Last news in Fakti

29 Февруари, 2024 05:29 1 064 8

Доц. Николай Димитров: Тагарев ще бъде запазен

  • доцент николай димитров-
  • тодор тагарев-
  • правителство

ГЕРБ ще получи нещо достатъчно приемливо като замяна, смята социалният психолог

Доц. Николай Димитров: Тагарев ще бъде запазен - 1
Снимка: Фейсбук

(Не)партньорите в (не)коалицията играят едно много интересно танго, което е много страстно на моменти. Това каза социалният психолог доц. Николай Димитров пред "Фокус".

"Много внимават да не се настъпват. Понякога го правят, разбира се. Това, което в момента виждаме, е един пореден случай на мерене на мишци, на мерене на мускули между двете водещи (не)партньорски партии в (не)коалицията, с цел да извоюва всяка една от тях нещо за себе си през следващата ротация. Но ротация колкото и честно казано на мен да не ми се искаше изобщо да го има това правителство, ротация ще има и поне още няколко месеца ще се запази този формат. Дали ще имаме втора ротация – по-скоро се съмнявам, но със сигурност има няколко важни неща, които двете партии трябва да изпълнят като свои проекти, и това е разпределянето на регулаторните органи, на комисиите, които се занимават с регулиране на различни аспекти в държавата", обърна внимание доц. Димитров.

По думите му някой "бушон" ще изгърми със сигурност: "Ако погледнем назад във времето, за мене беше много нелогична изобщо тази "сглобка“, предвид и психопрофила на участниците и на лидерите на партиите, които влизат в нея, и със сигурност, за да може тя да съществува, те самите правят страшно много компромиси със себе си в чисто психологически план. И г-н Борисов е човек, който ние сме виждали и друг път да хвърля кърпите и да започва всичко отначало. Сега в момента според мене той много силно стиска зъби и чака нещо да се случи, което или е обещано, или той предполага и се надява да се случи, и това крепи тази "сглобка“. Т.е. има страшно много поводи и страшно много камъчета, които биха могли да обърнат тази кола", коментира социалният психолог.

Според него "тази кола" се държи, което означава, че силите, които я крепят да не се катурне, са много стабилни и външни: "Защото очевидно хората вътре в каруцата имат проблеми с това накъде да я водят. По отношение на министър Тагарев по-скоро съм склонен да си мисля, разбира се тук винаги вариантите са 50:50, но мисля че ще бъде запазен в следващия формат на правителството, предвид това, че той пък се ползва с много силната подкрепа на партньорите ни от Европейския съюз и от НАТО. Но със сигурност ще получи ГЕРБ нещо в замяна, и то достатъчно добро и приемливо като замяна".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    26 1 Отговор
    Предлагам тагаренко и другите Продажници да ги сложим във музея БЕЛЕНЕ!
  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    21 0 Отговор
    Социалният психолог май му е време да посети Социален психиатър, препоръчвам Д-р Гълъбова.....
  • 3 Лост

    17 0 Отговор
    Недей така.Приседна ми сутрешното кафе.
  • 4 Правилно

    14 0 Отговор
    и да се сложи в музей !
  • 5 ХАХАХА

    18 1 Отговор
    Може ли да се разваля настроението на хората рано сутринта с писането, че магаренко ще бъде запазен ,защото много го харесват партньорите от от ЕС и ФАЩ. Като го харесват да си го вземат. Дали българите го харесват или това няма значение,което значи ,че правителството е назначено от горепосочените, а не избрано от българите.
  • 6 Ком

    10 1 Отговор
    Тагарев е човек без значение вече на преклонна възраст, той не решава нищо. По скоро търсят място за нечий кадър. Я за Даниел Лорер, я за Манол Пейков, я за Атанас Атанасов.
  • 7 БОЙКО НЯМА ДА СИ РИСКУВА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ

    2 1 Отговор
    С ТОВА МАГАРЕ ! ТИКВАТА Е НАПЪЛНО ПРАВ ЧЕ ТАГАРЕНКО НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛ ДОСЕГА И Е ОПАСЕН ЗА НЕГО И ДЪРЖАВАТА ТЪЙ КАТО Е ГЛУПАВ И ГОВОРИ БЕЗ ДА МИСЛИ ! КИРО ГО ДОВЕДЕ И СЕ ИЗЛОЖИ НА 100% ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ !
  • 8 Българин

    2 1 Отговор
    При ротацията Тагарев трябва да го няма.Той е опасен за националната сигурност на България.Бойко трябва да вземе правилното решение.Дано не се извърти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове