Last news in Fakti

29 Януари, 2024 11:04 3 716 21

"Добър апетит": Майка намери хлебарка в храна от детска кухня в Монтана

  • хлебарка-
  • храна-
  • детска кухня-
  • монтана

"Още на другия ден бяхме тук, за да направим проверка. Установихме наличие на инсекти. Единични, но все пак е недопустимо да има такива. Предприели сме мерки, хората от кухнята - също", коментира д-р Иванка Делева от Областната дирекция по безопасност на храните

"Добър апетит": Майка намери хлебарка в храна от детска кухня в Монтана  - 1
Снимка: Нова телевизия

Майка открила насекомо в купичката с храна на детето ѝ, взета от детската млечна кухня в Монтана. Хлебарката била умряла, но цяла. Жената вече е подала сигнал и до Агенцията по безопасност на храните., разказват от Нова телевизия.
Въпросната кухня изхранва 300 деца в града и общината.

„Прибрах се вкъщи и започнах да храня детето, беше някаква мусака. Натъкнах се на хлебарка. Тя беше цяла”, обясни в "Здравей, България" майката Цветелина Цветкова. По думите ѝ, когато е забелязала насекомото, кутията с обяда вече е била преполовена от детето.

На никого няма да му стане приятно да намери такова нещо в храната на детето си. И това не е първият път, в който намирам нередни неща. Преди месеци се натъкнах на найлони, наподобяващи части от чували. Тогава направих забележка на жената, която доставя храната. Тя каза, че се случва. И реших да не си търся правата, като се надявах да се вземат някакви вътрешни мерки. Явно това не се случи, защото намерих втори път. Единственото, което желая, е по-качествена храна. Искам това, което зависи от тях - хигиената, те да го спазват", заяви майката.

Темата коментира и Графиня Михайлова, директор на детската кухня. "Това е изключително неприятен случай. Искам да се извиня на всички наши потребители. Не мога да кажа точно откъде е дошла тази хлебарка", заяви тя.

По думите ѝ на 26 януари е направена проверка от екип на Агенцията по безопасност на храните и от Община Монтана. "Очакваме резултатите и ще бъдат взети всички необходими мерки", добави Михайлова.

"Още на другия ден бяхме тук, за да направим проверка. Установихме наличие на инсекти. Единични, но все пак е недопустимо да има такива. Предприели сме мерки, хората от кухнята - също. Ден преди сигнала от майката е направена месечната дезинсекция, а след нашата проверка - и още една", съобщи д-р Иванка Делева от Областната дирекция по безопасност на храните.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 4 Отговор
    След третата световна война това ще е менюто .Да свиква.

    Коментиран от #15

  • 2 Последния Софиянец

    9 1 Отговор
    След пръскане хлебарките полудяват и плъзват навсякъде.
  • 3 честен ционист

    10 1 Отговор
    "Установихме наличие на инсекти". В Монтана мърдат над 40000 инсекта. Да се дезинфекцира, и да се сменя името на Михайловград.

    Коментиран от #20

  • 4 Значи храната истинска

    14 0 Отговор
    Щом животното я яде.
  • 5 навсякъде има ,

    3 1 Отговор
    диво сърце е филм дето един си държи в гащите . Щурци , скакалци са ядливи . Мисля че кафявата домашна хлебарка не е . Не е нормално да се развъждат . Дървениците и хапят .
  • 6 гост

    18 0 Отговор
    Винаги съм се чудел що за майки са това вместо да сготвят на децата си висят в Facebook пушат и пият кафета по цял ден
  • 7 Слава на Евроатлантическа България

    16 1 Отговор
    Къв е проблема? Нали ЕС-ЕС разреши плюскането на насекоми..

    Коментиран от #8

  • 8 Трол

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Тази хлебарка е без лиценз и това е голям проблем за държавните служби.

    Коментиран от #18

  • 9 Механик

    7 2 Отговор
    Тя да се радва, че хлебарката е само една и е цяла, та може да бъде извадена. Щото Уруслица иска да ядем брашно от личинки. А не знам дали вече не са почнали да ни го добавят тайничко в храната ,че да свикваме.
  • 10 хараре

    7 3 Отговор
    Типично българска работа. Смях и сълзи след това! Простотията е заляла тази оскотяла територия.

    Коментиран от #17

  • 11 кашавар

    7 0 Отговор
    Тази са я открили а другите, които не са видяли...
  • 12 да да

    4 0 Отговор
    Ама такава Майкя?!,не може да направи!Мърля...
  • 13 МП4

    3 0 Отговор
    Майка - кухня ..Най- голямата смад!!
  • 14 даа

    6 2 Отговор
    Гнусно! Да ги спукат от глоби!
  • 15 Той чува...

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Трета световна война няма да има, но ако бързаш да се срещнеш със Създателя, може и по-рано да те повика.
  • 16 Васил

    2 4 Отговор
    Нормално за Българското Африканско ежедневие.
  • 17 Амиии,българска

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "хараре":

    В китайската храна се молят да попаднат хлебарки,щото си е бонус!
  • 18 По-скоро

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Трол":

    Няма документи за произход,затуй се чудят аджеба откъде се е взела,нищо че предния ден е пръскано против хлебарки,лошото е че най-вероятно се е дотътрила отровена и умряла
  • 19 Некой си

    2 2 Отговор
    А каква е гаранцията,че хлебарката не и е от дома ! Тая мърла явно и на прасе не може да забърка.Тия по монтаско и плъхове ядат.Занимават хората с глупости.Прост народ !
  • 20 Чaкaй млко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Дa поддaде cтенaтa нa Огоcтa, кaкто cе мотaт държaвните aгенции, поcле може дa cе върнaт нa ниво Кутловицa. И без друго нищо читaво не е излезнaло от тaм.
  • 21 Диляна Иванова

    0 0 Отговор
    Аз съм майка на дете и знам какво преживявате всички.
    Отвратителни условия за отглеждане на деца,
    отвратително е всичко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове