Last news in Fakti

18 Март, 2024 13:24 3 581 43

Николай Денков: Част от имената на министрите, предложени от Габриел, за нас са неприемливи

  • преговори-
  • мандат-
  • правителство

Имаме нужда от още 24 часа, за да финализираме споразумението. Важно е всичко да бъде изговорено, нямаме различия за приоритетите, каза Мария Габриел

Николай Денков: Част от имената на министрите, предложени от Габриел, за нас са неприемливи - 1

Ще има ли България правителство още с първия мандат - отговорът на този въпрос все още не е ясен. След днешните разговорите при държавния глава Мария Габриел обяви пред медиите, че им е нужно още време, за да финализират преговорите.

"Имаме нужда от още 24 часа, за да финализираме споразумението. Важно е всичко да бъде изговорено, защото е важно да се каже, че ние сме заедно, защото споделяме общи принципи", посочи кандидатът на ГЕРБ-СДС за следващ премиер на страната.

По думите ѝ между преговарящите страни няма противоречия за приоритетите – съдебната система, регулаторите и борбата с корупцията.

"Моля ви да ни дадете възможността в максимално кратък срок да го изговорим. Трябва да изчистим в максимално кратко време това", настоя Габриел пред медиите, които я засипаха мигновено с въпроси.

"Казах много ясно защо сме тук заедно, защо отсрещната страна моли за още малко време. Моля ви да ни дадете възможността това нещо да го изговорим в максимално кратък срок - 7 дни е срок, който не приемам, трябва в максимално кратко време да изчистим всичко", обърна се тя към журналистите.

На свой ред настоящият премиер в оставка Никола Денков обяви, че едва днес са видели кои са проектоминистрите за кабинета "Габриел" и към настоящия премиер тези имена за тях са неприемливи.

"Това, което беше представено като проектосъстав, в този вид това за нас е неприемливо. След като приключат преговорите и когато има общо съгласие, тогава с г-жа Габриел ще ви кажем кое е прието и кое не", посочи той.

"Ясно е, че в пакет трябва да вървят и Споразумението, и съставът на МС. До вчера нямахме яснота ще бъде ли подписано Споразумението или не. Вчера ни казаха, че не, а днес - че ще го подпишем. Нашето разбиране е, че трябва да се подпишат заедно", каза Николай Денков.

Преговорите продължават, заключи Габриел.

Преди това представители на ГЕРБ и на ПП-ДБ влязоха заедно при държавния глава, макар и с известно закъснение, за да получат папката с мандата от Румен Радев.

 


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За мен Всичките

    63 12 Отговор
    За мен Всичките сте неприемливи! И най-вече ти и твоята Пасмина!

    Коментиран от #22

  • 2 Време е за Възраждане

    54 19 Отговор
    Време е за нови избори
  • 3 А ти кой беше бе мишок

    56 13 Отговор
    Един жалък лъжец и продажник! Що си мислиш, че някой се интересува какво е приемливо или не, на чужди слуги, лакеи и ударили дъното лъжци? Разкарайте се от България нещастници! България не е за продан!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Чип и Дейл

    31 5 Отговор
    А какви ги плещеше снощи!
  • 6 Ти определено си много неприемлив

    43 8 Отговор
    Заедно тагаретко националния предател
    И оня жмульо дето обича да ходи на кинопрожекции
  • 7 Нито

    42 7 Отговор
    един от предложенията на гербавите за министър не става за такъв ! Нови избори са неизбежни и никакъв ортаклък с мошениците на Бою ! Кой иска престъпници в управлението или пък за ортак ? Цял народ над десетилетия им яде попарата !

    Коментиран от #19

  • 8 Някой

    49 3 Отговор
    Ами като са неприемливи, дръжте се като мъже - отказвате се от преговорите и отивате на избори.
    Е, това само ако бяхте мъже...
  • 9 Как е възможно

    32 1 Отговор
    Един човек с два поста хем премиер, хем външен министър. За един човек дипломацията е тежък занаят. За един човек премиерстването е трудно. А какво остава два изключително важни поста в държавата за един човек.

    Коментиран от #40

  • 10 Глупак

    50 2 Отговор
    Нали снощи каза, че след 12.00 часа няма да има разговори. Просто нямам думи за какво ни смятат. Никаква чест, никакво достойнство. Ужас и това нещо ще е министър-председател и ще ни управлява.
  • 11 свирене, сукане, близане

    33 2 Отговор
    жалки сте
  • 12 ХАХАХА

    26 3 Отговор
    Екскурзиянтът реве няма да пътува на държавно сметка,гномът ни конституционен съдия ,ни председател на НС, а 7сега ще го шутират 7и от НС, простотокиро власт ще види през макарон ,простаталена няма да го играе фаталната жена и още и още хрантутници ще бъдат аут от софрата. Пропуснах и декласирания йорист,настава за нищо ,освен за лапачка. ХАХАХА
  • 13 Хахахаха

    20 3 Отговор
    Интересно уж министрите не бяха важни за пп дб а приоритетите на управлението Сега има министри има готово споразумение Ама министрите се оказа че също са важни за пп дб . Били не приемливи Има програма за реформите точно по вкуса на пп ДБ Ако не подпишат споразумение заради министри Значи са си сами виновни за пропускането на възможността за направата на реформите
  • 14 До Глупак

    22 0 Отговор
    Вие оставете, че ще е премиер. Госпожата ще е и външен министър. Сиреч, външната и вътрешната политика се ръководят от един човек. Да я правим губернатор на територията и разпускане на НСъбрание. Няма смисъл. Това е огромна власт, съсредоточена в един човек.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факт

    17 3 Отговор
    В деня и часа когато преди 2 год.Киро арестува Баце,ГРЕБ дадоха пресконференция с която го направиха на луд.Снощи е обикалял на колене пред вратата му в Банкя ама вътре са били пуснати само Гаргамел и Гнома.
  • 17 Като са

    23 2 Отговор
    неприемливи беж на избори, нещо не ви стиска
  • 18 Зико

    17 3 Отговор
    Ще ги приемете, спокойно. Малко смазка и ще ги приемете.
  • 19 тц тц

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Нито":

    Кой иска престъпници в управлението или пък за ортак ?...и как кой - ПП/ДБ, ти да не си спал една година?
  • 20 защо

    20 3 Отговор
    правиха циркове - ясно , че няма да пуснат кокала - ама да занимават хората да забравят , че от март 2025 тока по 3
    и за вс което набутаха дългосрочно държавата - от скъпия аец и закриване на регулиращи мощности - да са добре крававите които държат трасетата и за износ и внос на ток - без нищо да правят да ни щавят
    и какво ли не самолети бронирани машини и какво ли не
    - като са големи мислители за доброто защо не прекратиха източването на природните ресурси - а ще ни правят сметище за ядрени отпадъци - , че за тази централа дето ще плащаме - за разлика от руската не си прибират отработено гориво

    Коментиран от #26

  • 21 Баничка без извара

    13 1 Отговор
    Герб ритуално днес се заличиха сами от политическият живот на България. Следва продължение на безсмислените напъни да се роди ненужен за народа кабинет. България отдавна няма експертиза във взетите решения, но за сметка на това можем да наблюдаваме политически лоялни играчи...
  • 22 Шано

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "За мен Всичките":

    Тръгнаха за вълна върнаха се остригани
  • 23 ААА, ТОВА МОЖЕ!

    16 1 Отговор
    АМА Е ПРИЕМЛИВО ШИШИ ДА ВИ ДОНДУРКА В СКУТА СИ И ДА ВИ ЧЕРПИ ТУСКО МАЗНО КАФЕ?
  • 24 Вагизан

    7 0 Отговор
    Хоп, и йогулите са вътре!
  • 25 Цирк Балкански

    8 0 Отговор
    Трети сезон.
  • 26 Принца на Перник махала

    13 0 Отговор

    До коментар #20 от "защо":

    Баце, не се нерви. Виж, че са усмихнати и щастливи ,защото са на върха на хранителната пирамида в България.Всичко е общо взето или всичко общо вече е взето! Ние си знаем от кого. Цялата тази колониална история много прилича на пътя извървян от много африкански държави . Изводите всеки сам да си прави...
  • 27 защо

    7 1 Отговор
    хора без морал - готови да си продадат и родината за пари на които казаните думи не струват нищо за самите тях дори - срам за народа - не струва - прав е тиквата да нарича материал вс - като им позволяваме да са на власт - прав е - не новини на турски а не знам какво ще направят още
    - то па колко да са им мазни тея кафета - излагация
  • 28 Тома

    10 2 Отговор
    Да ама оставате във властта иначе на нови избори при патриотите да ближете рани
  • 29 ШИШИ, КИКИ И МАРА-ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ

    6 1 Отговор
    КЪДЕ Е КАКА БЕ? ИГНОРИРАХТЕ КАКА КОРНИ И БАТКО СЛАВИ, А КОЦЕТО САМ СИ ГИ ГОНИ СВОИТЕ?
  • 30 Хо хо

    9 3 Отговор
    Денков вече е забъркал нов иновационен сапун 3в1 за собствена употреба. Интимен мазен сапун с балсам и обезболяваща съставка.
  • 31 гжш321

    11 1 Отговор
    Щом е за кокъла всички помияри ще легнете....
  • 32 Приоритет

    10 2 Отговор
    Най-важното ми е да не лишите Николай Денков от екскурзии в чужбина.
  • 33 Възрожденец

    5 13 Отговор
    Путлеристите на Буда са сменили г-н Тагарев, единствения министър поел курс към модернизиране и повишавана не способностите на армията ни да спре рашибозука ако реши пак да ни "освобождава". Отново са го взели мутрата борисив на ръчно управление, както при националното предателство при Руски поток.

    "Аз съм npocт, ама вие сте още по npocти щом ми вярвате" - Буда, орденоносеца за заслуги към Путин
    "Понякога хората не искат да чуят истината, защото не искат да видят илюзиите си разбити."- Фридрих Ницше
  • 34 Никой

    5 1 Отговор
    Харпиите от ГЕРБ се люшкат като прани гащи на простор. Милите, не знаят какво ще хрумне на собственика на ГЕРБ сутрин , обед или вечер за да го изговорят на сериозно. Може пък това да е демокрацията при ГЕРБ ,която ние париите не познаваме ?
  • 35 ееее

    10 3 Отговор
    ако пак направят сглобка на евро-изборите наказателно ще гласувам за Копейкин и съм сигурен че доста ще направят същото
  • 36 Оператор на права лопата

    5 0 Отговор
    За вас е приемлив само Магнитния, да те такoвам в плъха нагъл.
  • 37 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    5 1 Отговор
    ВСИЧКИТЕ ВИЕ НЕ СТЕ ПРИЕМЛИВИ ЗА НАРОДА.
    ВИЕ ВСИЧКИ СТЕ ПРОДАЖНИ И БЕЗКРУПОЛНИ ТЪРГАШИ НА НАРОДА.
    МАХАЙТЕ СЕ.

    Коментиран от #38

  • 38 ПО ТЕЗИ ШИРИНИ

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "ДАСКАЛ ГЕНЧО":

    МИ ТО ДРУГИ НЯМА. ТАКИВА СМЕ, СОРИ.
  • 39 опа...

    4 1 Отговор
    плъх с очила....и говори....
  • 40 е ама

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Как е възможно":

    ти говориш за човек, но тук имаме брюкселска кукла.
  • 41 България 🇧🇬

    7 0 Отговор
    Абе тоя плошок денков нали подаде ОСТАВКА? Какво се подмята още 👹 Боже пази България от такива нещастници
  • 42 Хи хи хи ха ха ха

    3 0 Отговор
    Всеки се пъчи че ще се бори с КОРУПЦИЯТА а тя се увеличава. А спрете да се борите вече за да тръгнат нещата. Има обществена поръчка за нареждане наЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА така че фирмите на ГЕРБ И ПП да се разберът кой ще лапне парите.
  • 43 уфф

    1 0 Отговор
    тия най-често говорят за неприемливи имена, ами сменете им имената, ама дали това решава проблема, след като няма хора, пък и хората не са важни, важни са имената, лишени от човешки образ, но да са имена от "нашия" списък.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове