Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 12:32 45 878 96

Кристалина Георгиева към правителствата в Европа: Не увеличавайте финансирането на фермерите

  • протести на фермери-
  • мвф-
  • земеделски субсидии

Научихме важен урок от ковид и дните, когато започна войната в Украйна – че държавите със силни фундаменти устояват по-добре на шоковете, каза управляващият директор на МВФ

Кристалина Георгиева към правителствата в Европа: Не увеличавайте финансирането на фермерите - 1

Правителствата в Европа не трябва да се поддават на призивите за увеличаване на финансовата подкрепа за протестиращите фермери, предупреди управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева в брифинг пред журналисти във Вашингтон, цитирана от пресцентъра си, съобщава "Фокус".

"Виждаме, че земеделските производители протестират. На човешко ниво, аз разбирам, че те са изправени пред повече трудности и не е лесно да вършат работата си. Но ако тези настроения продължават и ако това тласне правителствата в сложна позиция, в която те се окажат неспособни да направят необходимото за подсилване на икономиките, тогава може да дойде време, в което да съжаляват," казва Георгиева.

Тя добавя, че е разговаряла с политици от финансовите министерства и те осъзнават колко сложно е да бъде направена крачка назад отношение на вече дадена подкрепа. “Лесно е да бъде дадена, но е трудно да бъде оттеглена," казва управляващият директор на МВФ.

Георгиева призова правителствата по света да работят за възстановяване на фискалните буфери, изчерпани заради пандемията, натрупването на дълг, високите лихви и повишената цена на обслужването на дълга.

“Не знаем какво ще донесе бъдещето. И научихме важен урок от ковид и дните, когато започна войната в Украйна – че държавите със силни фундаменти устояват по-добре на шоковете", каза управляващият директор на МВФ. Съветът ѝ към правителствата е да затворят пробойните в данъчните системи и да оценят качеството по на съществуващите публични разходи.

Кристалина Георгиева коментира темата по време на пространен брифинг пред репортери, на който говори и по теми, свързани с държавния дълг и лихвите, финансовата политика на САЩ, перспективите пред китайската икономика и преговорите на МВФ с Египет и Аржентина.

Георгиева посочи, че очаква Федералният резерв на САЩ да започне да намалява основните лихвени проценти "в рамките на няколко месеца“. И предупреди, че за световната икономика по-голямата опасност е централните банки да избързат с понижаването на лихвите, отколкото ако започнат да действат с “леко" закъснение.

"Екипът ни направи преглед какво се е случвало в историята и достигна до заключението, че рискът от преждевременно разхлабване е по-висок от рискът от леко закъснение", каза Георгиева. В същото време обаче и не трябва лихвите да остават високи по-дълго от необходимото и следенето на данните е начинът за намиране на правилния баланс, който управляващият директор на МВФ формулира така: "Не твърде рано, но не и твърде късно."

Според нея централната банка на САЩ е взела правилното решение да запази без промяна основните лихвени проценти, продължавайки да се отнася предпазливо към обявяването на победа срещу инфлацията. "Ако внимателно оцените позицията на Федералния резерв, тя е такава, в която се признава, че работата все още не е съвсем свършена, но сме близо до края", отбеляза тя.

Международният валутен фонд и Египет са на "финален етап" от преговорите по програмата на МВФ за отпускане на допълнителен заем, за да се намали натискът върху страната от войната в Газа, каза още Георгиева. Египет има действащо споразумение с МВФ в размер на 3 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А на

    306 20 Отговор
    тая другарка от Еленските колиби , много би ѝ подхождало да е овчарка в нейния край !

    Коментиран от #63

  • 2 ТаУмВзе

    155 14 Отговор
    За къде сме без Сталинка! Нали точно фермерите Милиарди Гепиха бре. Само Кражбията да Продължи е Важно.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Съдията Дред

    285 10 Отговор
    То според Световната банка, най добре да мрем от глад и студ, така ли ? А като не трябва да дават повече пари, правителствата поне могат да ограничат зелената лудост, че то се получава нещо като - "Да спасим планетата, да избием хората".

    Коментиран от #8, #79

  • 5 Ей, тази другарка

    225 12 Отговор
    много е долна.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо

    199 12 Отговор
    Сталинка която виждате на снимката е 100%-товото определение за гнус и нечистоплътност. И наглост.
  • 8 Мда

    23 36 Отговор

    До коментар #4 от "Съдията Дред":

    И без това не ни трябва лош генетичен материал.
  • 9 Сталин

    196 9 Отговор
    Кристалинката от село не знаела какво ни носи бъдещето,- бъдещето ни носи повече войни , кръв,инфлация и страдание за народа и повече милиарди за банките,повече кръв- повече милиарди в еврейския банков кабал

    Коментиран от #76

  • 10 Коиловци брадърс

    220 10 Отговор
    А да финансирате един наркоман може??
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жоро

    37 26 Отговор
    Които си купи хубава кола и направи къща и дотук.Европа се усеща бре земеделци.
  • 13 няма фермери в регистера

    16 38 Отговор
    зърнари , птицекланници , на село гледат и печелят . гориво без акциз , за тютюна изкупуване в турска , канабисчиите в панделата , памука директно се изкупува от италия и гледачите на гъби също , ами наемат берачи , поливачи , все по евтино и после смятат Печалби . Оборите с конете и тея с говедата са най-изгодни . кожи, млеко, месо , кайма . до хората стига по 14-15 пъти по висока цена . Държавата взе тая година много повече , защото остави инфлацията да окраде хората . да им бутне нещо . има едни 37-38 милйона . те селяните се крият . а нови коли и по много деца има. от сос децата не ги осиновяват .
  • 14 Фермера с Майбаха

    72 13 Отговор
    Защо бре Кристалина ?
  • 15 Илчовски

    62 31 Отговор
    В никакъв случай пари за тия измамници на Баце!!!
  • 16 Тази не знае как ЗАпочва деня

    73 6 Отговор
    И къде има кромит и праз лук в космоса и защо киселото мляко е цифрово с 1 и 0 бактерии
  • 17 ТИР

    150 10 Отговор
    Тая да обясни как България без тази съвременна техника имаше водеща роля в селското стопанство , и то в повечето случаи с ръчни инструменти,,,
    а не да ръси мозък и да получава заплата колкото цяла земеделска кооперация,,,
  • 18 мда

    24 66 Отговор
    Таз не е харесвам, но в това е права.
  • 19 💠🔆♻️

    56 7 Отговор
    Точна дата и време за Интервюто на Тъкър Карлсон с Президента на Руската Федерация Владимир Путин,

    Българско време 1:00 часа (сутринта) на 9ти Февруари,
    2:00 часа (сутринта Московско време),

    Eastern Standard Time 18:00 NY time.

  • 20 Краварска медия

    56 9 Отговор
    Много скоро ше гризнат дървото
  • 21 Тази що на каже да няма визи за сащ

    45 7 Отговор
    И университетите в САЩ да са без такси за студентите
    Хората имат деца и искат да ги изучат в чужбина
  • 22 Некой си

    107 8 Отговор
    Тая еврейка кой я слуша ? Сега ще си затриеме земеделието и животновъдството заради скапаната Покрайнина.Няма начин !
  • 23 Търновец

    64 4 Отговор
    IMF финансира Украйна а гражданка Георгиева трябва да поиска таван на дълговете в ЕС но няма да го направи. Във фонда Георгиева беше на работа по програма за подпомагане на Африка срещу засушаването но поради партийни и бизнес интереси в САЩ и Китай и Индия там има най много растеж на емисии. А Георгиева работи в интерес на глобалистите - хора като Обама, Хилари, Купчан, освен таван на дълга в САЩ Георгиева да поиска ограничаване на военните доставки за Украйна и още санкции за Русия и Израел
  • 24 един

    80 6 Отговор
    От една страна е права,но от друга страна,има ли представа,че земеделието ако не е добре платено,ще стане като с нашта армия и тогава мило и драго да даваш няма да намериш кой да се хване на "мотиката"!Иначе Кристалинка има основание от своята си гледна точка,но вероятно заплатата ѝ е колкото на 20 фермера!Хайде да застане на мястото на фермерите да видим каква песен ще пее!

    Коментиран от #30, #36

  • 25 Българин

    79 8 Отговор
    Тази нее Българка а долна.....
  • 26 Читател

    73 2 Отговор
    Каква е връзката между пландемията и Украйна, че не стана ясно? САЩ?? МВФ???

    Коментиран от #70

  • 27 💠🔆♻️

    42 6 Отговор
    Интервюто на Тъкър Карлсон с Президента на Руската Федерация можете да гледате на интернет страницата на Тъкър Карлсон, също така на профилът на Тъкър Карлсон в Х (Twitter).
  • 28 Сталинка

    76 11 Отговор
    Не давайте на фермерите, а на Зеленски.
  • 29 Някой

    95 7 Отговор
    Недейте да давате пари на фермерите, че да изпофалират. И после да се проправи път за евтиния американски ГМО зарзават. Евтин за производителя, но ще бъде скъп за европейския потребител.
    Явно ни готвят много кофти номера от зад океана... Беднотия, глад, мизерия... Идеалната съставка за започване на война по заповед на хегемона.

    Коментиран от #32

  • 30 гост

    44 54 Отговор

    До коментар #24 от "един":

    НИКЪДЕ в света , дори в САЩ не се дават и една десета от субсидиите за земеделие , които се раздават в Европа !!! Ревете , че Турция ни залива със зеленчуци и плодове , а там НЯМА субсидии за земеделие !!! Нито в Македония , която също внася на по-ниски цени !!! Да не говорим за Африка , Азия или Латинска Америка , откъдето идват бананите и портокалите и след транспорт от другия край на света са по-евтини от българските зеленчуци !! И най-вече гадните "зърнари" , прибрали милиарди , една Украйна им показа , че по време на война произвежда ДВА ПЪТИ ПО-ЕВТИНО от тях БЕЗ субсидии и със СЪЩОТО качество !!

    Коментиран от #31, #34, #87

  • 31 Някой

    73 10 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Чудесно, ама там нямат наложени безумни понякога стандарти за производство на храна. Нямат административната тежес, която задушава фермерите. Работната ръка е по-високо платена в ЕС, в сравнение с Турция. Не се допуска ГМО (поне официално).
    Това ли искаш да се случи в Европа? Да сме заляти с ГМО продукти, пълни с торове, пестициди и т.н.? Да паднат заплатите в сектора до нивата в Турция? Кой ли ще работи тогава?
    Абе, помислете малко с главите си, преди да пишете...

    Коментиран от #33, #35

  • 32 гост

    41 18 Отговор

    До коментар #29 от "Някой":

    Ми хайде да изпофалират , че да видим дали няма да се намерят някои по-кадърни !! В момента субсидиите са НАД 50% от цената на земеделската продукция !!! Тоест ВСИЧКИ данъкоплатци , включително и ти плащат ДВА ПЪТИ цената на всичко , един път в магазина и втори път от данъците си !! В земеделието са заети 4-5 % от населението , в зърнопроизводството са ПОД 1 (един) процент !!! Тоест 99% от населението плащат 1% от населението да получава милиони !! И всичките "протестиращи" се оказва , че всъщност са с печалби за МИЛИОНИ И МИЛИАРДИ в миналогодишните си данъчни декларации , които гаранция не са описали всички приходи и печалби !!
  • 33 гост

    30 31 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    Чудесно , ама няма нужда нищо да им се налага , щото за да влязат в ЕС трябва да отговарят на стандартите на ЕС !!!!!! Това забравихте ли го или не ви изнася ???!!!!! ВСЯКА земеделска продукция в ЕС е със сертификат , иначе изобщо не може да влезе !!! Тоест те си спазват всички стандарти на ЕС , за ваше съжаление !! Както и продукцията от Украйна , която се скъсаха да лъжат каква била , но НИТО ЕДНА лаборатория не показа НИКАКВО лошо качество !! И тукашните зърнари бързо млъкнаха и само реват за забрани !!

    Коментиран от #40

  • 34 един

    62 10 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Като си толкова запознат да те попитам,мислиш ли,че един фермер с нормално стопанство в Европа/остави нашите комунистически латифундисти/,ще може да се прехранва от земеделие,ако няма субсидии?Или си мислиш,че той като не може да прехранва семейството си и няма да си бие камшика и да търси друга работа!Ще се захванеш ли тогава ти със земеделие за да не пустее земята?Много станахме гражданите,дето си мислим че земеделието е айляк работа!

    Коментиран от #37

  • 35 гост

    30 9 Отговор

    До коментар #31 от "Някой":

    Заплатите в сектора в Нидерландия са между 5 и 10 пъти по-големи , а цените са същите , че и по-ниски от България !! Българското зеленчукопроизводство и овощарство е ПРИМИТИВНО като от миналия век !!! В Нидерландия земята е десет пъти по-скъпа , но от декар се произвежда десет пъти повече !!! Ако искаме да произвеждаме на цените на една Турция даже , значи един човек трябва да произвежда поне половината на такъв в Нидерландия или Англия !! Питай някой който е ходил да работи в земеделието в такива страни колко изработва там и колко изработват тук !!
  • 36 Проблемът е, че

    48 4 Отговор

    До коментар #24 от "един":

    земеделието не е само зърнени култури, а те са най-облагодетелствани. Например една фирма зърнари от 10 000дка може да се обслужва от 5 души със съвременната техника. Такава фирма ще получи 50лв/дка едни 500 000лв държавна субсидия или по 100 000 на човек. Един земеделец който сади бамя на пример ще получи 100 000лв при 20дка площ, 1000кг/дка добив и 5лв/кг. Субсидията за 20дка ще е 1000лв. За труд ще плати най-много защото се бере всеки ден и на края може и да е на загуба. 100 дни да я берат по 10 души по 50лв. надница са 50 000лв., има и други разходи. Ето това е проблема, но тия които гледат бамя, пипер, домати не стачкуват.
  • 37 гост

    33 17 Отговор

    До коментар #34 от "един":

    Първо пустееща земя в България отдавна няма , откакто се плащат субсидии на декар !!! Дори пасищата , дето не влагат един лев в тях , въпреки лъжите на едро , получават субсидия на декар ! Трето "бедните" земеделци зърнари , дето са над 90% от "земеделието" като пари , получават над 90% от субсидиите и точно техни са всичките огромни трактори , купени между другото със БЕЗВЪЗМЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ СУБСИДИИ , за да могат със печалбите да си купуват майбаси и ролс ройси , реват най-много !! Същата мафия са "животновъдите" , само като вденеш , че най-големия производител на пилета е "бедния" Градус !!!!! Със собствени няколко фуражни завода и кланици , построени също със европейски субсидии !! И той чака за още , също като всичките други !! Вденете най-после , че НЯМА БЕДНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ на тия протести , това от години е организирана мафия на стотина милиардери вече за източване на държавата !!!

    Коментиран от #44

  • 38 сталинка калинка

    29 0 Отговор
    дайте парите на мен, да преям и са задавя с тех...
  • 39 жжжжжж

    26 2 Отговор
    като се надуваха цените на семената и торовете беше ок? нали? сега това и онова...
  • 40 Някой

    43 5 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    хъ-хъ-хъ!
    Отговаря на стандартите на ЕС? Ама наистина ли? Стоките от Украйна отговарят ли на изискванията на ЕС? Сертификати за това имат ли? Държавите от Южна Америка дали спазват стандартите на ЕС? Не. Но се внася от там. Както и от Украйната. Няма значение, че не се спазват стандартите на ЕС.
    Та така за стандартите. Като за евтиния ток от Турция и Македони - евтин, щото няма наложените от ЕС квоти за CO2...

    Коментиран от #41, #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 гост

    23 11 Отговор

    До коментар #40 от "Някой":

    Между другото да те светна , държавите от Южна Америка могат да претендират дори за "био" производство , щото там нито пръскат , нито торят с изкуствени торове !! Също в повечето държави от Югоизточна Азия !! И там и в Южна Америка , както и в някои държави от Африка се прибират две , че и три реколти ГОДИШНО !! И то основно с ръчен труд !!

    Коментиран от #43, #46

  • 43 Аз, Клавдий

    29 5 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Лъжа. Сертификати всеки може да произвежда. ЕС е създаден като затворена икономика. Ако това вече свърши, ко прайм тогава вътре? Урсулчето да ни води смело напред към скотобойната? Баста с урсулките и евроалабалата.

    Коментиран от #45

  • 44 един

    34 0 Отговор

    До коментар #37 от "гост":

    Тоя който гледаше/казвам в мин.време защото вече няма кой да гледа/преди 20-30 крави мислиш ли,че ставаше богат?Айде ве,ти на село стъпвал ли си!?Как ще отиде да протестира дребен животновъд като някой друг трябва да му върши работата!Същото се отнася и за дребни свиневъди,овцевъди и т.н.!Кой гледа промишлено количество овце на днешно време,за да може шефа да отиде да протестира!Ама после,агнешкото било скъпо..!

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Някой

    24 8 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Върви го казжи това на протестиращите фермери из Европата - че продукцията от Южна Америка отговаря на стандартите на ЕС. И там си пръскат яко, при това много яко! С неща, дето в Европа, че и в САЩ не се използват от десетилетия.
  • 47 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    49 1 Отговор
    МНОГО ТИ Е ЛЕСНО ДА ГОВОРИШ ГЛУПОСТИ ОТ САЩ.
    ЕЛА ГО КАЖИ НА НАШИТЕ ФЕРМЕРИ ТУК В БЪЛГАРИЯ И СЪМ 100% СИГУРЕН, ЧЕ ТРУДНО ЩЕ НАМЕРИШ ПЪТЯ ОБРАТНО. ВЪОБЩЕ ВИЕ ГОСПОЖО БЪЛГАРКА ЛИ СТЕ ИЛИ ОТ ОТДАВНА КАТО БОЛШИНСТВО ОТ БЪЛГАРСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ СТЕ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО. АКО ИСКАТЕ ПОМАГАЙТЕ, АКО НЕ ИСКАТЕ НЕ ПОМАГАЙТЕ НО НЕ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ.

    Коментиран от #62

  • 48 гост

    22 7 Отговор

    До коментар #44 от "един":

    Много правилно казваш "гледаше" !!! Никой никога никъде няма да забогатее с 20-30 крави !! Както и със 50-100 декара ниви !! Всеки студент по финанси ще ти каже , че трябва да имаш определен обем , за да очакваш определена печалба , освен ако "произвеждаш" наркотици примерно !! Не може да имаш продукция за 50 000 лева годишно примерно и да чакаш 30 000 печалба , че и 20 000 даже !! Земеделие на дребно НЕ СТАВА !! ВСЯКАКВО !! И не е казано , че трябва да е на 100 човека примерно , на запад има и кооперативи за милиарди със стотици и хиляди собственици в земеделието , но не са ТКЗС !!! И трябва да работят на пазарен принцип , а не със субсидии !! Вденете най-после ,че и СЕГА плащате двойно , един път в магазина , втори път от данъци за субсидии !!! По-добре в магазина цената да е двойна , но никой да не чака на готово от държавата и ти гарантирам , че с чиста конкуренция цените ще падат много по-сигурно , отколкото със субсидии !!

    Коментиран от #51, #53

  • 49 ВАдаТеЧакат

    48 1 Отговор
    Тази дърта комсомолска секретарка, потомка на комуняги е дялан камък .Стои удобно където и да бъде поставена и може да служи на всякакви господари - преди на БКП, а сега на европейките господари. За власт и пари би продала и майчиното си мляко , а народ, държава и Родина отдавна вече е продала.
  • 50 Израснала

    40 0 Отговор
    в яслата на БКП Сталинска за отрицателно време се превърна в изпечена "демократична" акула чиито девиз е - "след мен и потоп"!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Скорпион

    30 2 Отговор
    Пиклата седнала акъл да дава, сигурно и тя е купила диплома от Харвард.
  • 53 Голям праз

    1 4 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Горе - долу съм съгласен с теб, но не и за сертификатите.
  • 54 Тая дърта

    35 2 Отговор
    Пърхуда да идва тука и хваща мотиката и копача и вземе да изрине на добитъка да види какво е истинска работа.Не е като да си въртиш дебелия мазен г.з в креслото и да чакаш да дойде обяда ...
  • 55 хампарцюмян

    22 1 Отговор
    просто не знаех че си толкова умна умница.......
  • 56 сашо

    11 9 Отговор
    Голяма умница тя най-добре знае всичко естествено понякога дава препоръки и на МВФ и сега на Европейците. Трябва да сме горди ,че имаме толкова умна и способна всезнаеща коятo е гордост за страната ни и трябва да се гордеем с нея.
  • 57 Българин

    13 4 Отговор
    Тази,сталинка гергиева,наистина ли е еврейка?

    Коментиран от #58

  • 58 По лошо

    18 2 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Комунист еврейка.
  • 59 чичи

    15 0 Отговор
    Вие ги научихте да крадат от държавата сега друго приказвате еди съдят тикви и ги заминават на полето значи не му е до това което е посадил и да го прибере и продаде бандити сте всички Сталинке
  • 60 МИМИ

    7 0 Отговор
    Бай КИРО КАЗА ЧЕ ЩЕ ГИ ОТЦЕПИ С 200 СТАЛИНКЕ
  • 61 БгТопИдиот🇧🇬

    19 2 Отговор
    Кристалина Георгиева към правителствата в Европа: Не увеличавайте финансирането на фермерите.

    БгТопИдиот: Сталинке ,еви си мак5ята гнясна !!
  • 62 Каква

    23 1 Отговор

    До коментар #47 от "ДАСКАЛ ГЕНЧО":

    Българка е тази .
    От стар болшевишки род както 90% от министрите ни и депутати .
    Все съм вярвал в капитализма и конкуренцията , но да паднат толкоз ниско , бивши комунисти на високи постове в капитализма .
    Мислех че капитализма победи когато падна Берлинската стени , но вече се съмнявам .
    Победи комунизмо капитализма бивши комунисти завзеха запада и го докара до колапс .
  • 63 бл.134 в Zап. парк

    13 0 Отговор

    До коментар #1 от "А на":

    Некадърни политици и случайни хора с изказвания от типа : Харчете , харчете ...инфлацията е временна , фискалния произвол да подкрепи монетарния разкул и 1 милион слуги на запада да гният в земята
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Това

    6 0 Отговор

    До коментар #64 от "Боли ма":

    Е измислена история. Иска ме се да е така. И така ще го направя.
  • 66 Бай Дън

    29 4 Отговор
    Тези зелени сделки ги измислиха за Зеленски да може да санкционират повече фермери и парите да ги дават на наркомана. Та тази госпожа е в основата на тези афери.
  • 67 Георги

    17 0 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    В САЩ и Латинска Америка няма ограничения и забрани на голяма част от активните вещества използвани в продуктите за растителна защита(хербициди,фунгициди инсектициди),докато в Европа са забранени,също така голяма част от царевицата е ГМО,соята в световен мащаб е 90% ГМО,тъй като почти цялото производство е почти в Латинска Америка, не знам за какви сертификати говориш.
  • 68 стал

    26 4 Отговор
    тая сталинка шорошова що се не гръмне
  • 69 Димитър

    23 2 Отговор
    Сталинке, престани да ръсиш мозък. Не ставаш, червена бабичке! И боклук, разбира се.
  • 70 Радио Ереван отговаря

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Читател":

    Калинките и мисирките, с подкрепата на АИ.
  • 71 Хаха

    15 0 Отговор
    Крадът с чиновниците заедно
    Станаха милионери
    Сега да покажат че са на загуба
    И тогава помощи
  • 72 ХА ХА ХА

    22 0 Отговор
    МАРИОНЕТКАТА СТАЛИНКА.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Сталина

    17 2 Отговор
    Да внимава да не я срещат фермери:) И да започне сама да си произвежда храната на село, а не по веригите магазини да обикаля и търси наготово.

    Коментиран от #85

  • 76 съдбата

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Сталин":

    Не ползвай чуждо име че и до сибир няма да стигнеш
  • 77 ганю

    1 6 Отговор
    Правилно мързеливи и тарикати Андрешковци
  • 78 Иван Иванов

    12 1 Отговор
    Не се казва Кристалина.Сталинка и е името!!!
  • 79 Абсолютно

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Съдията Дред":

    Точно това означава. "Прекалено много живуркате, увеличаваме цените да живуркате по-скромно и по-малко".
  • 80 флипп

    11 0 Отговор
    Сталин нарече фермерите врагове на народа, и това доведе до смърта на десетки милиони, тук целта е същата, средствата също, но целта е избиването на милиарди
  • 81 ами

    6 2 Отговор
    да украина ще ни храни
  • 82 Българин

    12 0 Отговор
    ТИ ПЪК КОЯ СИ МА
  • 83 Адриан

    11 0 Отговор
    Другарке, качи се ти на трактора.
  • 84 Вместо да им помага!

    7 0 Отговор
    Тя им пречи!
  • 85 В грешка си

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Сталина":

    тя обикаля само по ресторанти. Много работи и няма време за маркети.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Гери

    8 0 Отговор
    Интереса им е да ни набутат в еврозоната , за да плащаме всички членки , на закъсалите във финансово отношение държави . Народа нищо не печели от това , напротив , заробване .
  • 89 Гери

    7 0 Отговор
    Интереса им е да ни набутат в еврозоната , за да плащаме всички членки , на закъсалите във финансово отношение държави . Народа нищо не печели от това , напротив , заробване .
  • 90 Титко

    8 0 Отговор
    Гнус и отврат от изказването и .Тя нали си прави милиончета , какво я интересува народа в България . Дай ме мамо на далеко , да се хваля по леко .
  • 91 Чегевара

    7 0 Отговор
    Тъпа слугиньо да дават правителствата пари на Украйна ли?Това са нашите данъци, наши пари народни.
  • 92 Пламен

    8 0 Отговор
    Не можете да помагате на фермерите но можете да наливат пари в Украйна за една загубена война и заради Американски интереси. Принуждавате ни да копуваме зърно пълно с боклуци от Украйна което всъщност е американско
  • 93 Анна

    4 0 Отговор
    Увеличавайте финансирането на войната в Украйна!!!
    Въпреки че Путин ви каза, че сте загубили войната. Наливайте милиарди в джоба на шоумена Зеленски ! Циркът нека да продължава, а фермерите кучета ги яли.
    Само, че не се знае и уялата се госпожа, дето дава акъл, докога ще стои на този пост да ръси глупости.
  • 94 Искра

    3 0 Отговор
    Благодарение на умници като тази светът е на тоя хал. И пак наглата иска нещо да спасява за сметка на най-уязвимите. И да заробва със заеми. Като лешояди са по време на криза.
  • 95 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    Е ти ли ще работиш на полето бе корумпе?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове