Last news in Fakti

26 Януари, 2024 18:44 2 180 66

Кирил Петков: Радвам се, когато обществото вдига жълт картон. Това е картон към всички ни

  • компромиси-
  • червени линии-
  • ротация

Най-лесното е да кажем – „без никакви компромиси“. Тогава се връщаме към статуквото, където няма излъчени хора за КС и повечето регулатори са с изтекъл мандат, посочи лидерът на ПП

Кирил Петков: Радвам се, когато обществото вдига жълт картон. Това е картон към всички ни - 1
БГНЕС

„Познавам Спас Русев от 10 години. Аз бях предприемач. Той беше инвеститор. Имаме срещи, но не често. Звънна ми и ми каза – „дай да се видим“, току що се беше върнал от Лондон и искаше да знае какво става в България.

Това каза в студиото на bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Аз бях в парламента. И му казах срещата да е на най-публичното място. Бяхме в кафене. В момента, в който бяхме в кафенето и аз си поръчах фреш, Соня Колтуклиева, явно ме е проследила, нахълта с телефона. С нея имаме история. Един път ме снима един час по време на полет до Лондон със съпругата ми. Тогава казах на Спас Русев, че срещата ни приключва и трябва да тръгна“, обясни той.

„Спас Русев се беше върнал от Лондон и искаше да види какво се случва в България. Поддържам контакти с много хора. Спас Русев никога не е искал услуга от нас. Не е имало лобизъм“, подчерта Кирил Петков.

„Обадих му се след това. Извиних се, че беше включен в поредната жълта атака“, допълни съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

Изборът на конституционни съдии

„Това, което се случи днес и когато направихме този избор компромис, беше следното. Логиката, през която минахме беше следната – човекът, когото ние издигаме - съдията Белазелков, трябва да олицетворява всичко това, зад което ние стоим като идеология, вяра и олицетворение на институциите. За кандидата на ГЕРБ Десислава Атанасова – трябва да представлява техния избор. От наша гледна точка не трябва да е под червената линия на приемливост. При НЗОК реагирахме. Там управителят и подуправителят са в оставка и ще бъдат сменени. Ние искаме кандидатури като Белазелков“, обясни Петков.

Според него Десислава Атанасова не е „под червената линия“ за ПП, тъй като е участвала в изготвянето на програмата и конституционните промени.

„Радвам се, когато обществото вдига жълт картон. Това е картон към всички ни. Всеки трябва да носи отговорност за собствения си избор. Надявам се да не слагаме толкова ярки политически фигури“, добави той.

Цената на компромисите

„Истината е, че от двете страни трябва внимателно да следим къде е червената линия. Знам, че за Белазелков колегите от ГЕРБ не бяха щастливи. Това е тежката задача. Най-лесното е да кажем – „без никакви компромиси“. Тогава се връщаме към статуквото, където няма излъчени хора за КС и повечето регулатори са с изтекъл мандат. Стъпвайки напред и осъзнавайки, че зад ГЕРБ стоят над 600 хил. гласа, въпросът е как да продължим напред. Задачата е сложна. За всеки един регулатор ще правим максимално трудни решения“, посочи Петков.

„Не сме се разбрали за регулаторите. Ще включим много повече обществения сектор за следващите назначения. Сега решихме след това, което се случи с КС, да има повече обсъждания. Няма да избързваме с избора“, коментира той.

Петков допълни, че изборът на управление на новия антикорупционен орган ще бъде прозрачен.

Ротацията

„Чакаме Мария Габриел и Николай Денков да излязат с проектокабинет, който да ни бъде представен за политическите решения. Минимални промени биха дали възможност да имаме минимални проблеми. Знам следното. От ГЕРБ поискаха немалко оставки на министри. Ние също поискахме. Денков и Габриел са умерени. Екипността им дава възможност това да съществува. Те ще са двигател за успешни следващи месеци след ротацията“, подчерта съпредседателят на ПП-ДБ, но уточни, че не трябва да бъде игнорирано, ако някой министър не се е справил.

„Имам възражение, но няма да го кажа още. Ще изчакам Мария Габриел и Николай Денков“, каза още Кирил Петков.

Имотът на „Чаталджа“ 3

„Първият път, в който внесохме закона за бизнеса с винетките, беше в миналото Народно събрание. Този закон беше да се свали печалбата от 7% на 3% от продажбата на винетки. Доколкото знам, тази сделка се е състояла през септември. За първи път от не знам колко години насам се допуснаха да влязат допълнителни две конкурентни фирми. Ако сделката е била през септември, за първи път се лицензираха две конкурентни на дамата фирми. След това вкарахме закона. Сигурен съм, че няма конфликт на интереси. Готов съм да застана пред всеки, който говори срещу съпредседателя на ПП и мой приятел Асен Василев и да оборя всичките му аргументи“, коментира Петков.

Асен Василев коментира продажбата на имота на ул. „Чаталджа" 3. Пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме промяната“ посочи, че не е живял на този адрес. Относно информациите на кой била продадена къщата, Василев отговори, че къщата е продадена през брокер. Министърът на финансите е категоричен, че не е вярно, че притежава офшорка.

„Досега атакуваха Асен, че е лош министър на финансите, че ще счупи бюджета. Доказа се след пореден бюджет, че е много добър. Имахме най-прозрачния бюджет с всички капиталови разходи. Оказа се, че събираемостта на НАП – взели сте данъци от някакви хора, които иначе нямаше да си платят тези данъци. под ръководството на Василев доходите се вдигат, бюджетът става прозрачен“, обобщи Кирил Петков.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро караминьола

    93 6 Отговор
    Се появи с торбата с лъжите.
  • 2 Аз...

    88 6 Отговор
    Даже не ми се коментира
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Сашо

    65 6 Отговор
    един голем тройно завъртян за тоа зъ бльо
  • 5 Спрете да го

    80 7 Отговор
    давате това дъно на обществото! Срамно е!
  • 6 Помак

    52 5 Отговор
    ...ами хайде Мафиоти от Пп+гроп+дпс торбичките с краденото и изчезвайте ,че имало един Ставри ..мн Го точел първо на тиквата и прсето сега и на вас...хи хи
  • 7 Този май

    53 6 Отговор
    си вярва, какво говори!
  • 8 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    55 4 Отговор
    Киро джуревеца и цялата крадлива сглобка ще довършат всичко започнато преди 34 години, на тия сега помагат и външни сили да приключват по-бързо с територията и населението!
  • 9 Пръц

    44 2 Отговор
    Прав си пич.Всеки е длъжен да прави компромис Парапетни играчи,обикновенни дизайнери,Паради от автобусни хора,родители с имена 1 и 2.Компромисът е на ниво
  • 10 Торбалъжите

    61 4 Отговор
    Кирчо, ти съвсем вече оплете конците бе , никой не вярва и в една твоя дума вече, нито пък може да ти понася противната физиономия!
  • 11 Яяяяя

    26 2 Отговор
    На теб- червен
  • 12 бандит методиев борисов

    30 4 Отговор
    мойту мумче кога пак ще ми кацнеш в зайчарника
  • 13 нннн

    51 3 Отговор
    Този в далтонист. Червения картон му се вижда жълт. Оставка, шарлатани!
  • 14 аз Съм iдi0d

    17 4 Отговор
    I съм gорд с това. Kuро the internet.
  • 15 стамат къртача

    23 4 Отговор
    кики абе мустака пуска ли ти още .
  • 16 пери

    42 3 Отговор
    Всичко свърши, Киро. Приключихте. И вие, и ДБ. Компромиси се правят, ама тия бяха непростими. Молете се да няма избори наскоро, защото повече парламента няма да го видите отвътре.
  • 17 ПП ей pa си

    26 3 Отговор
    Кирчо парапети Боко и всичко е точно! След симитлийския сега е той
  • 18 веждю радишев

    24 4 Отговор
    кирчооооо,баце да те набузи ,да видиш червени звезди на квадрати мух-ль00000
  • 19 БАДЖАНАКА

    34 4 Отговор
    КИКИ ДАЙ ОЦЕНКА НА ЛЕНА СЪБИРАЛИ ЧАРШАФА НА ТОПКА ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ И ТОЙ БАДЖАНАК.

    Коментиран от #23

  • 20 Дядо Грую

    36 4 Отговор
    Хора, как гласувахте за това същество???

    Коментиран от #24

  • 21 ха ха

    17 2 Отговор
    шехеризада да не е започнала работа при тоя ?
  • 22 ПРЕЖИВЯЛ ПРЕХОДА

    30 3 Отговор
    Шарлатани.

    Коментиран от #55

  • 23 кривоустия

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "БАДЖАНАКА":

    бажо,пълво го връзва на двоен рибарски но без ръце ,само с възвратно-постъпателни движения,после го прай на топка но никога обратно - много се скуби

    Коментиран от #29

  • 24 Поправка

    18 3 Отговор

    До коментар #20 от "Дядо Грую":

    Това не е същество а е л..йно.
  • 25 Хххххххххх

    21 2 Отговор
    Ти го плюеш, той мисли че вали.
  • 26 Киро Нашенски

    22 1 Отговор
    Те жълтите картони са много но не се сещате сами, знаете че при два е червен а те отдавна минаха два.
  • 27 Този

    18 2 Отговор
    е мазохист.
  • 28 БЕНОВСКА

    11 3 Отговор
    кики ако те композира само бою ,иди -ела ,но ако ти направят чеверме с шиши -е тогава ще е по" черешката на тортата"
  • 29 БАДЖУ

    18 6 Отговор

    До коментар #23 от "кривоустия":

    30 ГОДИНИ СЪМ БИЛ.РАЙОНЕН ПОЛИЦАЙ ОТ ТЕЗИ ПО ГОЛЕМИ БУКЛУЦИ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ ПРИЯТЕЛ ХВАНАХАГИ НА КАЛЪП ФУЯ ВЪТРИ КРАКАТА ГОРИ И ВИКАТ ЛИ ВИКАТ НЯМА СЕКС САМО ГУКАНЕ ЕЕЕЕ.

    Коментиран от #32

  • 30 хммм

    12 0 Отговор
    На МОСВ и Калин Стоянов със сигурност НЕ се справят!! Какво ще ги правите??
  • 31 Истината

    17 3 Отговор
    Е каква е тази среща на толкова оживено място?! Прос100то Кирче нали ги прави бизнес срещите по частни квартири, там където има удобни парапети.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 нигерийски морж

    11 2 Отговор
    аааааа не, и+бал га е ,и+бал га е и я е направил непразна,ама ся дъл я повтарга....щот нали кукера я зе
  • 34 А аз го гледах в очичките

    9 3 Отговор
    И те бяха като на прасенцето от дипси
    Като на стоборя тиквата лъжливи
    и прозираше едно посолство и всички останали не смеят да мъцнат защото магнитски като сянка лежи.
  • 35 един

    6 12 Отговор
    Тез комуня не престанаха с тия подлости и провакативни срещи и снимки!Преди няколко години един/забравих му името/се прикачи към Христо Иванов който в момента излъчваше на живо протест от София!Същото го правят и в НС,прилепят се към някой от ПП-ДБ и някой умишлено ги снима за да компрометира хора от Промяната!От ПП-ДБ трябва да си наложят воля и да избягват доколкото е възможно такива срещи,защото това работи против техният интерес и техните избиратели!
  • 36 кирил

    11 2 Отговор
    лиетче, ти ли цъкаш минусите душко
  • 37 Чисто

    16 3 Отговор
    и просто измамник (кирчо).
    Господ е Българин, той ще се погрижи за такива като теб.
  • 38 Тиква

    15 3 Отговор
    Капут и предател за затвора! До живот
  • 39 Актив

    18 3 Отговор
    "Много" подходящи съдии. Едната няма стаж като съдия, другия е бил разносвач на кафе в КС. Продажниците в правителството и парламента в активно действие.
  • 40 Както Ганьо живее правомерно и морално..

    4 7 Отговор
    Така и има право да изисква от политиците... Ганьо не краде, ходи редовно на църква, не прелюбодейства, паркира винаги правилно, не кръшка от работа... и бре Ганьо, ориенталско-евразийски патрЕотар !
  • 41 оня

    12 2 Отговор
    Първо на чалгара поверва народа, като си мислеше, че ще направи нещо. Сега на тези ПП-ДБ кратуни, които безславно ще си отидат също в небитието.
  • 42 тато

    10 2 Отговор
    за тебе картона е червен кирле
  • 43 Тити

    10 2 Отговор
    Нищо не направихте за цените на стоките и услугите само голи обещания.
  • 44 Кирчо,

    10 2 Отговор
    Явно ти си далтонист. Отдавна сме ти дигнали червен картон и е добре да напуснеш политическата сцена, но вземи със себе си цялата тая пасмина ПП ДБ.

    Коментиран от #49

  • 45 7те козякливи джуджета:

    11 2 Отговор
    Киро Мошенгията
  • 46 А ДА ИДЕМ НА ИЗБОРИ

    9 3 Отговор
    .......ТА ДА ВИДИШ ЧЕРВЕНИЯ КАРТОН ..............
  • 47 на киро комшията

    8 2 Отговор
    като гледам, от 40-50 човека и то тук....кирцата има само един фен... и то автора.....шиши ще ,и прави конституция, деса поетеса в КС....лол
  • 48 Малий

    9 1 Отговор
    Няма такива нагласи като този ,Боко , Шиши и мърлювците от ДБ! Стига сте ни ги навирали в очите , не може 1хора за които са гласували 10% от народа да правят каквито и да е промени!
  • 49 Аз...

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кирчо,":

    + герб и дпс
  • 50 Кирчо наивния

    7 2 Отговор
    лошо кирчо лошо. пропруските партии герп и дпс ви онодиха здраво и ви направиха глупаци. Отивате в историята като партията на керливия комарджияцар крадец.
  • 51 Кирчо

    6 2 Отговор
    много ли е рунтава ленката по задницата и гърбо, оти съм и мераклия на такива рунтави страстни лъвици.
  • 52 бягай бе

    7 2 Отговор
    доносник кравардски....Гарга рошева мръснишка....
  • 53 къде е

    5 1 Отговор
    Шопаров .....
  • 54 Кирил Петков

    6 3 Отговор
    Мрази България и българите... Просто е дошъл да вземе едни пари

    Коментиран от #60

  • 55 добра новина

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЕЖИВЯЛ ПРЕХОДА":

    Говори се усилено, че в ПП се формират фракции. Едната около Шарлатанин 1 /Киро/, а другата - около Шарлатанин 2 /Асен/. Шарлатанин 1 е разпространявал насам-натам информация за далаверата “Чаталджа”. Това напълно дезориентирало и объркало Шарлатанин 2. Консултирал се със свой съратник - Шарлатанин 2а /Даниел/, но той не можал да изфабрикува нищо и да измисли нещо смислено за оправдание. В шарлатанската гилдия все повече се споменавало името на Бай Ставри, за когото те не били чували нищо преди да дойдат в България. Уплашили се, защото той е строг и справедлив. Очаква се скоро "1" и "2" да се хванат за гушите.
  • 56 гаро

    2 2 Отговор
    Не не към всички мръ---ко както каза Веселин Маринов на Рачков само към Промяната щото се обърна в Подмяната от сглобката бо---к повече никакъв глас
  • 57 Тома

    2 2 Отговор
    Бай Ставри ви е приготвил червен картон парапете
  • 58 123456

    2 1 Отговор
    .... все още не може да вържи едно цяло смислено и разбираемо подредено изречение....
  • 59 Много далтонисти в това правителство

    2 2 Отговор
    Българския народ ви е вдигнал , червен картон от много години , ама вие продължавате да закопавате държавата!
    Как не се намери един достоен българин или българка да управлява! Всеки следващ се опитва да ни зарови още по-дълбоко.

    Коментиран от #61

  • 60 не вярвам

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Кирил Петков":

    Той пари си има.
  • 61 ще се научите

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "Много далтонисти в това правителство":

    Ще ви управляват достойно, когато се научите да поемате вашата част от отговорността! На избори гражданите дават отново властта на политиците. Някои обаче предпочитат да спят или да ходят за гъби, вместо да мислят.
  • 62 Зайо Байо

    1 2 Отговор
    METALLICA имат албум от 1983 година с чудесното име ИЗБИЙ ГИ ВСИЧКИ - Kill " Em All.............Името е показателно какво е нужно у нас , нали ?
  • 63 Петков

    2 0 Отговор
    Ти знаеш ли какво забогатял Спас Русев.Ами прочети в Гугъл как един шофьор на шефове на задгранични дружества български оставиха капиталите им и станаха богати Там е Велчев в тоя кръг.Каква работа имаш с тия руски проксита.Ами той има от кого да научи какво става тук.От целия Виваком.А не сме балъци,той се информира ежедневно,защото като Лукойл иска да доминира над всички мобилни оператори.Искал е да те компрометира.Така ли не разбра,че Бокича слухти и праща навсякъде чакалите си и ви търси цаката да ви изрита с Василев.Предупреден си!Внимавай и за подслушвате ли около себе си-хорс и устройства.Така ли не разбрахте,че Биби е най гадния Схемаджия на номера.Доксто не ви срине,няма да миряса.Иска пак да е номер едно.
  • 64 Защо

    2 0 Отговор
    В събота и неделя не правите срещи в цяла България с гражданите.Хич не е за радост жълтия картон,а за размисъл.Разваляйте седянката.Това е най-разумното.Видя се,че ви спъват на всяка крачка за промяна.По-добре да си запазите електората.Сега не искате да изпуснете властта.Но от нея полза има само Тиквата и Шиши.Ами направете си проучване колко ви подкрепят.И какъв е тоя заспал пиар ваш.Никъде не ви се чува гласа.Думи нямам.Винаги гладувам за Вас и искам един сериозен лидер,не заблуден и наивен.Значи Тиквата и змиите му ви сриват авторитетен и вие само мълчите.Атаките и ченгеджийските номера На лицето БМБ ще продължават,а лицемерно ще ви се хили в лицето.Хайде стигате спа,пътувате към дъното.Само Рашков е стожер на истината.
  • 65 Лумпен

    1 0 Отговор
    Червен картон!
    И бойкот на изборите !
    Не гласуваме !
    Не ги легитимираме !
    Като няма достойни време е за пряко управление от народа !
    Образователен ценз за избирателите !
    Имотен психически и тест за наркотици за управляващи !

    Коментиран от #66

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове