Last news in Fakti

13 Февруари, 2024 09:39 1 179 27

Васил Терзиев: Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти. Борим се с ежедневните проблеми на София

  • васил терзиев-
  • проблеми-
  • софия-
  • борба

"Нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало да има. Но ще изчакаме решението на съда. Не мога да иззема работата на магистратите. Ще се съобразим с решението им. Но  въпреки всичко се вижда ясно, че ако има някой ощетен, то това съм аз. Тъй като моят брой гласове би нараснал при едно преброяване", коментира още кметът на София

Васил Терзиев: Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти. Борим се с ежедневните проблеми на София - 1
Снимка: Нова телевизия

"Нови избори за кмет и общински съветници не би трябвало да има. Но ще изчакаме решението на съда. Не мога да иззема работата на магистратите. Ще се съобразим с решението им. Но въпреки всичко се вижда ясно, че ако има някой ощетен, то това съм аз. Тъй като моят брой гласове би нараснал при едно преброяване. Но това не е нито в моя, нито във фокуса на екипа ми. Ние се борим с ежедневните проблеми на София”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кметът на София Васил Терзиев, коментирайки оспорените в съда резултати от опонента му на балотажа на местните избори Ваня Григорова.
По повод избора на председател на Столичния общински съвет и на комисиите, от които ПП-ДБ-СС получи само една, той беше категоричен, че „е бил направен опит да има спирачка за всичко, което ние правим”. „Това, което няма да чуете от мен, е да се оправдавам и да казвам колко е трудно. Това са даденостите. Работим с инструментите, които имаме. И преди съм казвал, че кметът не е генерал без армия и не е безгласна буква”, посочи той.

И допълни: „Дори да не ни е лесно, ние пак имаме инструменти. Кметът има трибуна. Когато една идея е добра и е обоснована, ще се наложи на другата страна да обяснява защо я бламира. Прозрачността лекува най-добре всички недъзи. Това, което можем да направим, е да даваме гласност. Някои идеи ще се реализират по-трудно, отколкото би ни се искало, но вярвам, че крайният резултат ще е положителен. Защото ще има по-голяма прозрачност в това, което прави общината”.
Според Терзиев едно от нещата, които са важни, и върху които партията му няма да има контрол при текущото разпределение на комисиите в СОС, е какво ще се случи с общинските дружества. „Това, което можем да направим, е да даваме гласност и да показваме проблемите. Разпределението на това кой за какво отговаря налага СОС да задвижи реформата в тези дружества. Тоест, ако искаме пълна ревизия, това не може да стане без желание от страна на градския парламент. Това ще бъде тест за това къде са клубовете по интереси в СОС”, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    13 9 Отговор
    г-н Терзиев как не ги е срам ГЕРБерастите и оня некадърница Фани да ви получават?!
  • 2 пешо

    21 7 Отговор
    партизан е моя дядо , партизан ще съм и аз
  • 3 Емо

    11 10 Отговор
    Кмете опаковай МОЧА и го прати на Митрофанова за да се съхранява в Русия
  • 4 35 години демокрация!

    19 2 Отговор
    София е най грозната, мръсна, ужасна, цйганска столица в Европа!

    Коментиран от #9

  • 5 майстор

    10 1 Отговор
    Имаме инструменти в инструменталната.И в кутия, в багажника на автомобила.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Майора

    13 7 Отговор
    Абе , по голям некадърник като кмет от Терзиев ма ли?Още при пътвият сняг взе да се оправдава че няма и седмица откакто е назначен, да не говорим че заради егото на мис Бони три месеца нямаше председател на СОС! Колкото и да мърмориш стещу Фандъкова , любимеца ти Терзиев е на светлинни години от нея , той морен вода не е пил , всичко е получил наготово , нито има опит , нито решения , нито прави отстъпки! Нищо не става от мамините и таткови синчета наследнци на хора от ДС!

    Коментиран от #16

  • 8 Голям зор

    10 2 Отговор
    Хората са измислили да се самовъстановява асвалт по пътищата а тук е се едно на луната,кога ще заприличаме на бяла държава.
  • 9 Трандафор

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "35 години демокрация!":

    София е прекрасен европейски град с отвратително население! И да, преди 35 години бяхме двойно повече и по улиците можеше да видиш готини лица! Сега - не!

    Коментиран от #11

  • 10 настъпвайки конкурентите от герб

    0 5 Отговор
    и подритвайки бившата кметица , ще върви само управлението . Столица в разтеж ще видим скоро . Етносите доволни от соцялната политика , битака пръщи .
  • 11 12...34

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "Трандафор":

    Ако излезеш извън София ще си промениш мнението

    Коментиран от #14, #22

  • 12 Гражданин

    11 2 Отговор
    София е потънала в мръсотия, тонове пясък и прах се стелят по улиците от "борбата" със снега, и няма кой да се трогне и да почисти. Не фини, а едри прахови частици дишаме ежедневно!
  • 13 Пуфи

    9 1 Отговор
    Иска да каже че кой плати-строи, яко бетон върху всичко зелено
  • 14 35 години демокрация!

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "12...34":

    Тая демокрация се оказа, че може да ни върне със 100 години назад! За сега вече сме с 70 години назад, но скоро ще постигнем целите !

    Коментиран от #17, #24

  • 15 Не и не

    8 2 Отговор
    Всички сте големи борци, вa6та м.....! Борите се за лапачката, редовият Ганьо да прави като вятъра!
  • 16 хе хе

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Майора":

    Морни, неморни, на пенсионерите ви е време да се оттеглите! 🪫
  • 17 мимикрия

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "35 години демокрация!":

    Чакай демокрация от комунистите, ако си нямаш друга работа!

    Коментиран от #23

  • 18 Майора

    4 0 Отговор
    До16
    Истинста за некадърното упрсвление на мсмините и таткови синчета боли , но ако не да морните пендипнери да си внасят редовно и нареме данъците , общината ще фалира!
  • 19 Коко Н

    2 2 Отговор
    Бежанците пристигнаха ли?
  • 20 Николай

    3 0 Отговор
    Три месеца СОС загрижен за съдбата на София държа кмета с вързани ръце, а сега го питат защо не се храни.
  • 21 Съвет

    0 0 Отговор
    Терзиев, слез от колата и тръгни пеш из улиците на София. Толкова мръсен град не трябва да е столица.
  • 22 Трандафор

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "12...34":

    Ами аз съм куражлия и излязох извън София и ще си повторя мнението! Селяните са си по селата, доколкото още ги има, а селяндурите и комплексираните провинциалисти с мания за кореняци софиянци, са в столицата! Готин град, в сравнение с много други, с противни хора! Това виждам!

    Коментиран от #26

  • 23 12...34

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "мимикрия":

    Абсолютно си прав.Един писа тук,ако шефа ти е от старите комунисти хубава заплата не чакайте.
  • 24 Голям зор

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "35 години демокрация!":

    Ти да не си затискач на стол,бъкано е с такива.
  • 25 А+,

    1 3 Отговор
    Василе подай си остаВКАТА.Не ставате за нищо барабар стази меката китка Бонев.Давайте по бързо докато не сте докарали София до неспасяемо състояние.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове