Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 14:21 1 787 30

Първан Симеонов: Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират

  • първан симеонов-
  • избори-
  • ротация

Добре - ще има избори. ГЕРБ ще бият с доста повече, но с кого ще управляват? Пак трябва да е с тези хора

Първан Симеонов: Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Няма логика да се отиде на нови избори. Това обясни в ефира на БНР Първан Симеонов, социолог от "Галъп“

"Целта и на Борисов, и на Пеевски не е толкова да консумират власт, колкото да се прелигитимират, да разбият обсадата и табуто върху тях. Това минава главно през ДБ. Пеевски и Борисов нямат интерес да развалят всичко това. Господин Иванов също няма интерес. Той смята, че трябва да покара своето виждане за съдебна реформа. По всичко личи, че и господата от ПП също харесват ролята, в която са. Те могат да реализират своята финансова философия. Западната рамка едва ли умира от радост, че може да се счупи всичко, което беше създадено. Войната продължава", заяви той.

Добре - ще има избори. ГЕРБ ще бият с доста повече, но с кого ще управляват? Пак трябва да е с тези хора. Има вариант Борисов да направи по-удобно мнозинство. Да махне най-активните от ПП. И ДБ, и ГЕРБ, и ДПС не обичат много ПП. Но тази част от ПП ще стане харизматична опозиция". Наблюдаваме опит донякъде да бъде елиминирано ДПС от сглобката или поне да бъде върнато на едни предишни позиции, смята Симеонов.

Той коментира процесите в ДПС, където вчера за съпредседатели на партията бяха избрани Делян Пеевски и Джевдет Чакъров.

"Ахмед Доган казва, че вървим по-скоро към неуспех на нашите западни планове. Светът върви към повече центрове. Западните модели търпят преосмисляне и България трябва да бъде готова, защото е между Турция и Русия. Той казва, че ще бъде отговорник за това. В същото време ще имаме един отговорник за ортодоксалния евроатлантизъм и това е господин Пеевски, както и и един отговорник за отношенията с Анкара - Джевдет Чакъров. Доста мъдро поведение от страна на Доган. Той продължава да държи контрола. Ахмед Доган явно си представя партията като отваряне към центъра и напускане на етническото". Вероятно ПП и ДБ се чудят дали да имат една листа на предстоящите избори за европейски парламент, обясни още Първан Симеонов в предаването "Неделя 150".

"Но би било лош знак да се разделят". Логиката казва, че поне за момента няма алтернатива на това управление, обобщи той.

"Трупа се обаче напрежение, което ще си намери нов стопанин. Дори тези трети страни, които доволно очакват своя момент, имат интерес това управление да остане.

Не е добре за страната сега да разбутваме всичко. Правителството има шанс да свърши малко черна работата, защото е крайно непопулярно. България трябва да се възползва - да се опита да влезе изцяло в Шенген и да направи усилието за еврото".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 2 Отговор
    Едното преминава през другото ‼️
    Някой да е виждал Буци и Шиши в НС преди да ги лепне магнита ❗
  • 3 да де

    27 3 Отговор
    Платените социолози пак изпълзяха да обеждават народа, че умиране има, но спасение няма мафията ще управлява во век и веков.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    22 3 Отговор
    Ех , ПарАванчо, а "ИЗБОРИ ДО ДУПКА" що не ни припомниш ‼️
  • 5 Нашийник

    18 4 Отговор
    Тоя платен, набеденият за "светая светих" на социологическите мнипулации, вече почва да ми писва дори да го гледам, камо ли да го слушам/чета. Слуга, угоден комуто трябва, за сребърници.

    Коментиран от #7

  • 6 Мишо

    16 2 Отговор
    Защо тия маймуни не подписват Маймурандума???
  • 7 Ти не разбра ли...

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Нашийник":

    ... за 35 години, кой реално води хорото!!! Ще минат още 35 години, докато хората разбират реално, кой говори и защитава интересите на обикновените човеци!!!
  • 8 ШИШИ

    1 15 Отговор
    Гяури всички ще станете ДПС бухахах
  • 9 Търпелив

    11 4 Отговор
    Първан когато и да се покаже, повтаря като кукувичка "България е между Турция и Русия". Ами не, Първане, България е в ЕС и НАТО, а някои социолози са между Турция и Русия.

    Коментиран от #10

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 8 Отговор

    До коментар #9 от "Търпелив":

    Не България е в НАТО,
    а НАТО е в България ❗
  • 11 гост

    12 4 Отговор
    На кого не е ясно, сглобката ще се запази по най-малко 2 причини : 1. Кравата на властта още пуска мляко и 2. Което е по-важно - ПОСОЛСТВОТО НЕ РАЗРЕШАВА!
  • 12 провинциалист

    3 6 Отговор
    " и да направи усилието за еврото" - що?
  • 13 Българка

    11 7 Отговор
    Напротив ,целта и на Борисов, и на Пеевски е да консумират власт, да продължат с грабените и рекета. Само че сега ПП-ДБ ги възпират поне малка. И целта е всеки успех двете корполентни мутри да си ги закичат на ревер, а за всеки неуспех с дивашка радост да обвиняват ПП-ДБ
  • 14 провинциалист

    11 1 Отговор
    Нямало смисъл? Някой да не го е страх, че може да се появи "нов играч на терена"? А?

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 зрител

    12 1 Отговор
    Обречени сме с тези-ГОВОРЕЩИ НЕИСТИНИ....ОСТАВКА...
  • 17 Никола

    7 5 Отговор
    Защо ме изтрихте? Няма нито цинизми, нито обиди, само написах как ППДБ взеха властта с ала бала, и колко възторжен беше тогава този. Няма да забравим тормоза на жълтопаветниците, протестите, барикадите, мръсотията и лъжите им! Ние, за разлика от този, помним!
  • 18 бай село

    7 2 Отговор
    Първанчо с тая брадичка мязаш на мойта козичка.
  • 19 !!!?

    12 1 Отговор
    "Магнитски" си сменя ЕГН-то и Нотариусите, но ДНК-то не !!!?

  • 20 Почти е уцелил целта

    5 0 Отговор
    Целта им е да не бъдат изхвърлени политически.
  • 21 Всеки,който казва

    10 3 Отговор
    че България няма нужда от избори сега-ЛЪЖЕ! Лъже най безочливо! Всички знаем,че има ли избори, Възраждане ще ги спечели,като единствена алтернатива на антируското управление на неонацистите,подкрепяни от сащ!Ако не стане така,България умира!Всичко младо и годно ще напусне територията,която ще населят"мигрантите",и останалите"българи",ще са гости в собствената си държава!
  • 22 Играча е на терена!

    3 6 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    и ще спечели битката! Казва се Възраждане! Гласувайте за Възраждане! Единствената Българска партия в България!!!

    Коментиран от #25

  • 23 Бегай !

    5 0 Отговор
    Това комунистче 1.50 по прякор мечата пу.ка да ходи да копа !
  • 24 Първане и на двамата, Борисов и Пеевски

    7 1 Отговор
    Им трябва власт!!!! Без власт са Нищо, Американците са им Блокирали парите, и без Власт са никой!! Първане, вземи Върни Тая вълна на Жената, къде сие Сложил под Устата, като те видиме и веднага се сещаме за добре окосмена П.Т... Ка!!
  • 25 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #22 от "Играча е на терена!":

    И откога кремълска партия е българска? Израждане са лумпени разрушители, които са агитатори за Путлер и групировката му. Та нали техни представители миналата седмица няха в Моска на кремълски форум..
  • 26 Крум

    3 0 Отговор
    Двамата в затвора и следващите ще внимават много повече като бъркат в меда.
  • 27 Аква

    4 0 Отговор
    НИКОЯ ОТ ПАРТИИТЕ НЕ ИСКА ИЗБОРИ, ЗАЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ НАРОДНАТА ОМРАЗА ЩЕ СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ ИМ. ТЕ СА СТРАХЛИВИ, ПЛАТЕНИ И ИЗВРАТЕНИ.
  • 28 Деций

    2 0 Отговор
    Слушах те по радиото как се гърчиш,и смучеш от пръстите си идиотски доводи!За тези престъпници ,само едно,и то без всякаква милост!
  • 29 Бенефициент по проекта

    0 1 Отговор
    България е бита карта! Продадена и раграбена държва , добре поне че децата могат да емигрират в ЕВропа, слава богъ ,че отпаднаха визите.Сега вцелият процес по емиграция и адаптация в Европа за тях е максималн опростен. Там има земеделие , има селско стопанство , има промичленст, безплатни университети и гъвкави социални услуги и т.м Така ,че не се бавете , стягайте куфарите. Европейските пари и проекти у нас до стигат само до богоизбрани , останалите се мъчат като роби.
  • 30 Разбира

    1 0 Отговор
    Разбира се,че целта на политическите изро-- Биби и Шиши е да се прелигитимират.Но няма как да стане виждаме им гаменския нрав и поведение продължава.Никой не вярва на рекетьори,рушители на съдби,измислили спец съда за печалба и грабене на бизнеси.В това отношение ОПГ ГЕРБ също като комунистите конфискуваха имоти и пари с натиск и рекет.Тоьи спец съда трябва да се разследва.Закриването му не беше достатъчно.Извращения политически и кой ще им вярва на тия двамата.По -скоро да отиват при Алексей,Мишо бирата и т.н
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове