Last news in Fakti

26 Март, 2024 17:38 5 755 29

След проверка на място: Васил Терзиев ще променя начина на ремонтите в столицата

  • ремонти-
  • кмет-
  • проверка

Освен неспазените срокове, на място са установени и други нередности: изрязаните върху пътното платно карета са пълни с фрезован асфалт, не са почистени, не са обкантени и не е положен битум

След проверка на място: Васил Терзиев ще променя начина на ремонтите в столицата - 1

Кметът на София Васил Терзиев и кметът на район "Оборище" Георги Кузмов са направили оглед на ремонтирани обекти след сигнали от жители за забавяне, съобщи БНР.

Улиците "Мърфи", "Русалка" и "Джовани Горини" по информация на строителя към гражданите е трябвало да бъдат готови на 22 март.

Цялото каре между улиците "Черковна" и "Султан тепе" и булевардите "Мадрид" и "Евлоги и Христо Георгиеви" все още е осеяно с изрязани и подготвени за асфалтиране участъци, което прави невъзможно нормалното придвижване в района.

Това съобщи кметът на София Васил Терзиев във фейсбук профила си. И отбелязва, че ще изиска от отговорните в Столичната община звена да засилят контрола върху ремонтите и строителните обекти.

"Ще създадем нов, различен от досегашния протокол за действие, който в началото на сезона на ремонтите е повече от задължителен."

Освен неспазените срокове, на място са установени и други нередности: изрязаните върху пътното платно карета са пълни с фрезован асфалт, не са почистени, не са обкантени и не е положен битум.

Столичният кмет е установил още, че районната администрация и хората от квартала не са уведомени за началото на ремонтите навреме, за да могат да преместят автомобилите си от улиците. Липсват и обозначителни знаци, които да сигнализират и да напомнят в тъмната част от денонощието, че преминаването там е затруднено.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Канги

    21 4 Отговор
    ,,Спаси София" лапна места в СОС, уреди си нашите хора на места и нещо не се чуват.
    Явно София наистина е станала европейска столица.
    Даже един каза, че е най-красивия град на Европа.
    Явно е бил на гъби.
  • 2 да де

    20 7 Отговор
    "Ще променя начина на ремонт в столицата" и кВо ДС-то лично ли ще реди паветата.
  • 3 Хохо Бохо

    17 4 Отговор
    Тримата глупаци
  • 4 честен ционист

    19 6 Отговор
    София трябва да бъде срината до кота 0 и строена отново. 17 год в ЕС, десетки млрд източени европарици, а все повече заприличва на пропаднал руски едномилионник от сорта на Самара и Саратов, но за сметка на това руснаците не са видели и един евроцент субсидия.

    Коментиран от #23

  • 5 ТаУмВзе

    5 7 Отговор
    След Файдупкова, ремуса ще Доизкърти Ремонти! Естествено Гепията си бичи де.
  • 6 Име

    9 17 Отговор
    Най-накрая имаме кмет като хората, той е все пак и с техническо мислене.

    Това, което преживяхме - само се раздават пари за ремонти, безсмислени.
  • 7 София е тотална гнус

    16 5 Отговор
    Рядко неприятен град, за съжаление. А е имал потенциал....

    Коментиран от #12

  • 8 Не съм за ГЕРБ

    11 3 Отговор
    Позъор въздухар...

    Коментиран от #11

  • 9 ТаУмВзе

    6 2 Отговор
    Ремуса му е за ремонт да!
  • 10 Ден

    6 7 Отговор
    този разбира ли изобщо от нещо!
  • 11 комплект

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "Не съм за ГЕРБ":

    Значи си за ДПС.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Промяна

    5 2 Отговор
    Кмете започвайте с Бончев и групичката му да работите да покажете как се прави нали сте майстори така казахте по време на изборите
  • 14 Умен по цялата глава

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "въобще":

    Потенциала на България работи в Европа и Америка много преди Тиквите да заместят Цървулите...

    Коментиран от #18

  • 15 БГ....

    6 1 Отговор
    София е все още отвратително място...
  • 16 Перо

    7 1 Отговор
    Недовършени и зарязани улици има на всякъде! А някои асфалтирани са отново нарязани на ленти и после запълнени с пръст! Такива улици има много в р-н Витоша! Пълно безобразие, без никакви срокове и неграмотни изпълнения от безброй подизпълнители!
  • 17 редник

    1 4 Отговор
    Ето как се ремонтират улици в Швеция:

    Коментиран от #19, #21

  • 18 Пенсиите ВЪН!

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Умен по цялата глава":

    А следващите поколения нямат ли потенциал или само родените по време на комунизЪма се имате за такива? Това ли ви наредиха от Кремъл - да закриете държавата?
  • 19 нямат наяждане

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "редник":

    В Швеция комунисти не са управлявали.

    Коментиран от #24, #26

  • 20 факт

    0 0 Отговор
    с парите дето харчат по чужбина и родните спа директорките на детските градини, целогодишно, и разните риота заплатите двойно могат да се увеличат на медицинския персонал
  • 21 редник

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "редник":

    Странно, някои са сложили 4 минуса, но защо - вероятно и те не знаят?!

    На снимката ясно се вижда с какво внимание към безопастността се подхожда - ръбовете са оцветени с ярки бои, сложени са и два допълнителни светлоотразяващи знака на различна височина - та това не трудно, но у нас никой не се замисля, защото и никой не носи отговорност - и да се спъне и да падне човек - ми да е гледал, а дори и да спечели дело, то плаща общината - тоест всички ние...

    Е-ех, кога ще ги стигнем?...
  • 22 Васко

    1 0 Отговор
    Ако почне да прави проверки на място, ще му трябва доживотен мандат. Каня го да дойде и моя селски квартал след лек дждец да види до къде са потънали тротоарите , за улицата няма да говоря , аз ще му дам рибарски ботушки няма нужда да си носи той
  • 23 Мандо

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Точно това е решението. Цялата пътна инфраструктура е софето е изградена за не повече от 100хил автомобила , в момента има над милион!
  • 24 Брато

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "нямат наяждане":

    Комунистите , когато управляваха имаше точно такива улици. Може би искаш да кажеш , че псевдодемократи-евроатлантици или както аз ги наричам пост-комунисти не е имало в Швеция
  • 25 Васко тергата

    0 0 Отговор
    Мен вашите заплати не ме интересуват .
    Мен ме интересува моята и на заместниците .
    Беж от тук , медици и даскали.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 В. Терзиев

    1 1 Отговор
    Дядо му бивш партизанин на който е кръстен.
    Повече какво да ви пиша .
  • 28 ПРИ ТЕРЗИЕВ Е ГАРАНТИРАНО ЧЕ ЩЕ СТАНЕ

    0 0 Отговор
    ОЩЕ ПО - ЛОШО , А ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА НИКОГА НЯМА ДА СЕ НАРЕДЯТ КАКТО ТРЯБВА ! ПРИ НЕГО КИЛОМЕТЪРА ЩЕ ДОСТИГНЕ МИЛИАРДА !
  • 29 НИКОГА НЯМА ДА ПОВЯРВАМ , ЧЕ

    1 0 Отговор
    ТЕРЗИЕВ НЕ ВЗИМА ЗАПЛАТАТА СИ !...............НИКОГА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове