Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 08:40 2 971 23

Проф. Асена Сербезова: По време на COVID-19 кризата прокуратурата ме заплашваше да не говоря

  • асена сербезова-
  • заплахи-
  • фармацевт-
  • аптека

Исках държавата ни да се подготви за идващата пандемия

Бившият министър на здравеопазването в кабинета на Кирил Петков – проф. Асена Сербезова сподели, че е била подложена на натиск от висш магистрат от съдебната система. „По време на разговора ми беше казано, че ще бъдат приложени силови методи – не да внимавам и да се кротвам, а директно ми казаха, че ще бъдат приложени силови мерки, ако не спра да рева за проверките за липсата на лекарства по време на ковид пандемията“, обясни тя в студиото на bTV.

„Аз не престанах да рева, продължи да обикалям студиата и да посочвам на обществото какво правят другите държави, че това насаждане на страх и паника е вредно, че държавата трябва да се подготви за идващата пандемия“, коментира бившият здравен министър. След първоначалните заплахи нямало повече напомняния за други силови методи.

Сербезова обясни, че не знае дали хората, които са ѝ се обадили по време на пандемията са свързани с групата около Мартин Божанов - Нотариуса. Тя споделила на тогавашния главен прокурор Иван Гешев за заплахи от страна на висш магистрат, че ако не престане да реве за проверките за липса на лекарствата, спрямо нея ще бъдат приложени силови мерки.

Сербезова не отрече, но и не потвърди, че заплахите са идвали от ръководителя на дирекция „Публична комуникация“ към главния прокурор Веселин Иванов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    73 1 Отговор
    Имаше един лекар-генерал, който всяка сутрин ни плашеше с чували за мъртъвци.
    А нали лекарите трябва да дават оптимизъм!

    Коментиран от #3, #8

  • 2 др Гей Билтс

    53 4 Отговор
    Благодарение на неговоренето на Сербезова над 35000 пенсионера по нейно време бяха убити в Ковид отделенията, а лекарите си измиха ръцете със спуснатите протоколи и експериментални лекарства. Един ден ще си плати за геноцида.
  • 3 Христо Божилов

    60 4 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Да, много странно. Нищо не се казва за него! Кой ще поеме отговорността в България за милионите ваксинирани и за толкова пари дадени за нищо на САЩ за тези ваксини???

    Коментиран от #10

  • 4 явно е плашило

    39 1 Отговор
    тогава са плетели други въжета , правели са пари . имоти по морето . на гърба на народа . сега са мирни и критки . невена се е омаскарила .

    Коментиран от #21

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Боклуците на Боклука

    25 7 Отговор
    Подложена беше на натиск, за това, че крадеше като за последно.
  • 7 Читател

    23 1 Отговор
    Не пландемия, а асистирана смърт.
  • 8 Един

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    легионер и пишман генерал !
  • 9 небрежнев

    20 16 Отговор
    По времето на Ковид в България умряха над 100 хиляди души повече от средното за страната. Ние бяхме с рекордно висока смъртност за всички времена. Умиранията достигнаха 4500 седмично, при 2000 в други години.
    Работата на здравния министър е опазване здравето и живота на хората. Сербезова, а и управляващите като цяло, се справиха най-лошо от всички страни в света. Това уби повече българи от всички войни в който сме участвали от Освобождението до днес.
    Затова министърката трябва да носи отговорност, а не да се оплаква, че нещо била притеснена.
  • 10 Шеф

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Божилов":

    си е на ВМА и с майката на една евродепутатка , Ева Майдел мисля или нещо подобно е името , внесоха ваксини и поделиха милиони !

    Коментиран от #23

  • 11 Сталин

    19 2 Отговор
    Кланницата на гои наближава скоро миналата седмица в Дубай на среща на СЗО обявиха започването на операция Х за бъдещия вирус Х ,през май месец е приемането на Глобалната Стратегия за Реакция при Пандемия,след като всички държави ратифицират това споразумение ,ще започне новата пандемия от поредния еврейски вирус,което означава отказ от държавен суверенитет при Пандемия и СЗО -разбирай Световното правителство на ционистката финансова мафия поема контрола на държавата и тогава ще започне истинската кланница с насилствена ваксинация , който не иска ще бъде въдворен в изолатор -концлагер и никой няма да може да излиза от вкъщи без зелен сертификат ,вратите на Кауфланд ще се отварят само като си сканиращ сертификата за ваксинация ,ще оцелеят само около 10 души на 1000 000 другите ще бъдат отровени от еврейски ваксини
  • 12 бай Иван

    14 0 Отговор
    Всеки ден излизат нови просто..ти.и извършвани от хора в тоги. Вече си мисля,че трябва да бъдат разформировани и създадени отново чрез много качествен подбор. С такава прокуратура и съдебна система не може да се продължава.

    Коментиран от #15

  • 13 Механик

    23 2 Отговор
    За т. нар. ковид пандемия, трябва да бъдете съдени, а не само да ви сплашват.
    Нали помните как ни затворихте, бустеризирахте и сертифицирахте? Нали помните, че февруари 22-ра, тъкмо обявихте че навлизаме в нов пик и яко ще се мре и Путин за два дни умори ковида. изчезнаха мерките, изчезнаха шаманите, а ние така и не умряхме яко. Това означва, че сте ни лъгали, насаждали паника, а това е силно подсъдимо.
    Не знам как до сега не ви е потърсена отговорност за двугодишния терор и принуждаването на населението да участва в социален и медицински експеримент.
  • 14 Смешки

    6 0 Отговор
    Редакцията, излагате се като ......Този смешник Веселин Иванов не е висш магистрат, а някаква пионка в прокуратурата, така , че заплахите не са от него!
  • 15 Пешо от панелката

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "бай Иван":

    Народонаселението е овчедушно и разделено. Историята не познава случай овцете да въстават срещу овчарите, доячите и касапите.
  • 16 Стана модерно

    9 0 Отговор
    Стана модерно всеки втори да се показва по телевизията да обяснява колко го е плашил "нотариуса ".

    Коментиран от #18

  • 17 ПиПи

    2 0 Отговор
    Г-жо Сербезова,само сербезлъ смучки за Вас!!!
  • 18 Гешов

    6 1 Отговор

    До коментар #16 от "Стана модерно":

    А тази пишман ,"министърка" да си покаже данъчната делсрация за 2021 и 2022 г. и тогава да птетендира за съдействие!
  • 19 гешев

    5 0 Отговор
    кво реве сербезова,фармацевтите са по-голяма мафия и от пепи еврото!!!
  • 20 Не вярвам

    4 1 Отговор
    Тая лъже, не споменава имена, общи приказки женски
  • 21 гешев

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "явно е плашило":

    то да е само невена,ами замесниците и,и те бъркаха в кацата,ама сега чак се изцапаха и размирисаха
  • 22 ух,ух

    4 0 Отговор
    м@стийке!
  • 23 Служител в Интерпред

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шеф":

    ЦЪ.РВУЛ, МАЙКАТА НА ЕВА МАЙДЕЛ СЕ КАЗВА ЗОЯ ПАУНОВА И Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА АСТРА-ЗЕНЕКА В БЪЛГАРИЯ НАД 30г.ОТ ПОЯВАТА НА КОМПАНИЯТА В БЪЛГАРИЯ!!! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОМПЕТЕНТЕН ТЪРГОВЕЦ И ФАРМАЦЕФТ, КРИСТАЛЕН АНГЛИЙСКИ И НАЙ-ВАЖНОТО ИСТИНСКИ ЧОВЕК, КОЕТО Е РЯДКОСТ В ТОЗИ БИЗНЕС ! СЛЕД СКАНДАЛА С ВАКСИНИТЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМА ВИНА ПАУНОВА ПОДАДЕ ОСТАВКА И НАПУСНА ФИРМАТА!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове