Last news in Fakti

30 Януари, 2024 16:19 2 230 26

Цветан Цветанов за "сглобката": Знаят си мръсотиите, затова са заедно

  • цветан цветанов-
  • сглобка-
  • правителство-
  • корупция-
  • герб-
  • пп-дб

В един момент обаче всичко замря, когато седнаха на масата и започнаха да разпределят определени позиции и назначения

Цветан Цветанов за "сглобката": Знаят си мръсотиите, затова са заедно - 1

Не може да се прави аналогия между двата случая- „Апартаментгейт“ и „Чаталджагейт“. При мен ставаше въпрос за замяна 200 квадрата за 239 квадрата. Тази разлика от 39 квадрата с кредит от 100 хил. лв., от което излиза, че цената е около 1300 лева на квадрат. Тогава в „Апартаментгейт“ бяха замесени Филип Гунев, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и други известни лица", припомни Цветанов в Студио Actualno и допълни, че неговото действие след избухването на скандала е да напусне парламента и ръководните позиции в партията, „за да може да се направи обективна проверка“.

„Видя се, че няма нищо, но както се казва - чашата вече беше изпита. А сега никой не смее да коментира тази тема, особено по националните медии, което означава, че има нещо задкулисно, но може би времето ще покаже дали това е така“, добави лидерът на Републиканци за България.

В коментар за сегашния скандал „Чаталджагейт“ Цветанов отбеляза колко премерени са изказванията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Миналата седмица той застана зад Василев и Лорер с думите, че ги е попитал за случая и те са го уверили, че „абсолютно нищо няма, което да ме притеснява“. Позицията му дойде малко след тази на Делян Пеевски, който също подкрепи Василев, като дори каза, че финансовият министър е жертва в този казус.
„Хем съжалява, че съм напуснал ГЕРБ, хем казва: „Аз имам доверие на Асен Василев и Кирил Петков. Всеки един от тях знае нелицеприятни неща за другия и има интерес да бъде в тази „сглобка“, защото в края на краищата има едни милиарди, които трябва да се разпределят“, заяви Цветанов.

Според него едно евентуално следващо правителство с различни лица ще разобличи много корупционни схеми на кабинета „Денков – Габриел“.

По думите му това, което е най-тревожното за България, е фактът, че властта влиза от скандал в скандал. „Единият по някакъв начин се потопява, но излиза новият, който покрива първия и така нататък“, заяви Цветан Цветанов.

По думите му Борисов е в ситуация, в която иска времето да работи за него и да бъде припознат за добър политически партньор. Той напомни, че по време на предизборната кампания за последния парламентарен вот ПП-ДБ са излезли заедно на политическата сцена с риторика срещу ГЕРБ и ДПС.

„В един момент обаче всичко замря, когато седнаха на масата и започнаха да разпределят определени позиции и назначения. В момента се очертава и един сериозен бюджет за 2024 година. Тук идва въпросът защо никой не говори за политики? Защо никой не концентрира вниманието си върху това, което може да обедини нацията - икономика, декарбонизация, за трансформацията, която трябва да бъде направена“, попита Цветанов.
„Отдава се прекалено голямо значение на това, което президентът Румен Радев по всяка вероятност ще направи“, коментира слуховете, че държавният глава ще прави партия. „Искам да направя паралел с Георги Първанов, който беше силният президент, използващ капацитета на много силни политици тогава. С проекта АБВ, неговата партия, нищо не се случи. Това ще се случи и с евентуалните намерения на Радев“, прогнозира той и допълни: „В демократичния свят винаги има управляващи и опозиция, а когато се стигне до ситуация, в която те са едно - мястото на опозицията се заема от друг политически проект. Дали ще бъде Румен Радев или някой друг - няма значение“.

Цветанов коментира и скандалите между Радев и санкционирания по „Магнитски“ депутат от ДПС Делян Пеевски. Според него този конфликт рефлектира само върху едно - хората да си мислят, че всички са маскари. „Хората ще загубят доверие в институциите“, заключи Цветанов. Той повдигна въпроса как ще бъдат проведени изборите за европейски парламент. „Видяхме проблемите, които възникнаха на първия тур на местния вот - рекорден брой невалидни бюлетини. Това означава, че отново може да има възможност за манипулации. Аз смятам, че местните избори не бяха честни. При такъв голям процент недействителни бюлетини, значи, че има нещо нагласено, нещо, което се режисира от задкулисни кръгове“, каза още лидерът на Републиканци за България.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъщата

    23 2 Отговор
    Асансьора работи ли?
  • 2 честен ционист

    10 5 Отговор
    Цецоу и републиканците изгряват отново на сцената ноември месец.
  • 3 А пък

    24 0 Отговор
    ти "света вода" , лифт бой !
  • 4 Оз. Ген.Румянцев

    25 2 Отговор
    Съвършено прав е Цецо. Ама и той е маскара.
  • 5 Цент Тавър

    19 0 Отговор
    Цвако Пипоня е българският Конфуций
  • 6 Акула

    18 1 Отговор
    Просто Интереси Няма Вечни Приятели а Има Вечни Интереси
  • 7 Акула

    17 0 Отговор
    Зад Всяко Голямо Богатсво се Крие
    пРЕСТЪПЛЕНИЕ
    бАЛЗАК

    Коментиран от #23

  • 8 Най-добре

    13 2 Отговор
    Ти знаеш мръснишки те истории на Борисов . Какво искаш да изкараш,че бизнесмени нямат пари за имоти,защото това е купено преди да влезнат в политиката.Освен това Василев е излезнал от фирмата преди да влезне е политиката и има взет заем за този имот не са взети пари от държавата.Рсзликите са много и си закъснял да се упражняваш и допълнително изпираш.
  • 9 ЧОЧО

    19 0 Отговор
    Как пък един не излезе и да каже,виновен съм. Всичките чисти като момини сълзици.Вие сте от тоя същия народ,дето мислите,че ядат доматите с колците.Скрийте се някъде и си харчете крадените пари.
  • 10 Папурко

    12 0 Отговор
    Тоя тъщата не го дави!
  • 11 Реалист

    14 0 Отговор
    А ти цветанчо си света вода нали:)
  • 12 гост

    14 1 Отговор
    Ей клоун пак ли бе.Кой беше ти....не проумяваш ли,че си бита карта пешка с асансьор.Изчезвай гнусен си за хората
  • 13 Тъй де!

    14 1 Отговор
    То и по "твоето" време беше така,от скандал в скандал,а инак е така още от 1989-та,точно защото оттогава и не само оттогава властта е узурпирана и окупирана от нечистоплътни хора,които бранят властта от читавите хора,и си я предават един другиму.Затова сме обречени да сме задния двор на Европа и докато не се приложи румънската система и сума ти политици да бъдат осъдени и да преспят при бай ви Ставри,т.нар. "Преход" няма да приключи!
  • 14 Цв Цв Беше ни писнало от теб, както от

    11 0 Отговор
    Гешев,!? Бойко ви Отсвири и двамата, напълнихте Гушите като Пеликани и двамата с ГЕШЕВ!! Нито някой иска да ти вижда физиономията, нито да ти слуша съветите!? Черна страница сте с Гешев от Историята на Прехода!!
  • 15 Точно

    5 1 Отговор
    Ти да говориш за мръсотии.Изтрий го това,изложи се.Всички боклуци от партии един шадраван хора като Румен Петков и Цв.излизат да плюят белким загръснат някакво място в Европарламента.По-кротко.Има прокуратура мафиотска пращайте й сигнали.
  • 16 Бегай !

    9 1 Отговор
    Добре ,че баща ти беше шофьорче на комундетата.Та видя апартаменти - сельо !

    Коментиран от #18

  • 17 Дън Бай

    4 1 Отговор
    Хората не си мислят, че всички са маскари, те знаят, че ВСИЧКИ СТЕ МАСКАРИ!
    Между другото, асансьора как е, работи ли?
  • 18 Имотна съпруга

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бегай !":

    Не завиждайте, г-н Цветанов има три дъщери все пак. Явно е добър родител , помислил е как да ги подсигури с имоти. Нямате представа колко е унизително съпругът да натяква,че те е взел от панелното гето да живееш в Центъра на града!
  • 19 Град Симитли

    4 0 Отговор
    Мнение на....

  • 20 М3 голд

    3 1 Отговор
    Казва много неща, но пост фактум. Вече аут от САЩ (засега), на политическия небосклон у нас се е коалирал с алчни мераклии за власт. Но е прав, че сделката за апартамента е просто бонус, финансово всичко излиза. Беше мераклия да е на мястото на Кирчо и Кокорчо, но не го избраха. Няма Харвард (може и да е фалшив). Той е по можеш от Бойко и не е прост.к като него. Но, това е положението.
  • 21 бай село

    6 0 Отговор
    Въшката като се наяде излиза на челото. И Цецо се наяде.
  • 22 Ааааабе ти си отличник

    6 0 Отговор
    С тебе никой не мое се мери... отдавна трябваше да те освиткат...
  • 23 ганю

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Акула":

    това не е вярно
    пари на боклуци и за боклуци не давам
    Граф Монте Кристо
  • 24 ГЕША ВАН

    3 0 Отговор
    ШКАФЧЕТА КЮЛЧЕТА И АПАРТАМЕНТИ
    И ВИЕ БЯХТЕ ОТ ПЪРВИТЕ СГЛОБКИИ
  • 25 Както винаги

    3 0 Отговор
    чист като сълза на малка рибка

    Свободно ли е мястото за
    п.ик.оло на асансьора
  • 26 Цвъсансьорът

    1 0 Отговор
    ги разбира тези работи. В спалнята на Борисов заедно брояха милионите крадени евра, дрона на Радев го разкри.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове