Last news in Fakti

9 Март, 2024 10:19 1 321 31

Алибегов поиска отстраняването на Зарица Динкова

  • ричард алибегов-
  • зарица динкова

В последните 9 месеца министърът на туризма е абдикирала от всички жизненоважни въпроси, заяви председателят на Българската асоциация на заведенията

Алибегов поиска отстраняването на Зарица Динкова - 1
Снимка: БАЗ

Министърът на туризма Зарица Динкова абдикира в последните 9 месеца от всички жизненоважни за туризма въпроси. Затова и искаме нейната оставка.

Това каза пред "Фокус“ председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

"Всеки път успяваше да абдикира от възловите проблеми в бранша, като прехвърляше отговорността било то на Транспортното министерство, било то на Министерство на финансите, било то даже на Европейската комисия. Не се прави така – министърът на туризма излиза и се бие за бранша си отпред пред всички,“ подчерта той, като даде редица примери по въпроси, по които Министерството на туризма и самият министър не са взели дейно участие, като въпросите за защитата на ДДС за хотели и ресторанти, за ДДС ставката на туроператорите, както и за изграждане на вятърни електроцентрали в Северното Черноморие и ред други.

Според Мартин Захариев – зам.-председател на Националния борд по туризъм, критичната маса от много асоциации и сдружения в туризма, над 4 хиляди фирми, стоят зад отвореното писмо до медиите с настояване за оставката на Зарица Динкова за разлика от отвореното писмо, изпратено ден по-рано, в което 17 фирми от туристическия бранш, които изразяват подкрепата си за дейността на министъра до настояха тя да продължи да бъде министър на туризма след ротацията.

По думите на Ричард Алибегов една от причините, поради които министърът на туризма не се справя с работа си е избирателността на инвестиции в рекламата. "Спа столицата на България Велинград не може да се вреди в каквато и да е програма. Нищо не се рекламира на сайта на Министерството на туризма, и нищо, от което те кандидатстват по каквито и да е програми, не се одобрява,“ разказа още той, като според него причината за това е затова, защото Велинград е изразил своето недоверие към "спуснатия ни отгоре министър“.

Мартин Захариев изрази мнението, че въпросните 17 фирми, защитаващи Зарица Динкова, са участниците в програмата на Министерството на туризма за маркетинг на дестинацията – програма, която като идеология за него е правилна и вярна, но програма, която се ограничава само до Северното Черноморие със сравнително малкия си ограничен ресурс, вместо да се разгърне и приложи за различните видове курорти и туризъм въобще. "Това е една добра система, защото в нея общината има самоучастие от 40%, което я мотивира да си свърши добре работата и да акцентира именно върху местната икономика и местните хотели, местните развлечения, местното културно историческо наследство. За съжаление обаче процедурата приключи тука – тя остана само на територията на Черноморието, и в общи линии тези 17 фирми са предимно оттам – това са именно бенефициентите на тази програма.“

"Нашето опасение е, че в ротационния момент, в който се намираме, отново ние ще останем като разменна монета на финала на разговорите,“ каза още Мартин Захариев, като разясни, че в България не се измерва достатъчно прецизно добавената стойност към БВП със сродните му и съпътстващи индустрии, като се изпускат много важни показатели. По думите му е важно да се направят анализи, които почиват на точни и верни цифри, които ще дадат реалния резултат какъв е импактът на туризма в България.

"Искаме да има начело на Министерството на туризма човек от бранша, някой, който е врял и кипял. Някой, който знае от какво има нужда туризма,“ категорично заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибегов

    40 1 Отговор
    Е един миризлив пор и крадец!

    Коментиран от #4

  • 2 БКП-КПСС вечна дружба

    27 0 Отговор
    Боко - пътната карта пак активира мутрите ...
    Много му е важно министерството на туризма да продължи да раздава плажовете на мутрите и да заселва с московски орки Черноморието.
  • 3 Хахо

    31 1 Отговор
    Е нямаше как редовния тeляk на Боко да не запее в синхронен с него. Не че някой му обръща внимание, но трябва да си заслужи парите..
  • 4 Допълнение

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "Алибегов":

    Този човек освен да се прави на жертва, да пищи до небесата за пари и търси оставки - друго не знае. Зарица Динкова трябва пак да му отпусне финикийски знаци, а е хубаво и да осигури глезотийки за Ричард: нови колички, нови женички, нови сладкарнички, че иначе няма да може глупакът да миряса.
  • 5 Голата истина

    21 0 Отговор
    Избанял се мишока и се има за важен
  • 6 Митакът

    17 0 Отговор
    Ричи, ай идвай да ми сервираш кафе, сервитьорче, колко време ща чакам да ми ривеш?
  • 7 Българка

    24 0 Отговор
    Нечистоплътният АлиБегов да бега с 200. Писна ми по борисовски да ни набива на данъкоплатците (с 200) внушения, че трябва да издържаме ресторантьорите. Ресторанти, заведения са пълни. Независимо от щедрите наши дарения с намалено ДДС, компенсации, ресторантьорите драстично вдигнаха цените и пак дивашки рИват за превилегии.
    Баста!
  • 8 Ветрогенераторите ще осигурят

    7 1 Отговор
    Крайбрежните хотели с ефтина електроенергия целогодишно и хотели да работят от ранна пролет до късна есен даже някои хотели целогодишно
  • 9 аман от богопомазани

    18 0 Отговор
    тоя със не българското име за какъв се има?

    защо му се дава трибуна на тоя палячо?

    какво работи? НАП ще провери ли какви данъци плаща тоя?

    икономическа полиция защо спи и взема заплати место ей такива да им прави проверки кои е тоя богопомазания?
  • 10 !!!

    16 2 Отговор
    Мазньо настоявашевсички принудително да бъдат надупчени с експерименталки за да могат да ходят в заведение. Бойкот до тоталния фалит на кръчмарите!
  • 11 Хан Ауспух

    8 5 Отговор
    Изобщо министерството на туризма трябва да се закрие.
  • 12 ТОА ПА...?!

    15 0 Отговор
    Иска едва ли не-да не работят и да им носят в къщи паричките...?!
  • 13 българин

    17 0 Отговор
    Този досаден джигит е за следствието, кой и какъв е този кръчмар, какво разбира полуграмотната му глава та иска?! Хрантутник, послушко, слугинаж на задкулисието.
  • 14 бхаха

    15 0 Отговор
    И аз искам немедлено отстраняване на 9 процентния данък добавена стойност за кръчмите. С нищо не са жизнено необходими за българския данъкоплатец.
    А този на умрял кон нож вади. Щом на правителство в оставка иска оставка...
  • 15 нннн

    8 6 Отговор
    А кой ще спасява костенурките, ако махнат Зарица?
  • 16 реру

    20 0 Отговор
    Друго си е министър от ГЕРБ като Деница Сачева.
    Ама какво ли е говорил Алибегов през 2013 след като за нея се знае...

    Коментиран от #23

  • 17 Даниел

    12 0 Отговор
    Кой си ти,измислен представител на някакъв бранш,който по всякакъв начин отказва да си изсветли доходите и данъците ,но имаш наглостта Да искаш оставката на министър??
    Само за да стане ясно чии интереси защитаваш,искам да попитам нещо:ти и любовницата ти(Деница сачева) имате ли заведения и хотели,и ако е да колко наброй са?
    С какви пари са купени и колко данъци сте внесли??
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Грозев е еничарин

    10 0 Отговор
    Тоя руски с и ганин о ножда добричлийката Сачева и затова е шеф и му спускат кинти.Ама така е, р е заците обичат на голям тезгях да бачкат.
  • 20 Б.Б

    2 0 Отговор
    Навремето когато се появи на екрана спортният журналист Ричард Груев, един мой колега се възмути и каза: "Ха, какво е това име?! Хем Ричард, хем Грую !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Б.Б

    3 0 Отговор
    Какво е САЧ ?
  • 23 Тъй де!

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "реру":

    Алибега на младини зад Тошо Тошев на интересна сбирка.Не е вчерашен!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Бамбука

    8 0 Отговор
    Крайно време е да се вдигне ДДС-то до 20% колкото е за храни, лекарства и всичко, което плащат останалите браншове. Стига с тези тарикатски практики. Както оцеляват и се борят за оцеляване другите бизнеси, така и тези шарлатани.
  • 25 реру

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Тъй де!":

    Въобще си е наше момче...

  • 26 Цуца

    3 0 Отговор
    На тоя като му видят мазната физиономия и коса никой не ще да му е клиент
  • 27 Запознат

    0 0 Отговор
    България няма туризъм , тази ниша е заета от бандити и докато така наречения туризъм пере парите от наркотици и кражби така ще е в жалката ни държавица. Толкова сме жалки вече че на другите държави им е омръзнало да ни се подиграват.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове