Last news in Fakti

24 Март, 2024 11:38 7 897 58

Димитър Манолов: Внасяме ток от Сърбия, произведен от наши въглища

  • димитър манолов-
  • ток-
  • цени-
  • внос

"От популизма сега уловени души няма, пред урните са 30-40% от населението“

Димитър Манолов: Внасяме ток от Сърбия, произведен от наши въглища - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Кой би предсказал каква ще е цената на електроенергията на 1 юли т. г., когато битовите потребители излизат на либерализирания пазар? Това попита президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в интервю пред БНР.

„Депутати и политици обичат приказките на едро. Връщаме се към политическото говорене, щото в политиката винаги се говори с нещо, което се определя като полуистина. Така че, това което говорят за увеличение на тока за битовите потребители - 20%, може да са 22,5%, може да са 27%“, коментира Манолов в предаването „Неделя 150“.

И се аргументира:

На първи юли винаги се правят такива неща, защото потребяваме малко ток и не се топлим, но на 1 ноември картината ще е друга.

„Никой не знае ЕРП-ата на каква цена ще купуват от енергийната борса. Другото е, че затвори третата ни най-голяма ТЕЦ и нашата енергийна система е не пред срив, а пред изчезване. Системата е пред разпад, направихме Козлодуй да закъса, ще строим мощности, никой не знае за какви пари. Зимата внасяме ток от Сърбия, които се произвежда с нашите въглища. Само че Сърбия не плащат въглеродни емисии, щото не са в ЕС и затова може да ни предложат такава, ниска, цена, а ние плащаме за „пържен вятър“. Те ни пращат този ток, които на тях им е излишен, а когато на тях им трябва, такова време ще дойде, тези излишъци няма да ги има, а и на нас тогава ще ни трябва ток. И тогава киселите гъзари от София няма да има с какво да си зареждат телефоните в офисите“, предупреди лидерът на КТ „Подкрепа“.

За декларацията, с която излезе „Подкрепа“ за енергийната бедност, той коментира, че няма да подкрепят потребители, които си топлят басейните на ток, а „ще подкрепим тези, който не могат да си купят климатици и се топлят с печка с реотан“.

Решението да се върнат някакви пари от финансовия министър във Фонд сигурност на енергийната система, Манолов припомни, че преди години финансовият Симеон Дянков беше взел милиони от резерва на НЗОК.

„Така че това не се случва за първи път, друг е въпросът, че 1 юли е вдругиден и още не знаем нищо“, сподели притесненията си Димитър Манолов.

И допълни:

Проблемът е голям, не е само до този милиард. На 1 юли, на първа стъпка излизат на либерализирания пазар енергоразпределителните дружества. Те няма да ни продават на пазарна цена, има адаптивен период до 2026 г и потребителите ще бъдат компенсирани за разликата между регулираната и пазарната цена. А начините финансовият министър да върне хпари във Фонда са два – от данъци или от заеми.

Според Манолов безплатните детски градини, помощта за първи клас, отпадането на таксите за студенти държавна поръчка и други видове държавна подкрепа е „добър начин да ловиш души“.

„Популизмът има различни проявления, зависи към кого го адресираш, имаше години когато доходите се мачкаха, за да се харесат на богатите, сега уловени души няма, пред урните са 30-40% от населението“, убеден е синдикалистът.

Той определи проблема с тока като „инструмент и никой не иска да го погледне в дълбочината му“.

„Енергийната бедност се търкаля най-малко 5 години“, напомни Манолов.

И сподели, че познава Мария Габриел от 15 години още като евродепутат.

„Когато я гледах виждам един друг човек. Как да очакваш пълна самостоятелност, когато си от такъв голям оркестър , в момента са ѝ присъдили първа цигулка, но са важни и другите инструменти – дали ще излезе какафония или симфония“, коментира Манолов.4

Според него напрежение има в енергетиката заедно с отбраната, „защото сега, когато предстои Марица Изток да бъде унищожен, има остатъчни активи - 200 кв. км земи, първокласни“.

Какво ще направят с тях – не знаят, но най-добре е да ги откраднат. И вторият голям проблем е, че всеки гледа какво ще открадне другият и да не е по-малко от него, обясни вероятната схема синдикалистът.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    69 16 Отговор
    Хиляди работници от Марица Изток отиват да ровят по кофите.

    Коментиран от #5, #6, #51

  • 2 Гаргата Ел

    29 28 Отговор
    Това с вноса на бг ток от Сърбия ще да е далавера на Бойко и Вучич.И си делкат разликата щот са приятеели.

    Коментиран от #3

  • 3 Хи хи

    69 9 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргата Ел":

    Не , на Кирчо и Кокорчо е! Нали те драпаха да затворим тецовете !

    Коментиран от #9

  • 4 мдаа

    81 10 Отговор
    Тая демокрация ни върна със 100 години назад и 30 в ляво !
  • 5 Гарга Ел

    46 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не бой са Урсула каза че замразява зелената сделка. Авто-концерните отново започнаха да произвеждат дизелови автомобили.
  • 6 Коки

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бех казал кво да праят бедните, вия записвате ли си кат говоря?
  • 7 мммм

    54 8 Отговор
    Да живее ЕС и травестйта Урсула
  • 8 Е добре де

    35 18 Отговор
    Изнасяме си въглищата и внасяме ток. Така ни идва много по изгодно отколкото да го произвеждаме на наша територия.

    Коментиран от #11

  • 9 Гаргата Ел

    46 8 Отговор

    До коментар #3 от "Хи хи":

    Чети! България внася от Сърбия произведен в българските тецове ток! Възможно е да внасяме и Газ от Сърбия, който преди това е преминал през България по Балканския поток
  • 10 Пръмова съм

    26 2 Отговор
    Найс, а...?
  • 11 Гарга Ел

    25 10 Отговор

    До коментар #8 от "Е добре де":

    България изнася и ток за Сърбия! Също и за Македония, Гърция и Румъния. Това означава че тока който внасяме най вероятно е българско производство.
  • 12 кукорча спецова

    42 3 Отговор
    супер, това много демократично, третият пол победи
  • 13 Влади

    13 22 Отговор
    Тъпата истина е, че не внасяме ток от Сърбия. Внасяме единствено от Румъния, ама те го произвеждат от природен газ.
  • 14 Гарга Ел

    34 6 Отговор
    А пък Путин внася петрол в България, Лукойл го преработва и половината от продукцията се изнася за Украйна. Резултата е, че в България горивата са по скъпи от горивата в Украйна,
  • 15 Адио ИТН

    6 5 Отговор
    "Реализацията на български лигнитни въглища извън територията на комплекса досега беше немислима и едва ли някога се е допускало, че е възможен техният износ, особено при създадените през последните години мрачни прогнози за скорошно затваряне на "Мини Марица-изток" ЕАД. Сключването на договора за износ на български лигнитни въглища няма да се отрази на гарантираните доставки за централите от комплекса "Марица-изток". Този износ е сериозно постижение и добра перспектива“, обясни инж. Илза Чинкова.
  • 16 Христо Божилов

    38 1 Отговор
    Това е така, защото Сърбия никога няма да е в ЕС и може да си прави, каквото си поискат
  • 17 Манолов,

    28 1 Отговор
    Пърженият вятър се продава/нищо,че не е на скара/на пазара за емисии.Така и не разиснихте на хората,какво точно представлява този пазар,каква е точно тая търговия с пържения вятър.На каква цена се купуват СО2,но каква цена се продават,къде и за какво отиват парите от СО2.
  • 18 Влезте в ЕСО

    24 2 Отговор
    и разгледайте линка "Реализирани междусистемни физически потоци". Там ден по ден е описано от кого и колко сме внесли и на кого и колко сме изнесли. Ще видите, че повече изнасяме в момента. Трябва да спрем да плащаме студен резерв на Доган и Ковашки, цяла зима не се е налагало те да произвеждат, но понеже се водят производители търгуват с еленергия като печелят и от това.

    Коментиран от #21

  • 19 Другаде им е

    8 29 Отговор
    болката на миньори и профсъюзи. Без да си учил работиш 20 г.на висока заплата и се пенсионираш млад с голяма пенсия. Трудът им вече не е като по "Въглекопач" от Смирненски, има съвременна техника, техниката за опазване на труда е на високо ниво, а и Маришките рудници са открити. Рядко има заболели от силикоза, но правата на миньорите са писани за старите рудници. Има машини които пробиват автоматично отворите за взрива, след който като въздухът като се очисти товарят вълищата с машини, не с лопати. Всъщност подземни въглищни мини има в Твърдица, около Трявна, но стачкуват миньори от откритите рудници.

    Коментиран от #27, #29

  • 20 А и още нещо,

    19 1 Отговор
    Понеже в енергетиката ,,всичко е пари приятелю",/дори и пърженият вятър/,да не би ,и малката останала част от нея-държавна собственост,да се подготвя за слагане на тезгяха?
  • 21 1234

    13 0 Отговор

    До коментар #18 от "Влезте в ЕСО":

    Браво! Точно в целта.
  • 22 редник

    11 1 Отговор
    / Така че, това което говорят за.../
    Правилно е: "Така че това, което говорят за..."
    ----------
    / Зимата внасяме ток от Сърбия, които се произвежда с нашите въглища. Само че Сърбия не плащат въглеродни емисии, щото не са в ЕС и затова може да ни предложат такава, ниска, цена, а ние плащаме за „пържен вятър“./

    И как става тази "магия?...
  • 23 Еми като дойдат европейците ще

    13 1 Отговор
    Си плащат наемите в хотелите а ние ще ги обгрижваме за жълти евроцентове
  • 24 Бамбука

    10 1 Отговор
    Да сте чули нещо противя Борисов от тоя индивид ? Няма и да чуете, независимо, че го познава от 25 години. Както и за газта прогнозира, за бензина и за всичко за което му наредят/платят, да бъде оплюто.
  • 25 Реформатор ПП

    5 5 Отговор
    Празни приказки от Манолов!
  • 26 Лудия

    28 2 Отговор
    А защо Полша ще произвежда ток от кюмур до края на века,а България трябва да затвори всички централи?
  • 27 изобщо

    14 2 Отговор

    До коментар #19 от "Другаде им е":

    си нямаш понятие от минно дело.

    Коментиран от #32

  • 28 Иван

    15 0 Отговор
    Народ от овце. Това му се полага.
  • 29 КОЮ

    27 2 Отговор

    До коментар #19 от "Другаде им е":

    Аз мили ми смехурко работя вече 30 години в комплекса Мини Марица Изток, последните 10 години от управлението на ГЕРБ всичко стана мега зле, няма елементарна подръжка и резервни части, всичко се кърпи на парче по български. Съоръжения за милиарди левове ще бъдат нарязани за желязо, защото на някой трябва да се напълни банковата сметка. И не обвинявам сегашните управляващи лекета, тази ни съдба бе решена от ГЕРБ - Бойко Борисов и Делян Добрев.

    Коментиран от #33

  • 30 Антикомунист

    5 2 Отговор
    Тия цървули синдикалистите, крайно време е да станат работодатели !!! Стига са правили " помен" с чужда пита............
  • 31 Инж

    1 18 Отговор
    Пак ни страхуват. Не замръзнахме зимата. Бежанците не ни превзеха. За толкова глупави ли ни вземат???
  • 32 Ти като разбираш

    7 4 Отговор

    До коментар #27 от "изобщо":

    обясни какъв ще бъде този завод за улавяне на СО2 който трябва да бъде на печалба или субсидиран от ТЕЦ? Какво ще се прави с това огромно количество СО2 , милиони тонове? Другото искане за рекултивация на 250кв. км. и превръщането ѝ в земеделска земя и гора също е нереално. Направете там солари, а не на хубава земеделска земя като Върбакова. Миньорите могат да се преквалифицират и да поддържат соларите, да работят в преобразувателните станции, далекопроводите са ви близо. Ще работите на чист въздух, а не в кюмюра.

    Коментиран от #40

  • 33 За твое съжаление

    4 10 Отговор

    До коментар #29 от "КОЮ":

    токът от ТЕЦ на въглища си заминава и така е по целия свят. Въглища пак ще се добиват, но не и лигнитни, само тия които стават на кокс за металургията. Не ти ли е мъчно за 1-4 блокове на АЕЦ които вече са на скрап, построени са след ТЕЦМИ2 и вече ги няма. Ами американскатаТЕЦ как я спряха почти нова? АЕС има договор до 2026г., а после? Бъдещето е на ВЕИ - солари, вятър, ВЕЦ, ПАВЕЦ и за основна мощност АЕЦ. Ще се запази може би 1000-200МВт аварийни ТЕЦ на газ за случаите когато зареждат реакторите в АЕЦ.

    Коментиран от #36, #37

  • 34 Някой

    11 0 Отговор
    Истината е, че по-важно е какви са доходите и какво може да се купи с тях. Цените откак се помня дългосрочно винаги са нараствали.

    Въпроса за доходите също трябва да обхваща въпросите какви са осигуровките и данъците.

    У нас пенсиите са ниски и парите от осигуровки не стигат, та държава трябва да доплаща половината пари за пенсии от данъци. Защото ни е сбъркана пенсионната система. При сегашната ни пенсионна система половината ни пари за осигуровки. Вместо да отиват за пенсии на пенсионерите, отиват у пенсионни частни фондове. Тази грешка я направи Иван Костов. Но по-лошото е, че 25 години след него никой не пожела да я оправи. Нито НССВ пожела, нито БСП пожела, нито ГЕРБ пожела, нито Асен Василев пожела да оправи това.
  • 35 БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ / народна диктатура /

    11 1 Отговор
    ДЯВОЛИТЕ ще вилнеят у нас !
  • 36 За твое пояснение

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "За твое съжаление":

    В началото , производството на зелена енергия беше прилично скъпо.Много от хората,работещи в ММИ и ТЕЦ-овете,прекрасно знаеха,че СО2 се продаваха на този скрит-покрит пазар и парите отиваха за субсидиране на зелената енергия. Така.Когато зелените си изтъкаха платното/с помощта на държавни политически кръгове/,си ритнаха кросното.И стига с тая мантра,чиста и мръсна енергия,такова животно няма,просто перки,веи,солари,завземат пазарната ниша на въглищата.
  • 37 Някой

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "За твое съжаление":

    Грешиш, АЕЦ не става за скрап, защото метала е радиоактивно замърсен. И по тази причини, ще има разходи хиляди години напред във времето покрай, тези радиоактивни отпадъци остатилък от АЕЦ.

    Коментиран от #47

  • 38 АлБънди

    7 1 Отговор
    Трябва обаче да каже на каква цена внасяме тока и каква цена го продават нашите въглищни централи. Разликата е 4-ри пъти в полза на вноса. Досега тези централи продаваха като през социализма- Щем не щем техните цени ни ги набиваха в сметката. Ако са толкова хубави защо нашите въглищни централи не продават на външните пазари и не изнасят ток, а само въглища.

    Коментиран от #48

  • 39 хммм

    10 0 Отговор
    Гавраел е пълна гавра за България!!!
  • 40 ГЕРБ=ДПС=БСП

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ти като разбираш":

    "завод за улавяне на СО2"

    Това е безумие, това са глупости, с които баламосват бягалите от училище и часовете по химия, физика и икономика. Разходите за "съхраняване на СО2" са много пъти по-високи от приходите получени от електроцентралирали на въглища. Същото е и с АЕЦ, разходите за съхраняване на радиоактивните отпадъци са в пъти по-големи от приходите от произведетата "евтината" електроенергия.

    Истината е, че нито въглищни ТЕЦ, нито ядрени АЕЦ са "зелени". Истината е, че въглищата са мнаго по-"зелени" от радиоактивния уран.

    Коментиран от #43

  • 41 БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ / народна диктатура /

    8 1 Отговор
    ДЯВОЛИТЕ ще вилнеят у нас !
    С Думи ;
    - Избори ;
    - Оставки ;
    - Рокади ;
    - Сглобки ;
    - Коалиции .

    Е метафорично изразено чрез " ПАТЕРИЦИ " - ПАРА ПОЛИТИКА .
    И М И Т А Ц И Я , З А Б Л У Д А , И М И Т А Ц И Я ,
    П А Р О Д И Я и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу ДЪРЖАВАТА и НАРОДА и !

    С думи нищо не ще се промени !
    РЕВОЛЮЦИЯТА е ЕДИНСТВЕНИЯТ ИНСТРУМЕНТ способен да смени КОЛОВОЗА на националният ЛОКОМОТИВ !

    Коментиран от #46

  • 42 БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ / народна диктатура /

    4 1 Отговор
    ДЯВОЛИТЕ ще вилнеят у нас !
    С Думи ;
    - Избори ;
    - Оставки ;
    - Рокади ;
    - Сглобки ;
    - Коалиции .

    Е метафорично изразено чрез " ПАТЕРИЦИ " - ПАРА ПОЛИТИКА .
    И М И Т А Ц И Я , З А Б Л У Д А , И З М А М А ,
    П А Р О Д И Я и ПРЕСТЪПЛЕНИЕ срещу ДЪРЖАВАТА и НАРОДА и !

    С думи нищо не ще се промени !
    РЕВОЛЮЦИЯТА е ЕДИНСТВЕНИЯТ ИНСТРУМЕНТ способен да смени КОЛОВОЗА на националният ЛОКОМОТИВ !
  • 43 Ядрената енергия

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    е екологична, но ако ще стават ядрени аварии на 20 години по-добре да я няма. Белите се правят от хора независимо дали ще си пиян като руснак или трезвен като японец. При липса на аварии остава въпроса със съхранението и охраната на ядрените отпадъци - средно радиоактивните, в продължение на стотици и хиляди години. Местата за съхранение не могат да се местят, а за границите на държавите след 1000г. никой нищо не може да каже. Желаещи да правят мръсни бомби винаги ще има.
  • 44 НАРОДА все още е заспал , което дава

    6 0 Отговор
    Ш А Н С , В Р Е М Е и Н А Д Е Ж Д А на ГАНГРЕНАТА в България да расте и гние !
  • 45 ВСЕКИ който подтиква към ИЗБОРИ

    2 5 Отговор
    Е пропагандист на ГАНГРЕНАТА !
    Враг на народ и РОДИНА !

    Коментиран от #53, #55

  • 46 Нали правихме

    1 5 Отговор

    До коментар #41 от "БЕЗ РЕВОЛЮЦИЯ / народна диктатура /":

    революции и какво стана. Ръководителя на революцията обикновено става диктатор и целият народ страда. да ги изброявам ли: Сталин, Мао, Ким Ир Сен, Чан Кай Ши, Франко, Садам, Асад, Кадафи, Кастро, Чавес, Мадуро, Ортега, в Африка има много и не им помня имената, в Бирма също. В ислямските държави - Афганистан, Иран.
  • 47 Реактора не става

    8 0 Отговор

    До коментар #37 от "Някой":

    за скрап, всичко друго става - парни турбини, генератори, трансформатори, окабеляване, измервателна и управляваща електроника и релейна автоматика - бедна ти е фантазията.
  • 48 будала човека ти го написал

    10 1 Отговор

    До коментар #38 от "АлБънди":

    КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА ИЗВЪН ЕС ...НЕ ПЛАЩА ВЪГКЕРОДНИ ТАКСИ ТОЕСТ ТОКА Е ЕФТИН А КОЙТО Е В ЕС ГО ТОВАРЯТ ЕВРО ЧУНОВНИЦИТЕ С ПЪРЖЕН ВЯТЪР ДАНЪК....
  • 49 Тошо

    1 1 Отговор
    Ами като еэпо евтино
  • 50 Д-р Хаус

    2 2 Отговор
    Всичко в колонията трябва да се ликвидира, а накрая и колониалния матрял сам ще изчезне като брадавица изгорена с киселина..
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Горски

    8 2 Отговор
    Продължава цинизмът на група "енергийни" експерти, които буквално се подиграват със значението на въглищните централи от Маришкия басейн за мощностния баланс на страната. Този път налудничавата теза, е че нямало драма, само сме щели да внасяме ток-голяма работа. Откъде? Единствената страна, нетен износител на електроенергия в нашия регион е България. За 2022 сме изнесли 12.1 TW-h електроенергия. Румъния е в дефицит -1.2, Сърбия е в дефицит -2.8, Северна Македония е в дефицит - 1.4, Гърция е в дефицит - 3.3. Брутното производство от "ТЕЦ Марица изток 2" за 2022 възлиза на 9 665 636 мегават часа. Общо всички ТЕЦ са произвели 26 463 339 през миналата година. Загубим ли електрическите централи, губим не само мощностния баланс, губим цялата енергетика.
  • 55 Инфекционист

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "ВСЕКИ който подтиква към ИЗБОРИ":

    Евроатлантическата неолиберална гангрена трябва да се изреже до кокал
  • 56 Иванчо

    2 2 Отговор
    Тоя доморасъл "специалист" по всичко, навремето с мангасарян систър, ни плашеше, че без путлериски газ сме умрели, сега с тецовете.
    Да де, там има едни дето нищо не правят, вземат големи заплати, плащат на профсъюза и тоя тарикат им пали фитилите.
    А дето тровят цял регион - дума не става.
    Сърбия не е в ЕС, не плаща парникови квоти.
    Ако ги оставят мариците сами да си продават тока, на третия месец ще сами ще затворят. Сега го плаща държавата, т.е. ние, ате от благодарност ни затварят пътищата подстрекавани от тоя серсемин.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Супер

    1 0 Отговор
    Изгодно ни е неам думи просто!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове