Last news in Fakti

12 Март, 2024 16:24 3 026 8

Благомир Коцев: Приехме балансиран бюджет на община Варна, това са парите на варненци

  • бюджет-
  • община варна

Приоритет ще е подобряване на чистотата в града и рехабилитацията на улиците в морската ни столица

Този бюджет е много реалистичен, а не предизборно раздут. Това не е бюджетът на администрацията, нито на Общинския съвет, това е бюджетът, който трябваше да бъде приет, за да тръгнат парите за варненци. Това коментира кметът на Варна Благомир Коцев в интервю за Радио Варна.

Той го определи като балансиран. Коцев припомни, че рамката е близка до тази от миналата година, но и че предходният не е изпълнен и наполовина.

Само 30% от капиталовата програма беше реално изпълнена от администрацията на предишния кмет, посочи Коцев. Затова ние сме заложили рамка по-висока от реално изпълнената миналата година, което смятам, че е реалистично да се направи тази година, обясни още той.

Фокусът ни ще е подобряване на градската среда, рехабилитация на улици. Ще покажем, че можем да изпълним заложените средствата в бюджета максимално, категоричен е той.

Коцев каза, че приоритет ще е подобряване на чистотата в града. Постоянно сме в разговори с почистващата фирма, каза Коцев и допълни, че се вижда ефектът в работата ѝ и увери, че варненци скоро ще усетят разликата.

Преговори има и за завишаване на план-сметката за чистота, за което настоява фирмата изпълнител. Кметът е категоричен, че при вдигане на средствата ще искат стриктен ангажимент за повишаване качеството на услугата.

Техните аргументи за повишаване на цената е, че Варна плаща по-малко от други градове. Сега правим сравнителен анализ, каза още кметът.

Криза с боклука няма да има това лято, убеден е кметът. Работи се за това да се постигне по-добро качество на почистване през летните сезони, когато е необходима повече работна ръка и техника. Кметът каза, че лично ще настоява улиците да се мият поне веднъж седмично.

Сред приоритетите на Коцев остава ремонтът на Аспаруховия мост. Той припомни, че е получил уверение, че парите са заделени в Агенция "Пътна инфраструктура" и изрази надежда, че бързо ще бъде взето решението и след сформиране на правителство разговорите с АПИ да продължат. Прогнозите са през 2025 година да започнат реалните ремонтни дейности.

Коцев коментира още, че сред важните проекти за развитието на Варна е изграждането на индустриална зона, както и технологичен парк, който може да бъде построен под Аспаруховия мост.

"Взехме правилното решение. Всички, които мислят за Варна, трябваше да намерят начин този бюджет да бъде приет. Вие сте избрани от варненци, за да защитавате техните интереси. Това са парите на варненци", обърна се кметът на Варна Благомир Коцев към общинските съветници веднага след приемането на бюджета днес и ги поздрави.

Видяхме, че когато ние имаме различия, в крайна сметка успяваме да ги изгладим. Искрено се надявах днес да имаме пълен консенсус и единодушие, но за съжаление - нямахме. Видях поведение, което приличаше на поведението на сина ми, който е на една година, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    И това същество Не е Гепило никак!
  • 2 Аз,стига ли ви?

    6 0 Отговор
    Варненци,живеещи в южните квартали, да се научат да летят. Да бяха направили мост при Езерово, а след това да хвърлят едни пари за асфалт. Защото в това ще се състои "великия" ремонт.
  • 3 Някой

    7 0 Отговор
    Ква рехабилитация бе,улиците в някои квартали са като след бомбардировка.Само платени зони са ви в главите
  • 4 Виктор

    7 0 Отговор
    Данъците съм ги платил още началото на февруари, но във Варна - НИЩО няма..//нито инфраструктура, нито полети, нито транспорт, нито развитие някакво....с две думи провинциално тъпо село...
  • 5 Лесно е!

    4 0 Отговор
    Кметът заедно със съотборниците си да се командироват за 1 седмица в Бургас при кмета Николов, и да се водат записки, затова, как се управлява град!
    Ако нищо не се получи пак, Николов да стане кмет и на Варна и на Бургас.
  • 6 ??????

    3 0 Отговор
    Варна е разкопана от дълго време. Градинките се ремонтират с години. Кал до ушите, а след като изсъхне - прах до глезените. Ужас! Кога кметът ще слезе от лимузината и ще се поразхид пеш по улиците, за даобие макар и бегла представа за бедствието в града?
  • 7 Саид Алзахер

    2 0 Отговор
    И Благомир Коцев ще мисли за благото си то се знае.
    Всички крадат. Мошенници.

    Коментиран от #8

  • 8 До кретена

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Саид Алзахер":

    Ама Саид Алзахер ти също мислиш за благото си.
    Много недоволни клиенти имаш, много си работил некачествено.
    Не си чистил кариологична маса а направо си правил пломби.
    После от пулпити се оплакват хората. Освен това имаш и незаконни бизнеси.
    След манипулация не издаваш и касови бележки.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове