатанинските планове на фашистгтон да ни използват като плацдарм за агресия срещу РФ??!!.
  • 20 Орел

    20 2 Отговор
    Кой глупак ще си хаби балистичните ракети по територията? С един лай..мет и е свършено.

    Коментиран от #27

  • 21 Чума

    24 1 Отговор
    Боже, какви евроатлантици са отгледани по военните училища на НРБ!? Къде е била кадровата политика на партията и къде е блеело ВКР? С каква съвест този, Съби и Тагарчук изричаха военната клетва! Ето кой разсипа армията, за да вилнеят мутромилиционерите, окрадат народа и го предадат на империалистите!
  • 22 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    21 0 Отговор
    ТЪПАНАРЕВ ПОДАРИ С300 И С200 НА УСРАИНА, СЕГА КО РЕВЕТЕ БРЕ? ЩО НЕ РАВЯХТЕ ПРЕДИ?
  • 23 Краватар

    11 0 Отговор
    няма лошо, дайте да дарим и останалите ракети на украйна
  • 24 Тишо

    12 0 Отговор
    Тия противовъздушни системи не спират кинжалите в Украйна та какво остава за хиперзвуковите междуконтинентални ядрени ракети. Даване на милиарди без полза. София така и така ще испезне
  • 25 азз

    10 0 Отговор
    то и да сме имали нещо вече го няма - магарев подари всичко годно на укрите....
  • 26 12345

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    То в България няма пари за болни деца, ние гоним призраци и белистични ракети. НЕ на оръжията - да има пари за деца и младежи - това е бъдещето. НЕ на военнолюбците, НЕ на производителите на оръжия.
  • 27 днес

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Орел":

    Лидерите на таз територия без ракети и без война я ПРОДАВАТ за шепа долари!!!
  • 28 Борислав

    6 0 Отговор
    Поредната говореща глава!Дядо върви си гледай внучетата,не се излагай!
  • 29 резервист

    5 0 Отговор
    Армия се въоръжава и обучава години на ред. С "Напред! На нож!" вече могат да се правят само филми за славното минало. Съвременната техника е скъпа. А когато и без това ограничения ресурс се пилее, за да се угоди на някого, провалът е сигурен. Всички въпроси, касаещи националната сигурност не търпят политическо шикалкавене. Ф-16 блок 70 - самолет с големи възможности, но ако е окомплектован по щата. Не като нашите - с половината въоръжение. А как е осигурена логистиката? "Страйкър" - чудесни машини за преди 15 години. Да не би да са решили да ги ползват като бронирани автобуси, както БТР - ите , дето подарихме на Украйна? Да бяхме си ги ползвали тях тогава.
    Истинага е че тези дето уредиха и одобриха тези сделки се надяват, че никога няма да седнат в тези машини. Да мрът аскерите!
  • 30 Иванчо

    1 0 Отговор
    Че кой ще изстреля балистични ракети по България ! И защо ! Най вредните ракети са инсталирани тук от САЩ, Великобритания, Канада и Израел ! Кирчо, Кокорчо, Лорер, Лена, Делян, Прокопиев и Доган са достатъчни !!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 #идиоти вън

    1 0 Отговор
    Твърдо съм за обновяване на армиятани, но тези са отворили широко ,,прозореца на Овертон", че даже и вентилатор са сложили на перваза!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове