Last news in Fakti

19 Март, 2024 09:33 1 544 30

Антон Кутев: Финансови причини в евро стоят зад сглобката

  • антон кутев-
  • сглобка-
  • корупция-
  • ам хемус

При регулаторите ще има един човек на ДПС, един на ПП и един на ГЕРБ

Антон Кутев: Финансови причини в евро стоят зад сглобката - 1
Снимка: БГНЕС

Интересът на ПП е да останат на власт. Когато бяха в служебния кабинет президентът управляваше. ПП печелят властта и оттам печелят милиардите. Днес на обяд ще има правителство, защото имат милиарди причини в левове, а може и в евро.

Преговорите между ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" са политически пазарлък. Става дума за борба за постове. За това предупреди в ефира на БНТ бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев.

Според него ГЕРБ нямат достатъчно хора за слагане. Те не знаят кого искат да назначат, не знаят какво може да свърши. Тези хора ще направят бели и после ще се отрекат от тях, посочи Антон Кутев.

"ДПС е в много комфортна ситуация. Тя има интерес да продължат нещата и ще направи всичко възможно да продължи. При регулаторите ще има един човек на ДПС, един на ПП и един на ГЕРБ", прогнозира Антон Кутев.

Ако борбата е да провеждат съдебна реформа - това не е съдебна реформа. Съдебната реформа не работи, защото Сарафов чака да бъде назначен за главен прокурор. Той трябва да бъде назначен от мнозинството в НС. Как ще тръгне да ги разследва?, попита той.

На въпрос какво би направил ако беше говорител на това правителство, Кутев отговори: "Ще бягам с 200". Той разкри, че са изчезнали едни милиарди от АМ "Хемус" и никой не пита. Милиарди са изхарчени, срокът е минал - за мен това е кражба на магистрала, обобщи политикът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    23 5 Отговор
    От регулаторите ще лапат с години.
  • 2 гост

    16 6 Отговор
    Борбата е за ТЛЪСТИТЕ ДРОБЧЕТА - министерства и регулатори !

    Коментиран от #5

  • 3 Да бе

    19 1 Отговор
    Финансовите причини в евро стояли зад сглобката? A за финансовите причини в долари - нищо...
  • 4 гадно

    13 10 Отговор
    Гадно е ,че копейките от БСП АБВ ИТН и Президенството няма да се облажат! :))))
  • 5 Последния Софиянец

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Министрите са от ден до пладне а регулаторите никой не може да ги мръдне .
  • 6 бай герги

    11 8 Отговор
    ей гурльо та нали ти беше глашатай на льотчика Срамота лай.....няр
  • 7 ухаа хубаво ще се обогатят

    5 3 Отговор
    Финансите а после сглобката и така за до края на света . Ще преразпределят световните блага . най богата е Герб , по малко имат ДБ , най офърфани са ПП . Няма как да се обърне процеса на обогатяване и възход .
  • 8 456

    18 3 Отговор
    Вчера ви написах че, целта е да се сложат наши хора на горите, водите, ел енергията и посолството като каже, че е станало време да се продадат на нашите хора тихомълком. Планът е американците да сложат ръка върху природните ресурси на България.
    Мислете за кого гласувате.

    Коментиран от #23

  • 9 !!!?

    11 8 Отговор
    Кутев - говорителя на Мистер Кеш има финансови причини да коментира "сглобката"...колко са прозрачни Нотариусите когато става въпрос за пари !!!?
  • 10 Голям зор

    10 0 Отговор
    Пак за пари малиииии,алчност.

    Коментиран от #11

  • 11 456

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Голям зор":

    Разбира се, че е за пари. Нали нашите хора като ти продадат горите, язовирите и реките за това нещо ще вземат пари.
  • 12 456

    11 1 Отговор
    Има ли на някой на който да не му ясно кой стой зад ПП?

    Коментиран от #14

  • 13 Хохохо

    5 5 Отговор
    Кутев,какво стана с тролскта ферма?
  • 14 хихи

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от "456":

    Бойко стои зад тях и ги такова с200, а те понеже са леви и лакоми търпят и се кефят..

    Коментиран от #15

  • 15 456

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "хихи":

    Не е Бойко. Едно друго е.

    Коментиран от #17

  • 16 имам две реплики

    5 3 Отговор
    Далавера, в която не участвам, е корупция. Кутевчетата голям глад ги гони.
    По-добре финансови, отколкото парапетни причини. Инак представяш ли си Иванчо от едните да търка парапети с Марийка от другите? Или Иванка и Марийка?
  • 17 хихи

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "456":

    обаче за таковането с200 не отричаш....и че са леви и лакоми ..

    Коментиран от #30

  • 18 Минувач

    11 0 Отговор
    В момента остава да се разберат само за военния министър, но всеки го иска за себе си. Но никой не си задава въпроса ЗАЩО! Та нали и двете формации имат абсолютна еднаква външна политика и за помощи за Украйна?!?
    Но отговорът се крие в едно интервю на Каракачанов, който хубав или лош, но знае нещата как се случват във военното министерство. Той ясно каза, че борбата е за КОМИСИОННИТЕ от военните поръчки към САЩ. Най-вече за Страйкърите, онези слаби 50 годишни американски БТР-и. Там има много милионна комисионна, която ще се преразпределя. Всеки иска министърът да е негов, за да захлеби. Отделно и за бъдещи поръчки с комисионните, където ще се налеят много милиони, особено с призива на Тръмп за 2% от БВП. Следващата златна кокошка ще е купуването на много оръжия, а там ще има много комисионни.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 ГЕРБ=ДПС=БСП

    7 2 Отговор
    Живеем в свят, в който всеки човек е движен от "финансови причини". За едни хора са милиони, за други са мизелна минимална пенсия, инвалидна пенсия, минимална заплата... Един ходи да гласува за да му дадат обществена поръчка за милиони, друг за да получи тлъста държавна заплата, трети за да му вдигнат пенсията с мизерни 150 лева. Четвърти ходи да гласува за едноклатни 50 лева...

    "Финансови причини" стоят зад всички депутати, министри, кметове... без изключение. И зад избиранелите също прозират "финансови пршчини". Костадинов как си купи скъпа къща на брега на морето?

    Зад едни политици стоят "финансови причини" в евро, зад други "финансови причини" в долари, за трети "финансови причини" в рубли.

    И зад Румен Радев прозират "финансови причини", президентската заплата е най високата заплата в държавния сектор.
    "Финансовите причини" зад Антон Кутев са в рубли.
  • 20 ГЕРБ=ДПС=БСП

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Минувач":

    БГР, които подарихме на Украйна са над 60 годишни. Но на бесепарите не им пречи това и искаха да продължат да служат в бг армията. Не е исгинския проблем дали са 10 или 50 годишни. Истинския проблем е дали са американски или руски.

    Рубладжиите искат да взимат комисионни в рубли. НАТО-вците искат да взимат комисионни в евро и долари.

    А необразованите бай Ганьовци ходят със скъсани празни джобове.

    Само питам самолета Миг 29 на колко години е? Първия му полет е през 1977 г.

    Коментиран от #25, #28

  • 21 брокер

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Минувач":

    В тези сделки няма комисионни. Има печалби. Твоята фирма печели търг да изгради определен обект във военна база. Твоята фирма се наема да превози бойните машини от Александруполис до 4 точки в страната.

    Коментиран от #27

  • 22 ИСТИНАТА

    4 0 Отговор
    Публично се изнася такава информация и прокуратурата спи. Няма такава държава.
  • 23 457

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "456":

    В България има само един ценен природен ресурс - стратегическо месторазположение. Всичко друго го има на други места доста по-евтино. Неслучайно не сме износител на природни ресурси. Излез от тази социалистическа заблуда.

    Коментиран от #26

  • 24 Име

    3 0 Отговор
    ГЕРБ са мошеници, не знам защо хората им се връзват, тяхна си работа, те не са човеколюбиви.

    Те само ще продължат някакви си техни - при това - дребни далаверки, докато другите държави - са напред.
  • 25 Аззъ

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    На ф16 първият полет е през 1974 година. Малко по възрастен е от миг 29.
  • 26 456

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "457":

    В нета можеш, да намериш много информация, как от години се планува изкупуването на природните ресурси особено и стратегически водата. Заблудата ти е стратегическото положение. Ние не сме вратата към Европа. Пред нас са Турция и Гърция. Погледни картата. През България се преминава, но моретата ги държат други. Или ми говориш за времето, когато България е била на три морета.
  • 27 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "брокер":

    Не е много сигурно, дали няма комисионни... И говоря за скрити неща. Говоря за разминаване на официална цена с платената от купувача плюс скрит бонус за купувача, че е избрал да купи от този продавач.
  • 28 Минувач

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Аз имам в предвид за слабите Страйкъри, не толкова че са стари, което обаче също е минус. Но имаше много хубава статия с интересна информация за Страйкърите. За тази цена можеше да се купят Пирани и други съвременни европейски разработки, които превъзхождат Страйкърите по всички показатели. Само няколко си спомням, но основните са: Старйкърите имат много слаба защита и са лесна мишена, могат да стрелят само с американски боеприпаси, могат да стрелят само при пряка видимост с врага, т.е. от голяма близост, когато вече ще са унищожени от по-далекобойните машини на врага, не могат да плуват - нямат амфибийни качества, дъното им е слабо и без необходимия профил за по-добра защита от мини, бронировката им е слаба. Дефакто те са снети от въоръжение, а ние тепърва ще ги купуваме и с нашите финанси ще трябва да разчитаме на тях още десетилетия, когато технологията им ще стане на 70-80 години... все едно сега да ползваме техника от ВСВ. Това е пълен провал, по-лош е от Ф-16, чийто блок 70 поне е доста модернизиран. Там можеше да вземем Ф35 за тези пари, ако ще е американско. Или да бяхме взели нещо по-евтино, като Грипен или Ф-16 втора ръка, колкото да имаме нещо и да летят пилотите, а основното е да искаме и да се включим с пари в разработките и производството на новия европейски изтребител, който ще замени Юрофайтъра. Там можеше дори да искаме да произвеждаме определени компоненти у нас и да се стимулира и икономиката в някаква степен. но ... нали сме американск
  • 29 Минувач

    1 0 Отговор
    ...нали сме американска колония... Европа да го д.ха за жалост.
  • 30 456

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "хихи":

    Това е отделно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове