Last news in Fakti

3 Март, 2024 20:38 2 890 32

Антон Златанов: За това "Не" на влизането ни в Шенген мотивите са изцяло политически

  • антон златанов-
  • отказ-
  • шенген-
  • политически мотиви

За отказа ни от сухоземен Шенген няма професионални мотиви на която и да е служба в Европа, коментира още директорът на "Гранична полиция"

Антон Златанов: За това "Не" на влизането ни в Шенген мотивите са изцяло политически - 1
Снимка: МВР

"За това "Не" на влизането ни в Шенген няма професионални мотиви на която и да е служба в Европа, изцяло политически са", увери пред "Фокус" гл. комисар Антон Златанов- директор на "Гранична полиция".

"Освен това ние сме пълноправен член на Шенгенското пространство със 100% контрол на двете ни сухоземни граници, но всички други права, които им една държава членка на Шенген, ние ги имаме. Да издаваме визи, да имаме пълен достъп до шенгенската информационна система, и той да е активен, а не пасивен, като включително от 31 март на границите с Гърция и Румъния няма да слагаме печати в паспортите"., допълни гл. комисар Златанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбира се политически

    24 29 Отговор
    Европа не иска руските шпиони от България да щъкат из Европа.

    Коментиран от #31

  • 2 гост

    44 6 Отговор
    Златанов, да се пази граница, не е като да биеш хлапета зад колоните!
  • 3 Гост

    39 3 Отговор
    Политически, но основателни. Какъв шенген за държава, в която трите оператора вдигат цените едновременно? Няма никакъв кртел, нали? Какъв шенген за държава, в която няма пари за разрушените къщи на данъкоплатците й, а за моралноостарели американски самолети се намират на момента милиарди. Какъв шенген за държава, където всеки ден карат пияни и дрогирани? Няма шенген! Свиквайте!
  • 4 3.14К

    37 5 Отговор
    Тоя Златанов е още едно от джуджетата на толупа и на шиши, което лично ръководеше масовата разправа с протестиращите около президентството и зад колоните на МС. За заслуги го направиха шеф на ГП.
  • 5 Да бе

    28 4 Отговор
    А нещо за хилядите бежанци, които чакаме от ес заради въздушно/каковия шенген? Май от 10К ще станат 100К?

    Коментиран от #13

  • 6 Живков

    19 17 Отговор
    В Европа знаят че сме 16 република на СССР Какъв Шенген бе копейкиииииииииии

    Коментиран от #14

  • 7 обективен

    29 0 Отговор
    Ама вие сериозно ли говорите за влизане в Шенген , след като Мексико и Колумбия са като Швейцария , спрямо нас !! Та тук корупцията е начин на живот на хората които имат власт като вас
  • 8 Гост

    22 2 Отговор
    Влизането ни в Шенген е възпрепятствано само и единствено от корумпираните ни управници.
  • 9 Центаджии

    16 5 Отговор
    ЕС райха искат да ни напълнят с п.а.п.л.а.ч и с.г.а.н, за керливия въздушно-капков шенген.. А раята се радва ли радва, няма такива мизерници.. Не ви щем тъпия шенген, взимайте си бежанците обратно. А може и всички политици направо главно тия от гроб, ППДБГБТ++, дпс и т.н...
  • 10 ндк

    10 2 Отговор
    таяя пътка от къде изпълзя пак
  • 11 Марис

    18 1 Отговор
    Какъв Шенген, каква евро зона, нулева толерантност за държава като България пълна с корупция, като започнем с политици, магистрати и т.н.!!!
  • 12 Али Баба

    1 12 Отговор
    Кучетааааа ,гяуриииии БУЛГАРИСТАНЦИ ще изхранвате цигани,мигранти и бежанци още 500 години
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 То и Децата

    9 6 Отговор

    До коментар #6 от "Живков":

    На Олигархията и Кремълската Върхушка
    Искат в Европа
    Те бяха там , в най Тузарските квартали и места ..
    Учеха и в най скъпите Университети.
    За жалост ги наритаха обратно в Блатото.
    А наште Русопутяци , били против Европа .

    Хахаха

    Питайте Песков дали е продал
    Апартамента си в Париж , струващ милиони евро.

    Хахаха
  • 15 Кой разбрал, разбрал...

    10 1 Отговор
    Не знам дали и доколко са политически, но със сигурност са икономически и то се вижда без очила. Много десетилетия наред през Австрия е основния търговски коридор, от Ротердам по река Рейн до Австрия, а от там по Дунав до останалата част на Европа. С приемането на Австрия в Шенген този най ползван търговски маршрут освен основен стана и без граничен контрол. С приемане на България и Румъния в Шенген се оформя конкурентен маршрут до Унгария и Шенген, макар и вероятно по скъп като сухопътен, но пък излизайки от Суец някои кораби няма да пътуват още дни чак до Ротердам, а много от тях ще разтоварят в Гърция и по новия маршрут стоките достигат до Европа. Глупави ли бяха китайците, когато наскоро купуваха гръцки пристанища? В края на 15 век, когато Османската империя завладява Мала Азия, Колумб не тръгва да открива Америка, а да търси нов търговски път до Индия и Китай. Днес Путин, каквото и да говори чепика го стяга, че Украйна е застанала почти изцяло на сухопътния коридор между Русия и Европа. Заради свободен търговски коридор, особено без сериозна конкуренция, са възниквали много международни конфликти и няма как Австрия да не прави всичко възможно за да се опитва да запази възможно най много от вече завладяното.
  • 16 боко

    4 0 Отговор
    Тъ-ак да издаваме визи на върнатите бежанци,а да се молим ние за визи от крадците-хамериканците и каква ограда като убиват Български полицай
  • 17 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Къде има в България":

    Че то само у вашето гето сте 20 000.
  • 18 дон

    6 0 Отговор
    Бой по мигрантите бе герберастка прислуго. Нали Ива са те учили и си го можеш! Няма да забравим протестите през 2020.
  • 19 Еми

    6 0 Отговор
    Що не ги биете или щото нема колони или щото те щеви бият?
  • 20 Боико

    1 0 Отговор
    Пеленаче предателче родено
  • 21 Има и необясними

    0 0 Отговор
    Неща . Двама искаха техните приятели да ни пуснат . Не става . Причини спряха да казват . Означава ли че не ни дреме . Пенсиите са добре, баките и енергетиката също . Границите ще се пазят след време. Контрабандата обаче с Шенген и цените с Шенген може да са конфликтни бъдещи раздори .
  • 22 Изтикахме лукоил

    3 1 Отговор
    И ще увеличат цените по три за шенгенистите . Сега не ни пускат . И такса щяхме да сложим та сръбска и Македония да плащат. Затова е . Крив макарон .
  • 23 ТИЯ СА

    5 1 Отговор
    БАНДА ДЪРЖАВНИ НЕНАСИТНИ КЪРЛЕЖИ
  • 24 ....

    5 0 Отговор
    Тоз пък какви печати по паспортите го гонят
  • 25 Закривай

    10 0 Отговор
    Тони джуката,или Тони заешката уста,от най обикновен пазач на футболни мачове , директно шеф на гранична,това го може само шефа му, банкянския русофил
  • 26 Дааа

    4 0 Отговор
    Вчера ми искаше 1 евро митничаря на Дунав мост 2.Какъв Шенген?

    Коментиран от #27

  • 27 оня с коня

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Дааа":

    Оплакваш се че ти искал Митничара 1 евро на Дунав мост-2 за да минеш.Добре че не си отишел да пробваш на Дунав мост-1,щото и там шеше да ти иска това пусто Евро,на Румънците пък трябва да дадеш по 2 евро.Това са ТАКСИ които се събират не под формата на Рекет от Митничара,а от Специална служба и се отчитат в Държ. Хазна за РЕХАБИЛИТАЦИЯ/РЕМОНТИ/ на Мостовете,както и за изплащане на Масрафа по построяването им,т.е. нямат нищо общо със Шенген.Другия път пробвай през Сърбия - там няма Мостове,ама могат да те изненадат с някакви други такси.И изобщо...ЩО НЕ СИ СТОИШ ВКЪЩИ?
  • 28 Негативи

    8 0 Отговор
    За обикновения българин приемането ни в Шенген не допринася нищо. Във Франкфурт с паспорта (не с личната карта) през автоматите се преминава за секунди. Не се чака никаква опашка.
    А има много негативи:
    С приемането ни в Шенген, ще се увеличи конкуренцията срещу родните производители, защото облекчаването на влизане в страната ще е от полза на по-мощните икономически държави. Вреда.

    И в допълнение неграничен брой незаконни мигранти, върнати тук срещу получаване на мижави еврофондове. Мигрантите ще са подбрани предварително от Турция или Запада, за да бъдат ни изпратенеи най-неграмотните и радикализирани и нас.

    Населението от Западна Тракия в Гърция е населена с турци. При приемането ни в Шенген линията Дедеагач — Хасково ще предизвика дозапълване и дозаселване с турци на Странжа и Хасково и даже големи части от Южна България. Помислете аналогията с турците в Германия. И защо не приемат 83 милионнаТурцуя в ЕС.

    Ше ни пратят гранични полицаи oт FRONTEX, но НЕ да ни пазят гарницата, а да регистритат мигрантите в БГ, за да могат да ни ги връщат, за евро центове, като в първа държава влезли в ЕС по сегашното законодателство на ЕС.
  • 29 Черния пират

    0 0 Отговор
    Този не беше ли от биячите на младежите зад колоните на Министерския съвет? Като вземе властта народа, ще му дадем възможност да се запознае с ареста като негов обитател, за доста дълго време. Едно 5-6 години ще го разследваме.
  • 30 Не ви щем

    5 0 Отговор
    Нито Шенгена, нито еврото! Нито цифровият концлагер. Как една работа за България не свършихте, да намалите инфлация на храни, стоки и услуги, вода, ток, парно, да намалите данъци и акцизи. Освен да теглите заеми, които внуците ни ще изплащат, да отменяте и забранявате Референдуми НЕЗАКОННО, да купувате държавни чиновници като им увеличавате заплатите друго не можете. Закривате предприятия, прокарвате лобистки закони, които да ви обслужват частните сметки. На автопилот е държавата. Системно нарушавате Конституцията и законите, назначавате калинки в КС, за да ви обслужват закононарушенията. За десерт фалшифицирате избори с флашки и бюлетини.
  • 31 Така е

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Разбира се политически":

    иска да щъкат само гольовците !
  • 32 Шопо

    2 0 Отговор
    Не ви щем еврото, не ви щем шенгена
    Референдум с ЕС и НАТО.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол