Last news in Fakti

6 Март, 2024 10:58 1 021 13

Политолог: Ставаме свидетели на един абсолютно излишен театър, който е с елементи на забавление

  • ротация-
  • коалиционно споразумение

Интересите на държавата изискват да има стабилно управление, интересите на нашите евроатлантически партньори го изискват, интересите на партиите, които са в момента го изискват, смята Юлий Павлов

Политолог: Ставаме свидетели на един абсолютно излишен театър, който е с елементи на забавление - 1

"Крайно време беше да има коалиционно споразумение, заради което ние призовавахме на професионално ниво още преди да започнат тези истории, тъй като в момента ставаме свидетели на един абсолютно излишен театър, който е с елементи на забавление. Предизвестено е как ще свърши. Не сме имали никога съмнение, че това е единствената формула, която да стабилизира подобен тип взаимоотношения", заяви политологът Любомир Стефанов.

"Вече не гледаме отделни моноспектакли, а един общ спектакъл, който от доста време се разиграва. Преди да са минали европейските избори, ПП-ДБ не биха желали да подпишат някакво споразумение. Те твърдят, че с цялостно споразумение няма да продължат. Едната страна настоява да се узакони връзката и да се сключи брачен договор, но другата казва - не, да минат 9 месеца още пробен период и тогава ще мислим да преминаваме в брак. Проблемът е обаче, че има трети партньор и това е ДПС", каза социологът Юлий Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Социологът бе категоричен, че ротация ще има, но тя няма да се случи в рамките на следващите два дни, а вероятно ще бъде забавена.

"Цялото поставяне на срокове от два-три дни е абсолютно непрофесионално", смята Павлов.

"Времето е проблемът. Ако девет месеца са загубени да не се разберат как ще продължат, за два дни няма да се уточнят. Гражданите нямат време да чакат. Онова, което би предизвикало вълна от недоволство, е липсата на битова справедливост в обществото. Всички останали разкази са такива, гражданите са ги приели, знаят, че е трудно, че е сложно, но са приели, че Еврозоната и Шенген са цели, които ще постигнем. Това, което хората ги вбесява, е липсата на справедливост", коментира Стефанов.

По негови думи обществото не се интересува от казуси като Мартин Нотариуса, Пепи Еврото и други корупционни практики по високите етажи, а това, което е важно за българина, са битовите случаи, в които липсва справедливост.

Според Юлий Павлов има множество причини правителството да остане.

"Интересите на държавата изискваха да има стабилно управление, интересите на нашите евроатлантически партньори го изискват, интересите на партиите, които са в момента го изискват. Едни нови избори няма да променят нищо. ГЕРБ ще загубят малко проценти, "Продължаваме промяната" малко повече, но структурата на парламента ще бъде същата", подчерта Павлов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    12 0 Отговор
    Този неандерталец откъде го изкопаха?! Много падна нивото на Умните и красивите.

    Коментиран от #7

  • 2 Друго не могат

    10 0 Отговор
    До сега си лапаха мангизите , сега им припари. Излъгаха избирателите и продължават с лъжите.
  • 3 Оскар Сорос

    7 1 Отговор
    Нарича се трагикомедия - жанр, съчетаващ ситуации на трагедия с комедийни елементи в едно.
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    7 1 Отговор
    Тоя първо да се погледне в огледалото!
  • 5 Тома

    7 1 Отговор
    И двете споразумения на герб и пп дб са написани в посолството
  • 6 Може би

    3 1 Отговор
    И личните ти интереси го изискват, но не и тези на българската държавност, защото каквато е в момента - безпомощна - това е в интерес само на враговете й. Няма да задавам въпрос кой е виновен.
  • 7 Българин

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Те отдавна вече са известни като глупавите и грозните. Старото им название "умни и красиви" не е актуално.
  • 8 Макрон

    4 1 Отговор
    Доказа фалша , лицемерието и наглата същност като западни ценности с последните си все по- яростни призиви към ескалация на напрежението и дрънкане на оръжие , докато съвсем неотдавна се кълнеше едва ли не в майка си, че Франция не поддържа изпращане на войски в Украйна, че не участва пряко в конфликта, а когато ги разкомдпирираха и тях, и германците, всички нагло лъжи лъснаха.
  • 9 още един близач на сгробката

    7 2 Отговор
    и този измислен анализатор в кавички пее в хора на шведската тройка, наречена сглобка. Айде по-полека . едни нови избори ще издухат ПП от властта, ще ударят частично по ГРЕБ и ще набъбнат ИТН и Възраждане . Тогава положението ще е съвсем различно...

    а той си рупа, ли рупа: По негови думи обществото не се интересува от казуси като Мартин Нотариуса, Пепи Еврото и други корупционни практики по високите етажи, а това, което е важно за българина, са битовите случаи, в които липсва справедливост.

    И това не е вярно - замазва главния проблем с корупцията по високите етажи, което ни интересува много повече от дребните битовизми, с които се опитват да ни занимават - като мистериозните графити от НЛО в дружба - хаха..
    айде у лево платен аналл-лизаторе!!!
  • 10 Хасковски каунь

    4 3 Отговор
    Само ВЪЗРАЖДАНЕ ще издуха тази управляваща небългарска пасмина

    Коментиран от #12

  • 11 Стършел

    1 1 Отговор
    ,Забавление" ама на чий гръб?
  • 12 Уточнение

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Хасковски каунь":

    Възраждане са същите антибългари като тази пасмина и като останалите в парламента. Просто Костадин Костадинов свири по патриотичната струна и привързаността на българите към Русия, а всъщност е добре прикрит роб на САЩ. Само заслепените хора не виждат двуличието му.
  • 13 флипп

    0 0 Отговор
    Забележете никой не говори за интересите на България, не не, само се говори за интересите на "Партньорите"
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове