Last news in Fakti

9 Март, 2024 10:12 908 17

Шалапатова: По-добри възнаграждения, но при повече компетентност и производителност

  • иванка шалапатова-
  • министър

Социалният министър отговори на упреците, че пренебрегва политиките за работещото общество в държавата

Шалапатова: По-добри възнаграждения, но при повече компетентност и производителност - 1
Снимка: БГНЕС

Основна грижа на социалното министерство е работната сила да бъде компетентна и да има висока производителност. Тогава да очаква и по-добри възнаграждения. Второ беше увеличени минималната работна заплата с рекордните 20%.

Това заяви пред NOVA социалният министър в оставка Иванка Шалапатова, в отговор на твърденията, че пренебрегва политиките за работещото общество в държавата.

„Не е повод за гордост при стотиците хиляди българи в чужбина социалният министър да прави политика от кабинета си в София. Министърът трябва да бъде и добър защитник на правата на българите в чужбина”, посочи тя.

„Министър Цоков има решителността да се увеличи броя на психолозите в училище и още в детската градина. Да се интегрират специалисти, които могат да помогнат за толерантността и за хармоничните отношения между децата, за да няма вербална агресия. Това е политика, която ние водим, но ще даде резултат след време”, коментира Шалапатова.

Относно случаят с изчезналата 17-годишна Ивана Шалапатова посочи, че все още няма изчерпателна информация. „Поемам ангажимента да съобщя какви са бързите и адекватни мерки, за да не се повтаря този случай и с други деца”, съобщи тя.

Шалапатова коментира и грижата за децата на убития Пейо Пеев. „Децата са с мярка за закрила. Те не са при чужди хора. Нека да не забравяме, че хармоничната среда за едно дете, когато при биологичните родители има рискова ситуация, винаги се търсят близки. Роднините не са чужди хора. Става ясно, че майката е имала среща с едното дете”, посочи министърът в оставка.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тогава

    23 0 Отговор
    Значи Ти, която за четири месеца похарчи 290 000 лв. за екскурзии трябва не само да не получаваш, да работиш няколко години без заплата за да възстановиш този неправомерен "бонус".
  • 2 гост

    18 0 Отговор
    снимката илюстрира как се хилят репи при несвършена работа - мазно, мазно сякаш са седнали в скута на......

    Коментиран от #11

  • 3 фактите

    11 2 Отговор
    Ша лапа тя, ша лапа.
  • 4 бай герги

    11 1 Отговор
    на тази къдравата как само за 1ч ще и изправя перушината
  • 5 Фабрика за ефтин сапун

    11 0 Отговор
    Ли е България? Празнодумци крадливи.
  • 6 социал

    10 0 Отговор
    Бг работотодатетелите са малограмотни мутри или пенции от соца и не могат да си позволят квалифицирани кадри, нито като условия на труд, нито като заплащане.
  • 7 Пенсионер

    13 0 Отговор
    Тая не е наясно какво говори. Най слабият социален министър от началото на прехода.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ша..лапа...това

    9 0 Отговор
    Оставка.............
  • 10 Миризлив пор

    9 0 Отговор
    Единственото условие човек да инвестира в знание и образование е да има някаква възвращаемост на инвестицията! Да ама бг-работодателя плаща почти еднакво и на общия работник и на квалифицирания! В един момент човек няма стимул да учи, да се развива и носи някаква отговорност.
  • 11 Голата истина

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    На плевнелиев
  • 12 Шала паткова

    7 0 Отговор
    Ще вдигнем възнагражденията с 5%, ако работите със 100% повече.
  • 13 Да ама не

    10 0 Отговор
    Работата на социалното министерство да не се правят на много умни защото не е достатъчно само да разяснява на работниците какво трябва да се направи, а и да изисква от работодателите да създават необходимите условия за труд на работниците. За да бъде работната сила компетентна и да има висока производителност са необходими нови технологии и машини, а не нови имения, джипове или яхти за работодателите. Не можеш да очакваш една бригада въоръжена с триони, чукове и тесли да произвежда повече и по качествени мебели от друга, която работи с компютъризирани машини.
  • 14 инж. Ганчо Илков

    7 0 Отговор
    Всеки приказва за връзката между Производителност, Образование и Трудово Възнаграждение. В Действителност, когато Капитала в Държавата се създава от Функционално Неграмотни Бизнесмени изкуствено Създадени с Разбиване на Банковата Система и Фалит на Държавата, чрез Окрадени Социални Фондове, Невъзстановени Кредити и Приватизация лишена от Принципите на Пазарната Икономика, Реално Възнаграждение и Ефективна Производителност Каквото и Образование да има Работника, няма как да се Случи. Пример: Минно Добивната Промишленост. Флотацията съхранява токсични Отпадъци в Хвостохранилища. Увеличавайки Производителноста, увеличаваме количеството на токсичните Отпадъци. Хвоста прелива. Реките в които се оттича се замърсяват. Земеделието не може да използва замърсените Води. Горските Стопанства. Повишаване Производителноста от Дърводобива. Сече се. Намалява се Влагозадържането. Водата се Изпарява и става недостатъчна за Питейна Вода, за Мелиорация и т.н. Тоест, Факторите: Производителност, Образование, Трудово Възнаграждение, са в Сила при една Хармонична Устойчиво Развиваща се Пазарна Икономика. Икономика с Функционално Грамотни Бизнесмени и Управници Политици.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ленин

    3 1 Отговор
    Вече всички разбраха каво Ша лапа...
  • 17 8383

    0 0 Отговор
    На тая нагла жена работата и не е възнагражденията на работещите, а социалната политика. Забравила е, че трябва да се грижи за пенсионери, хора в неравностойно положение и бедни. Рядко противна и безскрупулна персона. Надменността и няма граници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове