Last news in Fakti

8 Март, 2024 14:48 1 150 25

Денков при отчета на кабинета: Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя

  • николай денков-
  • отчет-
  • кабинет-
  • инфлация

От началото на мандата на кабинета депутатите са отправили общо 56 питания и 1891 въпроса. Народното събрание е провело 13 изслушвания на членове на правителства, проведени са 8 блиц контрола с министър-председателя и вицепремиера, коментира още премиерът

Денков при отчета на кабинета: Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът в оставка акад. Николай Денков, вицепремиерът в оставка Мария Габриел и министрите в оставка се събраха в Министерския съвет, за да направят отчет на работата на правителството за първите 9 месеца.

Още в началото Денков отправи поздрав към всички дами по случай Осми март – Международния ден на жената. „Уважаваме ви и ви обичаме“, посочи той и продължи към равносметката на кабинета, съобщават от Dariknews.bg

"Това е едно от правителствата, което регулярно даваше отчет какво прави и ако има забавяне, какви са причините за това", посочи Денков и пусна 10-минутен кратък филм за всичко направено до момента.

Министерският съвет е одобрил над 600 решения, инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя, втори сме по ръст на заплатите в ЕС, сочи отчетът.

"Имаме зелена светлина за магистрала "Струма"; имаме 30 км построени магистрални пътища и през следващите 9 месеца очакваме още между 60 и 90 км; имаме решение срещу унищожаването на дюните; бележките при учениците, дигиталната раница и е-ресурси за ученици, учители и родители; борбата с корупция и надценките при млечните продукти; финансиране на млади шампиони в спорта; след прекратяването на пристанище „Росенец” Министерството на транспорта трябваше в много кратки срокове да поеме контрола, с което се справи успешно, за което им благодаря; Министерство на енергетиката навакса с огромно изоставяне по отношение на Териториалните планове за енергиен преход и успя да осигури 2,3 млрд. лева за трите ключови региона в този преход, а част от парите вече са преведени авансово; Министерството на икономиката успя да върне десетки милиони лева предплатени по нереализирани инхаус поръчки на ДКК. Управленската програма продължава и през следващите девет месеца. Ние се намиране в средата на нейното изпълнение", допълни към отчета накратко акад. Денков.

"Има и задачи, по които има забавяне", призна Денков. Все още очакваме второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. МФ е свършило своята работа, чакаме парламента да приеме пътната карта за прозрачност и неутралност, закона за личния фалит, допълни той. Има забавяне и по проекта за Национална детска болница. Обжалвания не позволяват старт на строежа за магистрала „Черно море“.

Той обясни, че на фона на всичко това кабинетът постоянно е трябвало да се справя с остра критика, саботаж, напрежение, дезинформация и хибридни атаки, но те са успели са устоят на натиска.

"Независимо от изненадите, с които се срещахме и често умишлени саботажи, в момента са изпълнени около 56% от мерките по управленската програма", каза още Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гай Турий

    38 8 Отговор
    Тоя сънувал ли е 100 км магистрали?! Къде са бе химик? Магистралите у нас са като междуселски път, дупка след дупка, кръпка след кръпка. Отчетът ти е пълен с лъжи, не че някой от ГРОБ би дал по-розов отчет. Вие всинца в НС и МС сте некадърници и продажници, особено Тошо - той е за затвора.
  • 2 КАКККВО

    33 9 Отговор
    КАКВИ 100 КМ МАГИСТРАЛНИ ПЪТИЩА БЕ ТОЙ БОЙКО ЗА 12 ГОД ПРАВИ ТОЛКОВА ТИ ЗА 9 МЕСЕЦА БРЕ БРЕЕЕ БРЕ ЧЕ И СИ ВЯРВА
  • 3 Българин

    44 9 Отговор
    Абсолютен кретен! Заслужава си титлата евроатлантик!
  • 4 Журналис ли

    30 5 Отговор
    Имаше ли. Защо не предавате пряко заседанията на парламента.гласувате винаги да не се предават.голям резил сте управляващите в оставка. Мушенници
  • 5 провинциалист

    29 7 Отговор
    И тия 100 км ли са по рецептата "след 2 години - тих бял Дунав се вълнува"?
  • 6 КОТарАК

    32 9 Отговор
    ПърДенкофф догони Бай Дън по бисери 😅
  • 7 Абе

    33 7 Отговор
    Тези в различна държава ли живеят?
  • 8 до кога !!

    31 5 Отговор
    Ама ти защо се гавриш в народа .Народа всеки ден като влизам в магазина цените винаги са нагоре !
  • 9 Добре си беше

    21 1 Отговор
    и Габриел и тя . Все пак в бг имаше стачки, обвинения, обиди , балона с божанов и октоподите в определени кръгове - пури , заплахи , 3 месеца разследване с проследяване . Как Проследяващите екипи на разследващите не са усетили че се готви удър по божанеца подобен на Алексей . затворили са си очите . готвили са се 3 месеца да го обвинят заради Цариградска . За какво им е да отворят телефона му , щом са го проследявали и подслушвали . Секретаря доста неща разказа .
  • 10 !!!?

    9 22 Отговор
    Постиженията на Кабинета:
    - овладя галопиращата инфлация
    - успешно направи поправки в Конституцията като предпоставка за реформиране на съдебната система (а убийството на Нотариуса показва, че е стъпка в правилната посока)
    - официално България стана една от страните член на Шенген
    - продължи подкрепата на Украйна срещу варварската "специална военна операция" на Кремъл
    - успокои общественото напрежение и кономическата обстановка в държавата
    - премахна дерогацията за съветския петрол
    - тегли шута на "Газпром"
    - принуди "Лукойл" да си плаща данъците към държавата
    - стабилизира финансовия бюджет на държавата под 3% с цел подготовка за влизане в Еврозоната
    - повиши доверието на нашите партньори и съюзници в Европа и НАТО
    - вкара Кохортата на Радев там където й е мястото - Гълъбарника
    - ....!!!?

    Коментиран от #11

  • 11 провинциалист

    17 6 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Всичко написано е въздух под налягане. Да ги започвам ли поименно?

    Коментиран от #12

  • 12 !!!?

    7 14 Отговор

    До коментар #11 от "провинциалист":

    Продължение:
    - накара провинциалистите от "въzраждане" сами да си говорят пред един куп оборски тор на жълтите павета
    - ...!!!?

    Коментиран от #16

  • 13 ХАРИ

    14 2 Отговор
    100ЛВ ВЕЧЕ НЕ СА ПАРИ ТОВА ЗНАЕ ЛИ ГО МИШКАТА?
  • 14 Баба ти

    16 0 Отговор
    Най-добре са тия, които са в устата на цял народ, че са най-продажни, нищо не вършат и получават най-големи заплати в РБ. Съдебнаат с-ма със задна дата от 1.1.2024 получават 15 % плюс. Начална заплата 4000 лв, после до старшите магистрати 6500 лв. ама какво работят тия галантни костюмари и клатикрачоли, фусти с джуки, силикони и дебели задници?! Защо на най-дълбоката клоака хонорарите са най-дебели? Айде стига вече надувки, да слязат на средното ниво! Тия са си продажни при всякакво възнаграждение, то им е вързано в бранша.
  • 15 Тома

    14 3 Отговор
    Този може да е професор но няма как с пилишкия си мозък да ни лъже като дърт циганин
  • 16 провинциалист

    11 3 Отговор

    До коментар #12 от "!!!?":

    Продължение на продължението:
    - вдигна надника на корпоративния вот
    - отдели рекорден бюджет за пропагандни глупости в медиите
  • 17 Ха ха ха

    11 3 Отговор
    няма по-голям наглец от този пършив мишок,
  • 18 Бегай бе и чекмеджан ти се смее че си

    6 2 Отговор
    Послушко
  • 19 КОШМАР

    1 1 Отговор
    БЛЯ БЛЯ БЛЯ БЛЯ,ТОВА НИ ЧАКА ОТ ТЕЗИ НЕДОРАЗУМЕНИЯ.ПОНЕ ДА НЕ БЯХА ТОЛКОВА ГРОЗНИ.
  • 20 ФЕЙК

    4 1 Отговор
    Молеца влязъл в гардероба на държавата рекъл: Колко много ядене има, а като излязъл СЕ ОТЧЕЛ С ГОРДОСТ - КАКВИ ГОЛЕМИ ДУПКИ НАПРАВИХ С КЕФ !
  • 21 Поро

    3 1 Отговор
    Инфлацията е на най-ниското си ниво през последните 2 г., но на най-високото - ако погледнем предните 20 г.
  • 22 Васил

    3 1 Отговор
    Алоооооооооооо каква ниска инфлация не е влизал по магазините???
  • 23 Парите за инвалидите ли

    2 1 Отговор
    Парите за инвалидите ли спасиха положението?

    Коментиран от #24

  • 24 Тази Кифла

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Парите за инвалидите ли":

    Тази Кифла която е председател на Националния съвет за хората с Увреждания им открадна парите за помощни средства и подпомагане! Диагнсостика и лечение!
  • 25 Я па ти🤣🤣🤪инфлацията се забавяла🤪🤣

    0 1 Отговор
    Олеле🤣🤪🤪🤪🤪може се забави инфлацията ако надника вече е 1000евро
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол