Last news in Fakti

1 Март, 2024 15:33 2 147 36

МВР приключи случая с Червения пират: Той призна всичко, забравете

  • червения пират-
  • мвр-
  • гдбоп

Версията задържаният да е контактувал с лица от криминалния контингент е напълно изключена, няма и политически аспект, според полицията

МВР приключи случая с Червения пират:  Той призна всичко, забравете - 1

Няма съмнения, че именно Илко Захариев, станал известен като "Червения пират", стои зад злонамерените заплахи към представители на централната и местна власт. Това заяви директорът на ГД "Национална полиция" Атанас Илков, цитиран от БНТ.

Илко Захариев беше задържан снощи в района на Боянските гробища без да оказва съпротива. Пред органите на реда той е признал, че лично е извършил заплахите, допълни Владимир Димитров от отдел "Киберпрестъпност" на ГДБОП. Създал е десетки имейли, от които е разпратил стотици заплахи с идентичен текст. Сред заплашваните са съдия Цариградска, директорът на НАП, политици и мол. Следял е случващото се в обществения живот и това му е служело за ориентир, допълни Димитров.

От МВР изключват версията задържаният да е контактувал с лица от криминалния контингент.

"Нито има лица от криминалния контингент, с които той е комуникирал, нито има политически нюанс. Той е изключително антисоциален, няма лица, с които да контактува, той е живеел сам, водил е клошарски начин на живот, така че всичко това го изключваме", изтъкна Илков.

Директорът на ГД "Национална полиция" каза още, че задържаният показва принципи на психически отклонения и тепърва предстои да бъде диагностициран.

Експертите от ГДБОП установиха по категоричен начин, че лицето е изпращало заплахите към вицепремиера Мария Габриел, съдия Владислава Цариградска, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР Любомир Николов и др. В телефоните на мъжа са открити всички имейли, съвпадащи на 100%.

След задържането му стана ясно още, че мъжът е заплашвал още министъра на образованието Галин Цоков, съда във Варна, столичен мол и СГП. Задържаният е изпратил 20 имейла със заплахи и до Агенция "Митници".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    55 0 Отговор
    Я гле..... много грамотни клошари бре !!!??? А и вместо да ровят по боклуците , е така те , по цял ден си цъкат мейлове на непознати номера !!! Ама при МВР няма лабаво - закова го , а ?!
  • 2 ПЧЕЛАТА

    31 0 Отговор
    БРАВО КАТО НА СЪН
  • 3 Тонката

    58 0 Отговор
    "Той е изключително антисоциален, няма лица, с които да контактува, той е живеел сам, водил е клошарски начин на живот, така че всичко това го изключваме"

    А стига бе...Клошар с два смартфона и разполагащ с имейлите на магистрати?🤔
    Вие верно ни мислите за идиоти!
  • 4 Лъжа

    39 0 Отговор
    Поредната .. дадоха двата телефона на клошар!
  • 5 !!!?

    31 0 Отговор
    Как един "клошар" изпра нотариусита Нотариусите !!!?

  • 6 Град Симитли

    25 0 Отговор
    "... Името му е.....
    ..... Той е........
    ..... Той се казва.....
    ..... Маринус ван Дер Любе!....
    ... Ъъъъ...
    ..... Илко Захариев!!!"
  • 7 Съдия Цариградска

    33 0 Отговор
    Успокоих се! Всичко е точно, забравям!
  • 8 Тома

    33 0 Отговор
    Червеният пират е сътрудник или ухо в мвр.Трябваше да отвлече вниманието от нотариуса и еврото.Забравете
  • 9 Значи незнам за какви ни смятате

    33 1 Отговор
    Щом искате да повярваме на тая версия за олигофрени

    Все пак не сме едноклетъчни укро жители четящи с трепет бесарабски фронг

    Замазване и замитане това се случва
  • 10 профайлър

    28 0 Отговор
    Илко сложи всички хакери в количката за боклуци от кофите. Доста добър АйТи специалист. Могат да го дръпнат на доста добре заплатена работа.
  • 11 1302

    33 0 Отговор
    Невероятни смешници.
    Закривай!
  • 12 Азззззззз

    22 0 Отговор
    Тия, които искат да забравим, сами вярват ли си?
  • 13 ТИТИ

    26 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 Браво!

    29 0 Отговор
    Тия вече за живи не не ни броят! Даже не се стараят лъжите им да са поне грам правдоподобни!
    Крайно време е всяка публична личност, изрекла лъжа, да бъде осъдена и пратена в затвора!
  • 15 Клошко

    23 0 Отговор
    Интересно от къде ги има тези данни в най малки подробности за обекта на изнудване
  • 16 Иван

    24 0 Отговор
    За малко да умра от смях, като прочетох статията. Обаче като се съвзех се запитах, това за илигофрени ли е написано или от олигофрени е представено. Аз лично вярвам на всичко написано. 😂😂😂😂
  • 17 нискочел мицка

    14 0 Отговор
    тея милициинери от соца да не си мислят, че някой им вярва - другари беззъби намерете реалните лица, които са цаплашвали Цариградска, лицето Пеевсски знае всичко - разпитайте и обвинете този феномен.
  • 18 Българин🇧🇬🇷🇺

    8 5 Отговор
    Този човек трябва да стане национален герой!
  • 19 Тонката

    22 0 Отговор
    "В телефоните на мъжа са открити всички имейли, съвпадащи на 100%."

    А може ли въпросният клошар да обясни, откъде аджеба се е сдобил с тези имейли?🤔
    Щото те не са публични....Аз що нямам имейла на Владислава Цариградска? Или на вътрешния министър....Или пък на директора на СДВР? И колко средностатистически български граждани разполагат с тези имейли?🤔

    Коментиран от #32

  • 20 дигитален клош

    18 0 Отговор
    абе милиционери, вие за стръв ли ни имате, никой не ви вярва и грам - нула. Оставка на доносника Калинчо!!
  • 21 Демократ

    17 0 Отговор
    Крайно време е хората на отговорни длъжности в държавата да престанат да се подиграват с българския народ, защото направиха България за посмешище и пред света. Накрая ще съобщят гордо,че правосъдната система се ръководи от незнайни клошари, които са толкова добре обучени и технически обезпечени в кофите за боклук, че знаят всичко за всеки неудобен на прокуратурата магистрат. Престанете вече, имайте малко срам, не сме олигофрени. Боклуците са във върховете на правосъдната система вече 34 години и затова няма върховенство на закона, а без него няма държава и престъпниците са в Парламента, вместо в затвора.
  • 22 ФЕЙК

    11 5 Отговор
    Това е сапунът на премиера Денков и присъдружните му министри марка "КЛОШАР". Пере навсякъде и всичко, особено ГУЗНИ СЪВЕСТИ ! Но сапунът на Денков е плагиат! Марката "КЛОШАР" е още от времето на убийството на Луканов, Палежа на тютюневия град в Пловдив, Прехвърлянето на забатачени фирми и за всичко са виновни ПУСТИТЕ МУ КЛОШАРИ. Този, последния като го гледам сигурно е управлявал телефоните си с ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ?
  • 23 Да бе

    16 0 Отговор
    Човека години е събирал кашони за вторични суровини,и накрая си купил Тилифон- или два.Нещо не разбрах.Както ровел по контейнерите, вероятно е попаднал на някоя захвърлена папка.Пак вероятно,със всички имейли,на въпросните лица и институции.Уж асоциален,клошар а с умения на добре подготвен хакер.Какви умове ражда земята българска.
  • 24 Герен

    7 0 Отговор
    А СЪС ТЪМНО И СВЕТЛО СИНИТЕ ПЕРАЧИ И КРАДЦИ КОГА КОГА ЩЕ ПРЕКЛЮЧИТЕ ?!
    КОГА ЩЕ ЗПРЕТЕ МАГНИТСКИ. КОГА ЩЕ ДОВЪРШИТЕ БАРСЕЛОНА ГЕЙТИ ШКАФЧЕТА БАН.СМЕТКИ САМОЛЕТИ ОГРАДА ГРАНИЧНА ПЪТИЩА ДВУЛЕНТОВИ НА ТУПИ. ИМАХ ГОЛЯМА НАДЕЖДА ЗА КЬОВЕШИ ,НО И ТЯ СЕ СКРИ. ИЗЛИЗА НЕЩО ОТ 3 ГОД. НО ПА НИЩО .
  • 25 Хе, хеееее

    12 0 Отговор
    Ей, развеселихте ме! Само толкова ли измислихте? Можеше и повече да е, но нищо. Народът обаче не ви вярва. Защо ли? Ами, защото много плоска историята. Психично болен, но в същото време много адекватен - пише и праща имейли със заплахи на магистрати, министри.... Значи е в час кой кой е в България. Ама, иначе - психично болен, казвате! Клошар, но пък с телефон с Интернет..... Хм, супер странно. Наистина не мога да повярвам, че мислите, че може да пробутате подобна история за истина.
  • 26 дядото

    14 0 Отговор
    наивници,мислите ли,че някой ще ви повярва.а манипулацията е удобна за началниците ви.и не мислете,че ще забравим
  • 27 Ххххххххххх

    8 0 Отговор
    С обърнат телескоп може да разберете какво ще се случи нататък.
  • 28 бай Ставри

    4 0 Отговор
    "Червения пират" е един съвременен, но доста безобиден Робин Худ. Но бъдещето предстои...
  • 29 Венцеслав Стефанов Сикаджията

    6 0 Отговор
    Палячовци.
  • 30 Айде

    7 0 Отговор
    Колко удобно! Няма политици, няма магистрати, няма властници! Всичко е просто шега! Нека се посмеем и всичко ще отмине! Я, виж, че и Сарафов нямал общо! Изобщо, всичко си е като по ноти! Въпросът е приключен!
  • 31 Директор на ГДБОП

    3 0 Отговор
    Г-н министър на вътрешните работи, докладвам ви, че на заподозрения му бяха предоставени неопровержими доказателства, в резултат на което от вълнение му потече кръв от носа, изпаднаха му 4 зъба и му се счупиха 3 ребра.
    Директор на ГДБОП /подпис/ (нечетлив).
  • 32 Лазо

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тонката":

    Има приложения, които търсят и намират всички имейли от даден домейн. Няма такова нещо като секретни или непублични имейли. даже автоматично пращат нещо, за да се докаже, че имейла е активен и може да приема съобщения.

    Коментиран от #34

  • 33 Тонката

    5 0 Отговор
    МВР провери ли от колко време този клошар е собственик на тези 2 сим карти и как си плаща сметките за тях? Дали с пари в брой, на гише, или по банков път?
    Мисля, че е важно да знаем откога този човек притежава 2 сим карти? Както и каква марка и модел са двата смартфона? Да не се окаже, че са последно поколение за по няколко хиляди лева бройката? Ако е така, то НАП трябва да се самосезира и да започне разследване някакво....Може да се окаже, че този човек укрива данъци....🤣
  • 34 Тонката

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "Лазо":

    "Има приложения, които търсят и намират всички имейли от даден домейн."

    А дали случайно няма хора, които са вкарали в телефоните всички тези имейли?
    А и като за клошар, събирането на цялата тази информация е леко съмнително....Вероятно в почивките между двата казана, този човек е пращал имейли я на вътрешния министър, а на шефа на СДВР.....🤣
  • 35 Тези

    4 0 Отговор
    Тези,които ни говорят глупостите не е лошо да се прегледат и да говорят след публично явяване на детектор на лъжата Кой им плюе тия глупости в устите да се чудиш.Ами той този пират повече от тях познава институции и представителите им ,а асоциален?Че и техническа компетентност.Ще издържи тест за работа в службите по сигурност.Ех,как ни разсмиват тия хора от службите?Плюли са си в устите да баламосват.Няма Балани смешници,много бързо работите,ти да видиш?Колко му платихте на човечеца да се признае за виновен?Имаше ли кютек?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове