Last news in Fakti

8 Февруари, 2024 19:32 1 909 78

Асен Василев: Еврото ще ни спести много средства

  • асен василев-
  • еврозона

Присъединяването на България към еврозоната е закъсняло

Асен Василев: Еврото ще ни спести много средства - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Министърът на финансите Асен Василев казва пред "Ди Велт", че присъединяването на България към еврозоната е закъсняло. Той посочва, че левът още от 1997 година е вързан за германската марка, а от 2007 година - с еврото. Това означава, че Европейската централна банка от години определя индиректно българската парична политика.

"Но ние не присъстваме, когато се взимат решенията. От тази гледна точка с присъединяването на България към еврозоната ще си възвърнем в определена степен контрола върху нашата валута", обяснява Василев.

Той обаче допълва, че основният мотив е друг – чрез въвеждането на еврото българската икономика ще пести много средства, тъй като 60 процента от търговията на страната е с други европейски държави, а заради различните валути разходите за извършването на транзакциите са високи. Според изчисленията на Василев става дума за 1 милиард евро или един процент от българския БВП.

Василев изразява оптимизма си, че от първи януари 2025 година България ще е в Еврозоната и изтъква аргументи като този, че задлъжнялостта на страната от 22% е втората най-ниска в целия ЕС и далеч под максимално допустимото ниво от 60 на сто. България няма проблем и с определената в Маастрихтските критерии цел от три процента дефицит. Пред "Тагесшпигел" Василев казва, че 2023 година е приключена с дефицит от 2,2 процента.

Все пак проблем има, не крие финансовият министър, и посочва твърде високата инфлация от пет процента. Но и в това отношение той проявява оптимизъм. Прогнозата на министъра е, че през юни или най-късно през септември инфлацията ще слезе до изискваното ниво.

Министър Василев заявява пред "Тагесшпигел", че не вижда никакви причини да се отлага повече присъединяването на България към Еврозоната – банките са готови и в технологичен план, а новите евромонети са в процес на изработване. Допитванията сочат, че повечето българи подкрепят присъединяването на България към еврозоната, казва още Асен Василев. А поддръжката от страна на икономиката е още по-голяма, пише DW.

Василев коментира и темата за слабостите на еврото: Решаващо за бъдещето на еврото ще е дали всички заедно ще успеем да повишим конкурентоспособността на европейската икономика като цяло. Трябва да се сложи ред в Европа в енергиен план – защото не може в Европа енергийните разходи да са трайно по-високи от тези в САЩ или в Китай. Това е сериозен проблем, който се отразява и на съвместната валута.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мишле

    69 13 Отговор
    Това момченце не знае какво значи думата "истина" изначално, а и си е повярвало, че е велик финансист, което е още по-лошо.

    Коментиран от #5, #10

  • 2 ГОГО

    65 13 Отговор
    Ще ни затрият тези продажници.

    Коментиран от #17

  • 3 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    47 11 Отговор
    Преди Асенчо бе против еврото, днес е върл защитник на въвеждането му. За него лъжата е начин на съществуване!

    Коментиран от #75

  • 4 морски

    59 13 Отговор
    През 2000 -та година бях в Италия ,и тогава те преминаваха към еврото - пазаряха в магазините и плачеха !
  • 5 шопо

    33 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мишле":

    Кокорчо, Кокорчо дека са Кире и татко Петко ?

    Коментиран от #19

  • 6 Сталин

    43 11 Отговор
    И ще поемем стотици милиарди задължения на другите калпазани в Европа
  • 7 Оставка

    54 9 Отговор
    Съд и Затвор! Днес Гербераският, Пеевски и антибългарски КС, заби последният пирон в ковчега на България, забранявайки правото на референдум. Унищожителите на Българския Лев. Унищожителите на енергетиката. Унищожителите на Конституцията. Унищожителите на границите на България. Проклети да сте! Диктаторска Колониална Хунта.
  • 8 Тоалетна хартия

    43 9 Отговор
    От тоз само лъжи.....Държавата с нулев дълг е Унгария!!!!
  • 9 ЕвроАтлантически тепегьоз

    42 6 Отговор
    Еврото извади на показ тоталитаризма в евроатлантическата ни страна
  • 10 А бе

    3 7 Отговор

    До коментар #1 от "Мишле":

    Тя и жена ти така вика, като ти прибира финансите.

    Коментиран от #53

  • 11 Сталин

    40 8 Отговор
    Аз бях в Германия когато еврото влезе ,на първия ден цените бяха закръглени нагоре ,след няколко седмици цените се повишиха още повече и до края на годината някои цени на стоки се повишиха с 50%

    Коментиран от #21, #28

  • 12 ТаУмВзе

    14 4 Отговор
    Половата Дисфория е лекувана със ЕлектроШок и студени бани до 1958.
  • 13 Да, бе

    21 4 Отговор
    Колко имота се продават на тая Чаталджа, бе! Не се наядоха, не се на крада и пол не си намериха... Да им купим квартала, че да мирясат.
  • 14 Хохо Бохо

    16 36 Отговор
    Приятели, и да си късате ризите от яд, и да изсипвате фекалии на площада,
    СКОРО ЩЕ ПРИЕМЕМ ЕВРОТО!

    Забавни сте ми в безсилието си. :))
  • 15 Тия на посолствоТО ни погребват живи

    28 8 Отговор
    Отново пак се надяваме и само Русия може да ни помогне.
  • 16 По физиономията му

    34 7 Отговор
    си личи че е отвратително същество.
    Господ така го е създал да .....ни предупреждава .
  • 17 Мъка

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "ГОГО":

    Щи ни убият, ши умрем от глаааад, ши умрем от стуууд, евроту ши ни убиий, всичко ши ни убий, само Русия може да ни спаси.
  • 18 Ами да

    19 5 Отговор
    Права е Спецова!
    Ще пести средства.Като не емитираш собствена валута,златният ти резерв отива директно там,където ти печатат,каквото там са ти набутали!
    Разходи йок,суверинитет тоже!
  • 19 маке

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "шопо":

    Те ги те, гонат некаква женска по парапето !
  • 20 Б.Б

    13 3 Отговор
    Асене, имаш ли спомени като малък ?!
  • 21 Ха Ха

    12 14 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Как една копейка не е била в Русия бе, само Германия, Италия..... се джендърски страни.

    Коментиран от #56

  • 22 ОПАААА

    15 5 Отговор
    Цените сега , по две.
    Направете минималната заплата двойна.
  • 23 Унищожителят на България

    27 6 Отговор
    Започна с протести срещу ГЕРБ и Пеевски. Сега се коалира с Герб и Пеевски. Увеличи инфлацията с до 200% при храните. Увеличи водата, храните, ток, парно, мобилни. Тегли безобразни заеми. Изгаври се с Конституцията, Пеевската Конституция. Промени семеен кодекс, домашно насилие- ЛГБТ, отне децата ни. Заробващи условия ПВУ.. Подарява 2 реактора Белене, и без конкурс ще даде 120 милиарда лева за Уестинг реактори, лицензи, оборудване. Двойно по-скъпи БТР-ти. Милиони за инфраструктура летища. Милиарди дългове. Изпрати ни потребители и ЕРП-та на борса ток. Унищожи Българският лев. България няма граници-Гавра Шенген. Налага цифровата диктатура и тотално следене. Закри ТЕЦ2, като прие непоносими квоти, оскъпяващи цената с 200%. Строи ветрогенератори в Черно море. Зароби България с дълтови спирали Милиарди левове, безумна инфлация. Повиши вноската НАТО. По-скъп газ с 40%. Разреши ГМО без етикети. Ядене на бръмбари, негови депутати фирми. Купува още ваксини. Скандални записи изнесени от Радостин. Внос отровно зърно Украйна. Прием емигранти. Лъжа, подкрепена от КС за Меж. Договори-НИКЪДЕ НЯМА СРОК, и не е НАРУШЕНИЕ отлагане евро.

    Коментиран от #51, #52, #63

  • 24 Дернев

    10 4 Отговор
    Присъствието ни където се взимат решения е реално отсъствие, когато нямаш свое мнение. Какво ще правиш еврото, когато ЕС се разпадне. А ако не се развие до СЕЩ, това със сигурност ще стане. Затова сега пуснете еврото свободно на пазара заедно с лева. Нещо което много отдавна трябваше да направитеь ако не се грижихте за печалбите на банките, а те за вашите за сметка на хората. Или стадото, което е по-близо до вашето поведение като управници.
  • 25 Ейй ейййй

    8 2 Отговор
    Мин. Зап. с 10 евро над германската.
    Ние сме лични европейци и искаме европейски живот.
  • 26 Еднакви заплати за всички

    4 3 Отговор
    Това е върховна справедливост.
  • 27 Незаконно

    15 5 Отговор
    Отмени решение на НС за строеж на Белене, взето след референдум. Отмени референдум, отмени Решение на НС. Договорите на тази Хунта не струват хартията, на която са написани. Забрани референдум за еврото. Наруши Закон за евро, за официален доклад на БНБ. Наруши Закон за официален доклад евро на Министерство финанси. Въоръжава държава в конфликт, а негов министър Тагаренко, обявява, че България е готова да воюва с Русия.Този човек на снимката ще ни вкара във война срещу Китай и Русия. След гаврата с Референдумите, нямам грам съмнение.
  • 28 Бир си

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    на баба си у ватените гащи.....
  • 29 Русенец

    14 5 Отговор
    Ще ни спести..... едни 60 милиарда ще ни спести, където сега са ни гаранция по борда. За тях драпата всички, да се освободат и да ги усвоите по различни начини, от които ние няма да разберем нищо. Евроатлантизмът е платена любов. Спрат ли плащането - любовта се стопява.
  • 30 Страничен наблюдател

    13 4 Отговор
    Еврото ще ни спести много средства? Не е много сигурно. Но пък е сигурно, че 9 млрд евро (ако Кокорчо не лъже за валутния резерв) ще поемат или към ЕЦБ, или към нечии офшорни сметки. И в двата случая за нас ще остане само горещата супа...

    Коментиран от #35

  • 31 Гост

    13 5 Отговор
    Няма да участваме във взимането на решения и след това. Поради нищожен брой гласове, България ще има право на участие във всяко ТРЕТО заседание на ЕЦБ и то само на такива заседания , при които НЕ се обсъжда монетарната политика на Европейската банка. Как не им порастнаха слонски хоботи от лъжите, с които станаха милионери.
  • 32 Що пък не

    9 4 Отговор
    На фона на това финансово гуру, Стив Ханке бледнее. Професорът трябва да чете повече и да изучава подробно финансовите словоизлияния на финансовия ни министър. Трябва да се образова Ханке.
  • 33 На вас ще спести

    17 3 Отговор
    На българския народ, няма спести. След борса ток след година, на която ни прати и инфлацията в Германия, Италия, Гърция, Франция, Хърватия след прием евро, европейците плачат за националните си валути. Хубаво го каза Бащата на валутния борд: "Ако Василев ми беше домашен любимец, щях да го държа на къс повод". Но вие с 9 месечните курсове в Харвард сте по-знаещи от хората учили 6 години в Харвард, Оксфорд, работили, СБанка, МВФ, съветници на САЩ президенти. Какво са Варуфакис, Стиглиц, Ханке и ред други световни икономисти? Гледай си смешният бюджет, с фалшифицираният дефицит, че не остана икономист, който да не ти се присмива, в и извън България. Лошото е, че народа ще го отнесе.
  • 34 ТЪЙ НА ОМАГЬОСВАШЕ И МИЛЕН

    7 2 Отговор
    ВЕЛЧЕВ ОТ НА ЦАРЯ ПАРТИЯТА ГА ОБЪРНАХА ДЪЛГА НИ ОТ ДОЛАРИ В ЕВРО......загубихме милиарди.....ВПОСЛЕДСТВИЕ а МИЛЕНЧО Е ОЩЕ ЖИВ И НА СВОБОДА...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хе хе

    14 2 Отговор
    Допитванията сочат, че повечето българи подкрепят присъединяването на България към еврозоната, казва още Асен Василев.

    Е дайте референдум и ще разберете.
  • 37 Дани

    10 1 Отговор
    Референдум?
  • 38 боко

    13 1 Отговор
    Кокорчо крайно време е да захапеш дръвцето
  • 39 Доктор

    9 2 Отговор
    Отвратително нищожество.
  • 40 САТЪРА НА ХАНА

    2 4 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА . ПРЕХОДА ОТ ЕВРО КЪМ РУБЛА
    Е ВЪЗМОЖЕН . ПРЕХОДА ОТ ЛЕВ КЪМ РУБЛА НЕ Е ВЪЗМОЖЕН , ЗАЩОТО ЛЕВА НИКОЙ НЕ ГО ГО БРЪСНЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И НЯМА КАК ДА СЕ ОЦЕНЯТ АКТИВИ В ЛЕВОВЕ ОТ РУСКАТА ЦБ :)

    Коментиран от #47

  • 41 Да запазим българския Лев !

    11 3 Отговор
    Ако искате да запазим последния си суверенитет , да запазим БНБ със собствена лихвена политика и лихви много по-ниски от европейските, ако искате да спасим обезпечението на валутния ни борд от 30 милиарда евро да не бъде откраднато и дадено на укронацистите излизайте и протестирайте!!!! Видя се, че Европа е фалирала и опря до нашите пари!!! Не вярвайте в никакъв случай на осъдени измамници като Асен Василев и останалите шарлатани!!!
  • 42 Този

    12 3 Отговор
    да помисли къде ще се скрие след приемането на еврото, защото това ще е революционна промяна , засягаща драматично живота на близо 85% от населението срещу , което се опълчва една шепа развилнели се подлоги. Това ще е финансов преврат, по- силен даже от всички политически преврати правени до сега у нас.
  • 43 Чаво

    4 1 Отговор
    Няма да ни дадат, защото не са дали професионални образования и колежни дипломи на редица рецепиенти. В това число и мен. Ощетен съм от държавата. Заплатите също няма да бъдат повече от €3000-5000: няма да бъдат. Трябва се да дадат професионалните бакалаври и колежни дипломи на Хората в България в това число и Румъния и други държави, които искат да влезнат в нея. Трябва да се дадат дипломите. ИМА нарядна на Всяка диплома на Всеки човек по Закон. Което Тук в България: не се прилага. Дори се гледа манталитетно, че няма друго освен "университетското". Е, няма да стане: "You have to receive salary (naryadna) on each diploma, Chavo!" Това ми казва англичанин. Е, така трябва да бъде и тук в България, а не е. Е, трябва да е. Едно от правилата сигурно за влизане в еврозоната и Шенген и приемането на еврото (€) в България. Така. Закон. Е, да ама в хранилището на МОН държат такива дипломи на Гражданието и има Толенпривие, като не се дават и не се дават нарядни. Е, трябва да ги дадат. За да ВЛЕЗЕМ в еврозоната и да приемем €.
  • 44 САТЪРА НА ХАНА

    4 1 Отговор
    ИМА КУРС ЕВРО - РУБЛА
    ....
    ТАКА ЧЕ ПРЕХОДА ЩЕ Е БЕЗБОЛЕЗНЕН
    ....
    ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ВЛОГОВЕ РУСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ГИ ОБРЪЩА В РУБЛИ И ГОТОВО :))
  • 45 кого лъжеш бе, кокорчо,

    11 1 Отговор
    това да не ти е културиста, който гледаш с влажен поглед?
    Скоро ще си намериш заслуженото политическо признание.
  • 46 Директно:

    12 3 Отговор
    Всичко което твърди ТО е лъжа! Искат да ни загробят с това евро и да приключим като държава(най-вече обикновените 3 милиона българи) в рамките на една-две години! Не се ли вдигнем, сме загинали....
  • 47 щом при един спор

    6 3 Отговор

    До коментар #40 от "САТЪРА НА ХАНА":

    слугите на посолствоТО (и Галя с комунистическото потекло оттам) обръщат темата, то е ясно - РАЗБИРАТ, че са бита карта, НИЩО ДРУГО НЕ ЗНАЯТ и злословят заради самата им злобат. Никой не е казал да се отива към рублата, негодници, светът не се състои саво от обор и Русия. При това Русия е в БРИКС, който скоро ще обхване 80% от земята и валутата ще бъде ДРУГА.
    Внимавайте в картинката, която ви показват от козяк.

    Коментиран от #60

  • 48 Мдааа

    5 2 Отговор
    А колко ще ни открадне? Гадняри.

    Коментиран от #58

  • 49 Мфа

    6 3 Отговор
    Никакво евро Пепи ,
    Европа заминава скоро.Остана резерва и него ли искате да откраднете боклуци
  • 50 Асено стига лъга на ще кажем на Спецов

    6 2 Отговор
    Да те накаже
  • 51 За добавяне към 23 - "Унищожителят"

    5 3 Отговор

    До коментар #23 от "Унищожителят на България":

    ... Никакви инвестиции. Спад на кредитния рейтинг на страната. 70%-ова безнадеждност за пълноправно влизане в Шенген. Включване в Сивия списък на България за пране на пари и финансиране на международния тероризъм. Неконтролируема задлъжнялост. Участие във важен политически заговор /Записа - 21.05.2023/, демонстриращ абсолютна неблагонадеждност и предателско отношение към хората, които го изпратихме в парламента, а оттам - на този пост. Никаква визия по отношение бъдещето на страната .......

    Коментиран от #57

  • 52 Накрашен

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Унищожителят на България":

    Одно слово румън!
  • 53 Това ли чакаше?

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "А бе":

    А ти си омъжен, вероятно?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 слепок

    6 2 Отговор
    Тоя е пен..дел нещастен. Със служебни коли коли и на държавна сметка му возят мъжките любовници. До къде стигна клетата България...
  • 56 Аз съм

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ха Ха":

    Оня пък бил 2000-ната година в Италия,когато приели еврото и плачели.???? Пълен Лъжец, можете да погледнете в Гугъл, кога влиза еврото.
  • 57 Брейййй....

    2 2 Отговор

    До коментар #51 от "За добавяне към 23 - "Унищожителят"":

    Ти да не си кандидат член на възраждане😂
  • 58 Кажи де....

    1 2 Отговор

    До коментар #48 от "Мдааа":

    Колко пари ще ти открадне?
  • 59 Тиква

    2 2 Отговор
    Затвора няма да ти спести! И как ще де д упят яко. Даже и незнаеш!
  • 60 😅😂😆.....

    4 2 Отговор

    До коментар #47 от "щом при един спор":

    И какво ще обхване БРИКС?, 80% от какво?, от русофилските ви халюцинации ли?, аве баламурник ти от луната ли падаш?, 😂
  • 61 Костя Истината

    2 1 Отговор
    Другари, евро съюза се разпада, еврото изчезва, купувайте рубли,там е истината.
  • 62 перничанин

    1 0 Отговор
    полов контакт без предпазни средства.
    това ни очаква.
  • 63 перничанин

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Унищожителят на България":

    кво ми пишеш ....
    направи нещо по въпроса да не се случва така...
    дела трябват а не думи
    - бъди смел .
    коментатори.
  • 64 И ше ни зароби

    6 0 Отговор
    Защо други държави се въздържат, а и на тия доходи само евро ни трябва

    Коментиран от #69

  • 65 Точен

    2 1 Отговор
    Асенчо: Убиваме лева, за да го излекуваме.
  • 66 Боклуците на Боклука

    3 0 Отговор
    Така по-лесно, ще осребрите откраднатите левове в евро. Това е целият замисъл.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 безпартиен

    1 0 Отговор
    Ако за взети погрешни решения довели до значителни загуби за държавата се носеше НАКАЗАТЕЛНА отговорност,до сега 34 години "демокрация",затворите щяха да са пълни с политици!
  • 69 И какво ще стане с.......

    1 0 Отговор

    До коментар #64 от "И ше ни зароби":

    Доходите ти като приемем еврото?
  • 70 България

    3 1 Отговор
    Асене Корумпиран Болук си мама Ти да е.а......
  • 71 Зоопарк

    0 0 Отговор
    Пиноккио Буратино дебело
  • 72 Хммм

    0 0 Отговор
    Как може човек като Кокорчо, съден за измами да управлява финансите на България. Просто правете обратно на това което ти говори. Това правителство е направо абсурдно. Един разследван, друг в списъка "Магнитски" трети осъждан за измама, друг пък лъжлив похотливец. И всики сами си признаха че работят в интерес на чужда държава.
  • 73 Еййй

    0 0 Отговор
    Първо подайте оставка, направете нови избори и после можем да поговорим за еврото. Кирчо, Кокорчо и сие просто искат да прилапат държавния резерв. Натискат ги защото и на любимата им Украйна трябва да се помага.
  • 74 Клин Клин

    0 0 Отговор
    Еврото ако смени лева всичко ще е пред фалит.
    Предприятията са зле.
    Няма да се лъжем... държавата е пред фалит вече.
  • 75 Еврото

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРБ НА БУНИЩЕТО":

    Да не бяхте приемали да сте час от Европейския съюз.
    Сега ще ме бъде!
  • 76 Пиколото Демирев

    0 0 Отговор
    Аве къде е оня лудия зъболекар Алзахер
    За да го навре в птичи задник него и Портних.
    Въпреки че нелегално работи напред-назад,
    всичките му клинети са вече чужди.
    Правил схема с пулпити, за да им взима по 500лв коронка
    за изкуствени зъби на хората. Така минали поне 10 човека.
  • 77 Зоро

    0 0 Отговор
    Малко прилича на чупакабра - подивяло куче болно от краста
  • 78 ЯШУА

    0 0 Отговор
    за да може кокорчо да спести от транзакции и да се налапа още повече за сметка на Българския народ ,който едва свързва двата края !Престъпници! в затвора цялата корумпирана престъпна власт !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове