Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 16:23 1 177 26

Денков: В предложения меморандум не става дума за търговия. Поставят се принципни въпроси. Готови сме за преговори

  • николай денков-
  • меморандум-
  • търговия-
  • принципни въпроси-
  • проговори

Премиерът добави, че е имал разговор с Мария Габриел, по време на който тя е заявила, че ще бъде готова с прегледа на изпълнението на програмата в понеделник следващата седмица

Денков: В предложения меморандум не става дума за търговия. Поставят се принципни въпроси. Готови сме за преговори  - 1
Снимка: БГНЕС

В текста на предложения от ПП-ДБ меморандум се поставят принципни въпроси - как ще бъдат попълнени съставите на ВСС, Антикорупционната комисия, ключовите регулатори. Предлагат се ясни механизми, в които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност. Това заяви министър-председателят Николай Денков на брифинг в парламента, съобщават от Нова телевизия.

„Не става дума за търговия, а за процеси, които ще бъдат публични, прозрачни, пред очите на всички”, уточни той.

Денков добави, че е имал разговор с Мария Габриел, по време на който тя е заявила, че ще бъде готова с прегледа на изпълнението на програмата в понеделник следващата седмица.

„Ще имаме възможност да обсъдим и състава на МС, след което да продължим дискусията с лидерите. Готови сме да влезем в преговори”, добави премиерът.

По отношение на ротацията Денков добави, че е важно с Габриел да запазят добрия тон, за да си имат доверие и да продължат да работят заедно. „Това е факт до момента. За да съществува правителство, то трябва да изпълнява тази програма, за която сме се разбрали още в самото начало. Същината на разговорите в момента е много повече в парламента - дали ще има съгласие да се довършат реформите, които започнаха преди девет месеца”, подчерта премиерът.

Основният акцент в меморандума е как Народното събрание ще продължи да работи по отношение на ключовите си въпроси. Управленската програма е до края на 2024 година. Естествено е тя да бъде дообновена, а министрите да бъдат подбрани така, че да я изпълнят. Това е прекият ангажимент на МС. Основните трудности през следващия период ще бъдат в НС”, каза още той.

Денков уточни, че правителството има смисъл да съществува, само ако изпълнява приоритетите, заради които е създадено.Ако решат, че не искат да участват в изпълнението на тези приоритети, могат да предизвикат избори и това е тяхно право”, допълни министър-председателят.

По отношение на помощта за Украйна Денков добави, че страната трябва да бъде подкрепяна по всеки един начин, който не затруднява нашите възможности за осигуряване на защита. „Украйна в момента се бие на фронта, за да защити ценностите, принципите и начина на живот, който всички познаваме в България. Ако Украйна загуби, опасността да се прехвърли конфликта в съседни държави е напълно реална”, каза Николай Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    11 6 Отговор
    ГЕП обаче разбират само и единствено от търговия.
  • 2 Весо

    24 3 Отговор
    ДенкофСорос, дали обича мазно турско кайвенце?
  • 3 да де

    28 2 Отговор
    Измисления академик ще си иска Министерството на екскурзиите до последно.
  • 4 СТИГА

    24 3 Отговор
    боклуци с тоя меморандум !
  • 5 Крум

    23 1 Отговор
    Мамин сапунчо той. Замесвай погачата и на дунав дядо ти иван да посрещаш.
  • 6 Нищоправеца

    27 1 Отговор
    На тоя мишок 99% от времето му минава в оправдаване за това и онова
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 За толкова време

    20 1 Отговор
    на управление всички принципни въпроси трябваше да са вече решени, дори още в самото начало на това управление.
  • 9 АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА

    15 0 Отговор
    В днешно време, думата „цървул“ 1 се е превърнала в евфемизъм /по-скоро в обидна дума/ за „селянин“ или най-общо човек, който произхожда от село, а не от град, и няма градска култура и изискани обноски. Употребява се единствено като обида.

    СВЕТОВНОТО ИЗЛОЖЕНИЕ НА ЦЪРВУЛИ СЕ ПРОВЕЖДА В Н-С-
  • 10 Фройд

    13 0 Отговор
    Не знам защо , но като го видя тоя и все за скумрия-плакия се сещам....

    Май довечера риба ще се хапва.
  • 11 Трол

    10 0 Отговор
    Мунмарорандум.
  • 12 Шопо

    10 0 Отговор
    Има само един законен начин за смяна на правителство - оставка.

    Коментиран от #22

  • 13 ккк

    10 1 Отговор
    преговори с кой , защото Герб са нищо без ДПС или вече ви набиха канчетата от посолството на сите еуроатлантици
  • 14 бай Ставри

    14 0 Отговор
    Денков толкова си значим, че посланника на САЩ днес не си направи труда лично да ти набие канчето, а изпрати заместника си в МС, заедно с двама пазванти.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха ха

    15 0 Отговор
    Мишока дава заден ход. Незабавна оставка сапунарино!
  • 17 Меркуцио

    6 0 Отговор
    Денков казва, че се предлагат ясни механизми, чрез да които да се подберат хора с качества, независими, партийно необвързани и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност!? Академик Сапунджиев, кой носи политическа отговорност за "независим експерт", м?
  • 18 Ком

    8 0 Отговор
    От ПП отвориха ненаситна паста, но вече далавера приключи. Сега след като си приял с власт е време да повръщаш.Следващият етап е да ви "ротират" на бавен огън.
  • 19 Преговори ли?

    8 1 Отговор
    Вземи си палтенцето и изчезвай.То бива наглост, ама твоята е безкрайна
  • 20 Косача

    3 0 Отговор
    В една септична яма, най-смрадливият боклук изплува на повърхността!
  • 21 Запознат

    0 2 Отговор
    Г-н. Денков , Вие не разбрахте ли че с ГЕРБ и ДПС не се преговаря? Там се пазарува и те са наясно че не съществува нещо което не е за продан. Двете партии са една секта с много тъмен ъндърграунд. На нас гражданите отдавна ни е ясно че държава НЯМА което е жалко. Не се научихте да чувате мълчанието на нацията ,богат може да стане всеки ,но глупавия.....умен , никога.

    Коментиран от #23

  • 22 Будител

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Шопо":

    Единственото законен начин е СУВЕРЕНА на протест и сваляне на РАЗГЛОБКАТА...Денков в Мюнхен каза че не е важна България и българският народ и какво се случва ...важно е санкциите срещу Русия да действат...така той доказа че не работи за това за което е назначен от Суверена, а за началниците си от САЩ и ЕС....един маловажен блюдолизец който угоднически се навежда и то не в полза на народа....незабавно трябва да бъдат изхвърлени ...никаква РОТАЦИЯ.....Ще ни закопаят още повече
  • 23 Будител

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Запознат":

    А ти чуваш ли се....нормален ли си....къв господин бе.
    .
  • 24 Будител

    3 0 Отговор
    Не страната направи избор , а шепа жалки предатели
  • 25 Вън молец

    2 0 Отговор
    Гнусен!!! И ГНУСНАТА ВИ ЕВРЕЙСКА ПРОПАГАНДА!!! ЕС И САЩ СА ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ.БЪЛГАРИЯ ДА НЕ СЕ РАЗВИАВА С ДОКАЗАТЕЛСТВА,ЧЕ Е ТАКА!!! НЕ НА ДИГИТАЛНОТО ЕВРО И ЗА РЕФЕРЕНДУМ!!!
  • 26 Бай Ради

    1 0 Отговор
    Жалък плъх, чучело на конци! Да се измитат по-скоро, че на всичкото отгоре ще ни натикат във война с братска православна Русия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол