Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 18:03 2 069 48

Безлов: Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да искат да останат тук

  • мигранти-
  • връщане-
  • европа-
  • тихомир безлов

Той обясни, че за миналата година в Австрия е имало около 5000 мигранти, които са били регистрирани в България, но никой не е могъл да ги намери, защото никой не е знаел къде са

Безлов: Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да искат да останат тук - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Дъблинският регламент важи за всички, не само за България. Проблемът с него е, че той не се спазва, или се спазва много ограничено. Това заяви в ефира на NOVA NEWS Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Той обясни, че за миналата година в Австрия е имало около 5000 мигранти, които са били регистрирани в България, но никой не е могъл да ги намери, защото никой не е знаел къде са.

На практика от тези 5000 души са успели да съберат около 100 и няколко. В момента, в който разберат, че ще бъдат върнати, те напускат. Основният проблем в България е, че тези 100 и няколко човека, ако се опитате да ги намерите сега, няма да успеете, защото те са някъде в Западна Европа, коментира Безлов.

Относно прословутия самолет с бежанци, върнати ни от Австрия, Безлов посочи, че това не е първият такъв полет, но е първият, който предизвиква такова политическо и обществено внимание.

Дори Европа да ни върне хиляди бежанци, те няма да поискат да седят у нас. Това всъщност е проблемът – няма как да ги задържим насила, защото не са извършили престъпление и не можем да ги заключим. Пък и тук никой не иска да ги задържа, допълни още той.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошито

    35 3 Отговор
    Напротив в Банкя е хубаво и е до София

    Коментиран от #43

  • 2 Последния Софиянец

    30 3 Отговор
    Вчера на Летището са ме гледали 6 млн.Два специални самолета от Виена и Брюксел докараха 1200 оковани в белезници и вериги изнасилвачи и убийци.Жандармерия с автомати и кучета ги товареха направо на пистата зад параван да не плашат другите пътници.Изпразват затвора в Бойчиновци да ги настанят

    Коментиран от #15

  • 3 Делю Хайдутин

    41 2 Отговор
    Връщат ни престъпници.

    Коментиран от #42

  • 4 Възлов

    40 1 Отговор
    Да си ги покани на вилата и кой го упълномощи да говори от името и за желанията на върнати бежанци.
  • 5 Кнаус 485

    42 2 Отговор
    Сглобкаджиите превръщат България в голям концентрационен лагер за афганистанци и сирийци..... Деги тия за освободите и правата на човека.... Двойни стандарти за едните военна рампа за другите хотели на слънчака и Боровец
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Шадола

    46 2 Отговор
    Почнаха соросите да се изпускат, че бг ще бъде залята от емигранти.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Подписали сте

    33 2 Отговор
    Протокол и Споразумение за неограничен брой емигранти. Срещу 20 000 евро на глава, отиват в джоба на еправленците за островчета. Допуснем ли да стъпят на българска територия, край! Допуснем ли да ги интегрираме, с България е свършено. От цяла Европа ще идват, не само от Австрия. Страшно е, същото ще бъде и с еврозоната.
  • 10 Миризлив пор

    26 0 Отговор
    Човек който бяга от война и мизерия като дойде тук и пак иска да избяга! Не казвам нищо лошо но това е сериозен индикатор!

    Коментиран от #13, #21

  • 11 Какво ми обясняваш,

    35 1 Отговор
    Ще искат или няма да искат не важно, те вече са показали , че не искат тук, но ни ги "връщат", защото България е страна управлявана от селски глъмпери, като онзи полуграмотен пожарникар и прасето с рязаната карабина.
  • 12 Лумпен

    17 2 Отговор
    Ще им дадем по няколко девици за добре дошли !
    И няма да искат да си ходят...!
  • 13 Последния Софиянец

    25 1 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Те са затворници .Бяха оковани.Ще ги настанят в затвора в Бойчиновци.Местните излизат на протест.Предпочитат нашите затворници пред тези убийци и изнасилвачи.
  • 14 Питам:

    25 0 Отговор
    " Те няма да искат да останат тук"! А какво ще ги правим и къде ще идат? Сигурно ще си играем на такил-макил: Те ще ни ги връщат, а бежанците пак ще бягат на Запад и така до края на света ?

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Последния Софиянец

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Питам:":

    Докараха ги оковани и ще ги затворят в затвора в Бойчиновци.
  • 17 Инкогнито

    26 0 Отговор
    360 000 мъже ще върнат в България ще ги въоръжат и ще ги пуснат да избият българите след това НАТО ще ги нападне ще избие джихадистите и ще докара евреите в бившата България.
  • 18 Но комент

    27 0 Отговор
    Нози соросоид ни хвърли голямо успокоение! Талибаните ако съешат с нашите ромки сакво правим? Талибан ром, талибан ром по филма с Тодор Колев "Опасен чар".
  • 19 Последния Софиянец

    25 0 Отговор

    До коментар #15 от "трънчанин":

    Тези двайсет буса с жандармерия с автомати и кучета бяха на Летището заради тях а не заради мен.Видях бусовете като ги извозваха към Военна рампа.
  • 20 Краватар 🐄

    25 0 Отговор
    тоя и той почна да ни баламосва като деца - подписано е Европа да ни върне хиляди бежанци от сглобеняците, а какво те искат няма значение, защо по границите ни ще има европейска полиция, която няма да ги пуска навън. Аман вече
  • 21 Чакай да видиш

    18 0 Отговор

    До коментар #10 от "Миризлив пор":

    Като писнат, че им нарушаваме човешките права за нормален живот, демек не им осигурим безплатни жилища, развлечения и хрантутене, ще разбереш, че сме длъжни да ги осигурим. Европата ще се отръска от боклука, ние тогава ще се чудим кои гори да хващаме
    Като намерят село без кучета ще стоят не, ами и от къщата ти, както се казва, ще те изгонят. Пуснали таралежа в стаята, той се качил на одъра.

    Коментиран от #32

  • 22 Национални предатели!

    27 1 Отговор
    А бе, без незнам каквоси,това което направиха сглобкаджиите е Престъпление! Никоя друга Държава в Европа не приема мигранти по никакъв регламент! Щяли да си отидат-къде бе,пл@жек къде ще отидат!Та нали целта на западняците е да превърнат България в мигрантско гето!И ще го направят,ако продължаваме да търпим тая пасмина,която властва в интерес на чужди държави!Само Възраждане!!!
  • 23 Генерал Гъби Гъбев 🍄

    22 0 Отговор
    класически Овертон. Досега твърдо нямаше да има върнати бежанци. Сета може и да има, но те нямало да са в настроение. Утре ще признаем, че бежанци ще има много, но стадото вече ще е свикнало с мисълта
  • 24 нннн

    14 1 Отговор
    Айде, няма нужда от експерименти! Европа да не ни ги връща талибаните, пък те пак да не искат в България!
  • 25 До Цент 🪙

    19 1 Отговор
    Когато и най-бавният ганювец стопли колко прав е бил Коцето, когато ги е предупреждавал, вече ще е необратимо късно. Бежанци, евро, война. Всичко това се случва и ние ще сме свидетели и жертви, жертви на собствената си глупост
  • 26 Бамби

    18 0 Отговор
    Като затапят границите със Сърбия и Румъния - всичката измет от Европа ще остава тук. И който влезе от Турция - ще бъде регистриран тук. И не само Австрия ще ни ги връща, а всички европейски страни. Без горна граница за бройка! До 5 години ще сме свършени- просто няма да можем да понесем тази тежест, престъпленията йм, издръжката йм...

    Коментиран от #27

  • 27 Сор Рус

    16 0 Отговор

    До коментар #26 от "Бамби":

    Това е едно от правилата на Шенген, същият този Шенген, към който търчим като гуведа на заколение
  • 28 Полит коректно

    14 0 Отговор
    Време е за национален протест! За 5 години тази внесена на конвейер измет от терористи, крадци, наркотрафиканти, сутеньори и изнасилвачи ще затрие българския народ!

    Коментиран от #29

  • 29 Г Бар 🍄

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Полит коректно":

    Времето е идеално за гъби
  • 30 Бе как няма да искат да останат....

    3 7 Отговор
    Последният софиянец ги чака на летището с хляб и сол и с надеждата да му отпушат комина, и жена си е завел, с тава баница.
  • 31 Колко интересно

    15 0 Отговор
    Плащаните от ЕС 20 000 евро на глава, директно ще отиват в офшорките на управляващите, а издръжсата им в България - в пъти повече, ще я плащат от държавен бюджет, т. е. НИЕ. Какъвто ни Шенгена, така ще е и с фалиралата Еврозона и финансовата пирамида ЕЦБ. Унищожиха ни. Страшно, че и в белезници ги връщат. Пращат ни неинтегрираните криминали. Ужас, ужас, ужас! Новота гавра ППДБ проектозакон за блокиране на сайтове, съдебно преследване. След фалшификацията на КС за еврозоната и забраната на Законен Референдум. Унищожиха ни, Днес реториката на Денков беше злостна, след посещението на агента Камерън, чакат 30 000 пушечно месо за Украйна.
  • 32 Не се плаши....

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Чакай да видиш":

    Последният софиянец ще ги храни в ресторанта безплатно, той е човеколюбив, и жена му и дъщеря му ще си наемат Сенегалци и нигерийци да им чистят апартамента. 😉
  • 33 Няма не искам

    6 0 Отговор
    Няма недей.Ще остават тук и Слави ще им пей.И Синагогата в София е време на джамия да стане.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Йеронимус БОШ

    17 0 Отговор
    Вярно е , че бежанците няма да искат да останат в БГ , но нашите европейски "приятели" ще ни натиснат да се грижим и плащаме за тях , щем - не щем ! Ще ни излезе през носа и през джоба. Ние ще плащаме ! Това е !

    Коментиран от #41

  • 36 така де

    2 3 Отговор
    то президента може да им подари стария си брониран мерцедес в знак на добра воля МА пак няма да останат
  • 37 Изходът

    12 1 Отговор
    да се докаже, че изборите за НС са фалшифицирани. След което да се деанонсират всички Меж. Договори и Споразумения на Сглобката през годините, включително и на ГЕРБ. Друг изход не виждам! Никакви, еврозони, никакъв Шенген, отказ от ангажименти ПВУ. Спиране плащане вноски СЗО, излизане от нея. Деанонсиране на гаврата с конституция, закон БНБ, семеен кодекс, домашно насилие, ГМО без етикети, никакви перки в Черно море, отказ Концесиии. Връщане на златото от Англия.. Конкурс за Строеж Белене най-евтиният проект, строеж ЮП. Отказ от зелени сделки и 28 пола. Запазване на лев и кеш. Неутралитет ако има война. Боже за една година, колко простотии са приели Еничарите.
  • 38 ген. Атанасов

    7 0 Отговор
    боклук!
  • 39 Предупреждават ги

    6 0 Отговор
    МВР следят всички, само кучета могат живеят тук!
  • 40 Добра Оценка

    2 0 Отговор
    Добра Оценка за работата на Деребеите в България! Поне един да си Признае!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Отговор

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Към г-н Безлов: Напротив, извършили са престъпление преминавайки нерегламентирано границата и по НК си е престъпление.
  • 43 Отговор

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тошито":

    Не не, чартърите трябваше да са им до родните страни. Това не да майки с деца, но и това е кофти, защото имат право да се събират със семейството и ме искат да работят.
  • 44 ти да видиш

    3 0 Отговор
    А като няма да искат да останат тук,ти ли ще ги извеждаш от тук , а ? какви глупости плещи този другар ? може ли такова слабоумие и тъпота ? Нямало да искат да останат тук. Откривател роден мил . Дали се прави на луд или си е просто криминално тъп ?
  • 45 Чудесен атестат

    5 1 Отговор
    Това ли е България след 33 години демокрация????? Бежанци бягащи от смъртта и разрухата в собствените им страни се чувстват в България много по-зле и бягат от тук.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 дон

    0 0 Отговор
    Успокоителят Безлов
  • 48 Яяяяяя

    0 0 Отговор
    Искат не искат , вие носите отговорността ако се появят някъде другаде пак и санкции за държавата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове