Last news in Fakti

26 Януари, 2024 16:58 1 609 29

Бойко Борисов за ситуацията в Столичния общински съвет: Те не ни искат, а ние не се натискаме

  • сос-
  • герб-
  • бюджет на столична община

Виждам абсолютна невъзможност този кмет и неговата клика да се справят. Непрофесионализъм, преписали са бюджета от Фандъкова, каза лидерът на ГЕРБ пред журналисти в парламента

Бойко Борисов за ситуацията в Столичния общински съвет: Те не ни искат, а ние не се натискаме - 1

Бойко Борисов намекна, че партията му няма никакво намерение да помогне за решаването на блокадата на Столичния общински съвет, съобщи "Дневник". Вчера съветът направи седмия пореден опит да си избере председател, който отново се оказа неуспешен, затова следващият бе насрочен за 8 февруари. Ако и той се провали, не е изключено да се стигне до предсрочни избори за Общинския съвет в София.

"Виждам абсолютна невъзможност този кмет и неговата клика да се справят. Непрофесионализъм, преписали са бюджета от Фандъкова. Един непрофесионален, неподготвен екип, който насадиха Държавна сигурност в София", анализира ситуацията в съвета Борисов, напомняйки за семейния произход на Васил Терзиев и многото му роднини, които са били служители на ДС.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че неговата партия ще бъде "най-острата опозиция в София", и намекна, че "Продължаваме промяната - Демократична България/Спаси София" трябва сама да си направи мнозинство в съвета. "Те не ни искат, а ние не се натискаме", обобщи той. Припомни и че като бил кмет, имал 62 съветници от различни партии и нито един "негов", чак след две години и половина постигнал мнозинство в съвета.

"Вие трябва да ми се тюхкате така, че едва ли не съм виновен, че Терзиев е некадърен да си направи мнозинство! Аз не съм виновен. Ах, да, тюхкате се, много се тюхкате, че ние не сме отишли да се направим на подлога на Държавна сигурност! Тези, които са убили дядо ми! Няма да го направим! Няма да го направим!", гневен беше Борисов и няколко пъти посочи, че ГЕРБ е подкрепила Терзиев заради молбата на Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Искаш да лапаш мангизи

    33 3 Отговор
    От Софиянци , Тикво.
  • 2 Абе

    34 2 Отговор
    Този шебек и прасето защо не са в затвора?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ОВЦЕТЕ БЕЛЯТ место да го обесят тоя

    25 3 Отговор
    КАЖИ БОЙЧЕ ЗА ТРЪБАТА ДЕТО ОТИДЕ В ТУРСКО ЩО ТАМ ОТИДЕ БЕ БОЙЧЕ?

    ЩО НЕ ЛЕЖИШ У БЕЛЕНЕ?
  • 5 Към "политиците" и депутатите:

    27 2 Отговор
    Неуважаеми Тикви, Прасета, Молци, Жирафи, Мисири, магарета и т.н., крайно време е да разбарете че държавата България е НАША, НА ХОРАТА, А НЕ ВАША НА СКОТОВЕТЕ !
  • 6 да де

    26 2 Отговор
    Изпрания пак се прави на интересен и защо не след като никой не му търси сметка.
  • 7 Край

    25 1 Отговор
    Бойчето цял живот е мечтал да е от Държавна сигурност и цял живот и е слугувал обаче сега ... борец срещу нея. В България демокрация не може да има - ние българите нямаме Чест. Нямаме срам и съвест.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сила

    8 1 Отговор
    ПОДПИСКА..... Бившия кмет на Илинден Иван Божилов-Печката да бъде вкаран в затвора за минимум 20 години плюс конфискация на имуществото!!!!!!!! Моля гласувайте........
  • 10 Българин

    21 3 Отговор
    Този докато не се махне от политиката , България няма да се оправи.

    Коментиран от #14

  • 11 БеГемот

    14 2 Отговор
    Дедо ми,сирак съм и съм хранил прасета с филии с мас за да им ям по.мията!Нямам къща и телефона ми е с копчета ,не познавам буквите и не съм писал мръсни есемеси на непълнолетната Сесил Каратанчева...освен това нямам шкафче и никога не спят по тумбак ...голям късмет извадихте с мене ,ей...целувайте ръка!
  • 12 Град Симитли

    15 3 Отговор
    "Държавна Сигурност" първо насади тоЪ Тлъст Грую!
    ... И бандата му ,, герп,,!
  • 13 Оплете се като Тиква в кълчища

    14 1 Отговор
    Заради Киро, защото ме помоли, подкрепих ДС- убийците на Дедо ми, на втория тур.
  • 14 мдаа

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Софиянци пак проспаха момента да се отърват от него.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО

    5 1 Отговор
    Със сглобката Боко прекали.
  • 18 Това

    10 2 Отговор
    Това е най-продтия и нагъл бандит управлявал държава.Гражданите на другите избори да изметат Банкянеца виновен за мизерния живот в България.Само говори злобни обвинения за опонентите си ,подлива им вода,а те го изпират и хитреца напира напред.Хайде ,началника му го прибира и България да просперира.Отврат си тикви.
  • 19 Мале

    6 2 Отговор
    Този от както се е пръкнал е слуга на ДС.Те го управляват.Прочетете за бившата му Цветослава Бориславова в Гугъл под заглавие "Дъщерята на ДС".Голям смях,един слуга цял живот на ДС да говори глупости за млад и способен човек.Страхът го е превърнал в звяр Ами като знае колко съдби е съсипал ?
  • 20 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    4 3 Отговор
    Тиквата от Банкя, благодарение на продажниците от ПП-ДБ, получи своето изпиране и оневиняване и сега се опиянява отново от байганьовските си номера, в които е много добър, ако има такива, които да се подведат по фарисейския му акъл. Когато го натиснаха и даже арестуваха за малко беше омекнал колената и американските му господари го активираха отново, за да свърши пак мръсната работа.
  • 21 Ван дер Любе

    4 2 Отговор
    Бойко скоро ще има посещение от Мата Хари. Там Бойко се натиска.
  • 22 Не бе

    0 1 Отговор
    елате.Много Ви искаме.Добре ,че Доналд Тръмп се появи.
  • 23 Софянски

    7 2 Отговор
    Крадците от герП и нагли, вашта баба смрадлива. Избори и цяла София ще гласува против вас.
  • 24 Не само те!

    6 1 Отговор
    Никой не ви иска, нагли крадци и лъжци!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 виктория

    5 2 Отговор
    стига с тоя шут бе!!!
  • 27 Възстановете си членството в БСП

    2 1 Отговор
    Може пък Баш Селянката да ви поиска.
  • 28 българка

    4 0 Отговор
    Както винаги хлъзгав и все ПО-ОТВРАТИТЕЛЕН! Нищо не е забравено и ще се търси сметка, защото винаги се плаща! Нали помните Ванга: "Не искайте много, защото не можете да му платите цената!" Възмездието идва от неочаквано място, по неочакван начин и в неочакван момент!
  • 29 Ширин

    0 0 Отговор
    Ежко, 1. Бюджета не е на Фандъкова, а на Столична община. Научи се да се изразяваш без да се дуеш, че си някаква важна фигура ?! Та не са преписали, а са одобрили някои идеи за разходи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове