Last news in Fakti

15 Март, 2024 15:04 1 900 35

И траура за Неофит не ги спря: В парламента се обиждат на "розови понита", "популисти" и "лъжци"

  • парламент-
  • траур-
  • патриарх неофит-
  • розови понита-
  • популисти-
  • лъжци

Напрежението продължи с разглеждането на законопроекта, касаещ охраната на бежанските лагери. По време на дебатите престрелките бяха както между управляващи и опозиция, така и между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Въпреки това обаче част от репликите далеч надминаваха добрия тон

И траура за Неофит не ги спря: В парламента се обиждат на "розови понита", "популисти" и "лъжци" - 1
Снимка: БГНЕС

Петъчният ден е обявен за траурен в цялата страната по повод кончината на Българския патриарх Неофит. Цял ден пред храм-паметника "Александър Невски" в София се стичат стотици хора, които се сбогуват с главата на Българската патриаршия.

Въпреки това обаче в парламента траурна обстановка нямаше, съобщават от "Фокус". Още в началото на заседанието думата взе лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов, който в декларация от името на парламентарна група призова за защита на Милан Димитров – българин, който лежал в гръцки затвор вече година и половина. Неговите съпартийци издигнаха надписи с текст "Свобода за Милан", които останаха по парламентарните банки през целия ден.

В отговор на декларацията на Костадинов Явор Божанков от ПП-ДБ призова за смирение. Но Цончо Ганев се обърна към него с думите, че "ренегати от една партия прехвърчащи в друга, сядащи в скута на друг човек, такива, които не зачитат българското законодателство, а са откровени предатели" трябвало да знаят, че "освен розовите си наклонности, трябва да спазват закона".

Ганев, който е и заместник-председател на парламента, продължи, наричайки Явор Божанков "розов депутат" и каза, че декларацията била в защита на българин.

"Бог да го прости патриарха ни, но ние нямаме време да губим за още един човешки българин", каза той.

След репликите на Ганев председателят на парламента Росен Желязков предупреди, че се излиза извън пределна допустимото поведение в деня на национален траур.

Но липсата на смирение не свърши до тук, а изглежда, че и никой не чу призива на председателя. Напрежението продължи с разглеждането на законопроекта, касаещ охраната на бежанските лагери. По време на дебатите престрелките бяха както между управляващи и опозиция, така и между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Въпреки това обаче част от репликите далеч надминаваха добрия тон.

При една от тях лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов се обърна към Калина Константинова от ПП-ДБ, казвайки "Киро като петел в курник, гледаше да нареди целия си женски антураж на някакви постове - от началник на кабинет до министър", реферирайки към нея за времето, в което тя бе част от изпълнителната власт.

Малко по-късно Явор Божанков пък нарече ИТН и "Възраждане" "популистки формации", а към последната добави, че е и проруска.

След него пък Маноил Манев, правейки изказване от парламентарната трибуна, бе провокиран от Атанас Атанасов, който му направи реплика от място, а заради това Манев заяви: "Спрете хора като тоя лъжец (бел. от ред. – Явор Божанков), който беше преди мен тук, спрете го да говори глупости".

Дебатите продължиха и след това с особен тон. Чуваха се обвинения за комунистическото минало, за това кой е подарявал кученца на руски президенти, за това кой кое посолство обслужвал и други.

Изказване на депутата Манол Пейков от ПП-ДБ пък предизвика реакция от "Възраждане“, чиито депутати започнаха да му подвикват от място "я, се виж в огледалото“, докато той им правеше жестове с ръце, слизайки от парламентарната трибуна. А след това се чуха изказвания, че бил пиян и други.

Всичко това се случи на фона на липсата на декларации в памет на патриарх Неофит. Единствената форма на почит към него бе минутата мълчание, с която стартира вчерашното заседание, и няколкото изказвания на лидерите на партии пред журналистите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    31 9 Отговор
    Свобода за България от окупацията на Посолството
  • 3 Верно

    23 5 Отговор
    Манол Манев е ренде и 1/2 !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Сталин

    36 8 Отговор
    България е най пропадналата и смешна бананова република,само някой с половин мозък може да вярва че колониална система прикрита зад фалшива демокрация може да работи за народа,само цървули,мишоци и лузъри за "елит" подбрани от посолството

    Коментиран от #30, #31

  • 6 Трол

    18 4 Отговор
    Един нормален хубав ден в българския парламент. Идилия.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сталин

    34 9 Отговор
    Абе Факти защо триете думичката "банани" -това е символа на Българската Демокрация, знаете ли колко хора навремето скачаха за банани и колко хора паднаха жертва в борбата за банани,за да има сега вие пишлемета да рупате демократични банани.Даже мисля тези дни да ида до Софийска Община при ония келемета и да им предложа на постамента на МОЧА да издигнем банан за паметник с подпис на Сорос,даже ще поканим и Сорос да открие паметника ,докато е още жив,докато още не е пукнал.После ще вкараме в учебната програма на децата да им обясним концепцията за банана и колко е важен за Българската Демокрация и да бъдат горди с техните родители че изградиха просперираща Бананова Република.

    Коментиран от #16, #17

  • 9 мдаа

    16 2 Отговор
    Обсебените не знаят какво е смирение. Някой ги дърпа все за езика да приказват ...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    15 20 Отговор
    Простаци са Израждане и ИмаТакиваНаглеци.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Иван

    15 1 Отговор
    Простаци има в Парламента и сред коментиращите.
  • 15 ОБЕКТИВНО

    6 6 Отговор
    Българите да се готвят за вдигане на данъците, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция Eвропейска сделка за фермерите – визията на Европейската народна партия (ЕНП) за земеделието в Европа“ в Пловдив. Той посочи като причина доклад на Международния валутен фонд (МВФ), който препоръчва вдигане на данъците, за да има повече приходи в бюджета.
    Докладът на МВФ беше представен в четвъртък на среща между представители на фонда и на бюджетната комисия в парламента. „Това са препоръки, но който не изпълни препоръките, те след това стават задължителни, защото няма откъде да вземеш кредити“, каза Борисов.
    Според МВФ България трябва да промени данъчната си система, за да осигури повече данъчни постъпления в бюджета. Препоръките са да се върне 20 процента ДДС за всички сектори, да се премахне плоският 10 процентов данък за физическите лица и да се въведе прогресивна скала на облагане. Тежко на следващите министър на финансите, министър-председател и парламент, които трябва да гласуват това, което през главата ни се случи, каза Борисов.
    Председателят на ГЕРБ допълни, че принципът работиш много – плащаш много, нищо не правиш – получаваш помощи и дарения, е типичен за социализма.

    Коментиран от #20, #33

  • 16 Tётя Myтpoфaнoвa

    15 9 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Молодец ! Так держать !
    Получишь 5 копеек
  • 17 Алеко Кнс

    14 5 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Ха ха ха ееее много добър , браво! И за черната газирана напитка от САЩ , не и пиша името , и за нея скачаха заедно с бананите.
  • 18 От Варна

    12 2 Отговор
    Каво да се очаква от главната пасмина, озверяла за пари и власт????И останалите послушовци, между които има и читави хора, но всички са се снизили със земята и не смеят да шукнат! Няма куражлии, които да застанат и да обявят открито бойкот на тази пародия, именуваща се НС! Такива дивотии и при най- върлите кариеристи и случайници не са ставали!
  • 19 Видовден

    14 0 Отговор
    БОКЛИЦИ!
  • 20 Така ще да е

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "ОБЕКТИВНО":

    Бойко в много достоверен източник - той никога не лъже, просто мисли различно сутрин, обед и вечер,

    "Понякога хората не искат да чуят истината, защото не искат да видят илюзиите си разбити."- Фридрих Ницше
    "Аз съм npocт, ама вие сте още по npocти щом ми вярвате" - Буда, орденоносеца за заслуги към Путин
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Чува се доволно джафкане

    7 5 Отговор
    Копейката в Гърция май го чакат едни 80 години затвор че върти далавера с руските терористи
  • 23 ТИТИ

    6 0 Отговор
    БЕЗБОЖНИЦИ СМИРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ ЖИВОТА Е МИГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 24 Нормално!?

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    На такъв народ, на такива хора като нас, Господ ни отне патриарха, свят човек, и го прибра на по-добро място. Символично, кончината на патриарха съвпадна с караници за правителствено, връчване на мандати, караници за 3 март, караници в парламента, и караници във футбола. На такъв народ не му се полага такъв свят човек за патриарх. Господ да упокои душата му!
  • 25 ПИЧА-ГА

    5 3 Отговор
    Тия верно само глупости са дрънкали.
    От всичко казано безспорно вярно е само, че Божанков е селска розова булка!
  • 26 12340

    3 0 Отговор
    Щом не са се плюли, значи са спазвали траура
  • 27 А ти....

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За какво се навърташ постоянно там?????, какво търсиш? 🍌
  • 28 Ти бе пъпеш......

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    В бюро "Жалби" ли работиш?, нали си мияч в ресторанта...
  • 29 гацо

    3 1 Отговор
    На следващите избори шарлатаните от П.Подмяната на последно място
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин":

    Всичко плувнало в гOмна и само ти отгоре - като бял лебед! Стратегия на сайта ли е да подпира всякакви маргинализирани индивиди които да плюят и да обиждат Родината ни?
  • 32 Кимбо

    0 0 Отговор
    Стиига сига , хората се борят за ляба, кой да вземе по-добра позиция за лапкане от фирми, обръчи, фактури, митници и най -важното е да имат и прокуроря иначе кофти.
  • 33 Транзистор

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "ОБЕКТИВНО":

    Аве пич, нали като вдигнат данъците , хората пак ще плащат колкото са плащали и преди повишението. Тоест ще му намерят цаката :)
  • 34 руzcлямистка

    0 1 Отговор
    работа
  • 35 Действията на Управляващите

    1 0 Отговор
    Действията на Управляващите Одавна са преминали всякакви граници на Нормалност! Това вече не е Демокрация! А Чист Феодализъм!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол