Last news in Fakti

18 Март, 2024 14:51 998 22

Свиленски: Мандатът не трябва да бъде изпълнен. Станахме свидетели на безцеремонно търгуване на държавата

  • георги свиленски-
  • мандат-
  • връщане-
  • търгуване-
  • държава

„Докато Кирил Петков се моли на Борисов да не връща мандата, разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите.  Това още веднъж показва съдържанието на тази сглобка”, посочи още Свиленски

Свиленски: Мандатът не трябва да бъде изпълнен. Станахме свидетели на безцеремонно търгуване на държавата  - 1
Снимка: Нова телевизия

Позицията на БСП е категорична – първият мандат не трябва да бъде изпълнен. Той трябва да бъде върнат и България трябва да отиде на избори. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски във връзка с връчването на папката на ГЕРБ-СДС от президента Румен Радев днес, съобщават от Нова телевизия.
„Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България и за всички нас, на едно безцеремонно търгуване на държавата, разпределяне на постове и регулатори. Всички видяхте как тези партии вчера не се посрамиха и на празника разиграха цялата страна с безсмислени пресконференции”, допълни той във връзка с изявленията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ в неделя вечерта.
Целта беше една единствена – Борисов да извие ръцете на „Продължаваме Промяната”.Те след това цяла вечер да му се молят да не върне мандата, за да стигнем до ситуация накрая Делян Пеевски днес да им каже какво да направят – да изчакат седем дни и да се разберат”, каза Свиленски.

„Докато Кирил Петков се моли на Борисов да не връща мандата, разбираме, че в петък Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите. Това още веднъж показва съдържанието на тази сглобка”, посочи той.

Припомняме, че преговорният екип на ГЕРБ, начело с Мария Габриел, прие предложението на коалиция ПП-ДБ за още 24 часа преговори, по-рано днес.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 О ооо баджанак

    15 11 Отговор
    оная служебната мунчовица вече не ти ли подхвърля някоя трохичка???
  • 2 така така

    11 16 Отговор
    Само БСП и Левицата останаха верни на принципи!
  • 3 Гост

    12 3 Отговор
    Абе Сливенски ти от Марс ли падаш бе? Кво бил направил Пеевски, кво Кирцата и т.н. Територията трябва за се щави.
  • 4 ГЕРБ

    12 4 Отговор
    Боклук нали 99,9% нямаше да има правителство
  • 5 Спокойно ,

    9 2 Отговор
    другарю , няма сделка !
  • 6 Свиненски

    3 10 Отговор
    ГЕРБ и ПП-ДБ искат само пари и власт, ние от БСП искаме само добруването на хората. Вервайте ми...
  • 7 мунчо

    12 1 Отговор
    Баджанак и ти на какво се надяваш. Аз в моята партия няма да те взема а БКП се срина.
  • 8 Гладен ли си, баджанак?

    14 2 Отговор
    Време е да започнеш някаква работа.
  • 9 Божеее , Боже

    11 0 Отговор
    Каква осанка , какво нещо ... Ка си качил оная дългокрака кобила и идея си нямам ..
  • 10 Баба Гуна

    5 3 Отговор
    Може ли да попитам всички какво ще се постигне с едни нови избори с оглед обществените нагласи в момента:
    - ГЕРБ ще са първа политическа сила, вероятно с мнозинство да управляват самостоятелно;
    - ППДБ по инерция също ще вкарат достатъчно брой депутати, за да са втори;
    - ДПС традиционно ще са трети или четвърти;
    - Възраждане е спорно на кое място ще са с оглед разпада в партията, но е категорично сигурно, че няма да имат мнозинство;
    - БСП отново ще са в парламента, но без решаващ глас.
    Та с оглед тази картинка, може ли някой да ми обясни какво очаква от предсрочни избори? Не мисля, че Борисов е по-добър от Денков, и двамата са еднакво вредни и опасни. И ако някой не разбира, че с избори няма да се реши проблема, значи професор Иво Христов е прав за 80-те процента....
    Хайде, обяснете КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ?

    Коментиран от #15

  • 11 1212

    9 2 Отговор
    Как не разбра този човек, че колкото повече избори толкова по малка остава БКП до изчезването й, но надеждата умира последна. Може пък и нещо за него да има ...вярва си "сиромаха".
  • 12 Майорс

    12 2 Отговор
    Абе Баджанак , не е ли срамно след като фалирахте три пъти страната , изнесохте парите на хората , създадохте мутри и олигарси , които платиха протестите и свалиха ББ , при последното ви управлени отворихте дупка в бюджета на НОИ от 10млд лв , да искате пак да управлявате с председател , уволнен за корупция! Има ли по голям цинизъм от това!
  • 13 Гумен кРадев е национален предател!

    7 4 Отговор
    Предателите мутрата Борисов и фатмака кРадев са кремълски марионетки.
    Русия е управлявала пряко българската енергетика при изграждането на "Турски поток" и не само.

    Радев и Нинова са били съучастници в националното предателство. БСП е гласувала по заповед от Кремъл, за да може Борисов да изпълни волята на Путин. Радев не е реагирал въпреки доклад на службите, а напротив - покрил е всичко.
  • 14 мдаа

    8 2 Отговор
    Щом милиционерите вият, значи мандат е добре да има. Макар че има и друго, тия рендета от БСП и безраждане ще паднат доста надолу при нови избори, така че се колебая...
  • 15 Резултатите няма как да знаеш

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "Баба Гуна":

    А след всички лъжи и измами, избирателя ако гласува за същото, ще си заслужава съдбата, да е слуга на мафия, която да го граби, продава и лъже! Но при всички случаи, няма как всички да са глупави като овце и след всичко, ще има и осъзнали се, което ще промени тежеста на партиите в парламента!
  • 16 Дедо ви...

    4 3 Отговор
    Цирка свърши, а сега започват основнити клоунади и ни предстои да гледаме една некадърна бурлеска
  • 17 граф Монте Кристо

    4 2 Отговор
    БСП иска избори ли,не става така,боко пак ще ги спечели с куп измами.Мафиотката система е такава,изборите са за парлама,всички го разбраха,и така мое да се въртим в порочния кръг до безкрайност.Това е като Гордиев възел,невъзможно е да се разплете,само може да се разсече.
  • 18 Иван

    6 1 Отговор
    Ха, ха - по-тъпо същество от Свиленски има ли ?
  • 19 Я па тоА

    4 1 Отговор
    Изчезваща, ненужна партия БСП. Тихооо.
  • 20 пикаещия в шадравана

    5 1 Отговор
    Киро и Бойко търгуват държавата,а Свиленски и фатмака се спазариха за момата Деси.
    Разлика няма.Живеем в Б-я.
    А наздраве.Да им е сладко.
  • 21 С какво

    5 0 Отговор
    право баджанакът дава акъл, кой да връща и кой не мандата. Аман от тези чугунени комунисти. Не разбраха ли, че вече са персона нон грата от българския политически живот. Отивате си заради никаква та ви политика.
  • 22 Да...! Ама

    0 0 Отговор
    Да...! Ама Джоба?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол