Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 08:22 1 331 21

Протест в София с искания за по-строг контрол на пътя

  • протест-
  • контрол-
  • пътища

Протестиращите ще искат среща с изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов

Протест в София с искания за по-строг контрол на пътя - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Нов протест в София. Участниците в него имат искания за справедливост и по-строг контрол на пътя.

Подготвя се шествие от центъра на столицата към Министерството на правосъдието, предаде БНР.

Протестиращите ще искат среща с изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав Сарафов.

Очаква се в протеста да се включат и близки на убитото на пътя 14-годишно момче от казанлъшкото с. Бузовград.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарафов

    14 2 Отговор
    А с Дядо Коледа и Осемте джуджета искат ли среща?
  • 2 Ломския

    11 0 Отговор
    Народа ще поиска среща с изпълняващия функция зам.на мафията.ПЪЛНА АНАРХИЯ убиват хора с колите безнаказано с активното съдействие на семейството в прокуратурата.
  • 3 замислен

    19 1 Отговор
    Сега днес ще протестират, а тези с фуражките ще решат че трябва да се отчетат и излизат на околовръстното или на Цариградско - ограничение 80, лентите са по минимум 2 в посока и разделени с остров, няма пешеходци и слагат камерите. За отрицателно време наснимат 100-200 нарушителя. Въпроса е - това ще повиши ли безопасността? или просто трябва да се контролира там където има опасност и всяко нарушение води до жертви.

    Коментиран от #6

  • 4 Ханс

    8 0 Отговор
    По дебилна и мафиотска и корумпирана държава не е имало.И народа живее като за последно,не го е.е нищо.
  • 5 стамат

    13 0 Отговор
    няма ли да проумее народа че не в контрола е проблема а в морала възпитанието и не на последно място ШОФЬОРСКИТЕ КУРСОВЕ!!!
  • 6 Мисли повече

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "замислен":

    Дал си за пример Цариградско! Ако се излетиш със 140 ,някой те засече и се забиеш в спирка, където има минимум 20 човека??? От много умници сме на това дередже! Като бързаш много, ще тръгнеш 2 минути по -рано и това е! Също така няма да избиваш комплексите си на пътя и ще видиш,как ще се оправят нещата!

    Коментиран от #11, #18

  • 7 Чавдар Бойков куката от Видин

    2 5 Отговор
    Естествено, че колегата ще спре тоя с евтината кола, дето замърсява и неглижира правилата, списани в ЗДвП.
    Всички вие с евтините коли ще ви направим на пастет, ей, разбрахте ли ме! На пастет!
  • 8 Къв контрол бе

    7 0 Отговор
    Не контрола е проблем. Не знаете какво искате.
  • 9 мдаа

    9 2 Отговор
    Значи, в тая държава пишман да останеш, че имаш шофьорска книжка и кола ! От 30 години съм шофьор и през цялото време непрекъснат тормоз от полицията всекидневни спирания, проверки за фарове, прегледи, граждански, камери за скорост, духаш за алкохол тормоз, тормоз, тормоз, а тия искат още по голям тормоз на шофьорите !!! До кога бе
  • 10 1234

    10 0 Отговор
    стига популизъм, защо никой не протестира, че улиците са разбити, че легналите полицаи не отговарят на никакви стандарти и трошат колите, за постоянните задръствания и липса на ченгета, които да регулират трафика. За работещите в автоматичен режим пешеходни светофари , за липсата на система за управление на трафика.
  • 11 замислен

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мисли повече":

    И кога се е случвало това? по цариградско обикновено катастрофите са от разни тарикати дето от лявата лента искат да излязат без да гледат огледалата или се включват ама директно излитат в лявата с 50-60 и някой ги удря отзад. И не говоря за 140, там понякога слагат камерата да засича с 10 повече, а такива има много с 90-95 примерно НИКОЙ не е говорил за 140!. Виж покрай училища понякога си има инфарктни ситуации между гърбиците със скорости около 30-40 когато народа си пресича къде му е кеф и не се оглежда а там контрол няма!
  • 12 Мда

    6 0 Отговор
    Редът в обществото си отиде с идването на демокрацията ...... иначе не се свенят да дрънкат за евроценности,
    ама на кого ... на хора бе ценностна система, на надробеното корито наречено "гражданска съвест".
    Докато не се върне моралът в отношенията между хората, оправия няма да има, та ако ще и глобите да ги вдигнат 10 пъти.
    Варварството по пътищата е едно от многото огледала , в които се оглеждаме ежедневно. А отношенията между хората в магазин, в ресторант/кафене, а на работното място!?
    Поздравихте ли комшията с усмивка, а някой непознат!?
  • 13 като не е имало контрол са се

    0 0 Отговор
    увеличили безобразията . всяка 3 смърт е от градския транспорт . зрелищните катастрофи с умрял са в резултат от екшън каране - камьони, мощни коли, рейсове . 500 в година . стига се до необясними лежанета на шосето , тротинетки и колела на пътя , каруци , умрели водачи от естествена смърт или изтощени и инфакт получили . статистиката с изводите е световния метод от германия . наркотиците са балкански проблем . невниманието се получава от разсейването и скандалите .
  • 14 Полицаите масово полудяват

    7 0 Отговор
    Пазете се от МВР, убиват обикновени граждани масово, мислят, че всички им се подиграват!
    Убиват за нищо!
  • 15 Производителите на МПС могат

    2 4 Отговор
    Електронно да ограничават скоростта и шофьорите да не могат да превишават за градско 50-60 км/ч за извънградско 100-120 км/ч

    Коментиран от #19

  • 16 Ченцо

    5 0 Отговор
    Няма пътища, няма нормални условия за шофиране, пълно е с неадекватни знаци, които седят от комунистическо ( по 30-40 км/ч ) - когато Москвичи, Лади и т.н. автомобили движеха по пътищата. От тогава минаха 30-40 години, да не кажа повече дори. Автомобилите ги произвеждат все по-мощни и бързи, а ограниченията - все по-ниски и сурови. Чак ще ми мерят средната скорост между дупките, хлътналите коловози ( където има риск да се самоубие човек ) - малоумните места за включвания към тангенти, скоростните пътища, неподдържаната растителност зад която се крие чичко полицай с камерата..
    Бих излязъл един ден да снимам и да качвам навсякъде по групите малоумщините на столична община,
    но какво от това !?
  • 17 Към жените шофьори

    4 0 Отговор
    Просто като караш трябва да гледаш в пътя, а не в тъпия ти скапан телефон или да се гримираш по светофарите с едната ръка, докато с другата държиш кафе с смръдливата ти сапунерка.
  • 18 Опорка

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мисли повече":

    Още веднъж за цариградско. Олигофрeните, които се мъкнат с 50 там са същите умствено изостанали като тия, които карат със 150.
  • 19 Опорка

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Производителите на МПС могат":

    Не могат
  • 20 Щерев

    2 0 Отговор
    Да започнат да глобяват неправилно или опасно пресичащи пешеходци. Всички родители да се задължат два пъти месечно с децата си до 18 години да посещават курсове по безопасно пресичане и поведение до пътя. Да се въведат по-строги правила за тротинетки триколки и велосипеди. Тези дето нямат автомобили да плащат данък който да отива в пътен фонд за изграждане на подлези и пасарелки. Само така ще се оправят нещата.
  • 21 Тони

    2 0 Отговор
    Аз не съм агресивен човек, но откакто видях смолянския циганин с аудито как кара с 260 се превърнах в такъв и имам страшното желание да го открия тоя боклук и да го изпотроша целия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове