Last news in Fakti

11 Март, 2024 21:46 2 051 23

Милен Керемедчиев: Липсата на подкрепа за Украйна е видима, много тежка, тя идва от САЩ

  • войната в украйна-
  • сащ

Европа в момента също няма капацитета да помогне на Украйна по начина, по който трябва. В момента сме изправени пред ключови месеци, допълни бившият зам.-министър

Милен Керемедчиев: Липсата на подкрепа за Украйна е видима, много тежка, тя идва от САЩ - 1

Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме". Това заяви папа Франциск в интервю, записано от швейцарската обществена медия RSI.

"Папата каза реалността такава, каквато е в момента, за съжаление. Липсата на подкрепа за Украйна е видима, много тежка, тя идва от САЩ. Вижда се, че в напредването на президентската кампания се изостря говоренето и действията между демократи и републиканци. Само че тези 120 млрд. долара, които бяха предвидени за помощта за Украйна, Израел и войната срещу "Хамас", и Тайван, има малка вероятността да бъдат отпуснати. Даже и в момента има призиви на републикански сенатори нито един цент от тези пари, които са предвидени, да не отидат там, където е трябвало да отидат", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Bulgaria ON AIR".

По думите му републиканците искат парите да се насочат към опазването на границата между Мексико и САЩ.

"Видимо е, че през следващите месеци помощта, която е жизнено важна за Украйна от САЩ, няма да дойде. В момента Белият дом измислят какви ли не машинации, изпращат оръжия за Южна Корея, или за Япония, която ги препраща към Украйна. Но това не може да запълни тази дупка. Европа в момента също няма капацитета да помогне на Украйна по начина, по който трябва. В момента сме изправени пред ключови месеци", допълни Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че руската икономика е преминала на военно-временни нива.

"Годишно започна да произвежда около 3 млрд. снаряда и ги изстрелва - 10, дори 20 пъти повече, отколкото украинската армия успява да изпрати. Украйна с помощта на Запада произвежда по-малко от половината снаряда от тези, които са необходими. В следващите 2 месеца има много голяма вероятност способността на Украйна да спадне. Русия да може да завоюва доста големи парчета от територията, които е набелязала", коментира бившият зам.-външен министър.

Според него едва ли ще се стигне чак до Киев.

"Тук говорим за окупиране за провъзгласили се републики - Донецка, Запорожие. И това, което каза папата, е много близко до реалността, защото украинската армия е на ръба за опазването на своите позиции. Кулеба все пак каза, че знамето им е жълто и синьо, а не е бяло. Преговори се водят, когато поне има паритет, а сега сме на паритет, но голямата опасност е украинската армия да загуби способност да води бойни действия без помощ", подчерта Милен Керемедчиев.

Той е на мнение, че вероятността Тръмп да спечели президентските избори в САЩ е голяма: "Отношенията Русия - САЩ ще преминат в друга фаза. Конфликтът в Украйна е проблем, който администрацията на Тръмп иска да реши. Но проблемът с Тайван и Китай е сериозен".


Поставете оценка:
Оценка 2 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    26 6 Отговор
    На Лъвов мост съм.Нашият патрул е спасил две момчета от група мигранти.Поздравления за трите ни момчета от клуба на Пулев.Ще ги черпя в заведението ми.
  • 2 Да, бе

    31 3 Отговор
    На умрял да помагаш е загубена кауза...
  • 3 Зевс

    44 3 Отговор
    Принципно САЩ са така, докато си им полезен сте приятели, като ти изсмучат кръвчицата се изнасят с 200.
  • 4 Мхм

    34 1 Отговор
    Този на снимката да не е тролът с псевдоним "Българин"?
  • 5 Пич

    33 1 Отговор
    Дарявай си заплатата , не дреми ! Заради тебе Украйна ще загуби войната !!!
  • 6 Гошо

    27 2 Отговор
    На тоя ще Керемедчиев ще му кажа .
    Има един разказ от Йовков "Другоселец " се ,да вземе да го прочете и на Зеленси да го прати също ,руски превод да му прати ,защото ,ако е украински няма да го разбере и също един два топа бял плат
  • 7 НОВОТО ВРЕМЕ

    35 1 Отговор
    Соросоидна плач.
  • 8 Иван Крумов

    38 3 Отговор
    Човече - българите живеем с по 20 лева на ден - крадем се един друг - за да оцелеем.

    Той ми приказва - да даваме на Украйна - ма нямаме и в склада нямаме.
  • 9 А бре

    7 12 Отговор
    Соофияницо що ходиш у тия патрули... Нали не обичаш тия от пп-дб герпа. Що
    Им помагаш. Има си полиция за това
  • 10 ФАКТ

    32 3 Отговор
    А БЕ КЕРЕМИДЕВ КАТ ТИЕ ТОЛКОЗ ЖАЛ ЗА УКРАЙНА ОТИ СЕ НЕ МЕТЕШ ТАМ А БЕЗРОДНИК АЙ МАХАЙ СЕ
  • 11 Каква подкрепа е

    29 1 Отговор
    да разгаряш война бре олигофр.? Мозък нямате за 5 стотинки продажници!
  • 12 Герен

    22 3 Отговор
    ТИЯ ОТ СУАЩ БАЙ ТИ ДРЪН НАПРАВИХА ВОЙНАТА ИЗСМУКАХА( СИНЧЕТО НА БАЙ ДРЪН) ЩО МОГАТ И СЕГА БЕГАТ. ТАКА БЕХА И У ВИЕТНАМ КАМБОДЖА ИРАК. ЩОМ И ПАПА ФРАНЦИСК ИСКА ОКРАНЯНО ДА ВДИГНАТ БЯЛОТО ЗНАМЕ. НЕ Е НА ДОБРЕ.ТЕЗИ СА ХИЕНИТЕ НА СВЕТА НАШ.
  • 13 Въпрос.

    28 3 Отговор
    И защо изобщо трябва "да подкрепяме Украйна"? От хуманни съображения явно не, ако беше така, подкрепата ни трябваше да е за палестинската трагедия. По договори? Ами такива просто липсват. Ами защото Русия не допусна да бъде превърната във васал на САЩ. И защото Черно море не се превърна в поредната база на американските господари. И защото Севастопол не стана база на САЩ...

    Коментиран от #15

  • 14 М3 голд

    21 4 Отговор
    А бе махнете розовите очила и вижте какво става там. Там НАТО води военни действия срещу Русия. На територията на Украйна, с украинска войска. И все пак логистиката и спортът е от НАТО. Оръжие, боеприпаси информация, телекомуникация, пряко ръководство, разработки.... А какво прави там Русия? Ами да спре геноцидът над рускоезичното население, също надигащия се фашизъм. Ако бяха спазвани договореностите в Минск, и другите в Турция, всичко щеше да е приключило. С Украйна да, но не и с НАТО. Това е.
  • 15 Абе... изобщо... изобщо....

    2 13 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос.":

    Защо бащати не те хвърли на хасъра?
  • 16 Чики-Рики

    6 0 Отговор
    И сега кво?! Черно ли да си вържем?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Един малък щрих от пропагандния фон,

    12 1 Отговор
    а всеки сам да си прави изводите. Изданието "Дейли Бийст", което по мои впечатления изпълнява поръчки на демократите в САЩ, е пуснало статия, цитирайки т. нар. "захисники" на Купянск, които се боят от местните жители, защото усещат, че само чакат те да се махнат оттам и да дойде руската армия. Тезата "Русия води война с Украйна" е твърде опростена и изобщо не обхваща проблема там, който е свързан с пълно незачитане на човешките права на рускоговорещите, които официално са 40%, но реално са май много повече. Имаше украинско социологическо проучване, което сочи, че само около 20% от децата в детските градини в Киев въобще разбират украински. Какво ни говори това? Родителите може да се представят за "украински украинци", но вкъщи говорят родния си език, тоест руски. Всепроникващата корупция, която е видна навсякъде, и националистическата идеология, проповядвана от управляващите, въобще не помагат за "каузата" на Украйна. Има много интелигентни и мислещи хора, но повечето са или по затворите, или са били принудени да се скрият в чужбина. Немалко от тях имат ЮТуб канали, въпреки че и там често ги трият. Какво да се прави, демокрация в действие.
  • 19 банкеръ

    13 0 Отговор
    Явно не е видял какво показаха българите на 3ти Март . Ще ви просветне
  • 20 Анонимен

    7 0 Отговор
    След и като папата е казал Украйна да вдигне бялото знаме значи са за рязани и скоро ще паднат
  • 21 Анонимен

    8 0 Отговор
    В началото богаташите избягаха от Украйна когато свърши свърши войната ще се върнат и ще управляват за сметка на загиналия невинен народ
  • 22 Ха,ха,ха

    2 0 Отговор
    Родните ни ястреби евроатлантици да се разберът от сега кой на кой колесник ще се хване.
  • 23 666

    0 0 Отговор
    ха ха ха боли ни пацята за подкрепата
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове