Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 10:17 2 663 40

Мъж шофира с почти 260 км/ч и крещи: "Хайде за bTV новините"

  • шофьор-
  • висока скорост

Инцидентът е отново на Южната тангента на София

Нов скоростен антирекорд в София – мъж шофира по столичното Околовръстно шосе с почти 260 километра в час и го публикува в профила си в тик ток. Това се случва само пет дни след като срещу "Мис Силикон“ беше повдигнато обвинение за същата хулиганска проява на пътя.

На видеото се чува как мъжът зад волана извиква: "Хайде за bTV новините".

От профила на момчето зад волана – Николай Караасенов, става ясно, че той има четири фиша за липса на колан, за липса на шофьорска книжка в него или за превишена скорост на пътя. Вероятно той публикува тези си провинения, за да събира лайкове. Тази сутрин обаче в профила му в тик ток няма видими клипчета.

"Ако това наистина е Никола Караасенов, нека той да прояви смелост и следващият път, когато шофира с такава скорост, да си покаже и лицето. Няма защо да се притеснява. Той е безсмъртен. Шофира с 250-260 км/ч“, коментира поредната наглост на пътя Владимир Тодоров от Българката асоциация на пострадалите при катастрофа.

Той посочи също така, че няма да се умори да подава сигнали в прокуратурата, защото "дори да няма катастрофа, според НК това е хулиганска проява, извършена при управлението на МПС и се наказва с лишаване от свобода до три години“.

"При шофиране с тази скорост, ако се спука гума или някои реши да се престрои, ще стане такава верижна катастрофа, че е възможно да има десетки загинали. Този младеж шофира с три пъти над допустимата скорост. Дори и да не се стигне до верижна катастрофа с много жертви, този човек няма да оцелее, ако се случи нещо непредвидено на пътя“, посочи още Тодоров.

Той се обърна към Столична община, към КАТ и към МВР с молба да се поставят камери за скорост по Южната дъга на София, предаде bTV. На тази отсечка по европейските стандарти могат да се поставят до 5 стационарни камери за контролиране на скоростта. Така този младеж вече щеше да има глоби за 4 000 лева.

Другият вариант е да се спре автомобилът от движение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    25 2 Отговор
    А някой ревеше за турските автобуси, кажете, нало сме много дисциплинирана нация?
    Кво праЙм сИга?!
  • 2 колю

    17 3 Отговор
    Дано до края на годинта да го носят 4 човека и поп да го опява.Амин!

    Коментиран от #29

  • 3 дядо поп

    27 3 Отговор
    Другия път , малко по бързичко и да вика: – "Отваряй свети Петре портите по широко , че идвам!"
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Факт

    30 4 Отговор
    Взимане на книжката за срок от 1 година, глоба и конфискация на мпс-то за такива олигофрени ! Това е абсолютен дебил!

    Коментиран от #31

  • 6 Димо Падарски

    19 1 Отговор
    Да продължава в същият дух, няма да е голяма загуба поредното милионерско синче да загине в катастрофа

    Коментиран от #25, #32

  • 7 Знаменосец

    13 1 Отговор
    Вдигайте още санкциите. Пука му на някой. И точно това е проблемът.
  • 8 ТОВА Е

    6 6 Отговор
    ЧИСТА ПРОБА ЕВРОПЕЕЦ !
  • 9 Пробив в системата

    24 1 Отговор
    Келешът е напълно наясно, че нищо не може да му се случи конкретно от публикуване на подобен клип и затова директно го е ударил на подигравки с "органите". Силиконовата маймуна я издебнаха обаче и я гепиха за употреба на кокаин, въпроса е него как ще го прихванат. А по-големият въпрос е кога ще има директни последствия за подобни индивиди, които открито се подиграват със системата.

    Коментиран от #33

  • 10 УРА, УРА

    12 10 Отговор
    Догато алчните производители на коли не спрат да произвеждат стоките си с такива скоростни показатели, така ще е. Всички подобни ненормалници ще се кротнат, когато всички коли се произвежат така че да не могат да вдигат по висока скорост от 150 км в час! Така няма как да превишават скороста и когато са на магистралата!

    Коментиран от #16, #34

  • 11 оня с коня

    12 3 Отговор
    ТРАДИЦИОННО в Статията не се посочва НАЙ-ВАЖНОТО:КАК и КОЙ е установил че водачът е Николай Караасенов?А ако това беше така,ЗАЩО Функционерът от Бълг. Асоциация на пострадалите от Катастрофи ще иска Настоятелно Водачът на МПС-то да си покаже лицето с тайната надежда да е МАЗОХИСТ,та да бъде санкциониран от Органите?
  • 12 Някой

    7 0 Отговор
    Аз лично смятам, че ако някой иска да се самоубива, не трябва са му се пречи. Ако в колата са един, двама, трима възрастни е едно, щом искат да се сомоубиват. Но, ако в кола движеща се с 250 км/ч има деца е друго. Ако има деца в такава кола, трябва книжката да се взима за по-дълго.

    Смятам, че в България трябва на някое/и място/а, където магистралата е хубава, равна, права без дупки... Между 3-4 и 6-7 часа рано сутрин, ако няма движение да не важи ограничението и шофьори да могат да вдигат колкото искат. Но само при условие, че в колата няма деца и около тях няма други автомобили. Ако има и други автомобили, трябва да се спазва ограничението от ваксимум 140 км/ч. За да не се застраша живота и имуществото на други околни хора.

    Ако държавата иска да се справи с джигитите ще се справи. Кокто се вижда засиления контрол и конфискацията дават резултат. Колкото и да е страг закона, ако има корупция при контрола, няма резултат. Аз лично съм противник на конфискация на автомобили. Смятам, че високи глоби обвързани с размера на дохода на нарушителя ще свършат същата работа. Даже и повече, защото богат човек - милионер може да си купи още една евтина кола за няколко хиляди. И когато мисли да кара пиян, да кара евтината си сола, а не скъпата. Но, ако глобата е обвързана с дохода на мовека. Няма значение дали кара евтината си или скъпата си кола.

    Коментиран от #35

  • 13 Сега ще ви дам

    9 8 Отговор
    Една различна гледна точка, не бързайте да ме оплювате!
    Вече колко хора показаха как карат с тези 250-260 км/ч по околовръстното, а помислете и колко други го правят, без да се показват в мрежите! Иии…- катастрофи там няма!!!
    Кажете ми сега - ограничение от 80км/ч на място, където може да се кара дори близо 4 пъти!!! по-бързо не е ли тъпотия на регулиращите органи! И не кара ли точно глупостта и некадърността в регулирането и ограниченията на движението по пътищата, та, не карат ли те те шофьорите да смятат, че са глупави и нелогични и за това може да не ги спазват, като скорости от 260 са си разбира се безумия??? Но защо не 140, 130 или поне 100??? Защо, по дяволите, е построен иначе този магистрален, с по три ленти, път??? Нали за да е по-бърз и пропусклив? Какъв му е смисълът, а и на инвестициите, които сме направили, като се влачим по него със скорост, като в центъра??
    Хората не спазват глупави закони, разберете го!!! Започват с малки нарушения и стигат до драстични, но само защото законотворците са глупави и некадърни!

    Коментиран от #22, #28, #36

  • 14 незнайко

    8 1 Отговор
    след като няма сериозни наказания за такива клипове те ще продължават да НИКНАТ ! Дрогираните стават все повече !
  • 15 Ханку брат

    11 2 Отговор
    Тоя тъпак мислил ли е какво ще му се случи ако пръсне предна гума?

    Коментиран от #19, #26, #37

  • 16 Някой

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "УРА, УРА":

    "да не могат да вдигат по-висока скорост от 150 км в час!"

    Аз съм за фабрично ограничение от максимум 180 км/ч. Доколкото знам, Волво смятат да го прилагат за своите автомобили. Някои производитили на електромобили също са ги ограничили до тази скорост.

    Коментиран от #18

  • 17 Хейт

    15 1 Отговор
    Вчера един подобен караше в насрещното и за малко не ме погуби в челен сблъсък. Само Господ ме опази. Такива все са на някого и все им се разминава. Чак като убият 2-ма души и тогава мозъците им започват да осъзнават, че нещо не е ОК.

    Коментиран от #20, #38

  • 18 УРА, УРА

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "Някой":

    Съгласен съм с теб!!!!
  • 19 2101

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ханку брат":

    Тоя тъпак като има пари за такава кола сигурно е, че я кара с гуми всяка по една твоя месечна заплата ако не дзифтар на минималната.

    Коментиран от #27, #39

  • 20 Пияната тояга

    2 5 Отговор

    До коментар #17 от "Хейт":

    Срещу теб вчера може и да е карал 80 годишен пенсионер.
  • 21 2101

    3 0 Отговор
    Не харесвам тия изцепки ама и не харесвам: Пич аз еа до кръв и не ми се дърви а мисли какво ще правим сега. Или идва колегата и казва: Скопи го тоя, какво ти се обяснява.
  • 22 Някой

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Сега ще ви дам":

    Само донякъде съм съгласен с теб. И аз смятам, че трябва да има пътища, където лятото от май до септември, при сухо време в определена част от денонощието (от 3 до 7 часа) да няма ограничение на скороста. Но само при е условие, че на пътя няма други автомобили. Смятам, че в час пик скороста не трябва да се превишава с повече от 5-10 км/ч. спрямо останалите участници в движението.

    Говоря от опит, на околовръстното на София веднъж късно вечер движейки с 80км/ч бях изпреварен от автомобил движещ се с над 200 км/ч. Звука от автомобил движещ се с над 200 км/ч е силен и стряскащ, подобно на гърмеж е. Доста се стреснах, стресиращо беше.

    Коментиран от #24, #40

  • 23 Дрън дрън та пляс

    7 4 Отговор
    Малоумни медии, колкото повече ги показвате, толкова повече стават, труповете ще лежат на вашата съвест после
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Прост народ

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Димо Падарски":

    Проблема е че ще отнесе със себе си някой невинен човечец, а както напоследък се случва точно на нарушителя му се разминава срещата със Свети Петър
  • 26 Някой

    2 9 Отговор

    До коментар #15 от "Ханку брат":

    Зависи къде ти се пръстен гумата. Обикноненно нищо кой знае какво не стана. Във Формула 1, много пъти съм виждал да се пръска някоя гума при над 250 км/ч. Това става на права отсечка, никой не кара с толкова висока скорост в завой. Та във Формула 1, когато се пръсне гума с 260 км/ч. Това, което стана е, колата намалява и по-бавно стига до бокса. Където и сменят гумата и продължава да се състезава и пак да вдига 280 - 300 км/ч.

    В остър завой не може да се кара с 260км/ч, в завой се кара по-бавно.
  • 27 Ханку брат

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "2101":

    А ако настъпи камък!!!!! Тук цената на гумата вече няма никакво значение. Но тия хора толкова им е акъла!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този е типичната селска

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "колю":

    Пръчка дето не може да измисли нещо умно за да влезе в новините
  • 30 Ойхлухлйх

    0 0 Отговор
    Тоя нещастен тъпанар май цъфна и върза.
    Голям мъж беееее
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Доктора

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Димо Падарски":

    Милионерско синче с 25-годишно Ауди А3?
    По-леко с тия конспирации.
  • 33 Доктора

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пробив в системата":

    Тя системата си ги търси подигравките : Фалшиви тестове за наркотици, камери (незаконно) скрити зад спирки, билбордове, дървета и нечии автомобили на ограничения 30 на извънградски пътища с по 3 ленти в посока.
    Неадекватни "полицаи" , които се заяждат за всичко и се опитват да превърнат всеки в престъпник, въпреки, че не могат да скалъпят едно смислено и логично изречение.
    Това го няма никъде другаде по света.
  • 34 Доктора

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "УРА, УРА":

    Значи според теб, човек не може да се нарани със 150км/ч.?
    А защо в Германия, Италия и много други държави си карат с 250 и не се трепят толкова?
    На бас, че ти си един от тия, които карат с 30 навсякъде и си мислят, че е безопасно само защото е бавно...
  • 35 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Някой":

    И кой определя, че е безопасно със 140, а е опасно с 250?
    Доколкото разбирам, логиката ти е, че като превишиш 140, колата магически се превръща в някаква неконтролируема ракета и експлодира.
    Ако ти кажа, че е по-безопасно човек да вози децата си със спортен седан с 260, отколкото с разбит и прогнил Пасат със 140...
  • 36 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Сега ще ви дам":

    Това, което казваш има логика, ама никой няма да те чуе, защото българинът вярва на телевизията, а там казват, че ако превишиш ограничението с 10км/ч, си престъпник, потенциален убиец и колата ти експлодира.
  • 37 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ханку брат":

    То и с 60 да пръснеш гума, пак може да стане беля.
    По тази логика не трябва да вдигаш повече от 15км/ч. защото може да спукаш гума...
  • 38 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Хейт":

    Според теб всеки, който кара с висока скорост е опасен шофьор ли?
    Сега си представи, че има много хора, които всеки ден си карат с над 250, но са 50 пъти по-добри шофьори от теб.
  • 39 Доктора

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "2101":

    Колата му е 25-годишно Ауди за 3-4000лв.
  • 40 Доктора

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Някой":

    Не трябвало да се кара бързо защото те стряска като минават покрай теб с висока скорост.
    Ти не трябва да заставаш зад волана и си опасен на пътя, щом те стряска така.
    В Германия, Италия (и Франция в тъмните часове) е пълно с хора, които в дясната лента карат с около 130, а в лявата с над 260 и никой не се оплаква, а пострадалите на пътя са в пъти по-малко, отколкото тук, където всички се влачат с по 100-150.
    Високата скорост не е основен фактор при 99% от катастрофите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове