Last news in Fakti

8 Март, 2024 06:33 1 591 29

Първан Симеонов: Интересите на управляващите ще се срещнат в посолството

  • управление-
  • правителство-
  • първан симеонов

Има търсене на нов голям играч, смята политологът

Първан Симеонов: Интересите на управляващите ще се срещнат в посолството - 1
Снимка: БГНЕС

Логиката казва, че трябва да се разберат. Блъфират, блъфират, а пътьом може и да се разберат, ако им се обадят от някое посолство или нещо друго. Гледали сме тази игра - кой ще излезе по-малко виновен.

Това коментира в интервю за БНТ политологът Първан Симеонов.

"Българите не искат избори, въпреки че това е едно от най-нехаресваните правителства. Всичко вече сме видели. Ако ГЕРБ се опита да направи ново мнозинство, видели сме го, не е много красиво.

"Гледали сме градските либерали и на протест, и във властта. Гледали сме и единодействие между ГЕРБ и ДПС. Искат ли Борисов и Пеевски да имат градските либерали под прозорците си?", запита той.

"Интересите им ще се срещнат в посолството", пошегува се той и добави, че последното, което искат западните партньори, е правителството да се клати.

"В България има търсене за нов голям играч", убеден е политологът. Той даде примери с Васил Божков и Кузман Илиев, като посочи, че се наблюдават нон-стоп опити за позициониране в тази огромна политическа празнина.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 3 Отговор
    И това трябва да ни радва ли?
  • 2 Абе

    51 5 Отговор
    Голяма опорка последно време,,българите не искали нови избори ".А всъщност е точно обратното.
  • 3 Българин

    26 7 Отговор
    "Пояс е за господаря, мисля, неговият роб. Той го вдига и не дава да потъне в пропастта. Твоите очи да знаят що главата му крои. Бърз, по-бърз от колесница волята му догони. Спазваш ли това, гърбът ти няма да опита бич, ни нозете ти ще търкат и излъскват железа" (Тит Макций Плавт (250-184 г. пр. н. е.), "Гърнето", IV действие, I поява). Първанов, не откриваш топлата вода. Разбира се, че нашите роби, наричани политици, получават директни заповеди от САЩ. Ако не, както е отбелязал още древноримският комедиограф, следват наказания.

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Поправка. Да се чете: Първане, а не Първанов.
  • 5 ЗащоБе

    18 6 Отговор
    Първан се е плъзнал по една особена плоскост, със специфичен наклон ...все по надолу!
  • 6 защо

    25 2 Отговор
    Шега, шега, колко да е шега? Само една малка разлика! Да се чете " Ще им разпределят" не " Ще се срещнат "
  • 7 Бай Лисан

    24 2 Отговор
    Такова чудо досега не е било:
    Начело на България - хаитянски вожд!
  • 8 Лъжеш

    21 4 Отговор
    8скаме избори.
  • 9 Мераклийски

    22 2 Отговор
    Мутрата Борисов е като воденичен камък на шията на България! Гангстерът си остава винаги гангстер и бандит!

    Коментиран от #16

  • 10 И тоя ли е

    6 19 Отговор
    проста копейка?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 оня с коня

    7 6 Отговор
    Е тоя път Първан изкърти всичките Мивки- "трябвало й на БГ Голям полит.Играч"...И откъде ще дойде тоя важен за бъдещето ни Герой и Кой ще го припознае?Не разбрах обаче "примерите" които политологът посочва - В.Божков и Кузман Илиев- това ли са бъдещите Крали-Марковци на Държавата ни,щото Първият е настоящ Разследван и бъдещ Пандизчия,а вторият е най-обикновен политически Анализатор в не-особено популярна ТВ.

    Коментиран от #15, #27

  • 13 Първанов

    6 17 Отговор
    е толкова деградирал социолог. Отдавна не сме имали такова добро правителство и толкова кадърен премиер. А данните показват, че ПП- ДБ качва проценти, докато ГЕРБ се срива. А новият играч го знаем- Радев и кохортата му от комунисти, олигарси, масони и отлъчени от БСП , както и доста путинофили като Румен Петков, агент Гоце, свинарят Гергов, Копринков и т.н.

    Коментиран от #14

  • 14 провинциалист

    16 4 Отговор

    До коментар #13 от "Първанов":

    "Отдавна не сме имали такова добро правителство и толкова кадърен премиер." - колко цента изкара за това?
  • 15 провинциалист

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    "И откъде ще дойде тоя важен за бъдещето ни Герой и Кой ще го припознае?" - докато има идиоти да се припознават, че ОПГ-тата са политически партии, така ще е. Иначе Герой може да дойде отвсякъде. На фона на сегашните даже Светльо Витков например изглежда като герой.

    Коментиран от #18

  • 16 Борисов ли?

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "Мераклийски":

    Че той е цвете пред кирчо и кокорчо и цялата неграмотно-инфантилна пасмина от ппдб!

    Коментиран от #21, #26

  • 17 Баба Кина

    10 0 Отговор
    Не им се мърда, едвам се настаниха и закрепиха. Ще си кютат и хич не им пука кой какво говори!
  • 18 оня с коня

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "провинциалист":

    Добре е да асимилираш че както ако в Лудницата попадне нормален Човек ще бъде обявен от Лудите за "Луд",така и в случая НЯМАШ ПРАВО да обявяваш за "Идиоти" Гласоподавателите на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ партии в БГ с Хилавото си Мнение на Самотен Войн че били ОПГ-та.Ма СМИРЕТЕ СЕ бе...или се пръждосвайте от тука щото ако не го направите доброволно,ЖИВОТЪТ ще ви го наложи по Трудния начин!

    Коментиран от #20

  • 19 Червени свине

    3 6 Отговор
    Ка.унски Май.мунопитек
  • 20 провинциалист

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    "НЯМАШ ПРАВО да обявяваш за "Идиоти" Гласоподавателите на НАЙ-ГОЛЕМИТЕ партии в БГ" - тези гласоподаватели са - корпоративен вот; платен вот; мушенгии и ала-бала с избирателни списъци и недействителни бюлетини; тук-там някой заблуден оптимист. А писаниците на такива като тебе трябва да отиват директно при интервюто на Митрофанова за БНР без въобще да видят бял свят.

    Коментиран от #22

  • 21 ДАААААААААААААА

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Борисов ли?":

    Оправя всички с 200
  • 22 оня с коня

    3 5 Отговор

    До коментар #20 от "провинциалист":

    За разлика от Авторитарна русия където нямаш право да Гъкнеш срещу Властта,в Демократина БГ ви се гарантира това право за да можете на "Изпуснете пАрата",та да не гръмнете като Тенджера под налягане и да изтрепете сума хора около вас.Та продължавай със Воплите си и Непоискани съвети но не забравяй че Държавата се управлява от Про-Атлантическа сглобка благодарение на ИЗБИРАТЕЛНИЯ ВОТ и такива като тебе не само че нямат думата Кой да кара влака и накъде,а дори и ИЗОБЩО да се качват на него- така ще бъде и Догодина,така ще е и до Амина:)

    Коментиран от #24

  • 23 !!!?

    3 5 Отговор
    Първан Симеонов - още един от посолството на Митрофанова излезе от нелегалност !!!?

    Коментиран от #28

  • 24 провинциалист

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Е точно това е гласът на управляващите, който след смяната на системата до момента постигна към 3 милиона невъзвръщенци. Мисля е излишно да припомням, че сглобката дойде на бял свят с имитиране на опозиция от страна на умно-красивитета, който после се гушна и мутрата от Банкя и на фона на безпрецедентни манипулации успя с исторически рекордно нисък вот да се вкопчи във властта, за да може последните седмици да вие с повод и без повод, че никой не искал нови избори.
  • 25 избори

    2 2 Отговор
    искаме, искаме...и да разкарваме продажната сглобка на командировка в украинските степи да воюват - чуваме, че имат големо желание горките национални предатели...
  • 26 Само питам:

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Борисов ли?":

    Д.Р.И.СЪК, КОЙ КАТО КОКОРЧО ЗА 2 ГОДИНИ ТИ ВДИГНА ДОХОДИТЕ С 60% НА РАБОТЕЩИ И ПЕНСИОНЕРИ? ТИКВАТА ХВЪРЛЯШЕ ПАЧКИ САМО НА ГРОБаджиите!!!
  • 27 Аз съм прост като Бочко

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "оня с коня":

    Колкото и да е странно и цинично но Божков е 100пъти по-умна мутра от Тиквата! Не само заради факта че е завършил математика в СУ, но за съжаление е бандит.Но такъв беше и Берлускони, а управлява Италия в две правителства!!! Божков е в Магнитски и никога не би станал Премиер и той като Прасенцето с феса
  • 28 От ЮАР

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "!!!?":

    А-аа, Първан от няколко месеца вече се осветли като измекяр на Мутрофанова и Московско протеже. Но го правеше малко скрито и благовидно. Сега вече стана очевидно, че е Руски слугинаж. Странното е, че медиите му дават все по-голяма трибуна. Също както е странно, че оня Волгин още не са го махнали от Национално Радио, за което плащат данъкоплатците. Цялата медиа в България е впрегната да върти Руска пропаганда.
  • 29 дедо

    0 0 Отговор
    НАРОДА КАЗАА ОСТАВКААА НА СГЛОБКАТА ДО ЕДИН
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове