Last news in Fakti

23 Март, 2024 10:59 1 625 21

Валерий Тодоров: Вероятно атентатът иска да покачи градуса на напрежението в Русия

  • валерий тодоров-
  • журналист-
  • москва-
  • атентат

Парадоксално е, че невъоръжена охрана е пазила концерта в Москва, смята журналистът

Валерий Тодоров: Вероятно атентатът иска да покачи градуса на напрежението в Русия - 1
Снимка: bTV

"Невъоръжена охрана е осигурявала концерта, където се случи масовата стрелба в Москва. Това е парадокс“.

Това каза бившият кореспондент на БНР в Москва Валерий Тодоров пред bTV.

При нападението загинаха близо 100 души, над 100 са ранени, сред тях има 5 деца.

"По последни данни става дума за петима мъже, като се издирва бяло "Рено“, но в него са били само двама. Интересното е, че мъжете са със славянска всъщност и са доста добре подготвени. Личи си, че имат боен опит“, каза още журналистът.

Има информация, че "Ислямска държава“ е поела отговорността за атентат в Москва. Засега обаче няма официално изявление на властите в Русия по въпроса.

"Вероятно атентатът иска да покачи градуса на напрежението вътре в страната. А в такива инфраструктури като метро и концертни зали, каквито и мерки да се вземат, е трудно да се вземат мерки“, обясни Тодоров пред bTV.

Според него САЩ и Украйна са побързали да се разграничат от акт, за да избегнат спекулации, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 10 Отговор
    С полковник Марков организираме група за полагане на цветя пред Руското посолство.
  • 2 Теория на вероятностите

    17 4 Отговор
    И кой бе, Валерий иска да повиши градуса!

    Коментиран от #9

  • 3 Мда

    14 11 Отговор
    Този дедо ляля, все едно е бил в залата на концерта. Днес $ платените подлоги се състезават в оплюването на Русия...
  • 4 Розички и цървули

    20 4 Отговор
    Да, и в Исраел беше парадоксално, че Мосад са спали, ама тогава си траехте.
  • 5 флипп

    16 9 Отговор
    ИД - демек ФАЩ
  • 6 ГЕРБ=ДПС=БСП

    19 2 Отговор
    Парадокс би била въоръжената охрана. На всички масови мероприятия концерти, футболни срещи, театрални постановки ... охраната е невъоръжена.

    Въоръжена е охраната на гари, летища.

    И да е бшла въоръжена, какво няколко пистолета, срещу 5 автомата. Автомата с по дългата цев и по-мощните патрони винаги ще спечели.

    Идват времена, в които трябва са се преосмисли ролята и организацията на полицията.
    Докато врастимащите ползват полицията за да ОБСИБВАТ ВЛАСТА. Все ще е така. Примери много: Путин, Борисов, Байдън ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Крият мутри на политиците

    7 1 Отговор
    МВР крият свирепи терористи в град Перник!
    The police in Bulgaria are inadequate, they do not know what terrorist acts are, terrorism committed in the city of Pernik and Bobov dol has been covered up!
    The police in Bulgaria is corrupt!
  • 9 филип ейджи

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Теория на вероятностите":

    такива,,л,, като него
  • 10 Да бе да

    16 1 Отговор
    Къде концерти се охраняват с танкове ве?
  • 11 Някой

    17 4 Отговор
    Когато човек не знае какво да каже, по-добре е просто да замълчи.
    А според атлантиците руснаците сами са си го направили! Нали?

    Коментиран от #13

  • 12 Факт

    11 2 Отговор
    В статията пише че атентаторите били със СЛАВЯНСКА външност а се оказа че са от Таджикистан! 😂😂😂
  • 13 Мда

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    Атлантици, ма на Черно море 😁
  • 14 Град Козлодуй

    5 0 Отговор
    Войните и Атентатите са Кървав Бизнес
  • 15 Междудругото

    4 6 Отговор
    Елементарна кгб диверсия.В която бе заложен живота на 100 човека. Ако русофилите в бг мислят че на путин му пука за тях, са за съжеление .Целта пък е още по прозрачна .Да се обвинят украинците Което е абсурд и няма никаква логика Украинците да убиват мирни граждани които не се бият срещу тях И да си вкарват автогол и обръщат световното обществено мнение срещу себе си. Арабски терористи пък още по голям абсурд. Този номер с атентата ще мине единствено в самата русия Предвид дезинформацията и манипулацията на контролираните медии .

    Коментиран от #18

  • 16 Макс

    2 3 Отговор
    Имали славянска външност. Ами че то повечето в ИД са руснаци , каква външност да имат ?
  • 17 Гай Турий

    5 2 Отговор
    Каква ти ислямска държава?! Всеки може да се обади по телефон и да каже, аз съм Бин Ладен, жив съм, не ме убиха преди 15 години, днес съм от ИД и аз организирах терора. Фактът, че терористите са заловени в Брянска област, граничеща със Сумска област в Украйна, на път край малко село, говори за подготвен маршрут за изтегляне на терористите, изминати около 500 км за 6 часа, подскозва с над 90 % вероятност, че е куриран от СБУ или ГУР и Будановци. С голяма вероятност СБУ или ГУР са се сговорили с ИД да отмъщават заедно на Москва, едните да свършат работата, другите да поемат отговорност на първо време за заблуда на противника. Изводът е, че тая терористична наркохунта в Киев и тяхната страна трябва да бъдат ликвидирани. Цял свят вече осъди терористичния акт! Гурелите и майнелайнените, макароните в Европа да си посипят сол на главите и приемат, че са заложили на сатанински режим.
  • 18 Гай Турий

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Междудругото":

    По твоята логика никой не трябва да обвинява Кремъл, че е виновен за смъртта на Навални, точно защото преди изборите никому не е нужен такъв остър повод за провокация. Само че не се знае, ако има някакво насилие, а не естествена смърт, кой би имал изгоди от това вече битата карта Навални да си ходи "по живо по здраво". Само че да се позволи такава диверсия с неизвестен изход и стотици жертви, никой не би го планирал в руските власти. Те не избиват с бомбен килим враговете в Украйна, пайзейки мирното население, а защо сами да избиват своите баш в центъра на РФ??! Достатъчно поводи има, особено в последните седмици, Москва да обяви война на киевската наркохунта и мобилизация за целта. Аман от търсачи на под вола теле! Айде скрий се и спри да заблуждаваш!
  • 19 Гай Турий

    3 3 Отговор
    Първият заловен терорист, роден 17.09. 1998 г., говорещ на развален руски, си признава, че неизвестни и без имена по Телеграм са го убедили да убива безразборно за 500 хиляди рубли. Подготвили им оръжие, и задание за целия акт, кога, къде, какво... елементарно същество, елементарно за убеждаване на един лумпен да върши зверства.
    Типично за ГУР и СБУ.
  • 20 Информация

    1 3 Отговор
    Съобщава се, че приближения на Путин Агаларов,собственик на Crocus Group и сина му Емин, са били на мястото на трагедията, за да проведат спешна среща с охраната и ръководството ,но след атаката. Озадачаващо е, че повечето от бодигардовете в залата не са имали оръжие, а са били въоръжени единствено с палки за безредици.
    "Crocus Group" е една от най-големите строителни компании в Русия с оборот от стотици милиони долари Тя е спечелила държавни поръчки за изграждане на големи проекти като стадиони за Световното първенство по футбол и участъци от Централния околовръстен път на Москва.
    Междувременно стана ясно, че управата на "Крокус Сити Хол" има договор с ФГУП "Охрана", част от структурите на вътрешните войски на Русия, известни като Росгвардия. Данните са от фирмения регистър, а косвено потвърждение е направил и депутатът от Държавата Дума Александър Хинщейн, извсти "Новая газета".Федералното държавно унитарно предприятие "Охрана" е мрежа за охрана на всякакви обекти, при което служителите имат право да използват специални средства и бойно оръжие, с каквото разполагат в "Росгвардия". Очевидци са твърдяли, че не е имало проверки на чанти и дрехи, а металдетекторите са били изключени.Затова е било внесено оръжие без проблем.Който не вярва, че сценария е на КГБ диктатора Путин, да прочете фактите. За него човешкия живот няма стойност, той хвърли вече 500,000 руснаци като пушечно месо в безсмислената война в Украйна.

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове