Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 18:07 2 445 27

Невена Зартова се сдоби с втора дисциплинарка

  • невена зартова-
  • пепи еврото

Второто дисциплинарно производство е свързано с разследването срещу Петьо Петров, известен като Пепи Еврото

Невена Зартова се сдоби с втора дисциплинарка - 1

Прокурорската колегия към Висшия съдебен съвет образува второ дисциплинарно производство срещу бившата шефка на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова, съобщи lex.bg. То е по предложение на градския прокурор на столицата Илиана Кирилова и е свързано с разследването срещу Петьо Петров, известен като Пепи Еврото.

За членове на дисциплинарния състав бяха избрани Огнян Дамянов (председател и докладчик), Пламен Найденов и Георги Кузманов.

Илиана Кирилова поиска Зартова да бъде наказана заради нейни действия във връзка с образуваното в СРП досъдебното производство за принуда срещу Петьо Петров-Пепи Еврото.

В предложението градският прокурор твърди, че Зартова е нарушила служебните си задължения и е уронила имиджа на съдебната власт, защото въпросното дело е провеждано от СРП, въпреки че не е било в нейната компетентност, а е трябвало да се наблюдава от СГП заради твърдения за замесени магистрати. Освен това разследването е било водено целенасочено в определена посока, свързана със събиране на данни за магистрати, като по него са давани и устни разпореждания с цел да се дискредитират определени лица от съдебната система. Целенасочено и умишлено делото не е било изпратено незабавно на СГП, независимо че е било изискано. Вместо това, след продължително протакане, най-накрая делото е било изпратено на ВКП, а не на градската прокуратура.

Твърди се още, че Зартова е изисквала по телефона от директора на ГДБОП да задържи конкретни лица във връзка с делото срещу Петьо Петров и сама е водила свидетели.

През лятото на миналата година и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на Зартова заради двойно убийство в Лозен, за което беше задържан Чавдар Бояджиев. Мъжът се оказа обвиняем и за убийство по непредпазливост от миналата година, когато удушил момиче, като е бил освободен от ареста срещу „подписка“. След задържането му за двойното убийство обаче Бояджиев направил самопризнания, както за него, така и за първото, като отново казал, че умишлено е удушил жертвата си.

Тогава Зартова не подаде оставка, а заради този случай Сарафов нареди пълна проверка на работата на шефката на СРП, която трябва да установи каква е организацията и ръководството на дейността на районната прокуратура.

В резултат на тази проверка и.ф. главният прокурор предложи, а Прокурорската колегия образува дисциплинарно производство срещу Зартова, което все още е висящо.

На 14 февруари т.г. Зартова подаде оставка като в нея посочи, че прокурорите в СРП заслужават да работят в нормална обстановка и с оставката си иска да обезпечи нормалната работа на най-голямата прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сребролюбка

    41 1 Отговор
    Оставката носи и 20 заплати по 7-8000 лева. По-добре да не я приемат, а да я уволнят дисциплинарно за уронване на престижа на съдебната система.
  • 2 Мнение

    37 2 Отговор
    Дреме и на банковата сметка на Нивенчето с няколко милиона евро, че ще й направят остра забележка и поучително мъмрене пред другите колеги престъпници!
  • 3 анонимен

    24 3 Отговор
    Как пък точно й образуваха втора дисциплинарка ден преди изслушването в парламента. На мен ми звучи като внимавай какво говориш. А тя май беше готова да говори.
  • 4 Наследила

    34 1 Отговор
    поста от кумеца си , а майка му , протеже на лудия Филчев , та той , та внуци ! Е как да функционира системата ?
  • 5 гост

    24 3 Отговор
    Длъжностните лица от МВР, съд, прокуратура, администрация извършили нарушения на закона най-много да ги отстранят и то временно защото после съдът ги връща на работа. Би трябвало като блюстители на закона да ги съдят с горната граница на наказанието. И сега тези ще минат с "дисциплинарка" и най-много да ги понижат или ще станат адвокати с връзки в предишните си служби, а трябва да ги лишат въобще да се доближават до юридически професии
  • 6 тази жертва

    27 3 Отговор
    този път трябва да лежи ефективно- като кметицата Иванчева. От килията да разказва колкото си иска „приказки под шипковия храст
  • 7 Пешо

    23 2 Отговор
    Модерни джуки.

    Коментиран от #18, #22

  • 8 обективен

    32 3 Отговор
    Тази джукестата трябва да я съдят и вкарат в затвора , и никъде другаде !!
  • 9 Хм-Хм-Хм

    27 2 Отговор
    Басси джукондата.
  • 10 Паси

    27 2 Отговор
    тая е хитра лисица и ще прави само циркове. Няма да изкаже никого, оти ще хване оловото.
  • 11 Старшината

    14 2 Отговор
    Дисциплинарка ми звучи все едно са й направили чикийка.
  • 12 И така

    18 1 Отговор
    Съдебната система ще се оправи, когато там почнат да печелят конкурсите юристи без връзки.
  • 13 Е де

    13 2 Отговор
    За такава заплата и двеста дисциплинарки ще понесе.
  • 14 Нищо

    17 1 Отговор
    Не може да се оправи в България след като дори прокуратурата се предава по наследство
  • 15 Защо

    15 1 Отговор
    Всички са във фекалиите.Но никой не смее да говори щото знаят какво следва и не те командват парада.Едни други които редят правителствата,нареждат изборите вече милиардери завършили на изток и техните деца така са подредили държавата че далаверите да не свършват.Държат и медиите уж независими и издигат по един артист да занимава народа.Масовата тростотия и ограниченост им прави нагласата на изборите все по евтини.
  • 16 ненчо

    14 0 Отговор
    Най-лесен вариант: 5 г. в Сливен и връщане заплатите 10 г. назад.
  • 17 Геш Иваное

    8 1 Отговор
    Хламидия я ухапала!
  • 18 Бай Шукри

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    Мартин не пускал без такива устни в "Клуб SS"...
  • 19 Курд Околянов

    13 1 Отговор
    Преди двадесетина години се говореше, че заплатите на прокурорите трябва да станат големи, за да ги пазят от изкушения. Сега заплатите големи и изкушенията май големи.

    Коментиран от #20

  • 20 Тези

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Курд Околянов":

    Това за големите заплати и да бъдадатнезависими бе препоръка от инфантилите от Европа.Така бетонираха и обогатиха едни стари мафиотски връзки на бивши партизани,активисти и пр.завършили в СССР кадри и техните
    деца.Е и тази с джуките е потомка на такива.Само физиономията и показва от къде са дошли предците и след 9 септември.Не се наядаха и накрадоха вече толкова години.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Модерни

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо":

    още мултиразмерни, и износоустойчиви.
  • 23 123456

    6 1 Отговор
    Какво излъчване на професионален смукач ...
  • 24 Това

    2 1 Отговор
    Това Хубаво Момиче...... Как може такива работи!
  • 25 Кога

    1 1 Отговор
    Тази слугиня Илияна Кирилова на Сарафов ще продължи досъдебното производство на Пепи Еврото ,който корумпира магистрати като Сарафов,Русинова от.н.Кокто за една бутилка уиски в спец съда съчинява поръчкови дела.Толкова сте прозрачни и гнили.Не само Зартова.Кирилова за замитане на факти и преиначаване трябва да изчезне от тоя пост.Още на втория ден от убийството на Нотариуса каза,че Пеевски не го познава от.н.Кой,кой ти каза,един Прасчо ли страхлива лъжкиню.Без разследвания,така ли работите?Каквото ви нареди шефа ? Мафия!
  • 26 Кога

    2 0 Отговор
    Тази слугиня Илияна Кирилова на Сарафов ще продължи досъдебното производство на Пепи Еврото ,който корумпира магистрати като Сарафов,Русинова от.н.Кокто за една бутилка уиски в спец съда съчинява поръчкови дела.Толкова сте прозрачни и гнили.Не само Зартова.Кирилова за замитане на факти и преиначаване трябва да изчезне от тоя пост.Още на втория ден от убийството на Нотариуса каза,че Пеевски не го познава от.н.Кой,кой ти каза,един Прасчо ли страхлива лъжкиню.Без разследвания,така ли работите?Каквото ви нареди шефа ? Мафия!
  • 27 Тази

    1 1 Отговор
    Тази втора дисциплинарка е предупреждение да не каже какво има в досъдебното производство на Пепи Еврото.Защото Зартова загатна,че има нещо много интересно в досъдебното производство на Пепи Еврото.Ама как Ще позволят хищните хиени от СГП да ги огъзя-,ще се плащат взаимно сега Зартова като каза А,кажи и Б за да ги изчистят и тия,които искат само ти да опереш кирта им.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове