Last news in Fakti

16 Март, 2024 20:44 1 021 44

Илхан Кючюк: България може да бъде благоденстваща държава в рамките на ЕС

  • илхан кючук-
  • европейски съюз

Не бива да допускаме възхода на популистите, заяви евродепутатът

Илхан Кючюк:  България може да бъде благоденстваща държава в рамките на ЕС - 1
Снимка: ДПС

"Популизмът и национализмът ще имат водеща роля в налагането на дневен ред, защото те дават лесни отговори на много трудните въпроси и от друга страна не обхващат целия набор от проблеми. Не бива да допускаме възхода на популистите и да диктуват дневния ред на ЕС. Ние сме длъжни в България да устоим на популизма, защото днес ДПС е в ключова позиция.

Това заяви лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк по време на двудневната конференция „Европа, която си представяме: Напред по либералния път“, организирана от евродепутата.

По думите му младежката организация на ДПС ще има решаваща роля на предстоящите европейски избори. Той подчерта, че неслучайно през 2007г. избирателят, който е отишъл най-ентусиазирано на европейски избори е бил този на Движението за права и свободи с ясната идея, че правата и свободите, които не са взети на национално ниво, могат да бъдат извоювани на европейска територия.

Илхан Кючюк бе категоричен, че европейският суверенитет е дал много повече на българските граждани и ги е направил по-силни и защитими.

„Днес България като част от ЕС е друга – много по-активна, по-компетентна, много по-правилно и обосновано може да защитава своята национална позиция в ЕС. И това е смисълът на днешния разговор, защото младите хора ще определят пътя на страната в бъдеще. България може да бъде благоденстваща държава в рамките на ЕС и ние трябва да работим все по-фокусирано за постигането на тази цел.“, заяви Кючюк пред десетките млади хора на конференцията.

Събитието е продължение на дискусиите с граждани на АЛДЕ, даващо възможност за по-задълбочено разглеждане на европейски теми от ключово значение за бъдещето, в контекста на предстоящите европейски избори през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Българин

    14 0 Отговор
    Факти, за втори път днес публикувате същата статия.

    Коментиран от #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Може би

    18 1 Отговор
    Може би Най-Благоденстващата! При това крадливо племе управляващи! Няма Закон! Няма Правосъдие! Има само Чист Феодализъм!
  • 5 Мда

    13 1 Отговор
    Конференция „Европа, която си представяме: Напред по либералния път“? Евроатлантически ценности? Леле. А американският магнит, който важи към сащ и британската общност за няКОЙ от дпс?
  • 6 България има

    8 1 Отговор
    Отношение към всичко и всеки
    1 Към Дългите Коси
    2 Философията
    Затова България е Държава на Пиратите и Жените ,а мъжете масаво се изнасят.извън границите й , ФАКТ
  • 7 Гориил

    22 5 Отговор
    Ако България някога е просперирала, то е било само в съюз с Русия. 80 процента от българската икономика е създадена от Москва. Брюксел унищожи 60 процента от българската икономика и превърна страната ви в свой слаб и безсилен партньор.
  • 8 логика

    20 1 Отговор
    Не можеш да ме излъжеш. От тридесет години слушам едно и също. Сегашните управляващи показаха, че не могат да водят държавата напред и нагоре. Трябва да дойдат други управляващи-в сегашните нямам доверие.
  • 9 Герен

    14 0 Отговор
    МАЛИИ ША ТИ ИЗКОЧАТ ОЧИТЕ БРЕ. ТО КЮЧЕК НИЕ СМЕ ОТ 17 ГОД. У EU И НЕ СМЕ ДОБРЕ. НАЙ БЕДНИ НАЙ БОЛНИ И НА БЪРЗО ИЗЧЕЗВАЩА НАЦИЯ. НО НЯКОИ ОТ ВАС СА СИ ОПЛЕЛИ КОШНИЧКАТА ХАЙЯРЛИЯ ДА ВИ Е. ОЩЕ МЪНИЧКО.
  • 10 Гориил

    20 7 Отговор
    Преди 30 години България имаше собствена експортно ориентирана икономика, която Съветският съюз внимателно развиваше и подкрепяше.Видях с очите си българското производство на модерни транспортни мотокари и акумулатори.
  • 11 Пилотът Гошу

    19 1 Отговор
    Не и с политиците от 1989 до днес. Вие сте продажни боклуци, кланящи се я на едни, я на други, пълни с кирливи ризи с които ви държат шефовете ви. Точно затова и след 17 години в ЕС все още не сте в затвора, понеже сте удобни марионетки...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да, бе

    14 3 Отговор
    Не са ни приели в ес за да бъдем благоденстваща държава, а за донор и ограбване, ама дребния не се вълнува от такива подробности.. Родопски наполеончо...

    Коментиран от #17

  • 14 Пенчо

    10 0 Отговор
    Тоя да дойде да бере тютюн да го ведя как ще благоденства! То от там е лесно да говори глупости.
  • 15 Патриот

    10 2 Отговор
    Тоя ислямист медиите защо постоянно ни го тикат в очите? Да ходи в Турция, тук е България.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Аре бе....

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Да, бе":

    Какво ти ограбиха ЕС?

    Коментиран от #22

  • 18 Марда

    5 1 Отговор
    Либералчето, като черно- бял телевизор у главата, ни съветва да бъдем измекяри и помагачи на чужди политики!
  • 19 Писна ми

    7 0 Отговор
    Стига сте ни го навирали този толкова празнословие и клишета просто опротивяват, хеле пък от .....
  • 20 Шиши

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    е спонсор, за туй.
  • 21 Бай Тодор

    3 0 Отговор
    Възможно е, но този не се е дойзказал, че важно условие за да се случи това е да изчезне проклятието дпс и Тиквун, а шарлатаните да си заминат.
  • 22 Най общо казано

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Аре бе....":

    Бъдещето на всички БЪЛГАРИ!

    Коментиран от #25

  • 23 Деций

    4 1 Отговор
    Тя може,и ще е над средното европейско ниво,но трябва да Ви няма Вас партията на талибаните ДПС и партита ГЕРБ.Всъщност думата Партия е натоварен с друг смисъл, коренно различен от това което сте!Вие сте организирани престъпни групи извършващи тежки икономически и криминални престъпления,в партиите за разлика от вашите туморни образования има идеология,различна от краденето на десетки и стотици милиарди!Та във вашият случай "лечението" е само едно единствено и то е такова,че светата инквизиция трябва да е като детско забавление!
  • 24 Въпрос

    8 1 Отговор
    А ти ,Илхане, с какво точно допринасяш България да стане благоденстваща? Местиш го от левия в десния крачол. Не съм чул едно нещо да си свършил там. Безделници с безкрайно високи заплати. Слабаков е същият. Някой да е чул някога нещо да е свършил ?
  • 25 😁.........

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Най общо казано":

    Ти в ред ли си?
  • 26 Зорлия

    5 1 Отговор
    Илхане,кой къде те хване!
  • 27 всеки мятка глупости на търкалета

    1 1 Отговор
    Може, но няма да е!
  • 28 За миналото благоденствие

    3 2 Отговор
    както СССР ни създадоха прилична икономика така и ни закопаха. Просто затвори пазара си за нас и даде предимство на западни стоки
  • 29 Абе

    2 4 Отговор
    Важното е да сме в "рамките" на ЕС. За това най -вече се бори турската партия ДПС.
  • 30 Разбира се

    3 3 Отговор
    Борбата на ДПС се увенча с успех. Днес България е страна, напълно лишена от своя държавен суверенитет. Територия с население, на което закони се налагат отвън, а на място управлява колониална администрация, която любезно да ни оставили да посочваме сами. ДПС успя да обезличи напълно българската държавност.
  • 31 различно мнение

    4 0 Отговор
    може ако е отърве от кърлежите евродепутати
  • 32 00001

    4 0 Отговор
    България може да е благоденстваща и има всички природни дадености за да е благоденстваща. ако в България живееше друго племе щеше отдавна да е напреднала и благоденстваща страна.Проблема е в обитателите на страната-много много мързеливи,още по-крадливи, изключително алчни и много нагли хора са мнозинството от Управляващите, И според дадените на народа възможности той е в малко или по голяма степен същия както управлявашите,Искат да живеят като на запад но не искат да работят както западняците работят.Искат държавата им да изглежда като западна държава със такъв висок стандарт на живот, но вместо да копират от Запшад управление, закони,съди, прокурори, полиция и държавна администрация.Те са точно копират от Русия. Искат да направят реформи но се правят най-лесното и на книга, само за да на си развалят направените схеми за ограбване на народа и да се скарат с партньорите по кражба от държавата.Хората в Саудитска Арабия от пустиня направиха райска градина и световна туристическа дестинация.Българите от райска градина я направиха пустиня.
  • 33 бай Гъдю

    2 0 Отговор
    Може, но много се краде, много...
  • 34 вероятно да

    2 1 Отговор
    може ако се отърве от кърлежите евродепутати и от пророците на бай бидон ходжа банкянски
  • 35 00001

    4 1 Отговор
    Икономиката на България наследена от комунизма е ограбена и разрушена от самите комунисти и наследниците им не от ЕС , не от друга страна.В Ес има 27 страни ,как само България е колония. 90% от българския износ преди 89 година е за Русия и другите комунистически страни.Българските стоки и тогава и сега са ниско качественни стоки, и в малки количества. Като са научат как се работи, какво качество искат потребителите в какво количество и на каква цена тогава ще имат устойчиво развитие.Със туризъм ден година храни, с искане на подкупи от потенциални инвеститори, с кражби от инвеститора, с измами и ограбване на недвижимо и движимо имущество и фирми на инвеститори и местни граждани далече няма да отиде България, освен в дупката на тоалетната.
  • 36 Никой

    2 0 Отговор
    Абсолютно празнословие лишено , от съдържание.
    И.Кючюк , е усъвършенствал днешното политкоректно говорене, за нищоправене и "светли бъднини"!
  • 37 Тоя никаквец

    3 0 Отговор
    е цар на празнословието. Щампаджия смтн.
  • 38 хммм

    2 0 Отговор
    Лъжец!
  • 39 Илхан Кючюк

    2 0 Отговор
    Е един боклук и въобще не е важно какво казва.
  • 40 ДПС нито знаят какво са права

    3 0 Отговор
    Нито какво са свободи. Дори и относно геноцида в Газа политиката им е неадекватна. Относно Молдова последно, когато лишиха от право на глас цяло едно малцинство на изборите отново бяха неадекватни както впрочем и в случая с Украйна и руското малцинство там след 2014г. Пълни неадекватници са и изключително подли и лъжливи
  • 41 Фалшива етническа партия

    3 0 Отговор
    която не кореспондира с никакви ценности и морал.
  • 42 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    "Малкият" Илхан може да визира само лично себе си. България е член на ЕС към днешна датао точно 17 години, 2 месеца и 17 дни !!България е уж демократична вече 34 години.. Никакъв повей от благоденствие не се усеща за държавата и най.вече за народа. Пълен демографски срив, който няма изгледи да бъде прекъснат. Както отиват нещата дори след още 68 години няма да достигнем оная степен на образование, здравеопазване, промишленост или пък селско-стопанско производство в сравнение с 1985 година например.
    Отделни евро-депутати, които се заседяха в Брюксел десетилетия, навярно направиха пари . Това им дава "моралното право" да се изявяват като многознайковци. Те просто летят в облаците............
  • 43 чавдар

    0 0 Отговор
    кючюк,кючюк ама вече с коджа портомоне, нисък ама с високи доходи и банкови сметки
  • 44 Илхан, Главестия Помак, накъде му

    1 0 Отговор
    Намерете кметско място по Родопите или Делиормана!! И тоя Помак ще Прави България, Швейцария на Балканите?? Преди Него много Мафиоти, Лъжци и Крадци е Направиха!?? Направиха е "най бедната, корумпирана държава в ЕС!! Държавата с най болен и застаряваш народ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове