Last news in Fakti

23 Януари, 2024 10:51 2 033 28

Мутафчиева: Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал чуденки за кандидатурата на Атанасова

  • илина мутафчиева-
  • десислава атанасова-
  • конституционен съдия

2023-а е годината, която може да ни служи за пример какво се случва, когато не се приемат достатъчно бързо законодателни промени

Мутафчиева: Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал чуденки за кандидатурата на Атанасова - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Всеки от ПГ на ПП-ДБ е имал своите чуденки за тази кандидатура, но истината, която не можем да отречем е, че това беше кандидатура на друга парламентарна група. Това каза пред БНР Илина Мутафчиева – депутат от ПП-ДБ, относно номинацията на Десислава Атанасова, която бе избрана за конституционен съдия с подкрепата на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС.

Между домашното насилие и насилието над жените се слага знак на равенство. В обществото ни е насадено, че домашното насилие се извършва само от мъже над жени, но все по-често виждаме насилие над деца, над възрастни роднини и дори над мъжете, посочи Мутафчиева преди конференцията "Противодействие на домашното насилие: от дома до работното място". Според нея работното място може да бъде "котвата да се измъкнем от домашното насилие".

2023-а е годината, която може да ни служи за пример какво се случва, когато не се приемат достатъчно бързо законодателни промени, коментира тя в предаването "Преди всички" и припомни:

"Промените бяха обсъждани още 2021-ва, през 2022-ра внесохме в този вид промените в закона. Всички тези неща бяха отхвърлени, не бяха важни за залата, докато не се случи "Дебора", който беше катализатор, акумулатор на гнева на обществото."

Регистърът, в който ще бъдат вписвани имената както на извършителите на домашно насилие, така и на жертвите, ще помогне както на съдиите, така и на цялото общество. Към момента той работи в частичен вид, а до края на месеца ще заработи в пълния му обем, изтъкна Илина Мутафчиева.

"Този регистър няма да е общодостъпен. Той ще е достъпен за властите и за институциите, но никъде няма да стоят имената ни, публикувани на уебсайт. Всички мерки за това да бъдат защитени хората, са взети. Не бих се притеснявала един човек, ако е в регистъра, дали това ще го спре за намиране на работа", увери тя.

Националният съвет в момента се води от вицепремиера Мария Габриел, след ротацията тя ще бъде заменена отново от вицепремиер, уточни депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чуденка

    46 1 Отговор
    Недоволството от действията на ПП-ДБ е огромно, тъй като те дойдоха в политиката със заявка, че ще изкоренят модела ГЕРБ, а вместо това пращат видни кадри на Борисов в най-важните органи на държавата.
    Затова не е учудващ въпросът, който си задават малкото останали симпатизанти на "Промяната" - как да гласуват за Кирчо и Асенчо, като после ще получат Боко и Шиши.
  • 2 Взехте парите и не ревахте

    29 1 Отговор
    Сега ревете ама парите взехте.

    Коментиран от #3

  • 3 Ефтино са се продали

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Взехте парите и не ревахте":

    Затова , за една Дуловска.
  • 4 чудна чуденка

    36 3 Отговор
    ама я подкрепихте некадърната и долна, за да продължите да управлявате и лапате в Зглобката, нали предатели - оставка, съд, затвор!!
  • 5 Сделкаджии

    38 1 Отговор
    Интересчии и бездарници, скрийте се в дън земята! Вашето управление е най-смърдящото в цялата история на България, даже Орешарски изглежда звезда, пред мишоците ви.
  • 6 гаро

    27 0 Отговор
    Шарлатани харвардски и крадливи като юпитата предишни
  • 7 Галя от посолствоТО

    24 0 Отговор
    Чудете се колкото искате, но правете, каквото ви кажа!
  • 8 Грух грух

    25 0 Отговор
    Чуденки муденки, ама лапате заедно като прасета от една копаня, освен това изпълнявате без да се чудите най-долните и гнусните заповеди от козяк. Затривате България без да ви е еня за нищо и бленувате за вашите островчета, които господарите от козяк са ви приготвили в Тихия Океан
  • 9 Мен пък Деси ме кефи

    3 14 Отговор
    Страхотна милфка

    Коментиран от #14, #25

  • 10 Демократ

    20 1 Отговор
    Досега Герб и ДПС завладяха БНБ, Сметната палата и се подиграха с Конституционния съд с кандидатурата на дясната ръка на мафиота Борисов. Всякакви обяснения, че псевдодемократите нямали отношение към предложенията на Герб доказва ,че нямат отношение към авторитета на България. Най-висшите държавни институции вече официално се владеят от мафията със съдействието на ПП-ДБ. При изготвянето на правилата им за съвместна работа с мафията трябваше да има изисквания, ако искаха промяна. Факт е,че тази сглобка стабилизира статуквото.
  • 11 УРА,,УРА

    25 2 Отговор
    Не може някой от трибуната на НС цяла година да ви навиква, че сте долни аматьори и неможачи и вие да гласувате за него. Браво на Рашков, който не отстъпи от принципите си!
  • 12 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    22 1 Отговор
    На всички е ясно, че Деса Простакеса е там, за да брани Бойко...
  • 13 хихи

    18 0 Отговор
    Абе остави ги! Хардвардски Измамници!!
    Остави ги да откраднат каквото могат и по живо по здраво на някой остров, както се казваше в записа....
  • 14 хихи

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мен пък Деси ме кефи":

    Ангелакова с неремонтирания поялник по го вдига...
  • 15 Донки Хот и Сан Чопанса

    16 0 Отговор
    Чуденки- каква пасмина са нямам думи...
  • 16 Ловец на боклуци

    16 0 Отговор
    Всичките Гротески там вътре трябва да бъдат изринати веднъж ЗАВИНАГИ! Долни Лъжливи ПРОДАЖНИЦИ!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Малчо

    11 0 Отговор
    Според нея работното място може да бъде "котвата да се измъкнем от домашното насилие"

    Явно не е чувала за тормоз на работното място. Лошо е когато го отнасяш и на двете места- на работата и в къщи
  • 19 Артилерист

    15 0 Отговор
    И какво от това, че сте имали чужденки? Как не ви е срам или толкова ви е интелигентността да си признавате публично, че постъпвате безпринципно само заради едната политкоректност? Заради подобни политкоректни промени в учебниците, в избора на учителите, в позволените измами на учениците на изпити и прочие, утре ще имаме некадърни доктори, които ще ни морят, строителни инженери, чийто строежи ще падат, финансови специалисти, които ще харизват парите на държавата, политици, които ще опропастят страната и народа ...
  • 20 даааа

    13 0 Отговор
    ОСТАВКА И ИЗБОРИ.ПРИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НЯМА ДА ИМА ЧУДЕНКИ(КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ ТОВА) И ЗАМИНАВАТЕ В ИСТОРИЯТА!!!
  • 21 редник

    0 0 Отговор
    / Той ще е достъпен за властите и за институциите, но никъде няма да стоят имената ни, публикувани на уебсайт. /

    Дали си вярва - наскоро едни 5 милиона досиета изтекоха...
  • 22 Карлсон от покрива

    5 0 Отговор
    Чудят й се още на Атанасова, а убийството не ги вълнува! Идиоти, сър, че и грозни!

    Хайде на протест като за ученичката от Стара Загора или за мъжете не важи!!!
  • 23 Будител

    6 0 Отговор
    Всички сте за тояга....когото и да питате....
  • 24 АРЕС

    2 0 Отговор
    Матаф,чуденки ли сте имали,и ние имаме чуденки как едър рогат добитък като теб може да е народен представител.
  • 25 как го поема

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мен пък Деси ме кефи":

    тая нафактора миронава,ейй така...
  • 26 Пенчо

    1 0 Отговор
    И учудени я избраха!
  • 27 Мария

    0 0 Отговор
    ПП-ДБ имат чуденки за всичко, не са много адекватни генерално
  • 28 Живка

    0 0 Отговор
    Аз не чух някакви поети ангажименти да има конкретно. За това се прави коалиция, разписват се ангажиментите и всички си слагат отдолу подписа, че ще ги изпълнят. С тия устни договорки, само гледат да отбият номера и да обвиняват другите, че не им се получават нещата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове