Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 15:44 1 761 24

Бойко Рашков: Има опасност престъпната схема в съдебната система да продължи да работи, въпреки убийството на Божанов

  • нотариуса-
  • пепи еврото

Когато главен секретар на МВР стана един човек, който и в момента се намира в парламента, оттогава датира срастването на престъпността с представители на прокуратурата и МВР, казва той

"Има свидетелства за това, че SS клубът е бил преместван", казва в интервю за Mediapool депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков, който е бивш вътрешен министър и бивш шеф на следствието.

Той разказва, че преди известно време подобен клуб е имало точно срещу Съдебната палата, но е преместен, когато се откриват специализираната прокуратура и спецсъда.

"Този клуб бе преместен близо до ул. "Черковна" в София, където се помещаваха спецпрокуратурата и спецсъдът, за да могат специалните прокурори и съдии да го посещават и да се чувстват вероятно част от мафиотската среда. Вероятно това ги е привличало и те не са могли да устоят", казва Рашков.

Рашков посочи, че за много негативни явления е разбрал от срещите с хора, които поискаха да разказват и да искат съдействие, за да се предприемат действия.

"Например, като колегата съдия Владислава Царигарадска, на която години наред никой не беше обръщал внимание. Тя ми разказа неща, които аз не можех да си представя, че са реални в нашето съвремие. Един съдия да не може да си върши работата заради престъпни типове, които влияят върху работата му.

Не можех да остана безразличен към това, което чух от Ивайла Бакалова за нейния съпруг и как са ги изнудвали за пари. Там пролича ясно построена схема. И като добавите към тях и бившата съпруга на Мартин Божанов – Нотариуса (Адриана), която също съобщи много интересни факти, като добавим и Илия Златанов (от "Осемте джуджета") с неговите тегоби със завода за асансьори, като добавите неговия син Явор Златанов, след което още няколко души, които се явиха да говорят в една и съща посока – че са жертва на един, на който му казват Нотариус. Той не е нотариус, а един обикновен измамник. И един друг – Пепи, с прякор Еврото", каза бившият вътрешен министър.

Рашков е бил изумен, когато при главен прокурор Цацаров, Еврото го става директор на столичното следствие.

"Аз имах изумителна информация за него. Че той е бил в тесни връзки с престъпния свят и дори е вършел услуги на такива групировки. Аз не можех да повярвам, че един бивш съдия от пловдивски окръг, Сотир Цацаров, ще посочи или ще участва в обсъждането на кандидатурата на същия този човек и той ще стане директор на най-голямата следствена служба. Това са част от нещата, които ме мотивират сега да съдействам доколкото мога".

Бойко Рашков смята, че има опасност схемата да продължи да работи, въпреки убийството на Божанов, въпреки че бушонът вече го няма.

"Впечатление прави, че районната прокуратура на София се проверява от един взвод прокурори. И се пита – до този момент проверки не са ли правени? Не е ли имало информация, че там е имало нередни неща, бавят се преписки, привикват се и се тормозят хора? Божанов е функционирал и преди Цацаров, т.е. още преди 2012 г. Сарафов ли трябва да анатемосаме и да търсим от него само отговорност? Според мен не, тъй като назначението на Пепи Еврото води най-напред към Цацаров, той го прави директор на следствието. И, забележете, че при оплакването на съдия Цветко Лазаров от Софийския апелативния съд, че по отношение на него същите тези рекетьори са го заплашвали в съдебната зала, той се оплакал на главния прокурор Цацаров, който е бивш съдия. Е, щом бившият съдия и главен прокурор не обръща внимание на такова оплакване, за каква прокуратура трябва да говорим", казва още той.

Според него, до 2001-2002 година у нас подобни явления не е имало.

"Когато спечелиха НДСВ изборите и когато главен секретар стана един човек, който и в момента се намира в парламента, от тогава датират най-активните действия в този вид престъпност – срастването на престъпните елементи с представители на прокуратурата и МВР. Разложението тръгна от там. И сега, след убийството на Божанов, се опитваме да разплетем, доколкото е възможно, този гордиев възел. И се питам – ако не бяха убили Божанов, някой дали щеше да се заеме да прекрати по някакъв начин тази дейност" попита Бойко Рашков.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дрън дрън та пляс

    16 0 Отговор
    А ми да гръмнат още някой, барем се оправи тая държава
  • 2 РАШКООООВ

    7 4 Отговор
    ТА НАЛИ ЗАТОВА МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА У НАЩА ТЕРИТОРИЯ
  • 3 Колко

    15 0 Отговор
    убийства до сега , а тя десетки години си работи , та сега ли да спре ?

    Коментиран от #8

  • 4 Майора

    7 13 Отговор
    А не ли странно Рашков , дасе оплакват хора забогатели по втория начин и да се изкарват че са рекетирани! И как може да се вярва на бивша миска , бивша съпргс на Вълка! С като е чист вторият съпруг защо е изнудван! А съпруга на Цариградска по текстове в медиите е ит групата на Боксовете! Значи едните недоволни от другите и почва разчистеане ! А как с една заплата имаш 20 импта и кога ще излезне истната за градинаря ти!

    Коментиран от #22

  • 5 попара

    2 6 Отговор
    Рашко Бойков. И да гръмнат,тая страна скоро няма да се оправи. Докато командва посолството.

    Коментиран от #23

  • 6 Никой

    14 4 Отговор
    Еднокнижника простак и неговата кохорта са виновни правораздаването да достигне тези мрачни висоти. Забравихте репликата на един бивш прокурор " Ти си го избра ". Вмешателството във всички държавни институции на този необразован простак доведе до невъобразими злини довели България до това положение.
  • 7 истина е

    13 0 Отговор
    А има ли луд да мисли ,че престъпната схема е спряла да работи !!! Та съдии и магистрати пазят мафията ,защото тя ги направи собственици на хотели и вили в Гърция !!
  • 8 Наблюдения

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Колко":

    На Рашков да му кажа, като гледам как са написани и какво пише в законите, няма никаква опасност някоя от схемите да спре да работи. Всичко цъка, като добре смазан часовник, схемите нямат проблеми. А вие си "спете" спокойно и без това никой от нас няма значение за схемите.
  • 9 Перо

    8 0 Отговор
    Естествено! Как прокурорите само ще се разследват и ще има обективен резултат?
  • 10 ЕДИН СЪВЕТ

    6 2 Отговор
    ГОСПОДИН РАШКОВ ПОСЪВЕТВАЙТЕ КИКИ /ПРОСТОТО/ ДА ПОТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ЧИЧКО СТАЛИН ДА МУ ПРАТИ НКДВ ,ДО ШЕСТ МЕСЕЩА ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ВКАРАНО В КОЛОВОЗА ТЕ ЗНАЯТ КАК. ПОЧВАСЕ ОТ БАНКЯТА МИНАВАСЕ ПРЕЗ ТИКВИТЕ ОКОЛО НЕГО ПО ДОМОВА КНИГА.

    Коментиран от #13

  • 11 ама то престъпни

    1 1 Отговор
    структури има . е го пилето , оня дето го уби с крака и ръце , ами набират сили . еврото ако стане защитен и всичко ще се изпари . всичко тръгна от КАТ . изметоха посредниците и лобистите с павильоните за 50 дето щавеха . погнаха еврото , ама е с информатори и въсна . отнесе го лобис , посредник . сделки за 100 000 евро . еха .
  • 12 Ами тя си работи......

    4 0 Отговор
    Ами тя си работи...... Отгоре до Долу! Независимо кой колко Шум Вдига! Всичко е целенасочено в интерес на Власт имащите и онези които стоят над Тях!
  • 13 Може би в някоя психиатрия!

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЕДИН СЪВЕТ":

    Може би в някоя психиатрия!
  • 14 ОТ ЕДИН СЪВЕТ

    1 0 Отговор
    ПРАВИЛНО ЛИ ТЕ РАЗБРАХ ДА ПРАТИ КИКИ В ПСИХИАТРИЯ.
  • 15 бай Даньо

    1 4 Отговор
    Тоя за кво го показвате бе , ползва ли се с някакво доверие дори при бесепейските си другари!?
  • 16 Миризлив пор

    1 3 Отговор
    Добре де, този беше министър, може и некадърен ама министър! Какво направи лично той за да разкара престъпниците?

    Коментиран от #19

  • 17 каскета

    3 3 Отговор
    Браво на Бойко Рашков другият бойко сикаджията не става той е от мафията
  • 18 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 1 Отговор
    Със сигурност мафиотското "семейство" не се е развело с престъпната си дейност. Ама да не искате да обявят публично новия "татко" и новия клуб? Те си се познават - "само за познати" е паролата!
  • 19 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Миризлив пор":

    Сам не може нищо да направи! Трябва и прокурор да има насреща!
  • 20 Съдебната система защо работи с пари за

    3 0 Отговор
    Заплата трябва да са с ваучери за храна и дрехи с кой се съревновават да имат повече пари кеш с частниците ли
  • 21 Промяна

    4 3 Отговор
    Рашков комунистически следовател цял живот работил в тази система сега се сетил да говори за незнам какво си милионер от жена си нотариус хахахахахахаха
  • 22 Ай стига

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    С тези 20 имота. Съпругата му е нотариус. Ако има само 20 имота при такава съпруга, значи е много беден.
  • 23 Иван4о

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "попара":

    От 1896 год. и досега. почти през целия период,Б-я е управлявана/силно влияна от чужди посолства и управляващи ни чуждеци и чуждопоклонници. Изключение КНЯЗ БАТЕМБЕРГ - ИЗГОНИГА ГО великите сили/държави.
  • 24 Неподписан

    0 0 Отговор
    Бойко,спомняш си Държавата нали?Времената когато всички за едната заплата се отчитаха пред честта на пагона
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове