Last news in Fakti

1 Март, 2024 13:08 1 941 29

Калин Стоянов разкри: Германия ни върна излежали присъдите си българи

  • българи-
  • присъди-
  • германия-
  • калин стоянов

Ставало дума за само шест наши сънародници

Калин Стоянов разкри: Германия ни върна излежали присъдите си българи - 1
Снимка: БГНЕС

Върнатите от Германия престъпници са българи, излежали присъдите си. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с изявлението на лидера на БСП Корнелия Нинова за пристигналите от Германия мигранти по време на парламентарния контрол, предаде репортер на "Фокус“.

Вътрешният министър уточни, че са били върнати общо 24 лица. От тях 18 мигранти от Сирия и Афганистан, а 6-ма български граждани, които са с изтърпени присъди на територията на Германия.

Стоянов каза, че според закона на българските граждани не може да бъде отказано влизане в родината им.

"Шестте лица са български граждани, извършили са престъпления в Германия, изтърпели са своите присъди и след като са освободени от затвора, те са депортирани в Република България“, заяви министър Стоянов.

Той уточни, тези шест лица са българи по рождение.

Вътрешният министър обеща да представи на народните представители данни за това колко мигранти са пристигнали в страната ни от европейски държави след влизането ни в Шенген по въздух и вода. По думите му обаче и българската страна, и останалите държави изпълняват процедурата по реадмисия според Дъблинското споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    21 4 Отговор
    от престъпник Човек не Става

    Коментиран от #8

  • 2 Ха сега де?!

    30 1 Отговор
    "Изтърпели" или изтърпяващи присъди?Щото първото НЕ предполага носене на белезници.

    Коментиран от #5

  • 3 За какво

    28 0 Отговор
    са ѝ ? А е възможно да са подписали споразумение за намаляване на присъдите им , приемайки екстрадация директно от затвора и нямащи право да влизат в Германия !
  • 4 Мдааамм

    6 28 Отговор
    Израждане,ИТН и БьеКаПье пак с пръст в уста като в детската градина,и гледат тъпо!
  • 5 Белезниците

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ха сега де?!":

    им ги свалят след проверка, ако нямат да излежават и присъди в България !

    Коментиран от #10

  • 6 Трол

    26 2 Отговор
    Върнатите българи са амбалажната хартия, с която да облечем връщането на мигранти.
  • 7 Хахахаха

    5 14 Отговор
    Еми какво да ги правят немците щом са бг граждани Разбира се че ще ги върнат в държавата им
  • 8 Става става

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нури":

    Като Акула.......Валентин
  • 9 Как лъже тоя цървул

    38 0 Отговор
    Че били българи! Българи не се връщат с мигранти бе лъжец! Как им съвпадна края на присъдата с връщането на сирийци? НЕ СМЕ ПРОСТИ ДА НИ ЗАЛЪГВАТ! СКРИТИ ПОЛЕТИ,ПАРАВАНИ.......А?????
  • 10 Гост

    34 8 Отговор

    До коментар #5 от "Белезниците":

    Пълни глупости. Как свободен човек е с белезници? Ако са изтъпляли наказанията си, те са свободни хора. Не съм видял някой излежал да излезе с белезници от затвора и да ходи квартали да ги сваля

    Коментиран от #12, #14, #17, #29

  • 11 Вервайте ми!

    19 0 Отговор
    Калинчо ако не е вярно това което казваш?
  • 12 реру

    14 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    "... Как свободен човек е с белезници?..."

    Има и ПРИНУДИТЕЛНО депортиране, когато се налага и забрана за влизане в съответната страна – т.нар. “черен печат”...
  • 13 Бандит Методиев Борисов

    15 3 Отговор
    Ето с какви "българи" се гордеем след 35 години демокрация !!!Слава Американу, слава Булгаристану и напред към отвъдното !!!
  • 14 Чети

    8 10 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    и тогава пиши ! Откъде знаеш , че нямат да изтърпяват и в България наказания от преди и белезниците да са по решение на българските служби !

    Коментиран от #20

  • 15 Герен

    5 0 Отговор
    ТЕ ТУК В ПРАВИТЕЛСТВОТО ПАРЛАМЕНТА КМЕТЬОВИТЕ В СЛУЖБИТЕ ПОЛИЦИЯ ПРАВОСЪДИЕ АДМИНИСТРАЦИЯ И БОЛНИ ХОРА СА МАЛКО. ДАВАЙТЕ ОЩЕ.
  • 16 някой прави ли сравнение

    6 0 Отговор
    в германията се лежи ефективно
    и бубето не помага
  • 17 Ти не

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    си летва какво си видял и какво не ! Има международни споразумения и закони ! След пловерка на лични документи се взема решение за сваляне на белезници или към българския арест с тях !
  • 18 Е " добре дошли"

    10 0 Отговор
    Друг път да не влизат през България за Германия ,защото не ги искат.А българските власти да не ги регистрират както прави Гърция ,за да не ги връщат..Германия искаше 1 млн.,ако са по-малко да ги връщаме.Друго, БГ е малка държава с много по малко население и територия спрямо Германия (82 млн души) и Франция (67,7 млн),и площ,а това е важно да се има предвид процентното съотношение.
  • 19 Хаха

    10 1 Отговор
    Ако беше Пинокио носа ти щеше да е в Осрайна вече!
    Лъжете, но всичко се връща.
  • 20 Слаб 2+

    8 4 Отговор

    До коментар #14 от "Чети":

    От изказването на господина ясно си личи,че хората са с ИЗЛЕЖАНИ ПРИСЪДИ.Ако си с излежана присъда никой не те прибира със самолет а излизаш свободно през вратата на затвора.Ако са излежали половината трябва да си долежат тук.Но явно си личи ,че МИНИСТЪРА ЛЪЖЕ и не знае как се лъже.

    Коментиран от #21

  • 21 Не е така

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Слаб 2+":

    Излежалите присъди са чужди граждани,а не германски.Още повече нямат статут за да ги оставят в Германия .Обикновено са или изнасилвачи или крадци .
  • 22 Ген. Гурко

    10 0 Отговор
    Тези престъпници угробиха и угробват България и не трябва да им се размине. Тази договорка с Австрия и даже Германия трябва да се прекрати МОМЕНТАЛНО, защото е незаконна и е национално предателство, а навлеците трябва ВЕДНАГА да се експулсират от страната по родните си места. ВЕДНАГА. Поредният Народен съд не е далече.
    А гъбарите да продължават с ходенето за гъби, но същевременно и да подготвят жените и дъщерите си за това което ги очаква.

    Коментиран от #24

  • 23 Макробиолог

    5 0 Отговор
    24-6=18 това поне министъра следва да го знае.За тия небългари какво се знае и как са администриряни?
  • 24 На практика

    2 5 Отговор

    До коментар #22 от "Ген. Гурко":

    Дъблинското споразумение не може да се прекрати едностранно,защото е международно.В момента се подготвя ново ,мисля че е готово което е по благоприятно за нас.Важно е границата да е стабилна и оборудвана ,за да не вършеят през гората.Рашков Дамаджанов ни създаде умишлено тази бъркотия и никой не му търси сметка .
  • 25 Мамул

    8 0 Отговор
    Това не са БЕЖАНЦИ! Това са МИГРАНТИ! И те отиват в Западна Европа. Защо ще ги връщат в България? Да ги връщат в Афганистан, Сирия или Ирак.
  • 26 Жмуц

    8 1 Отговор
    Българите са ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ! Ако са излежали присъдата си, остават в държавата където пребивават. Лъжете, та лъжете!

    Коментиран от #27

  • 27 Откъде

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "Жмуц":

    знаеш ,че имат разрешение за пребиваване?Имат ли работа,квартира ,доходи ,регистрация?Никой не ги знае какви са ,вероятно са били нелегални.Общоизвестно е ,че Германия най трудно се намира квартира за българи.
  • 28 Защо

    1 0 Отговор
    Като са български престъпници защо ни ги връщат по споразумение за репетриране на мигранти?
  • 29 Един наивник на средна възраст

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Браво! Кажи на Алеманците да премахнат ЧЕРНИТЕ ПЕЧАТИ от паспортите на "случайно провинилите се криминалета" и няма да ни ги връщат! Анадънму?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове