Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 18:51 2 259 28

Германецът, нарисувал графити по блокове в София, моли за по-ниска глоба

  • графити-
  • софия-
  • германец

Людмил Крумов, който живее в „Слатина”, е видял германеца в действие

Германецът, нарисувал графити по блокове в София, моли за по-ниска глоба - 1
Снимка: Нова телевизия

Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по "Нова телевизия" Иво Пенев от Столичния инспекторат.

„Извършителят е германски гражданин от италиански произход. По думите му той е пътуващ графити артист. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове”, каза Иво Пенев.

„Не се наемам да оценявам творчеството му. Факт е обаче, че не е взел разрешение от Етажната собственост, нито от Столичната община. Вчера му съставихме акт за административно нарушение, като възможната санкция е от 300 до 2000 лева, която предстои да бъде определена”, обясни още Пенев.

Той разказа, че е попитал автора на графиките дали би направил същото в Берлин. Младият мъж отговорил отрицателно.

„След като му казахме каква глоба може да получи, той каза, че силно съжалява и разбира грешката си. Написа в акта, че умолява кмета на столична община за разбиране, снизхождение и минимална санкция”, обясни Пенев.

Людмил Крумов, който живее в „Слатина”, е видял германеца в действие. Това е станало в 04:00 сутринта. Мъжът висял на въже на фасадата на съседната сграда. Крумов веднага се е обадил на телефон 112. На място пристигнала полиция и го задържала.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чеп

    10 26 Отговор
    Кирчо са ще излезе и ще каже тоя е от нашите и ще съберем дарения за глобата от 100 кинта.
  • 2 Лиза Мишпека

    9 26 Отговор
    Разбрали са,че е чужденец защото не е писал МУР по блоковете.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пабло Пикасо

    20 26 Отговор
    Клюкара в 4 сутринта веднага го е изпортил

    Коментиран от #8

  • 5 Писна ми

    32 6 Отговор
    Аве да хваща четката, сапуна и на въжето да чисти тоя "артист"! Тия наглоcaкcи съвсем се самозабравиха смятат ни за някскви канаки и че могат да си правят, каквото си искат тук! Някой изритал камериерка в главата за кеф, друга пък накиснала актьор за закана за убийство, трети си дращти по стени, четвърти командва от посолство...
  • 6 коментар

    31 3 Отговор
    Въобще не го глобявайте а да си купи четка и боя и да възстанови зулумите.
    ако каже че няма да си ги изработи
  • 7 Реалист

    15 27 Отговор
    И поп Кръстьо така видя Левски и го издаде на турците.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Само да питам

    15 28 Отговор
    Доносника поне получи ли някакви пари?
  • 10 МВР Перник

    16 28 Отговор
    Тези блокове по които е рисувал са в стил "Брутализъм" , Германеца наистина ги е разкрасявал! Оставете човека той е артист!

    Коментиран от #13, #16

  • 11 Сатана Z

    32 2 Отговор
    Има пари да купи скъпи спрейове,а няма пари за глобата.А кой ще пребоядиса фасадата след това Германец?Шолц ще плати ли щетите?Нали сме едно евро-атлантическо семейство?

    Коментиран от #17

  • 12 Реалист

    8 18 Отговор
    Ако беше българин щеше да тегли една мйна и да се скрие да не му връчат акта:) ама човека културен и цивилизован, немечко бе:)
  • 13 Художника да си плати разходите

    17 2 Отговор

    До коментар #10 от "МВР Перник":

    Ми то мното артисти се навъдиха да цапат фасадите на ново санираните блокове! Нека те да си платят за боядисването на творчеството им.
  • 14 Партер

    19 1 Отговор
    Като иска по-ниска глоба, що цапоти по 15 етажни панелки?

    Коментиран от #26

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не навскъде

    2 17 Отговор

    До коментар #10 от "МВР Перник":

    Е подходящо за графити. Но в случая - тези шедьоври на комунистическо - нацистката архитектура са подходящи за разкрасяване. Защо нацистка архитектура ли? Питайте Гоогле - ще разберете.

    Коментиран от #25

  • 17 Прав си,

    20 0 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана Z":

    но не съвсем. Този е от италианските ултралеви Антифа, които са ос.али цял Рим по протежение на Тевере, метрото от Пирамиде до Лаурентина и Цастел Фидардо и изхода от Термини.
    Хич да не го жалят този "германец", а да изчисляват колко струва заличаването на драсканиците му и или да ги заплаща или да хваща четката и да започва да боядисва. (Истински германец няма да се моли, за разлика от италианец, особено ако е от селските южни региони.)
  • 18 Азззззззз

    20 1 Отговор
    За всеки намацан блок да му шибнат по 3000 глоба и пребоядисване на блоковете за негова сметка! Никаква милост, знаел е какво прави, ама се е имал за безнаказан щом е в България.
  • 19 те ми да да ама не

    20 1 Отговор
    Всъщност това си е самоуправство, разбил е заключени врати и пр за да нахлуе в чужда собственост за да причини вреди! Тоя не е само за глоба!
  • 20 Тъпако

    6 16 Отговор
    Пуснете човека бе !
  • 21 плюс минус

    2 0 Отговор
    По времето на соца в град Рощок, ГДР, на брега на Балтийско море, цели квартали от жилищни блокове
    бяха с изографисани странични фасади: цветя, птици, различни фигури. Красота!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Па съм я бе

    3 0 Отговор
    Марийке,защо не пишеш за Украйна?Толкова ни липсва компетентните ти и свежи бръщолевения по темата.Как е половия живот,батерии има ли?
  • 25 Бай той Толстой

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не навскъде":

    Ако искаш,може да те разкрася отзади с гъста бяла боя на съсиреци,с аромат на яйчен карамел.
  • 26 Бай той Толстой

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Партер":

    Това е рок.Личи си,че си от партера 🤗
  • 27 Атом

    0 0 Отговор
    Да беше изчакал, да си довърши работата. Сигурно щеше да е по-красиво! 😅
  • 28 Аця Драгоева

    0 0 Отговор
    Каква ирония в България изкуството е за глоба.
    Да беше се записал в ШУ. Поне да мине на платна.
    Щеше да е процъфтяващ художник, а не някакъв вандалин.
    Или пък мръсник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове