Last news in Fakti

18 Февруари, 2024 18:44 2 300 43

Съветниците от БСП в София: Демонстрацията на омразата "Луковмарш" се оказа по-силна от кмета Терзиев и закона

  • луковмарш-
  • софия-
  • нацисти-
  • фашизъм-
  • васил терзиев

Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна сила във времена на слаби и не можещи политици, предупреждават  социалистите

Съветниците от  БСП в София: Демонстрацията на омразата "Луковмарш" се оказа по-силна от кмета Терзиев и закона - 1
Снимка: БСП

Демонстрацията на омразата "Луковмарш" се оказа по-силна и победи кмета на София Васил Терзиев и закона вчера. Това заявяват общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" в Столичния общински съвет в официална позиция.

"Парадът на фашизма, расизма, ксенофобията и антисемитизма за поредна година шества по столичните улици и потъпка закона. "Луковмарш" вчера беше демонстрация на безсилието и неумението на кмета Васил Терзиев да наложи и да отстои закона в София, категорични са съветниците от групата на социалистите. - В петък кметът, уж забрани шествието, а в събота то напълно необезпокоявано мина по една от централните улици в града. Нещо повече, полицията услужливо го съпровождаше. Уважаеми граждани, не ги слушайте какво говорят, гледайте ги какво вършат".
В позицията съветниците от "БСП за България" поставят три конкретни въпроса на кмета Терзиев.

"Защо беше позволено шествието на омразата да премине по бул. "Витоша" вчера и чак при НДК беше "занесена" заповедта на кмета за прекратяването му? Кой носи пряка отговорност за неизпълнението на заповедта на кмета Терзиев и какви санкции ще понесе за проведеното шествие на омразата в София, въпреки неговата забрана? Не беше по силите на кмета Терзиев или той не пожела да спре шествието на омразата по улиците на София вчера?", питат те.

Според тях, лицемерието и шизофренните изяви са станали запазена марка на най-голямата политическа група в Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС и на партиите в тяхната коалиция. "Инструментите на пропагандата и манипулацията обаче не могат да скрият безсилието им и неумението да се справят с реалните проблеми в града и в държавата, категорични са съветниците от групата на социалистите. - Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна сила във времена на слаби и не можещи политици. На политици, чиито думи се разминават с действията. На нерешителни политици, които се страхуват да ги спрат. Или не искат да ги спрат, но лъжат гражданите за обратното".

Ето цялата позиция на общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България":

ПОЗИЦИЯ
на
общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България"

Относно: Провеждането на шествието "Луковмарш" по улиците на София в събота, 17-ти февруари.

Демонстрацията на омразата "Луковмарш" се оказа по-силна и победи кмета на София Васил Терзиев и закона вчера. Парадът на фашизма, расизма, ксенофобията и антисемитизма за поредна година шества по столичните улици и потъпка закона. "Луковмарш" вчера беше демонстрация на безсилието и неумението на кмета Васил Терзиев да наложи и да отстои закона в София.
В петък кметът, уж забрани шествието, а в събота то напълно необезпокоявано мина по една от централните улици в града. Нещо повече, полицията услужливо го съпровождаше.
Уважаеми граждани, не ги слушайте какво говорят, гледайте ги какво вършат.
Предвид тези факти оставаме с впечатление, че кметът Терзиев, неговият екип и коалицията ПП-ДБ-СС в СОС негласно подкрепят тази шепа неофашисти и лумпени, които под прикритието на приказки за демократични права, славят мракобесна идеология от отминали времена в центъра на европейска София.
Лицемерието и шизофренните изяви стават запазена марка на най-голямата политическа група в Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС и на партиите в тяхната коалиция. Инструментите на пропагандата и манипулацията обаче не могат да скрият безсилието им и неумението да се справят с реалните проблеми в града и в държавата.
Опасни идеологии като фашизма избуяват със страшна сила във времена на слаби и неможещи политици. На политици, чиито думи се разминават с действията. На нерешителни политици, които се страхуват да ги спрат. Или не искат да ги спрат, но лъжат гражданите за обратното.
Ние няма да спрем да повтаряме, че парадът на омразата е организиран от идеолозите на новия български фашизъм и е наречен на генерал Христо Луков. Нито за миг не забравяйте, че през Втората световна война той е начело на пронацисткия Съюз на българските национални легиони. Този съюз е от най-видните поддръжници на Закона за защита на нацията, влязъл в сила през януари 1941 г. Антисемитизмът на Луков и на неговите последователи е мръсното петно върху една от най-достойните страници в българската история. Точно режимът, поддържан от генерал Луков и неговия Съюз, разрешава и активно участва в депортацията на 11 343 евреи от окупираните от царство България територии в Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот. Всички те са убити в концлагера Треблинка.

В тази връзка ние имаме три конкретни въпроса към кмета Васил Терзиев:

1. Защо беше позволено шествието на омразата да премине по бул. "Витоша" вчера и чак при НДК беше "занесена" заповедта на кмета за прекратяването му?
2. Кой носи пряка отговорност за неизпълнението на заповедта на кмета Терзиев и какви санкции ще понесе за проведеното шествие на омразата в София, въпреки неговата забрана?
3. Не беше по силите на кмета Терзиев или той не пожела да спре шествието на омразата по улиците на София вчера?

Тези въпроси ще зададем и в официално питане до кмета Васил Терзиев още в понеделник.

Уважаеми граждани на София,
не вярвайте на това, което чувате, вярвайте на онова, което виждате.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айде

    41 10 Отговор
    Марш ве!
  • 2 свидетел

    39 12 Отговор
    БСП няма да има евродепутати .
  • 3 КОТарАК

    16 16 Отговор
    секундочку...за ,,антисемитизъм,, се споменава тука , а ,,русофилите,, са срещу евреите още от началото сГАЗА??!ОБЪРКАН СЪМ

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майна

    21 5 Отговор
    Ванче, ми ти прие хубавата ,,позиция,, и се съгласи да се сглобиш в името...на ,,работата,,.,а?
    Сега ще хвърляш прах..
    Нали обвини БСП , че са против ЛГТБ?
    Утре ще подкрепиш и ,,ваксането,,..?
    Аз не съм се и съмнявал как ,,работиш,, ти..,,малкия човек,,..
  • 6 Майна

    14 1 Отговор
    Ми ние не вярваме на това ,което виждаме.
    Не можем да видим , какво вършете ( то е на ,,служебно ниво,, , ха ха ха..)
    Много сме ..прости, нали..?
  • 7 Адолф

    41 9 Отговор
    Абе друго си е първомайската манифестация с високо вдигнати плакати на Маркс,Енгелс,Сталин,Ленин и Георги Димитров. Какви са тия български генерали?
  • 8 Милен

    22 5 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    А ти знаеш ли какво означава семити? На практика Израел и САЩ са избили най-много семити, поне този век.
  • 9 Факт

    37 11 Отговор
    Я ги виж комунистите нагли ! Никой повече няма да ви избере на власт да сте - не ви ли стана ясно ??? Относно ген.Христо Луков - той е национален герой ! Няма нищо нацистко и фашистко в този марш. Това е просто уважение и почит към един национален герой на България !
  • 10 Ха ха ха

    35 15 Отговор
    Генерал Луков е бил достоен българин и герой от войните .....за разлика от русофилските предатели от БСП, и възраждане .......
  • 11 Шарлатани ОПГ

    27 25 Отговор
    България с бързи темпове се превръща в нова Украйна с покровителството на американското посолство и техните шарлатани узурпирали незаконно властта!!!
  • 12 айдеее чупка

    28 14 Отговор
    Събитието отмина обаче руските къртици продължават да ровят и да лаят на умряло.
  • 13 Само

    19 10 Отговор
    ги погледни как са се строили и разкрачили , не ти трябва да четеш тъпотиите им !

    Коментиран от #17

  • 14 оня с коня

    26 14 Отговор
    Е как Луков марш е демонстрация на Умразат,а Шествието против Луков марш не е?И да кажат съветниците от БСП:Демонстриращите против Луков марш Шествие на Лююбовта ли провеждаха,или зад озверените им физиономии прозираше РУСКАТА намеса във България?А същите Антилуковисти ли бяха в палатките пред МОЧА за да го пазят от демонтаж?А пак те ли искат да излезем от НАТО и ЕС и да обявим "Независимост",което на практика ще е специална покана към русия да навлезе в Страната ни и да ни Демилитаризира ?И да е ясно:Докато Държавата ни не подходи с Твърда ръка към подобни про-руски Изстъпления рпо примера на Русия с прилежащи Арести и жестоки присъди,няма се оправим!

    Коментиран от #20

  • 15 55 от Козлодуй

    25 8 Отговор
    Koго интересува БСП ? Те са пред изчезване.
  • 16 Софийски

    27 12 Отговор
    Омразата е към вас червените родоотстъпници
  • 17 Бай Ламби

    19 8 Отговор

    До коментар #13 от "Само":

    Само Ванчето е стиснала кълките.Явно нещо я е напънала бирата и едвам изтрайва горката да я щракне фотото и да се изстреля към вецето.
  • 18 Марда

    9 7 Отговор
    Знаете ли какво означава чергар? Не е производител на черги. Това е човек промъкнал се в другия "лагер" усетил келепир. Като го разконспирират всички и свои и чужди, същия ще направи и невъзможното да се докаже колко е променен и осъзнат. Един вид по- Папа от всички Папи. Про- фашистките манифестации, Фандъкова не ги допускаше, например!
  • 19 Сталин

    26 10 Отговор
    БСП- наследници на евреите комунисти ,които убиха ген Луков
  • 20 ХАРОН

    13 3 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Умразата е Омраза. След 3 ти клас, една единица на долу за "оригинален български"!

    Коментиран от #32

  • 21 Да ама

    24 8 Отговор
    За разлика от предателите русофили от бкп/бсп Хората мразят русоробите и техните слуги в българия Тези родолюбиви българи носеха портрети на български политици и военни патриоти
    Избити от шумкарите от бкп поставени на власт след окупацията на червената армия Преименуваните им наследници отдавна трябваше да бъдат забранени.
  • 22 Тия пък тъпанаре

    15 5 Отговор
    А бе как може да има още такива тъпанаре бе.
  • 23 хари потър

    21 8 Отговор
    на СНИМКА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ДЕТО ВЗРИВИХА ЦЪРКВАТА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ С ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ДА УБИЯТ ЦАРЯ същите държаха в лагери всеки висшист или писател СЕГА намерили да критикуват
  • 24 провинциалист

    28 5 Отговор
    От новините разбрах, че шествието е било с български знамена и портрети на офицери от българската армия. Какъв фашизъм, какъв расизъм, каква ксенофобия и какъв антисемитизъм? Откога е незаконно да се прави шествие с български знамена в България?

    Коментиран от #31

  • 25 Мъдрият

    24 10 Отговор
    БСП - недейте петни паметта на този човек - ген. Луков - един достоен българин - патриот и родолюбец! Той не е бил нито фашист, нито нацист - прочетете биографията му!

    Т.нар. Луков марш - е шествие в почит на паметта му и на всички други българи, убити от комунистите, и няма нищо общо с фашизъм и нацизъм!

    Така, че е съвсем редно и правилно да се разреши провеждането му!

    Значи гнусен гей-парад - може, а мирно шествие - не! Лицемери такива!

    Коментиран от #27

  • 26 комураzuте

    6 4 Отговор
    вият на нахалний 😊
  • 27 ИМПЕРИАЛИСТ

    19 5 Отговор

    До коментар #25 от "Мъдрият":

    Не вярвам да са глупаци! Явно натискът върху БЪЛГАРИЯ е голям ...интересното е, че Ген. Луков е убит след нареждане от Москва на полковника от НКВД с псевдоним Спартак, сатрапа Вълко Червенков. По-късно този съветски агент е министър председател на БЪЛГАРИЯ...Няма нужда от коментари!!!
    Ей, комунистически (нецензурен израз), не обиждайте БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, тя не е фашистка и нейните генерали не са фашисти.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Будител

    8 5 Отговор
    БСП не пропуска събитие в което да си направи реклама....не че мислят за народа...защо не казаха по този повод , че се срамуват от лагерите на смърта....защо не кажат , че когато са взели властта 1944 година са избивли без съд и присъда- уж врагове на народа....Валар Моргулис- Валар Дохерис....или просто , игра на тронове...
  • 30 Демократ

    12 6 Отговор
    Омраза,ненавист,злоба,заплахи са характерни за комунистите, те си имат образ и Луковмарш е активно мероприятие на ДС точно с такава цел. Ген. Луков е бил скромен човек, национален герой с ордени за храброст за участието му във войните, в които никога българско знаме не било пленяване благодарение на такива генерали, които свирепите комунисти избиха. Лъжите за него не спират вече 80 години, защото е бил велик българин, убит по нареждане на Москва от наемния им убиец Буруджиев. Оставете духа му на мира най-после и не сквернете достойнството му с разни гей и антисемитски паради.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 оня с коня

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "ХАРОН":

    .Понеже Умните КАТО МЕНЕ са Мързеливи по Презумпция,съответно и не отварям речника за да видя как правилно се пишат думите.И понеже наистина имам съмнение как се пише -дали Омраза или Умраза,веднъж я пиша с О,следващия път- с У.С 2 думи който извади късмет прочита правилно написаната дума,ти обаче си издърпал късата клечка
  • 33 Будител

    8 2 Отговор
    От как лъсна задника на Азис на билбордове в София....от тогава насам , чалга култура...наркотици заливат държавата....цигания, гей паради...пошлост и простотия....цензура на реални факти и събития...подкупни и некомпетентни политици , магистрати и журналисти.....и ето ти власт , която се гаври с нормалните хора, власт която изнасили върховният закон- Конституцията, власт която не признава суверена....народа на последните избори не е избирал РАЗГЛОБКАТА....но ето...управляват ни противни същества които сами не се понасят но заради сладката власт правят компромиси със себе си....дежавю...както при триглавата ламя се събраха цар изгонен от комунистите и турчин десидент по време на възродителният процес и гонен 1989 год...що за стокхолмски синдром....сегашните дето се кълняха преди две години че ще чегъртат Бойко и ДПС....сега се бракуваха и си правят ротации.....не е нормално това, .....хора проумейте го
  • 34 Будител

    6 1 Отговор
    Стига сте трили бе тъпани
  • 35 СС-Панцеркорпс

    4 3 Отговор
    Как се наредели наследниците на убийците и как са горди. Срамота, че имате трибуна и можете да говорите какво ли не.

    Коментиран от #38

  • 36 Историята ще се повтори

    5 3 Отговор
    Жълтопаважът в Белене. За да не загине България.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ж. ЖЕЛЕВ

    0 2 Отговор
    МЕЖДУ КОМУНИЗМА И ФАШИЗМА , РАЗЛИКА НЯМА !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Закон за родоотстъпници

    1 0 Отговор
    За червените безродници важно е да се празнуват на празниците и личностите на Съветските окупатори а не Българските патриоти Генерали убити от тях с атентат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове