Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 14:49 1 780 49

ГЕРБ е срещу Луковмарш

  • бойко борисов-
  • герб-
  • луковмарш

Призив кметът Васил Терзиев да не допусне провеждането на шествието

ГЕРБ е срещу Луковмарш - 1
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ категорично се противопоставя на опитите за възобновяване на срамното за България явление „Луковмарш”. Това стана ясно от публикация във "Фейсбук" на партията.

"След като за няколко поредни години, считано от 2020 г., правителството на Бойко Борисов и Столична община с кмет Йорданка Фандъкова, успяха да забранят и предотвратят провеждането на събитието, улиците на София отново са застрашени от явен парад и демонстрация на нехарактерни и отречени от българското общество и историята ни човеконенавистнически идеологии.

Българската столица трябва да остане град на толерантността и мъдростта, в който антисемитизмът, расизмът, ксенофобията и езикът на омразата нямат и няма да намерят място.

Настояваме Столична община, както и компетентните институции в лицето на МВР, да положат всички усилия за гарантиране и опазване безопасността, обществения ред и достойнството на гражданите и гостите на София като не допуснат т. нар. „Луковмарш” да се състои", настояват от ГЕРБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЛООО ТИКВО

    77 5 Отговор
    СЪСЩОТО ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯ И ЗА СОФИЯ ПРАЙД
  • 2 А всички

    56 6 Отговор
    нормално мислещи хора са против герб ! От мошеник нагоре , разсипали България и хиляди съдби на граждани !
  • 3 провинциалист

    35 6 Отговор
    На тия паметниците им пречат, какво остава за живите хора!
  • 4 провинциалист

    48 6 Отговор
    "...срамното за България явление „Луковмарш”." Я да видим сега - Христо Луков е награждаван с Военен орден „За храброст“ IV степен, 2-ри клас (Балканска война), Военен орден „За храброст“ IV степен, 1-ви клас (1917), Орден „Св. Александър“ IV степен с мечове по средата (1921), Орден „Св. Александър“ III степен без мечове
    Народен орден „За военна заслуга“ I степен, Орден „Железен кръст“ II степен, Германска империя. Ауу, то голям срам това, ужас направо!

    Коментиран от #27, #28

  • 5 Трак

    48 7 Отговор
    Естествено че БКП ГЕРБ ще е против националните герои на България какъвто е генерал ЛУКОВ ! Гербаджийте са най върлите и яростни КОМУНЯГИ . Всичките герберасти са котило на ДС и БКП . Потомък на болшевишки ционисти антибългари из-роди крадци нагаждачи лизачи и чуждопоклонници . ДА ЖИВЕЕ ЛУКОВ МАРШ - там се всички почтенни българи
  • 6 Алиса в зайчарника

    36 2 Отговор
    А към Хелоуин и гей парадите, какво им е отношението?
  • 7 провинциалист

    35 2 Отговор
    От Уикипедия: "В началото на 1943 г. нелегалната Българската комунистическа партия (БКП) взема решение за физическото отстраняване на определени лица като мярка срещу евентуалното включване на България във войната срещу Съветския съюз. Изготвен е списък на хора, които трябва да бъдат убити, в който влиза и запасният ген. Христо Луков." Яаа, ми той бил жертва на Комунизма! Какво правим сега?

    Коментиран от #19

  • 8 Истината

    35 3 Отговор
    БКП ГЕРБ повежда ГЕЙ ПАРАДИТЕ ,но е против шествието на националните ни герои като ЛУКОВ марш . Типична гну-сна ла-йнарска партия от БКП
  • 9 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    22 3 Отговор
    То ако от тях зависи, ще се вдигне и нова МОЧАта! А на нейния връх, в краката на руския солдат ще стои едно пълно късо остригано българско момченце с дебели бузки и маалка каракачанка в протегнатите ръчички! Е така, по евроатлантически!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сталин

    25 1 Отговор
    Тези отрепки от Гроб трябва публично да бъдат екзекутирани
  • 12 Смех

    28 0 Отговор
    Гей паради може ! Щото Тиквето е ду.ал на Маджо.

    Коментиран от #13

  • 13 Иван Иванов

    16 0 Отговор

    До коментар #12 от "Смех":

    Много сте прав! Това е истина!!!
  • 14 Сталинчо

    26 7 Отговор
    А защо има на "бесмъртния терористичен полк" или както се казва това советско недоразумение ,а да няма шествие за един истински български герой,подчертавам БЪЛГАРСКИ , а не советско пияно мекере
  • 15 Тулупът

    21 0 Отговор
    И неговия дърварски ПР!
  • 16 Ветеринарен психолог

    20 0 Отговор
    Характерна човеколювива идеология за антинародното събрание е само ЛГБТ идеологията и възхваляващият прайд.На кой му пука,че Генерал Луков е герой от няколко войни.
  • 17 Никой

    24 0 Отговор
    Че ,кой очаква друго от ГЕРБ. На Толупа нали лъжеше,че дедо му го убили комунистите,що сега е против Луков марш. Защо толкова се страхуват в ГЕРБ от този пенсиониран генерал за който няма данни да е бил фашист. Защото ГЕРБ са същите червени запъртъци като БКП. Европейското им е само в кавички.
  • 18 Кокошката🐔🐔🐔

    1 25 Отговор
    Един път да сме на една позиция с ГЕРБиджа, долу Боклуковмарш❗❗❗

    Коментиран от #21

  • 19 Кокошката🐔🐔🐔

    2 21 Отговор

    До коментар #7 от "провинциалист":

    Откога фашагите са жертви, НЕуважаеми дръгарю

    Коментиран от #22

  • 20 Мирослав

    17 0 Отговор
    Както винаги, така и в този случай ББ лъже безобразно. Луковмарш се е състоял всичките години досега ВЪПРЕКИ опитите на Фандъкова да го забрани. Всеки път нейната забране беше отменяна от съда. Само миналата година изиграха по-различна сценка - Фандъкова го забрани в петък следобед, в дена преди марша, а съдът отказа да гледа делото в почивен ден и отмени заповедта на Фандъкова два дни след марша. Това се нарича отказ от правосъдие. Толкова за лъжеца ББ и "правителството на Бойко Борисов и Столична община с кмет Йорданка Фандъкова, успяха да забранят и предотвратят провеждането на събитието". Но пък може да се гордее, че с благословията на Фандъкова всяка година правеха гейпарад.
  • 21 Сталинчо

    12 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кокошката🐔🐔🐔":

    Колко грама мозък има една кокшка
  • 22 провинциалист

    15 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кокошката🐔🐔🐔":

    Според него (доц. Лъчезар Стоянов) и дума не може да става, че Луков е изповядвал идеологията на фашизма или нацизма. „В никакъв случай не може да бъде определен като такъв, въпреки опитите след 9 септември 1944 година той да бъде определен като такъв“, обясни още Стоянов. По думите му по-скоро Луков, както и повечето български военачалници по това време, са имали националистически подбуди за връщането на Македония, Беломорието и Западните покрайнини към България. Те са отнети с подписването на Ньойския мирен договор, с който се приключва Първата световна война. В навечерието на Втората световна война единствено Германия обещава връщането на изгубените български земи.
  • 23 банкеръ

    11 5 Отговор
    Ако някой ни освободи от ЕС и от продажни политици , още сега ще му вдигнат паметник и ще му правят шествия
  • 24 бай село

    16 0 Отговор
    Не се излагай БОЙКО тия се бореха срещу комунистите убийци ,на Генерал Луков трябва да се направи паметник и на всчки загинали в борбата срещу комунизма.

    Коментиран от #40

  • 25 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    8 11 Отговор
    ГЕРБ е срещу Луковмарш



    ЗАЩО НАЛИ ПОДКРЕПЯ БАНДЕРОВЦИТЕ -ТЕ СА СЪЩИТЕ
  • 26 хммм

    5 0 Отговор
    Фашист срещу фашистки марш?!?!? Или Комунист срещу фашистки марш?
  • 27 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    Това е за заслуги по време на войните. През 30-те години ген. Луков прегръща идеите на нацизма и с Иван Дочев се борят за оглавяването на Съюза на българските национални легиони и на няколко пъти са лични гости на Хитлер, който отпуска пари за тях лично и СБНЛ. Богдан Филов в дневника си пише, че до смъртта на Луков са се страхували от него да не направи преврат и наложи отявлен нацистки режим.

    Коментиран от #39

  • 28 Аз....

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    🙏🙏🙏🙏🙏🇧🇬
  • 29 СС-Панцеркропс

    11 2 Отговор
    Ткво, отдавна си се отрекъл от всичко българско. Заминавай да носиш цветя на разрушеното МОЧА, а лятото те чакаме с тъпана да водиш прайда! Тия дето се правят на големи мъжкари са най- дълбоко скритите в гардероба. Какво викаше кмета на Симитли?
  • 30 марш ве

    14 2 Отговор
    А убийството на един български генерал служил на Царство България убит от червноцървулестите свинари и говедари е акт достоен за уважение и почит ли другарю помпиер???!!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 АНТИКОМУНИСТ

    11 1 Отговор
    На мвстото на моча да се издигне паметник на ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ.
  • 34 Хххххххх

    4 1 Отговор
    А бе Бойко, а бе герберугу не щас тни, които държахте М О Ч А и разрешевахте паради на 9 септември и прославяхте комунистическата диктатура, вие въобще знаете ли кой е генерал Луков? ЛУКОВ е човека кой спира сърбите при Кюстендил да нахлуят в България когато комунистите правят въстание. Луков никога не е бил фашист, но никога не се е продавал на руснаците и не е носил кучета в Москва като гербавите водачи от Банкя.
  • 35 оня с коня

    5 0 Отговор
    Бат Бойко е ВЕЛИК ПОЛИТИК ,а те както е известно невинаги говорят това което мислят защото са Далновидни и държат много и на ШИРОКАТА ПЕРИФЕРИЯ на Електората си.Вярно е че Маршът може да не получи Разрешение от Общината,но ПОДНАСЯНЕТО НА ЦВЕТЯ на Гроба на Луков НИКОЙ не може да отмени!
  • 36 ПО ДОБРЕ

    7 0 Отговор
    Е ОТ ПРАЙДА!
  • 37 Мъдрият

    11 0 Отговор
    Аз не мога да разбера какво толкова ги плаши управляващите този Луков марш?

    Четох за тоя човек генерал Луков - смел човек, родолюбец и патриот! Това ми стана ясно от биографията му.

    Не разбирам цялата тази истерия!

    Значи гей-парад, който е абсолютна мерзост и гнусота пред Бога - властите допускат, а едно мирно шествие ги плаши!

    Защо?
  • 38 Демократ

    0 6 Отговор
    Луковмарш е активно мероприятие на ДС за разделение на обществото и насаждане на омраза и злоба към ген. Луков, национален герой на България с ордени за храброст, за когото България винаги е била над всичко. Комунистите докато имат власт ще разпространяват лъжи за него, заради непримиримостта му към комунизма. Боян Расте ,който е син на полковник от ДС и никога не е работил нищо друго, е начело от самото начало на провеждането на това срамно шествие, изпълнява ДС задачата. То не е признание към ген.Луков ,а точно обратното- за насаждане омраза към него. Ген. Луков е бил скромен човек и го оставете да почива в мир.
  • 39 провинциалист

    7 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    "През 30-те години ген. Луков прегръща идеите на нацизма" - ако това означава да направи България способна да прегази цяла Европа, май само сме загубили, че не ги е бил прегърнал достатъчно силно.
  • 40 Будител

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "бай село":

    Бохо нали плаче че дядо му е убит от комунистите....
    Ама нали от мутра стана слугинаж
  • 41 55 от Козлодуй

    2 0 Отговор
    Срамно е че тази подлога бе на власт 12 години.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 бай село

    0 0 Отговор
    Марш, марш,с ГЕНЕРАЛА наш.В бой да полетим.

    Коментиран от #48

  • 44 Йеронимус БОШ

    1 0 Отговор
    Ама това решение лично на бат Бойко ли е ? Или някой друг го е казал ? Щото нищо не се казва и прави в тая партия-бостан , без да е одобрено от най-висшата ТИКВА ! Та затова питам !
  • 45 свиреп ОХЛЮВ

    1 0 Отговор
    Едно не разбирам , на Бойко дЕдовците са 2-ма. Единият е бил КОМУНИСТ , а другият / според него / УЖ бил убит от комунягите , щото бил николапетковист ! И сега бат Бойо като псува гадните комунисти , псува и единия си дядо ли ? И защо е станал после доброволно член на БКП ? Не го разбирам ! А и когато го питат , ББ се сърди , че даже и се прави , че не помни за тези години ! Чудна работа .................АНТИкомунист , който е бил доброволен КОМУНИСТ !
  • 46 ПЪГУОШ

    1 0 Отговор
    Проблемът НЕ е в Луков марш , а че сме тръгнали натам , че скоро може да има и БОЙКОВ МАРШ. Напоследък все по-често виждаме маршируващата ПРОСТАЩИНА на Борисов и ШАЙКАТА му. А това не е добре , никак не е добре !
  • 47 ЛегнаЛангеЛ

    1 0 Отговор
    Дали не е време да оставим всичко еднолично да се решава само и единствено от полубожествения простак от Банкя ?
  • 48 воденМАДАГАВУР

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "бай село":

    Тази песен е чудесна , но само не я отнасяй за Борисов , че и той бил ГЕНЕРАЛ , но е от тези генерали , които са назначени , а не заслужили и изработили този пост !
  • 49 ЛУКОВ МАРШ ГО ИМАШЕ ПРИ БОЙКО ЛИЦЕМЕРА

    0 0 Отговор
    ИМАШЕ И ПРАЙД - МАРШ ПРИ ТАЯ ТОЛУПСКА ТИКВА И БАНДАРАК !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове