Last news in Fakti

21 Март, 2024 20:11 1 339 21

Доц. Борислав Цеков: Ако направят кабинет, той тръгва на куц крак

  • доц. борислав цеков-
  • кабинет-
  • преговори

Ние сега гледаме една африканизация на политиката - гледаме едни враждуващи партийни племена за плячкосване

Доц. Борислав Цеков: Ако направят кабинет, той тръгва на куц крак - 1

Въпросът е изцяло политически и то в най-негативен оттенък. Един остър дефицит на пол култура. Много ниска пол култура. Целият този процес на преговори. С публично замеряне с остри квалификации, взаимно поставяне пред свършени факти. Първо беше подадена оставката, после беше подаден новия проучвателен мандат като изпълнен, после се оказва, че имаме откази. Всичко това вреди на демократичните нрави в държавата. Аз се надявам тези преговори да влязат в нормално русло. Това заяви конституционалистът доц. Борислав Цеков в предаването „Още от деня” по БНТ.

По думите му от скандалите при преговорите остава впечатление за брокерство.

„Ние сега гледаме една африканизация на политиката - гледаме едни враждуващи партийни племена за плячкосване. Струва ми се, че е сбъркан подходът в тези преговори. Още преди 9 месеца, когато беше сформирано това прав беше направена първата политическа грешка. В други държави сключват много ясно политическо споразумение с ясно разписани приоритети. Въпреки всичко има едни отворени врати от двете страни”, допусна той.

„Ако направят кабинет, той тръгва на куц крак, заради тежкото недоверие и скандалите. Би трябвало да положат усилия да градят мостове, да накарат своите избиратели да разберат нуждата от коалиционното управление”, изтъкна Цеков.

„Юридически не е възможно да се оттегли указът на президента. Указът важи за премиера. С него президентът предлага на НС да избере кандидата за министър-председател и по негово предложение състава на МС. В конституционното право се говори за разумен срок да се състави кабинет”, разясни конституционалистът.

По думите му няма проблем да се сменят имената на кандидатите за министри. „Това е напълно конституционно съобразно. Конституционната процедура е ясна и дава достатъчно гъвкава възможност политическите преговори да завършат с резултат”, каза още Борислав Цеков.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    11 0 Отговор
    Сглобката в Белене!
  • 2 Бойко

    6 0 Отговор
    Ябу сан е като феникс, винаги възкръсва от пепелта, докато политическият му опонент се вари в казана, Бойко Ябу Сан пише хайку под лунната светлина на Магнолиите в Банкя.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Цеко Бориславов

    6 0 Отговор
    Каквито политиците-такива и "анализаторите"...
  • 5 ха ха

    4 1 Отговор
    В други държави сключват споразумение, ама те си нямат Герб. Ако геберите имаха приоритети, за 12 години щяхме да видим нещо изградено. Виждаме само разградени институции в служба на Русия и наши олигарси. Как да стане? Герб никога не е искал споразумение. Отхвърлиха меморандума за да искат коалиция. Коалиция значи легитимиране на старата политика на нищоправене в угода на специални икономически интереси. Затова ръководството на Герб трябва да си ходи. Очевидно, не иска реформи.
  • 6 Хо хо

    0 0 Отговор
    Който има среден крак ще издрапа с 200, който нема ще си търси спец.

    Коментиран от #8

  • 7 Изначално

    3 0 Отговор
    Сглобката беше нещо анормално и осакатено в генезиса си, стигаща до извратена уродливост. Като българските войници ослепени, а на всеки сто е оставен един едноок за водач. Българският народ като Самуил загива от гледката.

    Коментиран от #12, #13

  • 8 Куция Бред

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Хо хо":

    Може да си нямам среден крак, но си имам спец да ме подпира и топъл остров на съкровищата.
  • 9 На куц крак ли?

    4 0 Отговор
    Що бе, тиквата да не е скъсал пак менискус?
  • 10 В парламента има

    3 0 Отговор
    Парламентарни групи
    Които се управляват от групировки извън парламента
  • 11 По добре

    1 0 Отговор
    е с един крак в царството божие отколкото с двата в геената
  • 12 Еййй....

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Изначално":

    Защо пишеш такива страхотии🙊, да обаче нали знаеш че едноокият в селото на кьоравите е цар.
  • 13 Едноокия слепок

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Изначално":

    Че кво ми е като съм едноок? Където мина след 9 месеца идва щъркелчето...

    Коментиран от #15

  • 14 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    2 0 Отговор
    Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, ЦИОНИЗМЪТ, а се прави на опозиция на статуквото и разбирач, е мега ииззрод. Волгин, Вацев, Дачков, пол. Марков, Иво 80%, за такива се отнася, това. Манипулират за да не кажат истината, че борбата е една, запазването на капитализмът. Либералите са експертите на капиталидтическият елит, князът. А консерваторите са опиум за масовото население. Консерваторите вярват, проповядват, че изходът е старите методи да възродят капитализмът. Един страх и дерт имат да няма социализъм и равенство-демокрация - няма олигархия и класово общество - слуги и елит. Неоконите си признават, че работят за запазване на неравенствата, тоест на властта си. Класовата система. Хитлер е консерватор. ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ. Либералите, банкерите са основната сила и център на ДЯСНОТО, но те действат чрез научни методи и прилагат прогресивни методи. Либералите веят знамето на демокрация, правата, екологията, както кръстоносците вееха знамето с кръстът, КАТО ТРОЯНСКИ КОН. Понеже повечето права са антифашистки - антидесни, социални, против богатите, те измислиха да защитават правата на разни малцинства, в това число и гейхо-ХОрата, също и буржоазният елит чрез ниски данъци и субсидии. Толкова се страхуват от социализмът, че всички буржоазни страни нахлуха в държавата на работниците, на Ленин, със своите армии. И кошмарът СССР, още го сънуват, а решението е да направят на прах всички бивши социалистически страни. консерваторите са дясната ръка на
  • 15 Друг слепок

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Едноокия слепок":

    Гледам днес ято щъркелчета. Кво ли съм правил преди 9 месеца. Май съм зачевал ротацията.
  • 16 Прекалено късо име

    4 1 Отговор
    Какво е това - анализатор, не е ли нещо срамно.

    Аз понеже гледам - България е на последно място в Европа, викам да не е от липса на анализи.

    Ако трябва - да внесем анализатори, те сега са 10 броя за промоция.

    Седят си анализаторите - анализират си и ние само прибираме парите от цялата работа.
  • 17 Мнение

    3 0 Отговор
    Целта е да има избори, като Борисов отново да бъде премиер, заедно със финансовия си министър Горанов.
  • 18 Цеко Борев

    1 1 Отговор
    Големият стратег, мислител, юрист от световната правна мисъл, титан на юридическата култура, изклѝчителния интелектуалец- Боре Цеков. Обиколил и той не знае колко партии, господари, сдружения, асоциации, институти, университети, фондации, центрове, кръгове и какви ли не. Царя, Ване Цигането, Новото време, Пръмова-Кунева, бай Гиньо, Светия синод и кой ли не
  • 19 Артилерист

    3 0 Отговор
    Много точна характеристика на политическия процес в България. Особено за АФРИКАНИЗАЦИЯТА му, ако вече не обиждаме африканските държави, като ги сравняваме с нас. Африканските народи се събуждат от предългата колониална заспалост, а нас тепърва колониално ни приспиват. Нашите платени колониално-административни властници изцяло са ни предали на евроамериканските ни господари да ни заличават като нация със собствена идентичност. Доцент Цеков в прав текст ни го казва, а той е един от множеството, което възприема така изобщо цялата ни реалност. Освен африканизация, бих я нарекъл и борисовщина, пеевщина, простокировщина, гонзовщина...

    Коментиран от #20

  • 20 💠🔆♻️

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Артилерист":

    Ами, обиждаме ги африканските държави от къв зор не е ясно, със сигурност елементът за изключителност на българската нация, привнесен от времената на сътрудничество с Нацистка Германия, 1933/1945 но да оставим това на страна, по същество Южна Африка:

    БВП (ППС)
    Оценка за 2024 г.
    Общо
    Увеличаване на $1,038 трилиона9 (32-ро)
    На глава от населението
    Увеличи $16,6259 (95-то)
    БВП (номинален)
    Оценка за 2024 г.
    Общо
    Увеличение с 401,466 млрд. долара9 (38-о място)
    На глава от населението
    Увеличи $6,4269 (98-о)
  • 21 💠🔆♻️

    1 0 Отговор
    Времената в които Европа беше изключителният континент и център на светът в политически и военен смисъл са отминали, с две думи история.
    Незавидната участ на българската държава след 1989 г. е единствено и само продукт на българското умение и качествата на политическият клас, “елит” да управляват, и така стигаме до днешните тотални политически неразбории и селски седенки в Народното Събрание, с две думи, Ганчо политик.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове