Last news in Fakti

27 Март, 2024 13:41 13 241 54

Бойко Рашков: Нотариуса и Пепи Еврото са имали връзка с лица на високи постове от изпълнителната власт

  • герб-
  • пепи еврото-
  • нотариуса

В последните дни ГЕРБ-СДС и ДПС правят опити за сaботаж на дейността на временната комисия за изясняване на всички обстоятелства около казуса с Мартин Божанов, каза депутатът

Забелязва се в последните няколко дни, бих казал от една седмица, опит на Движението за права и свободи и ГЕРБ да саботират дейността на временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Бойко Рашков, цитиран от БТА.

Мисля, че причините за това са вече доста изкристализирали, ясни са, добави той.

Фактите насочват към по-високи нива от това, което са заемали Мартин Божанов – Нотариуса и Петър Петров – Еврото, тоест връзката между тях двамата все по-ярко се проявява. Оттам ние ще стигнем и до доста по-високи нива на влияние, включително и в политическите среди, посочи Рашков.

По думите му отсъствието на ГЕРБ-СДС и ДПС от вчерашното заседание на комисията за дейността на групата около Мартин Божанов води до извода, че се страхуват от крайния резултат, до който може да стигне комисията в изслушването на хората. Рашков каза, че имат доста заявки за включване на различни граждани, юристи и адвокати, които ще дадат много „по-широка светлина“ във връзка с дейността за влияния върху съдебната и политическата власт.

Имам основание да приема, че Мартин Божанов и Петър Петров са били във връзка с високи политически нива, което им е позволявало да получават директна информация срещу кого се водят досъдебни производства, срещу кои лица се водят проверки в данъчна и друга сфера, и по такъв начин те са се насочвали към гражданите, засегнати от действията на държавни органи, каза депутатът от ПП-ДБ. По думите му това им е позволявало да развиват своята изнудваческа и измамна дейност.

Попитан дали е възможно председателят на ДПС Делян Пеевски да участва в сюжета, Рашков каза, че не само е възможен този сюжет, а той се предполага от факти, които са известни. Пеевски е бил в следствения отдел към Софийска градска прокуратура за по-малко от една година, където са работили Петър Петров – Еврото като ръководител на този отдел и други известни лица в един по-късен момент, добави той.

Рашков уточни, че не споделя коментарите относно превръщането на работата на комисията в „предизборна кампания“, защото комисията е формирана преди почти два месеца, а тогава не е имало тенденция да се отива на предсрочни избори.

Попитан дали визира кабинета на Бойко Борисов като връзка в изпълнителната власт, Рашков отговори „не само на Борисов“.

Комисията беше създадена на 7 февруари тази година. Тя е от 17 народни представители на пропорционален принцип – петима от ГЕРБ-СДС, четирима от „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ), трима от „Възраждане“, трима от ДПС, един от„БСП за България“ и един от „Има такъв народ“. Срокът на работа на комисията е три месеца, като трябва да бъдат установени всички факти и обстоятелства около евентуалното наличие на лица и организирани групи за влияние в правораздавателната система във връзка с публично изнесената информация за дейността на Мартин Божанов, известен с прякора Нотариуса.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Щяха

    52 5 Отговор
    ли иначе да "работят" така необезпокоявано , мащабно и толкова време , ако нямаха ?

    Коментиран от #44

  • 2 Град Козлодуй

    58 5 Отговор
    Бгмафията се е срасла с Държавата
  • 3 Бийк

    45 4 Отговор
    A не бе ,това не е възможно
    Нотариуса никой не го познава
    Той е като духчето Каспър
    Никой не го е виждал и чувал
  • 4 Сталин

    66 11 Отговор
    Тиквата и Прасето са капи туто ле капи на мафията в България

    Коментиран от #9

  • 5 те тва е баце

    23 8 Отговор
    ай, наздравеееее
  • 6 ДеПесеевски

    27 27 Отговор
    Бойче, не говори глупости, че ще ти припомним от къде имаш десет милиона и двадесет апартамента.
    Няма такива лица като Нотариусът и Еврото. Или по-скоро вече няма.

    Коментиран от #8, #33

  • 7 ТИКВУН И ПРАСЧО СА БОСОВЕТЕ

    39 9 Отговор
    Без тях сделка или схема за над 100 000 лв не става
  • 8 ТИКВУН ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА

    17 8 Отговор

    До коментар #6 от "ДеПесеевски":

    А твоя колко милиарда има ? Че и остров и акции в Дънди прешъс

    Коментиран от #12

  • 9 КАПО ДИ ТУТТИ КАПИ

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Сталин":

    Те таквиа са
  • 10 2582

    29 0 Отговор
    Нотариуса и Пепи Еврото имали връзка с "върховете", ама прикривате тия от "върховете". Всичко се гледа при закрити врати. Да не излезе наяве колко са кеширали и как са използвали лостовете за влияние и назначенията на отговорни длъжности. Точно разглеждането на деянията на корупция и влияние на високо ниво трябва да са открити.
  • 11 Мафиозо

    24 11 Отговор
    всички пътища водят до Банкя, Тиквун ........

    Коментиран от #19, #23

  • 12 ДеПесеевски

    17 9 Отговор

    До коментар #8 от "ТИКВУН ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА":

    А този въпрос към Рашков, той арестува Баце по ,,неотложност", ама без подготвено обвинение.
    Ей туй му се казва ,,изпиране".
    Само да ви кажа, че това е поредния цирк.
    За Нотариуса два месеца нон-стоп, за Алексей - два реда...ама вие вярвайте на спектакъла.
  • 13 Ние го знаем а ваша работа е да кажете

    11 0 Отговор
    Имената а не да се правите че не ги познавате и че сте били там да обядвате

    Кой име и при бай ставри
  • 14 дпс са против еврото

    11 0 Отговор
    герб са против божанеца . И комисията също е с комисари от 2 партии . значи си пречат едни на други . Но разпитаха много прокурори по киевски тертип - киевската прокуратура е на такова ниво . хахахаха Депутатите се учат и те да бавят закони, да приемат лобиски закони . да се карат, да вземат 20-30 бона обаче не могат защото няма от кой . хахахаха

    Коментиран от #18

  • 15 дедя

    24 2 Отговор
    Една птичка пролет не прави е казал народа - мафията е сраснала яко с властта

    Коментиран от #17

  • 16 Бойко Рашков

    9 2 Отговор
    Не се съмнявайте, бих казал с голяма доза увереност, че ние без друго ще стигнем, в следващите заседания на тази парламентарна комисия в този, и бих казал, и в следващия парламент, че ние ще стигнем и ще надминем, тези високи нива на влияние, бих казал политическо такова, и ще вземем на фокус и по-горни такива ако има подобни в нашата държава. Нали затова народа ни е поверил тази отговорност, хората питат и биха желали да знаят и отговора.
  • 17 бай Ставри

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "дедя":

    А властът се е срастнал със народо.
  • 18 Смърфиета

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "дпс са против еврото":

    Казва се не комиса, а кумица и не комисар а кумицар.
  • 19 Бойко Борисов

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Мафиозо":

    Ама дали повечето стигат там ,докъдето водят?
  • 20 💠🔆♻️

    9 3 Отговор
    Като са имали, назовете ги ве, стига сте мучали, имали това, имали онова!!

    Коментиран от #26

  • 21 Ами сега

    11 3 Отговор
    цитат: Бойко Рашков: Нотариуса и Пепи Еврото са имали връзка с лица на високи постове от изпълнителната власт

    Бреййй, този ще вземе да познае...
  • 22 Eмигрант

    9 9 Отговор
    Пак "умници" тук се редят да "акълстват", но не се сещат, че когато и да има избори пак ще ви управляват Тиквата в сянка и Пеевски вече на "слънце", след като САЩ безуспешно предупредиха България че е престъпник и съвсем нормално не го допускат до територията си ! Същите политици пак ще са в листите вие кого ще изберете смешковци ? Един партиен лидер скоро си каза, ние сме като Цезар, но с тази разлика, че покрай нас не минават гладиатори, а избиратели ! Вече и политиците ви се подиграват, защото ви виждат като "некачествена стока" ! Вече на избори вместо възгласът на народа "Ave Cezar morituri te saludanti" ще се чува "Обречените да гласуват ви поздравяват" ! Драскайте тук колкото си искате, такова е и бъдещето ви на безполезни драскачи по форумите, след като не знаете, че сопата има два края и от който и да я хванете пак е сопа !

    Коментиран от #28, #36, #50

  • 23 Красимир Карачанаков

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Мафиозо":

    Ами "Тодор Александров" стига, аз кога последно ходих?, но продължава да си стига до Банкя, да.

    Коментиран от #24

  • 24 Красимир Карачанаков

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Красимир Карачанаков":

    Само дето после трябва да завиете и да минете по "Индира Ганди" ли се води или беше "Джавахарлал Неру"? Май и по двата може.

    Коментиран от #25

  • 25 Красимир Карачанаков

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Красимир Карачанаков":

    Беше през, мразя чуждици, през локдауна, след като изядохме последното камилче, защото доставките от Дубай спряха. Имаше ако добре си спомням пълнена камилска птица, вътре с пуйка, вътре с пиле, вътре с пътпъдък пълнен с пуешка кайма с праз.
  • 26 Емигрант

    10 7 Отговор

    До коментар #20 от "💠🔆♻️":

    Защо да ги назовава бе умчо, като няма закон прокуратура, съд и разследващ отдел който да докаже вината им и да ги вкара в затвора ? Рашков ще даде доказателствата когато види, че има качествени и честни прокуратура и съд ! Колко сте проsти в България нямате идея и си стоите пред компютрите и се правите на знаещи герои !

    Коментиран от #29, #30

  • 27 ами нали веднага защитен свидетел

    3 1 Отговор
    - жената на еврото . полиция е пазила заведението , и е яла наблизо . снимки няма обаче . късно се раздухва , а в телефона подслушвачите не са имали информация за изпълнителната власт - кметове, администрации, митници . ухаааа ами като е отварял 4 бизнеса божанеца име е правил ,
  • 28 Ананас Ананасов

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Eмигрант":

    О облаци, о гръмотевици! Разбира се, че го пускат, през сухопътна, зелена граница, само трябва да се разплаща на тяхна територия в кеж, за да не влияел на финансовата система.
  • 29 Смърфиета

    3 4 Отговор

    До коментар #26 от "Емигрант":

    Дошъл от някъде, да ни дава акъл! А ти от коя страна пишеш да те питам? От Пакистан, от Гуджарат, или от Утар Прадеш? Щото не ми се вярва да е от Мексико.

    Коментиран от #32

  • 30 Смърфиета

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Емигрант":

    Ами от България, откъде да пище?
  • 31 ГЕРБ=ДПС=БСП

    11 2 Отговор
    Имената на високопоставените?

    Прокуратурата защо вече години наред няма внесени обвинения по "оклсемте джуджета" и няма съдебни присъди? От некадърност в прокуратурата ли е, или е от корупция, или и от двете?
  • 32 Емигрант

    3 2 Отговор

    До коментар #29 от "Смърфиета":

    Ха ха ха идентичността ти на нищожество което не знае какво е свобода и демокрация разбира се, че ще демонстрира завист и злоба чрез "питанката" къде живееш ? Пиша от ЕС, знаеш ли какво означава тази абревиатура ? Сега чакам да разбера чрез отговорът ти дали е възможно да бъдеш и още по-проsт ?

    Коментиран от #35, #48

  • 33 Рашков

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "ДеПесеевски":

    Що да нямам ?! С честен труд съм си ги заработил!
  • 34 Рашков - главен прокурор

    9 8 Отговор
    браво на г-н Рашков. Казва истината, а от нея много ще боли и кърви. Мафията е ранена и се гърчи в предсмъртен гърч..
  • 35 Майка ти

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Емигрант":

    Стой си там сине! Къщата ни село те чака ! Ама , тя може да чакаааааа!
  • 36 Дама

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Eмигрант":

    Много си учен бе пич! Става ли ти?!

    Коментиран от #41

  • 37 Вълк единак

    16 6 Отговор
    Докато двамата шопара са на свобода няма бъдеще за Българите и България.

    Коментиран от #40

  • 38 ТОЯ ПЪРВО ГО

    9 8 Отговор
    проверете на колко водки е и чак тогава го слушайте в какви фантасмагории ви вкарва !
  • 39 Име

    12 5 Отговор
    Бойко Рашков не се поддава на никакакно влияние и не могат да му попречат да говори. Въпрос е какво прави прокурорът на прокурорите, който беше овластен да разследва всеки?
  • 40 ДЯДО МРАЗ

    6 8 Отговор

    До коментар #37 от "Вълк единак":

    Имаш предвид харвардските измамници, но и евреина е в кюпа !
  • 41 Емигрант

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Дама":

    Изпълнил съм си желанието за учение, завиждаш ли или злобееш, от чалга простотия ще да е ? Колкото до това става ли ми или не, щом питаш значи си я окъсала или окъсал, щом да те интересува чуждото "канче" ! С такива "умствени недъзи" останали в България като вас, нищо добро не чака държавата, но как да го разберете като за това се иска разум особенно пък при избори......
  • 42 КИРО ЖЪРТЪ

    8 5 Отговор
    САМО. ТИЯ. ДВА. ДЪЛГОГОДИШНИ. ОКТОПОДА
    ДПС, ГЕРБ. ПОД. ВЕЩОТО
    РЪКОВОДСТВО. НА. БКП - БСП--
    -ДС. БОЙКОТИРАТ. КОМИСИЯТА
    ЗАЩОТО. ЗНАЯТ. ЧЕ. ВЪРХУШКИТЕ. ИМ. ЩЕ. ВЛЯЗАТ. В. ЗАТВОРА.ДО. МОМЕНТА ТЕ. НИЩО. ДРУГО. НЕ. ПРАВЯТ БОЙКОТИРАТ ВСИЧКО.
  • 43 ГОЧО БУЛГУРА

    7 3 Отговор
    МНОГО. ОГРАБИХА. ЗА. ТОЛКОВА. ГОДИНИ. ВЪВ. УПРАВЛЕНИЕТО. ЧЕ. НАБЛИЖАВА. ВРЕМЕТО. ДА. СЕ
    ПЛАЩА. ЗА. КРАЖБИТЕ, ТЕ. ЗАТОВА. РАЗМОТАВАТ. И. ЗА СЪДЕБНАТА. РЕФОРМА. И. ЗА. СЛУЖБИТЕ. ЩОТО. ТАМ. Е. ПЪЛНО. С ТЕХНИ. ПЛАТЕНИ
    НАЧАЛНИЦИ.
  • 44 Роко

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Щяха":

    И точно соц милиционера бойко рашков разкрива всичко.Да се смееш или да плачеш
  • 45 Роко

    9 4 Отговор
    А рашков от къде има толкова недвижими имоти интересно
  • 46 Милиардер

    9 3 Отговор
    Рашков, а ти като си толкова чист защо назначи Деян Моллов за шеф на Гранична полиция? Ти знаеш ли, че той е помазан от Бога и пак ще изплува, въпреки, че е в схемите с мигранти от много време? Чувал ли си за Иво Бебето - директор е на Гранична полиция Смолян? Те са си приятели и повече няма защо да обяснявам. Не желая да ви виждам и чувам! Всичко е за заблуда на хората. Няма оправяне тази държава, само за висшестоящите всичко е възможно. Никога няма да гласувам! Щом пак сте го върнали онзи Моллов на работа, значи държавата е превзета отвсякъде. Идете вижте в малките градове как работят прокурорите. С едно обаждане и делата са нагласени. Визирам Делиев от Девин. Това достатъчно ли е, за да не мислите, че пасем трева?
  • 47 Запознат

    6 0 Отговор
    В България бушува тиха воина на гражданите за която управляващите дори и не подозират в какъв мащаб е . Ще има отново Народен съд за всички участвали в престъпното управление на държавата , ще има сериозна СЕЧ и няма да пощадят нито децата и внуците им. Българина е бесен и ще бъде много жесток към крадците. Чистката ще започне от горе на долу и ще завърши до ниво администрация.....до дъно.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Здрав разум

    5 1 Отговор
    Забравяме, че трудовия стаж на Рашков е от следствието. От мътните години. Някой да ми посочи негови разработки на знакови фигури? Да е разследвал някой от олигарсите? Да е разкрито знаково убийство? Рашков е пасъл зелена трева и не е чувал за Краси Черничкия и наследниците му. Докато стана министър и ги снесе едни...
  • 50 Здрав разум

    4 2 Отговор

    До коментар #22 от "Eмигрант":

    Сине майчин, не знам в коя обетована земя си вадиш хляба. Не знам и с какво. Не знам дали имаш политически права като емигрант. Но нямаш право да даваш акъл на нас, които сме в батака и все още легитимираме това нещо наречено България. Кой е по? Гладен доцент у дома или преял боклукчия в UK?

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Сл. Георгиев

    3 3 Отговор
    Умирам си от смях, когато комунистически шарлатани говорят и се "борят" против корупцията! Кой не знае Бойко Рашков, кой не е чувал за него!? Или, когато червен прокурор като Наско Атанасов се обяви за "наследствен антикомунист". То има наглост, ама....
  • 53 Ти наистина нищо

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "Здрав разум":

    не знаеш, не само, че НЯМАШ ЗДРАВ РАЗУМ, ноне знарш и защо СЪЩЕСТВУВАШ ! Жалка българска "картинка" !
  • 54 Седераст

    1 0 Отговор
    ,Активираха Чашков....кат си взел едни пари,трябва да ги изработиш...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове