Last news in Fakti

27 Март, 2024 04:44 1 343 32

Костадинов: Можем да вземем отговорно третия мандат

  • костадин костадинов-
  • възраждане-
  • мандат-
  • правителство

Да видим дали ПП-ДБ ще бавят втория мандат седем дни, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: Можем да вземем отговорно третия мандат - 1
Снимка: БГНЕС

Можем този трети мандат да го вземем отговорно и да заявим ясно и категорично, че България може да има и едно българско правителство.

Това заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред БНТ, цитиран от БТА.

„Има само мантри, че трябва да има евроатлантическо правителство, а ние казваме, че трябва да има българско правителство. В него не е задължително да доминират лица, които са политически оцветени“, обясни Костадинов.

Попитан за това дали предлага експертен кабинет, Костадинов каза: „Не. Всеки един политик трябва да е експерт. Не може да си политик и да не си експерт в някаква сфера".

На въпрос кой ще бъде кандидатът за премиер на „Възраждане“, той заяви: „Това, като получим третия мандат, евентуално".

Нека да кажа какъв трябва да бъде принципът за съставяне на българско правителство, добави Костадинов. В него трябва да се чувстват представени всички сфери на българското общество, включително и всички хора, които не гласуват, каза той. “Това ще стане с разговори с тези хора и ние сме провели една голяма част от тези разговори. Държавата ни се намира в много голяма криза и единственият начин да излезем от нея е по пътя на националното обединение. Това означава, че трябва да протегнем ръка към всички и този кабинет с мандат на „Възраждане“ ще покаже това. Без ДПС, защото ДПС не е партия. Ние сме готови да разговаряме с всички и сме разговаряли с всички. Въпросът е, че не всички наши виждания се приемат“, каза още Костадинов.

По неговите думи сме станали свидетели на ново политическо дъно - това унижение, което е безпрецедентно и на практика погреба ПП-ДБ, уточни той.

„Тази формация ще има много сериозни проблеми с влизането си в парламента, защото нека да не забравяме, че формацията ПП и другите в тази, условно дясна, а иначе лява, коалиция бяха заченати с идеята да извадят ГЕРБ от властта. Преди две години се хвалеха, че са арестували Бойко Борисов, а сега, две години по-късно, му се молеха за пореден път. Три седмици виждаме един позорен политически театър, в който ПП-ДБ се моли коленопреклонно на ГЕРБ да управлява заедно с тях“, заяви лидерът на „Възраждане“ по повод първия мандат за съставяне на правителство с кандидат Мария Габриел, който приключи неуспешно след гласуване в парламента на извънредно заседание.

Да видим какво ще се случи при връчването на мандата. ПП-ДБ ще вземат мандата и ще видим дали ще го бавят седем дни, добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 И тогава

    37 16 Отговор
    Ще цъфнем и ще вържем.Този ми е ясен.Не са ми ясни тия,които гласуват за него.

    Коментиран от #26

  • 4 Лост

    19 23 Отговор
    Най-добре е Радев да го даде на ДПС.И те казват,че са много отговорни и имат кадри за всичко.
  • 5 Е нали

    29 7 Отговор
    трябваше избори? Сега почна да се цаниш за хранилката на властта!
  • 6 123

    25 13 Отговор
    "Напънала се планината, родила мишка" ...
    Единствено от Русия тоя може да си намери министри

    Коментиран от #7

  • 7 АГАТа Кристи

    18 9 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Напротив - късото "достойнство" има богат избор - я от Маскуда, я от Столипиново, я от Факултето....
  • 8 Доротея

    16 13 Отговор
    На деца запалки не подарявай, на Копейчик - власт! Аман! Аман от плямпала! И аз понякога изпадам в русофилство, но тези от възраждане не ги понасям, че усещам и виждам фалш! Имаше един дядо Чукур преди 80 години и за такива пропагандатори казваше, че празна тенекия повече дрънчи...Бойко например се оказа много по свестен от еврокречеталото Гамбриел! Затова промяната го призова да се намеси, че тези лъскавите за нищо не стават, освен да докарат беди на народа,Европа и света! Прост украински генерал не би причинил на страната си това, което клоун, представител на така самозвалата се творческа интелигенция!
  • 9 Никой

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кой беше този":

    Надява се като му връчат мандата/ евентуално/ , да се развяват седем дни по всички телевизии и да дрънкат небивалици . Че нещо привържениците им ги позабравиха напоследък.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 марш ве

    19 10 Отговор
    Много му се краде на измамника, направо го сърбят ръцете опушения гагауз. Връщай парите!
  • 12 Доротея

    7 10 Отговор
    По добре мандата да получи Петър Чобанов! Поне ще спести някой лев! Тези ще прахосат всичко, до което им предоставите достъп!
  • 13 Нищо

    13 5 Отговор
    не можеш да направиш с ГЕРБ и ДПС. ИТН гласуваха за заробването Уестинг със 60 милиарда лева, за 60 години напред заеми. Не се знае, изобщо дали ще бъдат построени реакторите, и дали ще заработят, всички реактори по тази технология дори пуснати в експлоатация са спрени, заради проблеми. Ще отмениш ли борса ток? Ще върнеш ли референдум за лЕВ. Ще спреш ли мигрантите? Ще спреш ли ветрогенератори Черно море? Ще спреш ли инфлацията, особено търговски вериги с Намален грамаж. Ще отмениш ли новите 2 концесии за добив злато, едната в Божурище. Защо гласува за премахване касови бележки? Изказването на Цончо Ганев в НС, беше перфектно! Имаш един месец да отмениш гьолът Козлодуй. Ще спреш ли еврокомунягите в ЕС. Нинова иска да помпа инфлация и се перчи с Евроатланизъм, тя е аут. Ще смениш ли калинките в КС.
  • 14 Доротея

    9 6 Отговор
    Младежа просто ви казва, че ще вземе мандата и ще го подари на Герб, ако не сте вдянали тънкия намек! Екологично, отговорно, патриотично, оранжева двуколка с бял кон и 5-6 тикви на седалото! На челото на кончето пискюл и огромна златна копейка за украса!
  • 15 Хората

    9 7 Отговор
    Не го пескат в селото той за къщата на попа пита.Ако мисли това което говори този човек е напълно луд.
  • 16 Бетино

    8 5 Отговор
    Можеш да вземеш мичка си пайчина.
  • 17 Връщай

    7 7 Отговор
    Парите,бе!
  • 18 Коментарите от 1 до 5

    9 8 Отговор
    са писани от един и същ агент.
    Е па нема да стане твоята.
    Само Възраждане!
  • 19 Коце

    8 7 Отговор
    Навремето хора като теб се водеха на учет и редовно ги лекуваха но тази демокрация обърка всичко и видяхме че сте много и няма лечение за вас.
  • 20 Много омраза много злоба

    13 8 Отговор
    срещу Костадинов и Възраждане в коментарите.
    Значи всичко е наред!
    Мачкай Коце!

    Коментиран от #25

  • 21 Наглия

    14 7 Отговор
    Като гледам коментарите по повод Константинов, се радвам че напуснах държавата! Много прост народ! Никога няма да се оправим!ВЪЗРАЖДАНЕ ТРЯБВА НА ТОЗИ ЗАБЛУДЕН НАРОД!

    Коментиран от #23

  • 22 пламен

    8 7 Отговор
    Ей го и тоя, не му стигат парите от мутрафонова, иска и държавата да краде
  • 23 копейке

    7 6 Отговор

    До коментар #21 от "Наглия":

    Къде избяга в Россия ли???
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Като бял ден са ясни....

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "И тогава":

    Олиго.... фрн..... и....
  • 27 Джоко

    8 4 Отговор
    Костя е сънувал луди, луди жаби...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 За протокола

    7 3 Отговор
    Бре, какви мераци за власт.
    Не може да направи правителство, не може нищо да помръдне в Парламента, но дайте ми властта.
    Този е по-вреден и от сегашните!
  • 30 Морски

    0 0 Отговор
    Аз ли не разбрах правилно,или Костадинов казва че би се коалирал със всички без ДПС?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 костя копейкин

    3 1 Отговор
    всички рубладжий след мен: каза костя и отиде в кенефа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове