Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 14:17 2 281 28

Източиха 700 литра дизел от полски тир

  • кражба-
  • полски тир

Шофьорът спрял за нощна почивка и като се събудил, не успял да запали

Източиха 700 литра дизел от полски тир - 1

Неизвестни са изпразнили резервоарите на тир с полска регистрация, източвайки 700 литра дизелово гориво, докато шофьорът почивал на отбивка по главния път Е-79 край с. Смоляновци в община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирани от БТА.

Кражбата е станала между 00:00 и 04:00 часа на 10 февруари. Тогава шофьорът, който е полски гражданин на 55 години, спял в кабината. Когато решил да тръгне, той разбрал, че няма гориво и подал сигнал в полицията. На място е направен оглед и е образувано досъдебно производство.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че кражбата е поредната в Монтанско, която става по пътя на товарните камиони към моста при Видин-Калафат. В края на 2023 и началото на 2024 г. край селата Винище и Смоляновци станаха няколко подобни кражби, при всяка от които бяха източени от 500 до 1000 литра дизелово гориво от камиони с чуждестранна регистрация.

На два пъти бяха залавяни групи крадци, от които бяха иззети туби с източено от тировете гориво. В единия случай беше иззет и техен автомобил. Въпреки това кражбите не спират, но в последния месец честотота им намалява.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В.В.П.

    8 5 Отговор
    Цап-царап ... Ей , научих ги тия "българи" ..
  • 2 Така си е

    18 2 Отговор
    ЕВРОПЕЙЦИ !
  • 3 Глупости

    13 14 Отговор
    Шофьора го е продал, гушнал е 1000 евро
  • 4 Реалист

    16 1 Отговор
    Хем крадливи хем епливи:)
  • 5 бай сали

    17 3 Отговор
    бай ганю го мързи да работи
  • 6 Русофилите са я източили, защото

    19 8 Отговор
    путин каза, че Полша е виновна за Втората Световна Война!
  • 7 хххх

    14 2 Отговор
    Ман галите на златко живков.... Някой да се чуди още?!????
  • 8 1111

    6 5 Отговор
    После защо не ни харесвали. За тия, ако ги хванат, глоба и яко обществени полезен труд. Да мие тирове 1 година на същия паркинг. Ако пак се повтори, да го прибира в панделката и само да излиза, за да бърше тирове.
  • 9 Сатана Z

    6 8 Отговор
    Глупости,продал е нафтата както много други .Българските тираджии обикновенно сменят двигателите на МАН в Турция за много повече кинти.

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бадири

    5 1 Отговор
    Тази схема е добре отиграна.
  • 13 НАЧАЛНИК,🚮ВАША МИЛСТ,

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Сатана Z":

    КОЛКО ТУБИ„ КУПИХТЕ” ЗА ПЕЧКАТА,😀
  • 14 Нормално

    7 4 Отговор
    Тсигънска държава
  • 15 Събирали са

    10 1 Отговор
    Помощи за украйна. Полякът с радост е помогнал, те нали много мразят руснаците!
  • 16 Не пишете измислици

    6 2 Отговор
    Знае се какъв разход на гориво прави влекача,и когато е с полуремаркето,натоварено или празно.Положението е същото и с печката.Започне ли устройството да отчита над допустимите нива загуба на гориво в покой,се задействат защитите които са свързани с офисите на фирмата превозвач.В някои случаи те са свързани направо с GPS-a на товарната кола.Веднага автоватично започват да звънят телефоните и ако фирмата няма 24/7 диспечери те се събуждат и звънят на шофьора по мобилния за да го събудят и той да провери какво става.От своя страна водача потвърждава че някой краде и диспечера в Полша се обажда в полицията която идва и задържа крадеца.Някъде няма мобилна връзка но затова в товарните коли има автоматизирана система наречена Телематик(извършва много дейности).В много влекачи има радиостанции и ако някой от шофьорите усети нещо се свързва с всички които са на паркинг около него.Всички се събуждат и излизат който с каквото може,желязна тръба ф-3 или дървено бичме или гумена палка и много бият.Професията за повечето е изнервяща все пак не виждат семействата си по 3 месеца 6 или 11 месеца.С това се свиква трудно.Отделен въпрос е че някои имат Уоки Токита чийто обхват е 5000 мили и работят във всякаква местност но те се срещат по-често на влекачи превозващи лекарства като някои от тях са в раздел наркотици и се досещате за какво пиша.Не пишете измислици а хората да лапат мухи!

    Коментиран от #17, #24, #26

  • 17 Серсемин

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не пишете измислици":

    Не пишете измислици. Това дето си написал си го чел някаде. Ама на терен е съвсем различно. В цяла Европа се краде нафта. Няма Франция, няма Испания, няма Англия, особенно пък в Англия. Ни се научиха,че трябва да спят на платено ,а не на отбивка на пътя.

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 да сме коректни

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Серсемин":

    Това с ""платеното"" не Ви гарантира,че няма да пропълзят и там термитите....и после 50/50 с охраната.......хм......

    Коментиран от #20

  • 20 Серсемин

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "да сме коректни":

    Прав си, така е, но все пак си направил каквото се изисква от теб. Нали трябва да спиш, не си пазач. И пред началника си чист.
  • 21 Алпууууу Станишевататататата?

    1 0 Отговор
    Пак ле с дребни далавери ми тАрмозиш?
  • 22 Положили са1 изпит

    0 0 Отговор
    Тези с нафтата са готови за политици!
  • 23 Циник

    0 1 Отговор
    "На два пъти бяха залавяни групи крадци, от които бяха иззети туби с източено от тировете гориво" - ами дайте ги на тираджиите за една нощ и ви гарантирам, че кражбите ще спрат. А и много новородени ще има в района, и то все от мъже!
  • 24 Тираджия с грамота

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не пишете измислици":

    Ти си виждал тир само на снимка явно. По голяма глупост не можа ли да измислиш. Нафта се краде в цяла Европа. Особено Франция, Испания и Англия е страшно. Спасението е да се спира на платени охраняеми паркинги. А не на някаква черна отбивка , и то в район където е известно че се краде от години. По Европа доста от кражбите се извършват от колеги румънски шофьори, които имат свои влекачи и влачат с тях ремаркета на европейски спедиции. Това с тия джипиеси и телематици си го чул някъде, ама не са ти го обяснили правилно
  • 25 Толуп BMB. BG.

    1 1 Отговор
    То, затова и няма да видиме сухопътен " ШМЕНТИГЕН"!
    Вервайте ми.
  • 26 ......

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не пишете измислици":

    Тва в некой филм лиго гледа?Пълен смях,излагаш се и децата го знаят
  • 27 Гост

    0 0 Отговор
    Бандитска държава ,а това е най-криминалният район на ЕС.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове