Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 16:35 2 186 21

Цветан Цветанов: Фалитът на КТБ беше началото на овладяването на държавата

  • нотариуса-
  • осемте джуджета

Мартин Божанов е свързан и със схемата на Пепи Еврото – „Осемте джуджета", смята бившият вътрешен министър

Цветан Цветанов: Фалитът на КТБ беше началото на овладяването на държавата - 1

Не съм обнадежден, че разследването и парламентарната комисия ще разкрият цялата схема на Нотариуса. Това каза Цветан Цветанов – председател на Републиканци за България и бивш вътрешен министър по БНР.

Цветанов, който е и бивш председател на Парламентарната комисия за вътрешна сигурност и обществен ред, коментира случващото в съдебната система и е категоричен, че Мартин Божанов е свързан и със схемата на Пепи Еврото – „Осемте джуджета“.

„Нека да не смятаме, че ще бъдат разплетени тези схеми, защото активността която демонстрират някои народни представители показва, че те се фокусират само върху Нотариуса, но не разширяват кръга и обхвата, за да се хване целият този кръг от метастази и това раково заболяване“, заяви Цветанов.

Според него кръгът на разследване и проверки не се разширява, „защото Нотариуса и Осемте джуджета са взаимносвързани“.

„И ако се отиде и към „Осемте джуджета“, там може би ще се попадне на висшестоящи ръководители в съдебната система, които многократно са посещавали заведението на Пепи Еврото, а същевременно са посещавали и „SS клуб“, смята Цветан Цветанов и допълни, че: „за мен тревожно е това, което бе изнесено от Бойко Рашков, когато е подаден сигнал за Нотариуса и след това информацията е изтекла и е осуетена възможността да се направи разследване“.

„Това, което казва проф. Каламарис е достоверно и не трябва да бъдат упреквани жертвите, че не са споделяли техните терзания. Защото когато една система работи по този начин, когато мафията управлява, няма как да разчиташ на тези институциите да си свършат работата. Когато виждаш, че в „Осемте джуджета“ бивш и настоящ главен прокурор контактуват. Трябва да се отиде по-далеч, ако сега е отворен похлупакът, нека с тази гласност на медии институциите да заработят, но да се върнем към зараждането на тази мафиотска структура, която управлява страната“, препоръчва бившият министър на вътрешните работи.

Цветанов е категоричен, че фалитът на КТБ „беше началото на овладяването на държавата. Днес говорим за това, че има една фирма от Кипър, направила експертиза на КТБ и се установява, че там няма възложени действия, което означава, че цялата тази експертиза за фалита на КТБ е с грешна конструкция“. Според него „е било само с един умисъл - овладяване на тези активи“.

„Като владееш и управляваш медийния пазар, медиите проектират нагласите, нямащи нищо общо с действителността. Когато предават грешната информации и хората възприемат тези нагласи като реалност, за мен това е висша форма дезинформация и очерняне на неудобните“, коментира Цветанов.

Как ще забравим всичко, попита той и зададе въпроси: „Къде отидоха разследванията по „Турски поток“ и чувалите с пари, които се изнасяха по магистралите? И къде са действията за обективни разследвания и за КТБ?“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    45 1 Отговор
    Ти за гъби ли беше тогава или за лимонаТа ❕❔❗❓
  • 2 кнаус 485

    22 10 Отговор
    Полски фермери: Путин, разправи се с Украйна, Брюксел и нашите управници!
  • 3 честен ционист

    18 1 Отговор
    Цецоу не прави разлика между ермолка, калпак, или фес.

    Коментиран от #11

  • 4 Питам:

    23 2 Отговор
    Цвъки вече и юдаизма ли е приел ? Парите не миришат, дерзай Цвъки !
  • 5 Ясно е

    21 3 Отговор
    че Цветанов говори за Мутрата (Бойко Борисов) и Шопара (Делян Пеевски). Докато тези двама мародери, и нагли крадци не бъдат опандизени и бизнесите, с които са свързани не бъдат национализирани, както и съдебната система не бъде прочистена от гнилите ябълки , които са част от схемата България бял ден няма да види. Най-много са виновни обаче хората, които не гласуват, на които тази мръсна долна мутра Доган разчита, за да може разбойчническата му партия винаги да има решаващата роля в управлението на държавата. Сложи към всичко това и дебилите от Възраждане и картинката става страшна. Само масово гласуване за ПП-ДБ има шанс да промени нещата в Българистан.

    Коментиран от #9

  • 6 Орел

    10 4 Отговор
    Няма проблем. Важното е асансьора да работи.
  • 7 Тодор

    9 3 Отговор
    На снимката виждам асансьорен техник, но не е посочил телефонен номер в случай на авария.
  • 8 Даниел

    13 0 Отговор
    Ако целта на комисията е да разкрият до основи тази схема за влияние,трябва да извикат всеки един ръководител на отдел или министерство имащи отношение за правораздаването ,а те изслушват хора за неща ,които се знаят от преди 3 години!
    Корумпирани артисти !
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ясно е":

    Ясно е: Само масово гласуване срещу ПуПу-Дай.Бъ-ГЕП има шанс да промени нещата в България 😉😉
  • 10 Навални

    9 7 Отговор
    Денков в Мюнхен пред журналисти от ИЗВЕСТИЯ КАЗАЛ ЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ БЪЛГАРИЯ СТРАДА ОТ САНКЦИИТЕ.. ВАЖНО Е РУСИЯ ДА ЗАТЪВА...ПОЗОР....дизела стана 3 лв храните до тавана.. ПОЗОР
  • 11 ОМБРЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    А -- ТИ ПРАВИШ РАЗЛИКА ОТ АПАРТАМЕНТ И 6 ЧИФЛИКА ИМОТЕН СИ Е УШЕТО КВА БАБА си ИМА ---ИМОТНА
  • 12 ууу3

    9 3 Отговор
    ЦВ ЦВЕТАНОВ и КОРН НИНОВА , НАЙ ВЛАШКИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ .... ТЪПИ И КРАДЛИВИ !!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 Като падне...

    7 2 Отговор
    ...валутният борд да не стане като ефекта на доминото, че незнам ко ше става....
  • 14 НЕ УЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ууу3":

    ДРАГАЛЕВСКИЯТ
  • 15 Бамбука

    11 2 Отговор
    Цветанов, колко часовници спечели от Борисов, когато беше неговата дясна ръка ? За какво бяха тези басове ? За развитие на българското земеделие, за икономическия и финансов просперитет или за борбата с корупцията ? Или може би за апартамента с личен асансьор ?
  • 16 гост

    10 2 Отговор
    Цвъки, ако беше в нормална държава щеше да гниеш не в някой от 6 си апартамента, а в Централния софйски затвор!
  • 17 Здрасти

    4 0 Отговор
    Нищо ли не му дадохте на капето? Лоши ортаци!
  • 18 Няма ресурс

    3 1 Отговор
    Но в комисията излезнат факти ще гледат и Пепи еврото. Логиката не е грешна. Невена е с проверки. Кой е убиецът. Едва ли е овладял и КТБ, и активите, и парите на еврото и бежанеца. Досега търсят професионалист, подготвен, прокурори решавали дела, протакали, а има успех.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гай Турий

    4 1 Отговор
    Тоя цънцар какво иска да ни каже, освен че не е българин вече. Значи може да си смени ЕГНто като нашумелия умрял мишок. Даже визуално си приличат, като пред лертсзар. Каква капандура си е сложил, като ционист подобно на каскета, който си го смени с подобна капа, или като шиптър-арнаутин?! Като гледам старозалупени и новоизлюпени политикани, как се джукират и скалпират в желание да са първи на жълтите павета, вече не зная в коя дестинация живеем. Луднали ли са, изтъпунили ли са се, просто са нагли темерути без капка достойнство, чест и имунизирани от срам.
  • 21 Как къде

    4 0 Отговор
    В забвения на трупчета.Нали Сарафов влиза по тайни врати при Копринков в президенството.Нали Банкянеца и Шиши и Радев го сложиха Сарафов,за да оправдае бандюгата Дон Еврокюлчев по всички дела и забележете колко скоростно.А за осемте джуджета мълчат като утки.Сарафов къде е твоя приятел Пепи Еврото,къде го скрихте?На кой баир?И защо не го издирвате.Той корумпира магистрати като теб,Русинова.Защо му прекъснахте досъдебното ?Защото сте в ОПГ ли?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове