Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 10:46 7 754 28

Странно, но факт: Служителите в частната "Булсатком" на протест пред държавния регулатор КЗК

  • булсатком-
  • кзк-
  • протест

След осъществяване на сделката, която е за почти 60% монопол на пазара, компанията има възможност да определя цените си и както реши, смятат служителите

Странно, но факт: Служителите в частната "Булсатком" на протест пред държавния регулатор КЗК - 1

Притеснения предимно за работните си места изразяват протестиращите с протеста, който е пред Комисията защита на конкуренцията. Това става на фона на очакванията Комисията да одобри придобиването на "Булсатком" от собственика на "Виваком", съобщи БНР.

На въпрос дали не е странно служители на частна компания да протестират пред държавен регулатор срещу придобиването ѝ от друга частна компания, Борислава Василева отговори, че след осъществяване на сделката, която е за почти 60% монопол на пазара, компанията има възможност да определя цените си и както реши и се очаква те да бъдат по-високи.

От ПП-ДБ се обявиха против решението на антимонополния орган.

Заради изказването на Кирил Петков, а не заради очаквания протест, от собственика на компанията Vivacom - United Group - излязоха със съобщение, в което определят изразеното от него мнение като "недопустима намеса в работата на независим регулаторен орган".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дякон Унуфрий АраллампиевД

    25 5 Отговор
    Демокрация по Български Среща на четири очи и после протести Бреййй какви чудеса ставали Въйй
  • 2 честен ционист

    19 4 Отговор
    Май и тия ще ме завлечат, както навремето Тотал ТВ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Някой

    35 3 Отговор
    И що да е странно? Хората протестират - няма значение дали фирмата е частна или държавна.
  • 5 дом

    38 7 Отговор
    Проблемът е, че не е независим. Броят пачки под бюрата. Не трябва да се разрешава сделката, това е опит за овладяване. Деблия Магнит и Крадливото от Банкя имат изгода от това. Не трябва да се допуска.
  • 6 Тодоров

    43 2 Отговор
    Абе този собственик на ВИВАКОМ ще се окаже голям ..........сещате се какъв. Преди няколко дни получихме от ВИВАКОМ съобщения, с които направо ни уведомяват, без да можеш да възражиш, че вдигат цените с 4.7%. Бандитска арогантност, подплатена с пълно незачитане на действащите мужду тях и клиентите им договори и фиксираните абонаментни планове.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 а ти

    8 16 Отговор

    До коментар #6 от "Тодоров":

    прочел ли си си договора?!? Явно не си!
  • 8 Закривай!

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тодоров":

    Цените се вдигат, обслужването се влошава и хора не държат, щом организират "хвърковати чети" от гастролиращи служители, за да решават проблемите в по-големите градове.
  • 9 Професор

    32 2 Отговор

    До коментар #6 от "Тодоров":

    Йетел вдигат направо с 10%. Сключваш договор за един период с цена за което сте се споразумяли а те едностранно вдигат цените въпреки споразумението посочено в договора. Хем те не спазват договора а клиентът не може да го прекрати ако не плати неустойка в размер на три месечни такси. Аз не разбирам за какво се сключва този договор с мобилен оператор щом цената е неясна. Ами те могат да вдигнат таксата и със 100%.

    Коментиран от #18

  • 10 дедо..

    17 2 Отговор
    Всичко е решено след срещата на кирчо и спас..руско държи булсато,същия има да дава на драган над 50 млн.лв..и шолака от югруп си иска парите.а сега идва интересното,след придобиването на бсат..вива ще държи 60% от абонатите в бг..
  • 11 ТИКВУН И ШИШИ ИСКАТ И РАФИНЕРИЯТА

    22 6 Отговор
    Въпрос на време и нея да лапнат
  • 12 за договорите

    26 0 Отговор
    Ами там си пише и за трите оператора, че могат да корегират цените с инфлационния индекс веднъж годишно! Четете бре! Само дето няма опция за клиента, че при промяна на цените може да прекрати договора без предизвестие!

    Коментиран от #16

  • 13 Съдията Дред

    18 5 Отговор
    Няма проблеми, бе нали Кирето си записа на листче това дето му нареди бай Спас
  • 14 БАРС

    13 0 Отговор
    С НИЩО НЕ СМЕ НАПРЕДНАЛИ.УЖ СЕ УЧИМ ОТ НЕМЦИТЕ НИЩО ПОДОБНО НЕ СМЕ НАУЧИЛИ.НАИСТИНА ДЕБРЕ СА НАПРАВИЛИ .ВСИЧКИ КАБЕЛИ ЕЛЕКТРИЧНИ ИЛИ ИНТЕРНЕТ В ЗЕМЯТА НИКАКВИ ЧИНИИ ИЛИ КАБЕЛИ ДА КРЪСТОСВАТ УЛИЦИТЕ КАКТО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА СЕ ОБЕСИ С.ЧОВЕК.ТА В НЕМЦИЯ КАБЕЛ ИНТЕРНЕТА Е В ЗЕМЯТА И Е ДЪРЖАВЕН КОМБИНИРАН С ДОМАШЕН ТЕЛЕФОН ТАВСЕКИ ОПЕРАТОР СИ ПЛАЩА НАЕМА НА ДЬРЖАВАТА И ХОРАТА НА КОЙТО СИ ИБЕРАТ ДОСТАВЧИК ПЛАЩАТ ТВ И ИНТЕРНЕТ ТО ДАЖЕ ВЕЧЕ ВСИЧКО ВЬРВИ ПО ИНТЕРНЕТА.КРАЦНО ВРЕМЕ Е ДАСЕ ОБЕРАТ ВИСЯЩИТЕ КАБЕЛИ И БЕТОННИТЕ СТЪЛБОВЕ В БЪЛГАРИЯ СРАМ И ПОЗОР А ГОВОРИМ ЧЕ СИЕ НАПРДНАЛИ.
  • 15 Инкогнито

    22 7 Отговор
    Кирчо е американски шпионин и обслужва само интресите на началниците си. Юнайтед група са американци и изкупуват и окрупняват бизнеси в България. В момента България я продват.
  • 16 Професор

    20 0 Отговор

    До коментар #12 от "за договорите":

    Трябва да има и такава клауза. Ако Операторът едностранно реши да промени цените клиентът също едностранно да прекрати договора без да плаща неустойки. Аз минах на предплатен план. Много трудно стана. Запазих номера и минах на предплатен след няколко обаждания на оператор. На договор им е по изгодно защото могат да правят каквото си искат.

    Коментиран от #24

  • 17 Професора

    13 7 Отговор
    Кирчо Петков е Амеркански лобост с цялото НПО ППДБ
  • 18 Те така те

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Професор":

    За това са виновни НС и КЗП, които не забелязват, че с едни "общи условия" всичко останало в договорите не е от значение, а въпросните условия само са споменати, като такива, а се намират на друго място. Да не говорим за общественият защитник в кома, която не знае коя година сме.

    Коментиран от #22

  • 19 Запознат

    7 7 Отговор
    КЗК в момента пречи на амерканските монополист.
  • 20 МаринР

    2 3 Отговор
    60% монопол?! Някой би ли ми обяснил какво означава това? Дали протестиращите не знаят какво говорят, или журналисите си пишат колкото да не заспят?
  • 21 Какво

    10 0 Отговор
    Какво странно има? Кое в България не е Странно?
  • 22 Къде видя ти Обществен Защитник?

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Те така те":

    Къде видя ти Обществен Защитник?
  • 23 ТИЯ СЛУЖИТЕЛИ СА МЕ ГОНИЛИ ОТ ОФИСИТЕ СИ

    9 3 Отговор
    ЩОТО ВЕЧЕ ИМАЛИ КЛИЕНТ КОГОТО ОБСЛУЖВАТ - БУЛСАТКОМ Е МУТРЕНСКА ФИРМА ПЕРАЧНИЦА ! НАВЪН ОБАЧЕ ВАЛЕШЕ ДЪЖД И БЕШЕ СТУДЕНО ! ДОБРЕ ЧЕ АЗ НЕ ИМ БЯХ КЛИЕНТ ! ....... НЕ ВЯРВАМ КИРО ДА Е ЗАМЕСЕН - ТОЙ Е ЧЕСТЕН МОШЕННИК !
  • 24 Никки

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "Професор":

    Аз съм в Булсатком.Плащам-има услуга.Не плащам-спират.Договор нямам.
  • 25 Aлфа Bълкът

    7 1 Отговор
    ИМАМ ВЪПРОС! КАК КУПУВАШ НЕЩО, КОЕТО НЕ СЕ ПРОДАВА И КАК НЕЩО КОЕТО СЕ ПРОДАВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ?
    Сериозно по новини, медии ни заливате с безмислена информация. А нищо по въпроса, продава ли се Булсатком, дългове ли имат, че ги придобиват? Аз мога да потърся информация, но от 20-30 новини по темата не съм попаднал на такава, която да дава пояснение. Само информация, че Виваком искат да придобият Булсатком, а че Булсатком не искал да бъдат придобити. Е как става тая работа аджеба?
  • 26 евро съюз ама друг

    6 0 Отговор
    Това е монопол по този начин виваком си купува над 1 млн, абоната и им излиза по евтино от колкото да изграждат допълнителна инфраструктура и да чакат някой да се закачи.За мобилните оператори да не говорим колко са алчни ,
  • 27 Иванов

    1 0 Отговор
    Тия само се продават на други сливат се и изчезват съжалявам само за Близу че се продадоха на бившия Мтел сегашен а1 Близу беше с най добрия бърз и евтин интернет и телевизия от близкото минало
  • 28 Запознат

    6 0 Отговор
    Служителите в ЧАСТНАТА Булсатком.......ами другите да не би да са държавни? Алооо Fakti на кому са нужни подобни пропагандни заглавия? Ние Българите искаме да имаме и Български доставчик. Комисията за картелите и тя е картелирана от посолството , както и медиите и цялото правителство. Толкова прозрачно стана вече че народа се отвращава , но идват избори и някой ще се разбягат по островите набързо. Съд и прокуратура и те са навързани като черва , прогнила и издънена държава сме , това го знаят и децата вече. Какво направихте с тази държава бе келеши?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове