Last news in Fakti

1 Февруари, 2024 13:37 2 221 53

Нинова: Поредното публично убийство е показателно, че се връщаме в мутренските години (ОБНОВЕНА)

  • корнелия нинова-
  • показно убийство-
  • връщане-
  • мутренски години

Президентът готви поредната своя партия, съветниците му говорят за това. Радев няма право да прави своя партия, докато е президент, освен че е незаконно, е и неморално, изтъкна лидерът на социалистите

Нинова: Поредното публично убийство е показателно, че се връщаме в мутренските години (ОБНОВЕНА) - 1
Снимка: БГНЕС

Поредното публично убийство в последните няколко месеца е показателно, че се връщаме в мутренските години, които бяхме позабравили. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира в кулоарите на парламента снощното убийство в София на Мартин Божанов, предават от БТА.

Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) върнаха модела „Борисов“ на власт и заедно с това се върна и онзи стил на управление – мутренският стил, допълни тя. Тревожно е, че излиза информация за система от връзки на Божанов с прокурори, съдии, това трябва да се провери, говори се за подкупи, рекет и заплахи, добави лидерът на БСП. В този контекст тя постави въпроса за съдебната реформа, която, по думите ѝ, е била „знаме на ПП-ДБ“. Тя беше съсредоточена само върху това да се овладее КПКОНПИ, Конституционният съд, Висшият съдебен съвет и Инспекторатът към него, добави Нинова. Реален резултат от тази реформа няма, продължава хаосът в прокуратурата и в съда и поредното показно убийство е доказателство, че няма държава, че тази съдебна реформа е абсолютно провалена и, когато няма държава, мафията вилнее, изтъкна още Корнелия Нинова.

За смените в регулаторите и липсата на разбирателство по темата в управляващото мнозинство, Нинова посочи, че става въпрос отново за борба за наместване на постове и в никакъв случай за мисъл тези регулатори обективно и по закон да регулират икономическите и финансовите отношения в страната.

Като недопустимо, но в същото време още едно доказателство на думите ѝ, тя определи вчерашното изказване на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, според когото реформата в КЗК трябва да стане много бързо. Според него смяната в регулатора и промени в закона трябва да станат „огромен приоритет“.

Изказването, че ще сменят КЗК, е още едно доказателство за овладяване на държавата, за разпределяне на порциите между тях, това не е управление, коментира Нинова. КЗК и другите независими органи трябва да работят спокойно, да взимат своите решения, ако сме правова държава, има начин решения, които не ни харесват, да бъдат обжалвани по съдебен ред, припомни тя. Но, по думите ѝ, „сглобката“ няма такава цел.

Попитана какво смята, предвид това, че казусът с КЗК се повдига след среща между Кирил Петков и Спас Русев, Нинова отбеляза, че коментарът на Кирил Петков идва като защитна реакция на това, което е излязло наяве – а именно, срещата му със Спас Русев.

Очевидно е, че президентът Румен Радев готви нов проект, така Корнелия Нинова отговори дали президентството се е превърнало в партийна централа, както смята председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Президентът готви поредната своя партия, съветниците му говорят за това, допълни тя. Радев няма право да прави своя партия, докато е президент, освен че е незаконно, е и неморално, изтъкна лидерът на социалистите. Нинова посочи, че това е поредният проект на Радев. Видяхме докъде стигнаха тези опити, най-вече със създаването на ПП – той ги изстреля във властта и последиците са очевидни за цяла България, аргументира се политикът. Но уточни, е БСП не би подкрепила импийчмънт на държавния глава.

На въпрос как очаква да премине ротацията във властта и стабилно ли е управлението, Корнелия Нинова посочи, че това е най-нестабилното управление, което сме имали през последните години. Ротацията ще мине с огромно напрежение, но това за България и за хората е нестабилност, несигурност, липса на възможност да се предвижда правенето на бизнес, оскъпяване на живота, без да се взимат мерки от регулаторни органи. По думите ѝ още това управление е „подчинено на власт и пари. От едноръки джентълмени ще приключат като двуръки бандити, просто с две ръце грабят и рушат всичко, до което се докоснат. Белите якички от Харвард се събраха с мутренския модел и се роди това чудовище, което ни управлява“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    34 6 Отговор
    мутренските години не са свършвали! Боко и Шиши управляват разградената ни бавно умираща държавица.

    Коментиран от #6, #9, #12, #34

  • 2 провинциалист

    36 2 Отговор
    Връщаме се? Че ние кога сме излизалил от мутренските години? Мутрата сменя анцуга с костюм, но си остава мутра.
  • 3 Кой

    23 2 Отговор
    създаде мутрите и толерира десетки години както бизнесите им , така и деянията им ? На оставилите живи , за сега ю

    Коментиран от #39

  • 4 ХАХАХА

    33 1 Отговор
    И какво от това ,че се връщаме в мутренските години ? Освен политиците и техните ремаркета ,едва ли има българин ,който да се трогва от отстрела на разни престъпници ,които правосъдието не желае да привлече под отговорност. Господ бави но не забравя!
  • 5 Не не

    21 13 Отговор
    така се получава когато мафията губи власт. Кака Курни пак се опитва да печели дивиденти от убийството на човек, грях ѝ на душата.
  • 6 шопо

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Чекай малко, небързаи,, сега сме у преходо към демокрацията !

    Коментиран от #29

  • 7 Майора

    24 11 Отговор
    Корнеллия , ти май забрави кой направи долара 3000 лв , кой фалира банките , кой изнесе парите на хорара , кой създаде мутри и олигарси и кой плати протестите ,свалили зсконния кабинет на Борисов! Борисов вече четвърта година не е на власт , така че сига си се оправдавала с него!

    Коментиран от #10

  • 8 Клишерия Нинова

    17 4 Отговор
    За да се върнеш някъде, първо трябва да тръгнеш! Ние не сме мърдали ма, чинка! Ти имаш политически речник с две клишета! Логично от милион избиратели в началото , сега ще се борят за влизане в парламента!
  • 9 Факт

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Безспорен факт е, че двете лойни топки управляват държавицата... Особено водещ вожд е Делянчо, дясната му ръка ✋ е Бойко, а лявата му ръка ✋ е Кирчо! Въпросът е , че се оформят два полюса - единият полюс е около Пее,ски, другият полюс около президента Радев. Въпросът е ЗАЩО Нинова избра страната на Пее,ски, Борисов, Кирчо и Иванов???????????????

    Коментиран от #31

  • 10 Саса

    14 12 Отговор

    До коментар #7 от "Майора":

    Абе майоре, още ли има такива заблудени от пропагандата.... Това за3000 лева за долар си беше Майдан, организиран от Сорос, защото тогавашното правителство не му се подчиняваше, не го зачиташе, дори отказа да награди Сорос с държавен орден, който все пак получи по-късно от Петър Стоянов....
  • 11 Иво

    11 12 Отговор
    Майоре,ти май забрави ,че подпалвачите на световните войни краварите нмаправиха долара за една нощ на 3000 долара !! Гледайте какво става в Брюксел ,при нас ще дойде края на сглобката !!
  • 12 Кнаус 485

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Съгласен, Нинова като че ли пада от луната...... Как няма да се върнат мутренските години като територията се управлява от тиквун и прасето....
  • 13 един

    11 1 Отговор
    "Връщаме сме се били в мутренските години",че ние никога не сме ги напускали ма како,убийството на Милен Цветков да не би да не беше мутренско,убийството на Трактора също,ония шестимата дето ги убиха край софийско село да не би и тогава да не беше мутренско,другите подобни убийства вече ги забравих!
  • 14 Готин пепеЛудо

    6 0 Отговор
    Ами хората за това и плащат за да има и зрелища, защото не само с хляб и храна могат да живеят! За това сте измислили парите да ви вдъхновяват...
  • 15 Москва

    3 2 Отговор
    Застраховани сме на ВИС-2!
  • 16 Град Симитли

    7 5 Отговор
    То не сме излизали от тях, де.....
    .... Чудно, как някой "експерти" не са пришили снощното убийство на Радев?!
    .... Бавят се, Шиши ще се разсърди! :))
  • 17 Како,

    12 3 Отговор
    И ти си "у кюпо" и то на дъното, но по стар комунистически обичай, се правиш на кладенчова вода.
  • 18 Кремък

    3 2 Отговор
    Я направи една сватба , като тази в Кана Галилейска и превърни водата във вино да видиш каква свада ще настана, че да се развесели народът.
  • 19 Скъпа

    10 1 Отговор
    Публично убийство е ако вляза в заседанието и ти пръсна публичната глава пред поне 100 човека. Мутренските времена никога не са си отивали за да се връщат
  • 20 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    И Корни активно бичи Геноцид докато си Краде, но са се изрезва за поредното Убийство. Мизерията и Хаосът раждат само Престъпления.
  • 21 Стига с тая партия ма овцо

    8 7 Отговор
    Като навити пружини сте с лъжите и простотия срещу президента цялата измет на България ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС и БСП.
  • 22 истина ти казвам

    12 3 Отговор
    Корнело,остави нотариуса! Напиши нещо за избитите без съд и присъда при идването на власт на отечественият фронт на 1-ви и 2-ри февруари 1944г.? Не се прави на умрела лисица!!!! Избихте цветът на нацията б.....и!
  • 23 Другарко

    11 3 Отговор
    Гешев кой го избра, а преди него, кой избра Цацата, а да продължавам ли да питам. Ти и Сергейчо. Заедно с Пеевски и Борисов. Ти си толкова виновна колкото и тия двамата.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Майора

    2 3 Отговор
    До Саса
    Явно ти си заблудения , щом не ти е правило впечатлени това което описвам! По склонен съ да вярвам , че ти си от тия, които направиха това и затова въобще не ти пука! Жалко!
  • 26 БСП в Бунището

    14 5 Отговор
    Абе Нинова,това всичко се е случвало от 2005 до 2009 та,когато управлявахте със Сергей Станишев и БСП.Нинова е Зам.министър с министър Р.Овчаров.. най- престъпното Правителство в България....Вие от БСП узаконихме Мутрите ...
  • 27 Коста коейкааа

    5 5 Отговор
    Лелече отивай в сибир в някоя колиния да се научиш на дисциплина и как да правиш фффедероси на владо потина хахаххаха селска комммунистическа измееет

    Коментиран от #38

  • 28 инж. Ганчо Илков

    11 4 Отговор
    Да, няма Държава, няма Демокрация. Защо и от кога сме в съществуващото състояние? Когато се проведоха Изборите за Велико Народно Събрание Комунистите реализираха Първият Политически Проект. Този Проект се извърши набързо под Угрозата на налагане Процеса на Лустрация. Комунистите държаха Лостовете на Власта.. Преобразуваха се в Социалисти и на Базата - Разработен Сценарии, манипулираха Изборите чрез Изборния Туризъм; внедряване на псевдо Дисиденти в Политическите Партии. Направиха Конституция, която удължи Агонията на Комунизма и осъществи предаването на Икономическите Механизми в ръцете на техните Поколения. Конституцията въведе Суверен да бъде Парламентарното Мнозинство, /вместо такъв да бъде Народа/. Политическите Партии бяха заменени с Политически Проекти. Тези Проекти са на Издръжка на Бизнемените, създадени по Руския Модел на Приватизация, превърнали се в Дарители. Издръжката като Бонус получава и Средства от Бюджета чрез Партийната Субсидия. Нормалният Българин, превърнал се в незаинтересован Зрител, няма Представа за Броя на Политическите Проекти. Всички, без Изключение имат обща Основа - гърбът на Българина, работещ за жълти стотинки, но пълнещ Касичката на Проектантските Лидери.

    Коментиран от #35

  • 29 от софийско

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "шопо":

    А, дека е таа демокрация, до коги че я тражиме и все я нема ?
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ⚜️Просветен⚜️

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Факт":

    Ти като се интересуваш от политическия живот, четеш тук, задаваш въпроси , толкова ли не можеш да се досетиш, защо Кори избра сглобката, а не Генерал Радев? Защото когато го подкрепи за президент , Чинка се надяваше че Радев ще е булонка като Плевела на Боко! Искаше и се и тя като Тиквун да си има президент! Но човека е генерал летец - изтребител , Тетката не се сети че Радев не е мекотело и сега го мрази !
  • 32 Проспал съм БСП на власт

    8 3 Отговор
    Щом сме в мутренски години значи БСП управляват.
  • 33 дедо Тома с ножето

    6 3 Отговор
    кога ще върнеш откраднатото от Т.Е. крадло с едрите балдъри
  • 34 Ако мога

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Ще пробвам на тая, да и оргаризирам среща с (комунистическият) БOГ, обаче нашите.лолицаи много напреднаха с технологиите и ще ме хванат....
  • 35 Умен по цялата глава

    3 2 Отговор

    До коментар #28 от "инж. Ганчо Илков":

    Инж Ганчо,ей тва нещо дето си го написал исках да го кажа отдавна и аз...Браво!!!Това е Реалността !!!
  • 36 Никой

    4 3 Отговор
    Отдавна предупреждавах ,че целта на Президента Радев със създаване на свой политически проект е да унищожи абревиатурата БСП. БСП- БКП винаги е била свързана с комунизма-социализма, 100 годишна партия. Тъй като комунисти-антифашисти по естествен път намалят страхът на Корнелия е оправдан,че президента ще гушне и останалия и малко електорат. Президента после смело може да обяви ,че никой няма право да свързва партията с един отминал,безпереспективен и мракобесен строй. " Облякъл се Илия погледнал се пак в тия ", че и президентчето
  • 37 Наблюдател

    8 3 Отговор
    Госпожа Нинова май забравя, че мутрите са рожба на комунистическата ДС, филиал на КГБ.
  • 38 истина ти казвам

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Коста коейкааа":

    Ше иде ама друг път! Дечицата във USA кой ше ги издържа? Що не ги пратти във Масква? Лицемерни б......и!
  • 39 Те ги създадоха

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Кой":

    МВР и Българската армия. Те създадоха мутрите, и всякакви измамници крушата не пада по далече от дървото.
  • 40 егати

    4 2 Отговор
    ляля курнела май не е чувала лафа храни куче да те лае.е сега го видя.
  • 41 Тома

    10 0 Отговор
    Ами ако чакаме съда да ги осъди ще има само да сънуваме.Мутрите трябва сами да се чистят
  • 42 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    5 3 Отговор
    Ха ха ха, тъпата овца се усети. Ми на ли твоя Шарлатанин, вдигна юмрука и призова Мутрите вън ма Краднелио....

    Коментиран от #43

  • 43 Помнещ

    8 0 Отговор

    До коментар #42 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    Мутрите вън, но те пък започнаха да се избиват. Голяма работа, че са претрепали един идиот,който е разплакал 200 семейства с неговите мошенгии.
  • 44 нане

    5 0 Отговор
    Нинова, като юрист, депутат, шеф на парламентарна група и т.н. от 30 години, ще отговориш ли на въпроса: Защо още няма Закон за измама с недвижим имот, което е изключително в услуга на имотната мафия???? Още 2000 година депутат от БСП в НС заяви, че: "всеки момент ще се гласува закон за измама с недвижим имот". Да, ама не, още няма такъв закон. Следователно в имотната мафия освен нотариуси, прокурори, съдии, следователи, ЧСИ-та и адвокати има и депутати, които бранят удобните за мафията закони. Та, нинова, до кога така???? Иначе, виждаш, след като няма правосъдие, има закона на Линч. Стига плака на чужд гроб, и прокарай закон за измама с недвижим имот! Ама, не очаквам да го направиш, виж за крадене и лъжене те бива.

    Коментиран от #52

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ей, маце

    2 0 Отговор
    Започна да става интересно!
    Гадаем кой ли ще е следващия?!

    Коментиран от #49, #50

  • 47 Бау Бау

    3 1 Отговор
    Върни парите от БУЛГАРТАБАК и ТЕХНОИМПЕКС.Върни всичко крадено.
  • 48 ЧЕСТНО

    5 0 Отговор
    ПО-ГОЛЯМО ПОКАЗНО САМОУБИЙСТВО ОТ ТВОЕТО ТАЗИ СЕДМИЦА НЯМА!
    ПРОСТОТИЯТА, КОЯТО РЪСИШ ПО МЕДИИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТА, ТЕ ДОВЪРШИ -УБИ! ТАКАВА ЗЛОБА ОТ ТЕБ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ВИДЯНА! ЗАСТАНА ЗАД ЕНИЧЕРЯ ПЕЕВСКИ И ТРЪГНА СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА - МИСЛИШ ЛИ, ЧЕ ТОВА НЕ СЕ ВИЖДА, ЧЕ НЕ Е СКАЛЪПЕНО ОТ ТЕБ, А? НЕ ТИ СЕ ПОЛУЧАВА! МИ..ЗЕР...НИЦА!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ПИТАМ

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "Ей, маце":

    ОТ КОГА НА ВРА..ЧАН...СКИ МА...НГ...АЛ НА КРАН.....ТА И ВИКАТ МАЦЕ?
  • 51 Защо?

    2 0 Отговор
    Защо? Това е Началото на СЪДЕБНАТА РЕФОРМА и ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА! - МУТРЕНСКОТО ПРАВО! С него започва и свършва всичко!
  • 52 Че тази Юрист ли е?

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "нане":

    Че тази Юрист ли е? Юрист който не познава Закона! Какъв Юрист може да бъде един такъв един Б.о-к-л-у-к?
  • 53 Просветен илюминат

    1 0 Отговор
    Още ще има.
    Политиците да се подготвят за сериозни изненади.
    Скоро ще стане много интересно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол