Last news in Fakti

10 Март, 2024 08:21 5 497 80

Проф.Гергана Йорданова: Нов списък с българи, санкционирани по глобалния закон "Магнитски", е на бюрото на Байдън

  • пране на пари-
  • магнитски

Хората, с които работя и контактувам в САЩ са наясно с процесите в страната, що се отнася до прането на пари и финансирането на тероризма, казва преподавателят в университета "Джордж Мейсън"

Проф.Гергана Йорданова: Нов списък с българи, санкционирани по глобалния закон "Магнитски", е на бюрото на Байдън - 1

До края на март САЩ ще публикуват нов списък с българи по глобалния закон "Магнитски", съобщи в предаването "Говори сега" на БНТ проф.Гергана Йорданова, преподавател в университета "Джордж Мейсън", водещ експерт по финансово разузнаване и пране на пари, цитирана от "Сега".

Йорданова отклони отговора на въпроса колко и кои са лицата в новия списък. Тя уточни, че последното решение дали списъкът да бъде публикуван сега е на президента Байдън и не изключи това да бъде отложено за следващия президентски мандат. Зависи от натовареността на експертите, които работят по доказателствената част за предложените за санкции лица.

"Откакто съществува глобалният закон, досега е имало само един случай на лице, попаднало в него, след оспорване е било извадено за 3 седмици, но след това е върнато отново", припомни проф.Йорданова като доказателство, че американските разследващи органи работят много сериозно, преди да публикуват списъка. "Когато едно лице бъде поставено под санкции, това означава, че за него са събрани силни доказателства, които го уличават в престъпленията, за които е санкциониран. Вероятността държавните служители, които работят по този закон, да са сгрешили, клони към нулата", отбеляза Йорданова.

Тя поясни, че този списък се допълва на всеки 10 дни с чуждестранни граждани, "зависи от темпото, с което работи Бюрото за контрол на чуждестранните активи на САЩ към Министерство на финансите (OFAC)".

"България участва в международни схеми за пране на пари, финансиране на тероризъм и пролиферация. Доказателство за това, за жалост, е включването на България в сивия списък на държавите с проблеми в борбата с прането на пари. Тя бе включена в този списък през октомври миналата година.

През октомври 2023 г. FATF - важно звено на ОИСР, постави България в т.нар. сив списък на държави, имащи големи проблеми с прането на пари. В списъка има двайсетина държави, като сред тях са Сомалия, Йемен и Сирия. Бел. ред.

Има разписан детайлен екшън-план какво е необходимо да свърши България, тъй като са констатирани редица недостатъци на местното законодателство и на процеса на имплементиране на европейското законодателство в местното. Констатирани са редица слабости в работата на надзорните лица, които трябва да съблюдават превенцията на прането на пари и финансирането на тероризма. Когато българското правителство представи достатъчно убедителни доказателства, че недостатъците са преодолени, вероятно до 1 година България би могла да бъде извадена от сивия списък.

Миналата седмица имаше работна среща, на която България представи първите резултати от предприетите мерки съгласно екшън-плана за изваждане от списъка. Резултатите бяха приети положително. Така че процесът на изваждане на страната от сивия списък е вече активиран", съобщи Йорданова.

"Хората, с които работя и контактувам тук, ги познавам още от работата ми в България. Те не са незапознати с процесите в страната що се отнася до прането на пари и финансирането на тероризма. Тъкмо обратното. Впечатлявам се от конкретните детайли по конкретни оперативни въпроси, с които разполагат.

Има един риторичен въпрос, който редовно ми се задава, и той е свързан с тяхното недоумение как е възможно, когато едно лице е публично обявено за свързано с политическа корупция, рекет, непотизъм, връзки с лобистки кръгове, мафия, контролиране на съдебната система, да продължава да заема висша държавна длъжност, да бъде активен участник в обществено-политическия живот и да бъде избиран на ръководни постове в партии ?! Нещо, което не би могло да се случи в САЩ, поради издигнатото в култ върховенство на закона", каза професор Йорданова.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 85 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаберих

    89 6 Отговор
    - Скъпа, какво има за вечеря?
    - Супа от карфиол с чия и салата от пресни кълнове.
    - Ако искаш развод, просто ми кажи, а не така заобиколно!
  • 2 да се чете

    138 24 Отговор
    Нов списък с потенциални лица за изнудване!
    Този списък ни докара Сглобката! Някой да е арестуван, съден, осъден ми НЕ, просто си осигуриха зависими с които да поробят и завладеят цялата държава!
  • 3 Българин

    119 10 Отговор
    ББ е на първо място

    Коментиран от #10, #34, #47

  • 4 Българин

    112 17 Отговор
    България-най-корумпираната страна в Европа

    Коментиран от #12

  • 5 Иван Крумов

    55 20 Отговор
    Всекакви истерии, аз вече започвам да се колебая - като пускам клозета - дали не правя престъпление против мира и спокойствието.
  • 6 Смех да става

    79 25 Отговор
    Какво бюро на Байдън бе...той е в последна фаза на деменция.

    Коментиран от #36

  • 7 Братвурст

    96 9 Отговор
    Нов списък продажници, бъдещи управници.
  • 8 Красимир Петров

    93 7 Отговор
    Искам да видя тиквата на първо място.
  • 9 Б.Б от Банкя

    70 10 Отговор
    ПрофесорКе Гери, има ли Бойко в списъка? Ако ми кажеш, ще те направя шефка на ГЕРБ- Каки и министърКа на нещо.
  • 10 мммм

    123 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Интересното е, че санкционирани по Магнитски като Пеевски стават първи евроатлантици и слуги на американското посолство!
  • 11 Въпросче

    75 9 Отговор
    Буци дали ще фигурира в новия списък, или демократично ще го покрият? Ами Кокорчо чаталджата?

    Коментиран от #37

  • 12 Знаещ

    38 10 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Не е. Украинината е на върха!
  • 13 ХиХи

    53 9 Отговор
    Ся жантажират бай чекмеджан, пак да са наведе пред кокорчофците. Инак реално бинден тоя списък може да реши да го ползва за салфетки
  • 14 Майора

    83 17 Отговор
    Преди да побликуват списъка да поглднат първо себе си! Знае се кскво е нсправил сина на Байдън и далаверите му с Украйна , тска че не искам акъл от американци!

    Коментиран от #38

  • 15 Тая тематика

    58 10 Отговор
    започна да се обезценява.
  • 16 вече сте смешни с тоя “закон”

    44 13 Отговор
    а ти как го видя ? да не би да е било когато си излизала из под бюрото и озведнъж си видяла на повърхността папките???
  • 17 Доносник

    43 11 Отговор
    Тази българка от снимката изглежда доволна от този списък и работата, която е свършила по финансово разузнаване

    Коментиран от #18

  • 18 Атлантист-

    32 7 Отговор

    До коментар #17 от "Доносник":

    Винаги Готов за служба в името на Атлантизма
  • 19 Хаитянина

    43 6 Отговор
    Списъкът е и на моето бюро с инструкции да предложа кои имена да бъдат оповестени. Викам ги един по един за разговор, накрая целуват ръка и си отиват.
  • 20 Дааа

    41 6 Отговор
    През октомври 2023 г. FATF - важно звено на ОИСР, постави България в т.нар. сив списък на държави, имащи големи проблеми с прането на пари. В списъка има двайсетина държави, като сред тях са Сомалия, Йемен и Сирия.

    Добре дошли в третия свят... официално.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Нанайси

    39 7 Отговор
    Ние го е,,,ба…хме и Магнитски. В България важи закона на парите. В “Черна котка бял котарак”, големия сръбски мафиот каза какъв закон важи у Бугарско. То що не става со пари, става со много пари.
  • 23 незнайко

    37 12 Отговор
    Този закон е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ! Нека да започнат да си чистят корумпираните ченгета в САЩ и да не се занимават с другите държави ! Що се отнася до тероризъм при тях го има в ИЗОБИЛИЕ ! Всичко пошло по света идва от ЩАТИТЕ !!!
  • 24 Боко

    33 5 Отговор
    води списъка , нали все иска да е водач ?
  • 25 мхааа

    14 21 Отговор
    Поредните копейкоподобни убавци.
  • 26 Урюрвкос

    33 6 Отговор
    всички американски закони и съдебни решения (присъди) до ниво квартален съд са глобални и не подлежат на оспорване и обжалване. Всички подписани и ратифицирани международни договори с Русия са нищо и могат да се нарушават по три пъти на ден.
  • 27 Гориил

    28 9 Отговор
    Нека поясня. Магнитски беше финансов измамник, който разработи схеми за укриване на корпоративни данъци. Неговите услуги бяха използвани активно в миналото от международния гангстер Уилям Браудър.
  • 28 Цеко С.

    33 6 Отговор
    "как е възможно, когато едно лице е публично обявено за свързано с политическа корупция, рекет, непотизъм, връзки с лобистки кръгове, мафия, контролиране на съдебната система, да продължава да заема висша държавна длъжност, да бъде активен участник в обществено-политическия живот и да бъде избиран на ръководни постове в партии"
    Що за наглост? А кога ще представите фактите и доказателствата на Кьовеши (щото е ясно, че е безмислено да се дават на българската прокуратура)? Или така е по-лесно- казваме за някого, че сестра му е ..., пък нищо, че той може и да няма сестра.

    Коментиран от #51

  • 29 В списъка!

    28 4 Отговор
    Буцката е Номер-1!
  • 30 Ний ша Ва упрайм

    24 7 Отговор
    алоуууу България мисля че е уж/суверенна държава къф е тоя глобален американски закон на Бг територия? Да не сме васали?

    Коментиран от #33

  • 31 Избирател

    27 6 Отговор
    "глобалния закон "Магнитски"

    За какви се изживяват краварите че имат "глобален" закон - ние може ли да си измислим някакъв "глобален" закон и да санкционираме някой американец - как мислят нашите козячета. Иначе се борели за "ненамеса във вътрешните работи" и руснаците все им се месели в изборите - пак лицемерие и двойни стандарти.

    Или те са някакви много "велики" кравари и те може да се месят където си поискат ама други не може. И ми е много интересно когато нашите козячета започнат да обвиняват други за същото което господарите им правят постоянно.

    Коментиран от #44

  • 32 Кики и Коки

    8 5 Отговор
    Ние сме спокойни, донякъде, не че нямаме достатъчно заслуги и ние да сме вътре, па макар и за малкото време, ама нали сме негови такива синове.
  • 33 Глобално зануляване

    10 4 Отговор

    До коментар #30 от "Ний ша Ва упрайм":

    Не бе другари той закона действа само на американска територия обаче като влезеш в тоя списък всички световни финансови институции автоматично те изтриват от регистъра защото работят с активи на санкционирани лица
  • 34 Това е целта

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Сега само гледай как Тиквата ще спре да говори за избори и лееекичко пак ще почне да хвали и про100киро и кокорчо. и да няма претенции ни за министри ни за постове, даже пак алхимика ще каже да е минпрецедател.

    Коментиран от #60

  • 35 Гориил

    16 3 Отговор
    За да бъде приет Законът Магнитски, Уилям Браудър плати 1 милиард долара на влиятелна лобистка агенция във Вашингтон. В Русия Уилям Браудър беше изправен пред доживотен затвор.Той дори трябваше да играе жертвата.
  • 36 Е има има

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Смех да става":

    Това, което е в траурната зала за цветя от опечалените и лицемерите.
  • 37 Каква съдба само

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "Въпросче":

    Уффф, сега пак ще поръчваме самальоти.
  • 38 един

    8 7 Отговор

    До коментар #14 от "Майора":

    Te американците не ти дават акъл майоре/който сякаш го нямаш/,те ти казват отнемаме ти правото да работиш с банковата ни система,нищо повече от това!А щом американците са ти омразни наложи им и ти едни санкции по-какъвто си искаш закон и ще сте в квит,какъв ти е проблема!?
  • 39 Петър

    13 7 Отговор
    Винаги съм казал, че България е толкова пропита от мафията, че тя сама не може да се оправи. Само отвън могат да ни оправят. Тук проблемът не е западното влияние. Проблемът е, че то е прекалено слабо.
  • 40 Обманутый Россиянин

    6 8 Отговор
    Потърсете ме в Тубата и елате да си побъбрим за русский мир.

    Коментиран от #48

  • 41 Галя от ПосолствоТО

    27 4 Отговор
    Това е положението. Включваме ги в Магнитски, и те почват да правят каквото им наредя. А вие ще плащате за всичко това.
  • 42 Ооооооооо

    22 2 Отговор
    ПЕЕВСКИ ПАК СЕ ОХРАНИ, ОТКАКТО ГО ВКАРАХА ОТНОВО.................ТОВА САМО В БГ МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧВА.............АБСОЛЮТНО ВЯРНО..........!!!!!!!!
  • 43 Щом Пеевски е там,

    21 1 Отговор
    Домуса трябва задължително да е в този списък, най големият мошеник е в България!
  • 44 ха ха

    9 12 Отговор

    До коментар #31 от "Избирател":

    Ми, направи си и ти закон и санкционирай американците, бе! Какво мрънкаш? Постави под заплаха от санкции всички банки, фирми и лица, които оперират с левове по света. И ни остави да се посмеем заедно с останалата част от света. Путя направи нещо подобно с неговата икономика и сега цял свят му се смее. Опитай с нашата и светът може и да умре от смях... После ще наложим Нов световен ред...
  • 45 Стиляна

    13 18 Отговор
    Добре, че Магнитски сложи Мутрата и Прасето на каишка. За тези, които ревете, че не били осъдени - сърдете се на материала, който гласува за тях. Ако бяхте дали мнозинство на Промяната хем щяхме да сме с Европа, където ни е мястото, хем тези двамата щяха да са в затвора. Какво са виновни американците, че материалът им дава общо 40% и ги прави доминиращ фактор в парламента? На нас все някой друг ни е виновен за собствената ни простотия.

    Коментиран от #50, #64

  • 46 Васил

    18 2 Отговор
    От партията дпс официално заявиха, че законът магнитски не ги засяга и не ги интересува и така с всички останали намагнитени
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Смях

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "Обманутый Россиянин":

    Аз те следвам и искрено се забавлявам :)
  • 49 Мунчо

    16 4 Отговор
    А нещо за списъка на самата фамилия Байдън няма ли...? Или те не гепят нищо... 🤣
  • 50 Хвани едните, с тях удари другите!?

    13 4 Отговор

    До коментар #45 от "Стиляна":

    Не виждате ли, че са само едни миризливи краварски подлоги, но са малко и не минават номерата на соросоидите. Затова сега ще раздуят списъка, пък и майдан могат да ни спретнат, че да запалят и България както палят по света.
  • 51 ха ха

    11 5 Отговор

    До коментар #28 от "Цеко С.":

    Нещо си се объркал:
    1. Американският данъкоплатец няма намерение да плаща за събиране на информация/доказателства за престъпна дейност, която да изпраща на Кьовеши, Шиши или чужда служба. Американците плащат на собствените си служби да им пазят интересите. Никой не ти е длъжен. Кьовеши и българските служби да си съберат доказателствата.
    2. Санкциите имат смисъл на "не искаме да играем с теб" като при децата. Можеш да си переш парите в биткойни, монголски тугрици и малавийски квачи колкото искаш, стига и тези с които работиш да не пипат долара... Иначе, и те могат да бъдат санкционирани. Следователно, в България, българите, фирмите, банките и институциите не са нито цел, нито обект на санкциите. Обаче, сами могат да се направят обект на санкции по Магнитски. Например, Народното събрание - извършва парични трансакции с Пеевски.
    3. Кьовеши и нашите служби, прокуратура и други институции могат да поискат данните от САЩ... И може да не имги дадат, ако там преценят, че могат да застрашат източниците си и/или техните служби.
    Така, че не хвърляй вината по нашенски от болната глава на здравата...

    Коментиран от #70

  • 52 Кво да ме интересува

    13 6 Отговор
    Някакви си сащ? Били определяли и санкционирали по техни представи други по света? От къде на къде? Какви са ни на нас те? НИКАКВИ! Да си умират в техния обор там.
  • 53 Хаха

    9 2 Отговор
    Диверсификация му е майката. Арабите вече се отвориха. И не само те.
  • 54 Уса

    18 1 Отговор
    Нова сглобка ще направим за чудо и приказ.Стария списък ще хване към островите с луксозните вили и яхти.Бедни ми българино спането няма да ти помогне
  • 55 Хихи

    14 2 Отговор
    според тлъстият феномен, този списък Байдън да си го завира където иска ...
  • 56 Хаха

    12 2 Отговор
    За подготвените "магницки" не е никакъв проблем.

    Коментиран от #67

  • 57 Пенчо

    15 3 Отговор
    как е възможно, когато едно лице е публично обявено за свързано с политическа корупция, рекет, непотизъм, връзки с лобистки кръгове, мафия

    Е Тръмп ? Байдън-син ? Айде у лево с тая демагогия
  • 58 Абе глупости

    11 5 Отговор
    Хората с пари много отдавна са се погрижили за този проблем. Законът Магнитски остана само като международен политически инструмент.
  • 59 Ами

    14 0 Отговор
    Все по-малко средства ще се инвестират в американската икономика. Хората не са луди и разбират много добре за какво иде реч.
  • 60 Изнудване на шматките

    15 3 Отговор

    До коментар #34 от "Това е целта":

    Магнитски е измислен за изнудване на шматките в Европа и като такова нещо е държавно организиран мафиотски алгоритъм,т.е. големият бос да държи в страх по-малките мафиотчета. Всяка мафия,дори и държавната обаче е до време. САЩ вече не могат да предлагат изгодни икономически оферти на държавите и затова се плъзгат към мафиотщината, облечена лицемерно. Това е последният рубеж за сдържане на васалите, отчаян опит като в късния Рим.
  • 61 две думи

    10 1 Отговор
    Хънтър Байдън
  • 62 Пешо

    11 1 Отговор
    Много знае тази булка. Браво.
  • 63 Майора

    9 1 Отговор
    38 , не си ти който да казваш кой има акъл или не! Но държава пропита от висша корупция , в която участва синс на действсщ президент , нвма морално и всякакво дрго право да дава акъл и да казва кой какво ще прави!
  • 64 Ха-ха-ха

    6 5 Отговор

    До коментар #45 от "Стиляна":

    Сериозно ли? Промяната? Само едни големи бели птици още им вярват.
  • 65 зеле

    8 2 Отговор
    Български войски ще кръстосват Тексас дни наред, пазейки от окупатора САЩ свободното население

    Коментиран от #66

  • 66 факт

    8 2 Отговор

    До коментар #65 от "зеле":

    не си разбрал! Ротация: Американски войски ще кръстосват България дни наред пазейки сглобката
  • 67 Не думай

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Хаха":

    Куфарите за емирствата ли си си подготвил? По-важно е, че ще се разкарате от политиката.
  • 68 Това

    6 1 Отговор
    Списъка с новата ... Спойка ли ще е
  • 69 Лъжци и лицемери!

    13 1 Отговор
    Заврете си то този списък отзад щом в него го няма Б.Б.,пък и да го има явно американците не ги е гнус да го легитимират,като политически фактор и него и Прасето за да прокарват политиката си!Българите вече не вярват,че САЩ са на страната на истината и справедливостта!
  • 70 Цеко С.

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "ха ха":

    Хич не съм се объркала. Не ми трябват приятели, които разполагат с факти и доказателства за да бъдат тикнати в затвора заслужили мафиоти и крадци, а вместо да ги представят на компетентните европейски (не български) разследващи органи, ми заявяват- "...как е възможно, когато едно лице е публично обявено за...". Значи за тия мои "приятели" е достатъчно да посочиш някого и да го обявиш за виновен, без факти, без доказателства,без съд, без присъда. Благодаря, ама такива "приятели" не ми трябват.
  • 71 ........

    8 2 Отговор
    Цитат:"Има един риторичен въпрос, който редовно ми се задава, и той е свързан с тяхното недоумение как е възможно, когато едно лице е публично обявено за свързано с политическа корупция, рекет, непотизъм, връзки с лобистки кръгове, мафия, контролиране на съдебната система, да продължава да заема висша държавна длъжност, да бъде активен участник в обществено-политическия живот и да бъде избиран на ръководни постове в партии ?!"

    И ние българите се чудим същото и как е възможно още да държат Бай Дрън на власт при всичките скандали около него за корупция.Това нещо се случи и в САЩ, защото е издигнатото в култ върховенството на парите,а не на законодателството.Нашите просто взимат пример от тях и си правят мини САЩ тук.
    Тези чрез Магнитски искат да правят правителство тук пак.Що не си гледат собствените проблеми?Не им искаме техните марионетки,които са на кристални пици и намагнетизирани!
  • 72 Голяма работа

    6 1 Отговор
    След като продължават да управляват, този списък е един безрезултатен дим пред очите на българите. Докато се правят на много загрижени за правосъдието ни, тези борци за правда ни окрадоха държавата. Госпожата е живото доказателство за това.
  • 73 Перо

    5 2 Отговор
    Прави се на интересна! Контактите и са на ниво обслужващ персонал!
  • 74 555

    6 1 Отговор
    Бля бля , като гледам феноменчо , хич му не пука .
    Бг схемите са на магнитски .
  • 75 8383

    3 2 Отговор
    Някои русофили ще са включени в списъка.
  • 76 Същият

    4 1 Отговор
    Професорите в САЩ,са като при нас.Такива като госпожата подготвят за заколение хора.В случаят с Пеевски определено не е от тях.Не знам кой стои зад този човек,но той извърши дузина престъпления.Но страната която го е поставила,трябва да свали от власт настоящият президент Байдън.Но защо да се учудвам,като виждам какво ги вършат днешните властимащи.Че демокрация няма българинът се убеди много скоро след ,10-ти ноември.Ще ни лъжат,крадът и брутално командват и ние овчиците само трябва да папкаме и стоим кротко в овчарника.
  • 77 намагнитен

    1 3 Отговор
    дори да ме сложат в два списъка "Магнитски", дори да ме изправят пред бесилото, аз ще извикам: "Да живее демокрацията! Долу корупцията! Слава Украiне!"
  • 78 Ю. СЛАВКОВ

    2 2 Отговор
    Вкарването ни в "сивия списък" на държави с риск от пране на пари e логично. България е една изключителна перачница на пари. Напълно заслужено сме единствената европейска държава в Сивия списък. Така трябва и да бъде, докато на арогантните български перачи не бъде преустановена дейността им и не бъдат изправени пред справедлив съд. След опита за фалит на Райфайзенбанк България на 22 ноември 2020 г. аз лично постоянно се интересувам от темата “пране на пари”. Българи участват в международни схеми. Голяма част от средствата се изпират на територията на страни като Австрия, Испания, Мароко, ОАЕ (Дубай) и др. Проф. Йорданова не споменава имена, но от израза: “Как е възможно такова лице (перач на пари) да бъде активен участник в обществено-политическия живот и да бъде избиран на ръководни постове в партии?!” вадя заключение, че най-вероятно става въпрос за Бойко Борисов.
  • 79 Доньо Донев

    0 0 Отговор
    На Умното село, Магнитски ще му реши проблемите!
  • 80 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ако някой се чувства незаслужено засегнат от санкциите, защо не заведе дело в Ню Йоркския съд?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове