Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 07:49 1 576 20

Пак дете зад волана - този път във Владая. Тенчо Тенев: Ако попадне в дупка, ударът ще е фатален за момичето

  • дете зад волана-
  • тенчо тенев-
  • удар-
  • дупка

"Не е мястото и времето да се правят такива неща в населено място. Не мога да проумея каква е тази мания да снимат как дават на децата си да управляват автомобили и после се сърдят, когато хората кажат, че това е пореден случай на безумство по пътищата“, добави съветникът на премиера по пътна безопасност

Пак дете зад волана - този път във Владая. Тенчо Тенев: Ако попадне в дупка, ударът ще е фатален за момичето  - 1
Снимка: bTV

Пореден случай на клип в социалните мрежи, който показва малко момиче да шофира автомобил в скута на баща си във Владая до София, съобщават от bTV.

„Детето е малко. В скута на баща си. Управлява по улиците на кв. „Владая“. И ние сме били малки, и нашите родители са опитали да ни дават да управляваме автомобили, но не е било в населено място, а по поляните или извън селото“, каза за „Тази сутрин“ Тенчо Тенев, съветник на премиера по пътна безопасност.
„Не е мястото и времето да се правят такива неща в населено място. Не мога да проумея каква е тази мания да снимат как дават на децата си да управляват автомобили и после се сърдят, когато хората кажат, че това е пореден случай на безумство по пътищата“, добави той.
„Нарушенията са, че преотстъпва управлението на неправоспособно лице, той е без предпазен колан и детето е без предпазен колан, не е в столче на задната седалка. За 18 секунди са четири нарушения“, подчерта Тенчо Тенев.

„Ако попадне в някоя дупка или се задейства предният еърбег на волана, ударът ще е фатален за детето. Родителят това не го е предвидил. Това е пореден случай на безумие на хора, които не знаят до какъв фатален случай може да се стигне“, коментира съветникът на премиера.
Не мисля, че има разбиране за пътната безопасност. Обществото стана по-критично към нарушенията. Затова държавата също трябва да бъде по-критична, особено Министерството на вътрешните работи. След като бъдат осъдени няколко души на затвор, ще видите как ще намалеят случаите, както стана с конфискацията на автомобили на пияни и дрогирани“, каза още Тенчо Тенев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    23 2 Отговор
    Все по-зле ще става... Материалът, който остана, е виновен. В случая бащата е за 3 г. пандиз, но ефективен. После нека пак да дава на деца да карат.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 2 Акула

    9 0 Отговор
    Безумие
  • 3 Акула

    10 1 Отговор
    госпожа Ефремова Нее Владя а Владая Нищо Лично
  • 4 Цар Симеон

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Пандиза няма да помогне, българина разбира само като му вземеш парите - ама не момента на глобата, а момента на плащането, тогава най го боли.
  • 5 Акула

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Напълно Вие Точен Коментарът господине

    Коментиран от #13, #14

  • 6 оня с коня

    5 10 Отговор
    Този "съветник" на Премиерска хранилка е изключено да съветва и в Следващото правителство .Това не пречи обаче да се опитва да заслужи няколкохилядната си Заплата с Констатации като "Пак дете зад волана".И да бъдем точни:ВСИЧКИ Възрастни Пасажери,Деца,Животни и т.н. ВКЛ. и Шофьора са ЗАД ВОЛАНА/ отпред е Двигателя/!Та РЪСИ едни ТРЕВОЖНИ Приказки Тенев,че Малко момиче "ШОФИРА" в скута на баща си...Ама чакай малко бе тенев- това че Амтомобила се управлява от Правоспособен Шофьор/Бащата/ а невръстното Девойче САМО СИ ДЪРЖИ Ръцете на кормилото нищо ли не ти говори?Та затрижено предупреждава Тенев какво ще се случи ако МПС-то попадне в Дупка на Пътното платно в Населеното място,но и ЗЪБ НЕ ОБЕЛВА как така ще има Дупка на платното и КОЙ от съответните Пътни власти следва да носи Отговорност за нея?!

    Коментиран от #8

  • 7 РЕАЛИСТ

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    И като влезе в пандиза, кой ще се грижи за детето. Що да бъде наказано и то. За майката ще има мераклии бол, ама за горкото няма.

    Коментиран от #10

  • 8 Кой

    14 0 Отговор

    До коментар #6 от "оня с коня":

    Ма много си ми умничък бе, сельо.Било държало волана....ами въобще няма място там . На всичко отгоре точно детето върти волана,не бащата. Същото дете дето закусвало с ченгетата и било връзкарка,така е написал селския бек ,бащата.Същия като теб.
  • 9 Механик

    14 0 Отговор
    Таткото, плод на демокрацията и яката чалга, обучава малкото леkeнце, как да не спазва законите. Това разбира се е повод за огромна гордост и събитието се "запечатва на лента". Естествено, че татко-чалгар има и фейсбук, където да сподели събитието. И очаква себеподобните си да "лайват" яко. И те лайкват. По цял ден са у фейса и лайкват ли, лайкват. Пишат коментари на нещо средно между шльокавица и маймуница. Коментарите представляват изречения от 100 думи, без нито един препинателен знак и повече от тия думи са изписани грешно. Най-често е много трудно изобщо да схванеш какво е искал да каже "автора".
    Естествено, че татенцето може да бъде издирено, но това няма да се случи, защото тук се поощрява тъпотията, беззаконието и всичко, което е присъщо на чалга-културата. Такива са разпоредбите от ОНИЯ.

    Коментиран от #15

  • 10 Механик

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "РЕАЛИСТ":

    Ами той сега много добре се "грижи" за детето.
    Тоя човек е най-малкото безотговорен. Вредно за детето , такъв да се грижи за него.
    Колкото за майката, не бери грижи. Бас държа в момента тя има поне 3-ма "мераклийй".
  • 11 Баба Кина

    2 0 Отговор
    Дупки на асфалтирани улици, селски ливади, шофиране в скут, раздразнение в социалките, а не наказание по закон, съветник на премиера управлявал по селски пътища като дете...!? Мила Родино!
  • 12 Корумпето Тенев

    1 0 Отговор
    Дай му да нравоучителства. Досущ като ментора си. Не че, не е прав. Но винаги вижда проблеми в чуждото око, а в своето нищо!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Акула

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Механик":

    Това Нее Никакъв Баща

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Васил

    2 0 Отговор
    Поредното доказателство че Българина няма акъл.
  • 18 Раев

    1 0 Отговор
    Точно този не трябва да се появява пред медиите и да дава съвети.Два пъти уволняван от МВР,лежа по арестите и всичко това за корупция.Точно такива като него са част от проблема
  • 19 пустите владайци

    0 0 Отговор
    Търсят (и намират) под волана дете.
  • 20 Доктора

    0 0 Отговор
    Тук не е ли момента да зададем въпросът - Защо има дупки, в които да попада, не плащаме ли повече от много държави за да имаме пътища без дупки?
    Защо годишната винетка в Швейцария e 82лв, а тук е 87лв. при далеч по-нисък стандарт на живот и пак имаме дупки навсякъде?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол