Last news in Fakti

13 Март, 2024 18:37 2 043 14

Емануил Йорданов за мигрантите: Проблемът не е този, който някой се опитва да ни представи

  • емануил йорданов-
  • мигранти-
  • напрежение

От години насам прави впечатление, че от Министерството на вътрешните работи искат да направят министерството на всичките работи. Тази седмица бяхме уведомени, че Делян Пеевски и Бойко Борисов предлагат мерки, които ще решат всички проблеми с мигрантите

Емануил Йорданов за мигрантите: Проблемът не е този, който някой се опитва да ни представи - 1

Не съм забелязал някаква тревожна тенденция, нито пък някакво успокояване. Проблемите са еднотипни, говорим за тях от години насам и дотам си оставаме. Това каза в предаването "Денят на живо" по Нова Нюз бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов по повод инцидентите в центъра на София от последните дни, предизвикали протест срещу мигрантите.

Инцидентите в София към този момент са с доста неизяснен характер. Очевидно проблемът не е този, който някой се опитва да ни представи. В същото време е ясно, че с наближаването на евроизборите една такава тема може да бъде използвана за политическо противопоставяне и тя ще бъде използвана, заяви Йорданов.

От години насам прави впечатление, че от Министерството на вътрешните работи искат да направят министерството на всичките работи. Тази седмица бяхме уведомени, че Делян Пеевски и Бойко Борисов предлагат мерки, които ще решат всички проблеми с мигрантите, посочи бившият вътрешен министър.

По думите му текстовете, които се променят, премахват нормативна пречка за промяна на щата на министерството.

За мен не е логично да се увеличава щатът на МВР с цел да се охраняват сгради, които се ползват от Агенцията на бежанците. Не съм краен оптимист за подобен респект. Инцидентите в тези домове не са толкова много, че да се налага увеличаване на щата на МВР. Защо не увеличат щата на Агенцията на бежанците? Ако се положи по-голямо усилие за кадровото и финансовото обезпечаване на Агенцията, нещата могат да се решат по-лесно. Достатъчно са нещата в МВР, за да добавяме несвойствени работи, които могат да се решат по друг начин. Защото, ако за всеки проблем в държавата увеличаваме щата на МВР, когато в един момент нещата се успокоят, хората ще питат какъв е този раздут щат на МВР, коментира Емануил Йорданов.

Решението на проблема е всички органи, които имат отношение към темата, да си вършат работата и да не се фиксираме върху един-единствен орган, добави той.

Той отбеляза, че според него мигрантските центрове нямат място в големите градове на България. Трябва да се направи така, че мигрантите да не създават проблеми на хората в съответното населено място. Притесненията трябва да бъдат преодолени с открит диалог и със съответните мерки, които могат да доведат до сигурност, каза още Йорданов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Значи

    34 1 Отговор
    Борисов и Пеевски правят театро.
  • 2 гост

    25 1 Отговор
    Проблемът е на границата! Тя е толкова добре пазена, че........... всеки може да я премине срещу съответното заплащане. Естествено тези които вземат парите правят съответните отчисления : И началството е човек; фонд против уволнения; фонд кражби и продажби и т.н. Да не мислите, че им остава много ?
  • 3 Ааааа

    23 4 Отговор
    Голям умник! Цяла Европа страда от проблема с мигрантите и се чуди къде да ги изхвърли...тоя "специалист" има решение ?!?!
  • 4 Акула

    27 0 Отговор
    Границата ни е разграден Двор
  • 5 ЩЩД Стайков

    16 2 Отговор
    60 000 милиция. Със 110 000 държахме заедно Турция и Гърция настрани...
  • 6 Хаха

    9 3 Отговор
    Такива задкланиагурни плъхове като тоя и Марийчето на живо ще пеят друга песен
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Дедовия

    18 0 Отговор
    Тези двамата са пълен абсурд. Освен лъжи, нищо. Граница - НЯМА!!. Имаше преди 35 години. Второ - кои са тези мигранти кацащи със самолети по летищата??. Престъпници изхвърляни от Запада у нас, хора с оръжие за действие тук, къде се базират, кой ще им плаща и за какво ги готвят???. Това трябва да се изясни на хората.
  • 9 Циник

    3 0 Отговор
    То само това да беше, което не ни се представя, както е...
  • 10 Българин

    6 5 Отговор
    Моля спрете статии с лъжци.
  • 11 дядо поп

    14 5 Отговор
    Истината е , че проблемът с мигрантите сега е друг. Мигрантите не са по южната ни граница и не прескачат оградата , ами най официално ги докарват със самолети добрите ни приятели от запада Европа и партньорите ни от братския и равноправен ЕС.
  • 12 Мамул

    11 3 Отговор
    Ние защо да приемаме пакистанци и афганистанци? Всички сте неадекватни! Ще се удряме по слабините и после ще търсим решение как да не ни боли. Либерастията унищожава държавата ни!
  • 13 Танас

    2 4 Отговор
    Този беше първия „демократичен“ МВР министър. Човекът си е праволинеен. Йорданов е фен на ислямистите, които си съсипаха държавите в Близкия изток в полза на Ексон Мобил, Шеврон, ... и Бритиш Петролеум. ФЕД му плаща добре да помогне на Ал Кайда да съсипе България.
  • 14 ВКК

    5 0 Отговор
    Не са проблем семействата от Сирия и Ирак в Овча купел, ОГРОМЕН проблем са мъжете от Афганистан и от всякъде другаде, които са без образование, без намерения да се социализират и работят и са вандалски настроени! Те трябва са са извън градовеге в затворени лагери, не бягат от война и не сме ги канили тук!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове