Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 18:21 1 301 44

Борислав Гуцанов защити АЕЦ "Белене" и обяви за "национално предателство" изграждането на 7 и 8 блок в АЕЦ "Козлодуй":

  • аец белене-
  • ядрена енергия

С всеки един ден управление, с всяко ваше действие вие заробвате страната ни и предавате националния интерес и българските граждани, каза депутатът

Борислав Гуцанов защити АЕЦ "Белене" и обяви за "национално предателство" изграждането на 7 и 8 блок в АЕЦ "Козлодуй":  - 1

„Ясно е, че промените в Закона за безопасно използване на ядрената енергия са подготвителна фаза за нещо, което ще се случи най-вероятно утре или другата седмица. И това ще бъде най-голямото предателство, което някога се е извършвало в България. Това няма да е просто кражба, а национален грабеж. Прелюдия към това, което гласите от сглобката”.

Това заяви народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов по време на дебата днес за промените в Закона за безопасното използване на ядрената енергия.

„Отказахте се от Белене и подарихте оборудването на ядрената централа. В продължение на години тези, които бяхте в управлението тогава и които днес се завърнахте, твърдяхте, че 5 млрд евро е изключително скъпа инвестиция и не може да бъде изплатена. А днес тръгвате да строите нещо, което струва 35 милиарда. И то по една технология, където има един-единствен работещ реактор Това не е ли грабеж? И министър Радев твърди най-безсрамно, че всичко това щяло да струва 14 милиарда. Спрете се и не правете закон след закон, с който искате да узаконите всъщност един грабеж”, призова от парламентарната трибуна социалистът.

„С този законопроект искате да направите така, че за 60 години ядрените блокове да не се проверяват по никакъв начин. Нашите, на 5 и 6 блок са на 30 години и са изтекли – нали сте наясно с това?, реагира Борислав Гуцанов.

Той се обърна към управляващото мнозинство: „Откога вие в Народното събрание сте специалисти по ядрена физика, та да вземете решение коя фирма да бъде изпълнител, коя да бъде технологията? Дори от кумова срама не направихте един конкурс или процедура по ЗОП, така че да се явят най-подготвените компании и тези, които ще дадат най-добри условия за България”, посочи народният представител от „БСП за България”.

Борислав Гуцанов бе категоричен: „С всеки един ден управление, с всяко ваше действие вие заробвате страната ни и предавате националния интерес и българските граждани”.

И призова: „Оттеглете го – така няма да се чудите тази или онази фирма да изберете или пък американската компания, която ще ви даде индулгенцията, за да останете на власт. БСП категорично няма да подкрепи такъв законопроект, който е поредното предателство към българския национален интерес”.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 преди време

    20 17 Отговор
    Председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов,беше арестуван по време на акция "Медузите" във Варна.
    Срещу него са повдигнати четири обвинения - за участие в организирана престъпна група, за извършване на престъпление по служба, сключване на неизгодни сделки и склоняване към лъжесвидетелстване.

    Коментиран от #8, #10, #17, #42

  • 2 Шопо

    6 12 Отговор
    На мен АЕЦ не ми трябва, аз ще си купуват ток от САЩ.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ралбо

    20 8 Отговор
    Като руснаците построят АЕЦ Белене, тока ще е по 4.5ст, както при бае Тошу!
  • 5 Госあ

    15 19 Отговор

    До коментар #3 от "АКУЛА":

    Абе в русия научиха ли как се делат гвоздей.

    Коментиран от #7, #31

  • 6 Ти си закрит по рождение.

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "АКУЛА":

    Ама си креташ.
  • 7 россиян

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    никагда
  • 8 Ако е така

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "преди време":

    Защо не е съден?

    Коментиран от #16

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 11111

    13 12 Отговор
    ДОБРЕ ,ЧЕ Е ТОЗИ КОМУНДЕЛСКИ ДЪРВЕН ФИЛОСОФ ДА НИ ОБЯСНИ СИТУАЦИЯТА
  • 12 Без изненади

    16 14 Отговор
    Тоя не е ли същия дето протестира срещу перките в морето..да не излезе че е поредния червен на заплата към Пасоля
  • 13 От Козлодуй

    12 16 Отговор
    Абе я се застреляйте. Имаме изградени работни места и специалисти. Няма да се местим в гьола Белене, които може да възкръсне с 50 милиарда и не е рентабилен. Единственото правилно решение , което е взимала новата коалиция е за два блока в Козлодуй .

    Коментиран от #18

  • 14 Бамбука

    11 5 Отговор
    Др. Гуцанов, кажи нещо за 420 милиона за продухване на Варненското езеро, за отходните води в същото. Нали варненци са те избрали именно за да защитаваш техните интереси, а не да се изявяваш като комедиен актьор.
  • 15 Трай бе

    10 7 Отговор
    Комунист
  • 16 драгой

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ако е така":

    А някой да е осъдил Мартин Божанов-нотариуса или Пепи еврото
  • 17 дедо..

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "преди време":

    А след време кой ще арестуват..както почнат да сондират ядрените отпадъци в бг.земята,краварите за ралика от россия не ги взимат обратно за преработка и.т.н..в козлодуй ще трябва нова площадка за 7-8 ми блок,защото старата е изтормозена и е на повече от половин век..можеш ли да имаш нова площадка с два реактора върху нея,толкова ли сме богати та да батисваме всичко това..що некакви скапани евроатлантици мислат с нещо друго..
  • 18 дедо..

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "От Козлодуй":

    Ти па кво прайш извън реакторо..
  • 19 Схемаджия

    9 1 Отговор
    Тоя е хората на Дънката.
  • 20 Търновец

    8 1 Отговор
    През Юни 2010 имах интервю за работа като инженер по динамика якостна умира и шум на позиционирани в морето ветрогенератори в централата на RWE Innogy в Намбург - и ми беше казано че Немската фирма оттегля инвестицията си от два милиарда защото по проекта Белене няма финансова рамка - на практика преговарящите с Атомстрой са подписали празен чек. Станишев също не подписа за Белене. А тези дето стопираха работещи и лицензирани реактори в Козлодуй бяха с роднински връзки в БСП и БКП. Прокуратурата мълча.
  • 21 другар

    7 1 Отговор
    За периода 2017-2020 г., БСП-Варна получава 80 -85 000 лв. партийна субсидия на година, изчислена въз основа на държавата субсидия за глас.През същото време никой, освен счетоводителката на местната структура и Гуцанов, не знае за какво се разходват всички тези пари, още повече, че два пъти арестувания Гуцан не плаща даже стотинките наем на партийния офис, отпуснат му от държавата.

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 комундетата

    5 6 Отговор
    съвсем изтуруткаха.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 шефа

    8 2 Отговор
    Гуцанов,само с приказки не става,ти и твоята корумпирана и некадърна лидерка нито един път не изкарахте вашите симпатизанти на стачка,а само стоите и си пълните гушите.
  • 27 Муши

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "другар":

    Това си е една заплата - годишна - в нормална държава!
    За корупция ли намекваш? Корупцията е в милярдите..
  • 28 Българин 🇧🇬

    6 7 Отговор
    САЩ крадът от българския народ, чрез шпионите си ППДБ и ГЕРБ.
  • 29 мъка

    4 2 Отговор
    Много мръсни пари за беленската дупка ще трябва да се връщат с лихвите...
  • 30 Отец Дионисий

    3 2 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.
  • 31 Последния Софиянец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Госあ":

    Грилата матушка произвежда орли цирозни алкаши и девушки от 20 рубль.
  • 32 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    Гнилата матушка произвежда оНли цирозни алкаши и девушки от 20 рубль.
  • 33 Мдаа

    4 0 Отговор
    Борислав Гуцанов чиракът на Александър Лилов
  • 34 Петрич

    3 0 Отговор
    Ела в Петрич Гуцанов и си събери изметта Новко Попов.
  • 35 Истината

    2 3 Отговор
    40 години не стигат, за да престанат с този корупционен проект. Така е в България. Науката няма място, но кражбите - да. Самото начало. За риска от земетресения
    Плановете за изграждане на втора АЕЦ са от началото на 70-те. До 1979 са изследвани около 25 потенциални места, които са сведени до девет, а три площадки са изследвани подробно – сред тях и „Белене“, която е одобрена на 20 март 1981 г. През 1981 – 1987 г. е изготвен технически проект за изграждане на 4 блока с реактори ВВЕР-1000/V-320. В началото на 1983 г. геолози от Академията на науките на СССР проучват сеизмологичните рискове на площадката и предлагат площадката да се изостави, именно поради високата степен на риск от земетресение. През 1984 г. Централната лаборатория по геодезия при БАН потвърждава тези рискове, а през 1987 г. геолози и сеизмолози от БАН издават подробно изследване на историята на земетресенията с огнище Вранча за последните хиляда години, от което се налагат същите изводи.Високият риск от земетресение в зоната на Белене е потвърден в пет различни изследвания. Установено е, че в радиус от 150 км. живеят 8 млн души.
    Тези изследвания остават практически неизвестни отвъд тесния кръг на авторите и техните приятели и колеги. Но са потвърдени, също от БАН през 1991 г. и от преглед на книжнината и по-новите земетресения в реч на народния представител Лъчезар Тошев от 7 декември 2012 г., на която присъства и премиерът Борисов. (Пълният й текст може да бъде намерен в статията на г
  • 36 Последния Софиянец

    4 1 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 37 Иван

    6 5 Отговор
    Щом комунистите са против, значи е добро за България. Те досега нищо добро не са направили.

    Коментиран от #40, #43

  • 38 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат!
  • 39 30 млрд.д. струват два реактора

    2 1 Отговор
    на изгонената от Чехия Уестингхаус.
    10 млрд.беше Белене.
    Само руските реактори са ковани. Всички други са заварки

    Коментиран от #44

  • 40 мнението на един либерален простак

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    не струва пет пари

    Коментиран от #41

  • 41 Да, не струва и 5,

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "мнението на един либерален простак":

    а много повече. На чебурашките, като теб не струва нищо, та екстраполираш моделът грешно! Ама крепостнята толкова си можете! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😉
  • 42 Ами личи си

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "преди време":

    комуняга....и с тази фамилия...Гуцанов....смях..
  • 43 Айде,бе

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    Само дето и тока дето пишеш сега е пт Аец от соца и то без 4 реактора дето зорлем спряха в замяна на влизане в евросъюза,с другите печелят сега пари като продават тока,за да се плати вноската към евросъюза:)),то всъщност всички обекти с нац.значение в България са оттогава:))От 89 г досега замалко да построят 1 завод за боклук:))))
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове